aktiv-eiendomsmegling

Småbruk i Øvre Vang - Stor enebolig - Låve - Landlig beliggenhet.

 • 6 500 000
 • BRA 491 m²
 • PRISANTYDNING6 500 000
 • OMKOSTNINGER178 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 678 642
 • EIENDOMSTYPEAndre
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 940
 • AREALP-rom 422 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT9 071 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  178 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 678 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Med landlig og skjermet beliggenhet ligger Øståsvegen 436. Småbruket i Øvre Vang har fine turområder like utenfor døren som innbyr til tur og friluftsliv året rundt. Eiendommen har romslig plass med bl.a. 5 soverom, stor vinkelstue med utgang til terrasse, stort kjøkken, 2 bad og gode lagringsmuligheter. Boligen har behov for oppgraderinger for å tilfredsstille dagens krav til standard. Låven er i dårlig forfatning. Her er det god plass til en stor famille med romslige rom og fine uteplasser. Velkommen til hyggelig visning!


Merk deg dette:

Småbruk i landlige omgivelser
Stor familiebolig
Basseng på uteområdet
Stor tomt

Velkommen til visning!

Øståsvegen 436, Innlandet

 • Velkommen
  Øståsvegen 436 har stor tomt med stor hage og fine uteplasser og terrasser. Eiendommen har flere inngangspartier og hovedinngangen ligger mot gårdsplassen der bilen kan parkeres. Inn i boligen kommer du til en større og romslig entré med gode omkledningsmuligheter og plass til oppbevaringsmøbler og garderobe etter eget ønske. Her er adkomst til både stue, kjøkken og resten av boligen.

  Stue
  Stor vinkelstue som er delt inn i to deler. Store vinduer med godt lysinnslipp. Den ene stuedelen har åpen himling som gir romslig og luftig preg. Plass til stuemøblet og sittegrupper. Her er det adkomst til stor terrasse med god plass til utemøbler. Den andre stuedelen passer fint til spisestue. Utgang til terrasse og det fine uteområdet fra spisestuen.

  Kjøkken
  Åpent og stort kjøkken med plass til spisestue ved vinduet. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter på skapdører og skuffer og benkeplatene er i heltre eik. Integrert oppvaskmaskin og stekeovn. Plass til frittstående stort kjøleskap. Ved inngangen en ovn til vedfyring på kalde dager.

  Bad
  Bad i kjeller har flis på veggene og flislagte gulv med elektrisk varmekabler. Baderomsinnredning med nedfelt servant. Gulvmontert toalett.
  Badet i 1. etasje har flislagt gulv og vegger. Badet er utstyrt med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
  Boblebadekar på baderommet er i ustand og benyttes kun som badekar. Det er et påbegynt bad i 2.etasje hvor vegger er revet.

  Soverom
  Eiendommen har tilsammen 5 soverom. Det ene soverommet i hovedetasjen ligger i en egen fløy mot hageområdet og enkel tilgang til bad mens det andre rommet ligger innenfor kjøkkenet med gang utenfor og adkomst til terrasse. Det tre andre rommene ligger i 2.etasje. Rommene er romslige og har plass til soveromsmøbler og oppbevaringsmøbler.

  Kjeller
  Kjelleren består i dag av stue, kjøkken, gang, bad, vaskerom og soverom og flere boder til lagring.
  Det er ikke søkt om bruksendring for kjeller. Se pkt. ferdigattest.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Eiendommen i Øståsvegen ligger landlig og idyllisk til i naturskjønne og rolige omgivelser. Eiendommen ligger i Øvre Vang i Hamar kommune med skogen og naturen som nærmeste nabo. Det er ca. 3,7 km til Gåsbu. På vinterstid er Gåsbu en inngang til fantastiske skiløyper på Hedmarksvidda. I sommerhalvåret er det mange fine turstier med grillplasser, utsiktstårn og gapahuker.

  Til Slemsrud barnehage er det kun. 5 km. Til Skramstad barnehage er ca. 5,9 km. Lunden barneskole ligger ca. 6 km unna boligen. Ener ungdomsskole ligger ca. 12, 8 km unna. Jønsberg landbruksskole ligger 17 km unna og til Hamar katedralskole er det 16,5 km.
  Spar Vang ligger ca. 4,7 km unna boligen og her er det post i butikk. Joker Brenneriroa ligger ca. 9,7 km unna med søndagsåpent.

  Til Hamar sentrum er det Det er ca.15 km ned til Hamar sentrum som byr på et yrende byliv med et godt utvalg av ulike restauranter, butikker og andre servicefasiliteter. I Hamar finner du blant annet kulturhus med kino, bibliotek og kjøpesentrene CC Stadion og Maxi Storsenter. Fra Hamar stasjon er det gode togforbindelser til Trondheim, Røros og Oslo lufthavn.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Per Johnny Nygård ved Byggtakst Øst. Byggegrunn av løsmasser. Det antas at det ble lagt ny drenering rundt hele bygningen i 1972. Grunnmur i betongstein og lecamur. Forholdsvis flat tomt, lett skrånende. Oljetank i stål. Innebygget i boligens kjeller mellom soverom og bad i utleieareal. Inspeksjonsluke over toalett på bad. Utebasseng ca. 4 x 7,5 meter Over 60 kubikk oppvarmet vann å bade i. Eier er sikker på at bassenget lekker litt. Lekkasje må tettes.
  Betongtakstein og besiktiget fra bakkenivå og loftsvinduer. Takrenner og nedløp av metall. Snøfangere mot basseng er defekte grunnet råte.
  Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og tilbyggepoke. Stående bordkledning. Sperrekonstruksjon. Malte trevinduer med 2-lags glass fra ca. 1972 i
  loftetasje. 1. etasje og kjeller fikk nye malte trevinduer med 2 lags glass i 2010 i følge eier. Alle tre dører byttet ca. 2015 i følge

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).
  For denne eiendommen er det gitt det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  Utvendig nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp og beslag.
  Utvendig veggkonstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Utvendig takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
  Utvendige trapper. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
  Innvendige overflater. Det er påvist fuktskader på overflater. Fuktskader på parkettgulv i stue i 1. etasje.
  Innvendige etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Ventilasjon på bad. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  Tomteforhold. Drenering. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Innvendig rom under terreng. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetasje i utsatte konstruksjoner. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
  Våtrom. Annet rom med sluk. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Våtrom. Bad 2. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Totalt : Bra/P-rom - 491m²/422m²
  1. etasje: Bra/P-rom - 239m²/239m²
  Loftlplan: Bra/P-rom - 40m²/40m²
  Kjeller: Bra/P-rom - 212m²/143m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: 2 bad, peisestue, kjøkken, trapperom, gang, wc, stue og soverom.
  Loft: 3 soverom, bad og trapperom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Panelovner

  Vedfyring:
  Peis
  Vedovner

  I kjelleren er det oljetank. Fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker.
 • Eiertomt på ca. 9070 m². Tomte er opparbeidet med plen og beplanting. Tre terrasser og forstøtningsmurer.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra privat veg. Vann fra brønn. Septiktank.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 1.622.109,- per. 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5.939.592,- per. 31.12.2020
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 28.090,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feiing og slamavgift.
  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Slamavgift: Kr. 2.410,-
  Renovasjon: Kr 3.540,- (middels beholder)
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 755,- (1 pipeløp årlig)
  Eiendomsskatt: kr 17.286,-

  Slamavgift avhenger av hvor ofte det tømmes. Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg og restaurering av bolig i 1973. I denne er det påført følgende merknader: Avtrekksventilen mangler i bad, WC og vaskerom. Luke til tankrom skal hengles i overkant. Tilslutning takstein/vindskier er feilaktig på tilbygg.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen på hovedbygning. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger for kjeller. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2006, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2026.

  Feiing ble utført siste gang i 2018. Tilsyn ble sist gang utført i 2021 uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Det er foretatt radonmålinger i stue og soverom i 2014 og verdien er målt til mer enn 30 Bq/m³. Eksakt verdi fremkommer ikke i dokumentet.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Hamar kommune 2018-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til LNRF (areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag)
  Eiendommen ligger i hensynsone H330 for radon.
 • Gnr. 136, bnr. 31 i Hamar kommune.
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt.1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommet. f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppdannelse?
  - Sprekker i fliser, dårlig fall mot sluk. Bad bør renoveres.

  Pkt.2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  - Bad ved kjøkken ble pusset opp.

  Pkt. 2.1 Redegjør for årstallet og hva som ble gjort?
  - 2010. 2 boder ble omgjort til bad.

  Pkt 2.3. Hvem er arbeidet utført av?
  - Rørarbeid Løten Rør. Resten er utført av venner og bekjente.

  Pkt.2.4. Er arbeidet, eller deler av arbeidet, utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad?
  - Vennetjenester uten dokumentasjon.

  Pkt.5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjellere?
  - Saltutslag i kjeller.

  Pkt. 7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  - Gulvene er skeive, noen sprekker i mur. (se takst)

  Pkt.8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskade/insekter eller skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
  - Mus i huset fra tid til annen.

  Pkt.10. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Skeivheter i terrasse.

  Pkt. 11.2. Foreligger det samsvarserklæring (I henhold til forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg)?
  - Vet ikke.

  Pkt.17. Er det nedgravd oljetank på eiendommen?
  - Oljetank i kjeller.

  Pkt.18. Selges eiendommen som utleiedel, leilighet eller hybel?
  - Har leid ut underetasje. Vet ikke om godkjenning.

  Tilleggsinformasjon: Bad i kjeller er gjort på egeninnsats. Bassenget lekker og må utbedres. Låven er i dårlig befatning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,5 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 22.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Eva Merete Olsrud
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev