aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Vestfossen Rødstrupesvingen 21

Innholdsrik og pen enebolig på Ormåsen med bl.a. 4 soverom, 2 bad, vaskerom og dobbel garasje

 • BRA 252 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER178 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 768 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 009
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 194 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT945 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 6 590 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  162 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  178 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 768 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Underetasje: Hall, gang, 3 soverom, bad/wc, vaskerom, teknisk rom, bod/sluserom, inngang til dobbel garasje med lagringsplass.

1. etasje: Stue/spisestue med utgang til stor, delvis overbygget vestvendt terrasse og hage, stort kjøkken med spiseplass, kontor/arbeidsrom, gang med utgang til hage, soverom, bad/wc.

Lagringsloft.

Rødstrupesvingen 21, Viken

 • Profilert Sigdal kjøkkeninnredning med integrert kjølehjørne, keramisk koketopp, oppvaskmaskin og stekeovn.
  Flislagt bad/wc i underetasje med hjørneboblekar, innredning med dobbel servant, dusjhjørne og veggmontert wc.
  Flislagt bad/wc i 1. etasje med dusjhjørne, veggmontert wc og innredning med servant. Badet i 1. etasje må rehabiliteres før dusjhjørnet kan benyttes. Eier har innhentet tilbud på rehabilitering til ca 261 000,- inkl. mva. Det tas forhold om prisendringer.
  Praktisk og pent vaskerom med innredning og skyllekum i underetasjen.
  Parkett, fliser og belegg på gulv. Vesentlig malte, flislagte og panelte veggflater.
  Sentralstøvsuger med "smulesuger" i kjøkkensokkel.
  Fiber fra NextGenTel.
 • Beliggende i rolig villaområde på populære Ormåsen, omgitt av flotte turområder sommer som vinter. Her finner du turveier, skiløyper, bade- og fiskevann. Det er 12-15 minutters gange til barneskole, barnehage og idrettsanlegg med lysløype, fotballbane, discgolf m.m. Nyere Rema 1000-butikk på feltet. Bussforbindelse mellom Ormåsen og Hokksund på hverdager, skolebuss mellom Ormåsen og Vestfossen Ungdomsskole; se brakar.no for rutetider.
 • Se kartskisse i annonsen på FINN.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet til annonserte visninger.
 • Bindingsverk på grunnmur av Leca. Tak tekket med takstein. Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport avholdt 22.08.2022 av takstmann Espen Palmberg. Takstmannen har satt tilstandsgrad 3 (TG3) på ett punkt og 2 (TG2) på tre punkter. Alle interessenter bes lese og sette seg inn i rapporten før budgivning.

  Forhold som har fått TG3 (Store eller alvorlige avvik):
  - 1. etasje > Bad. Det har vært lekkasje ned i rommet under, ingen skader ble påvist. Det foreligger prisoverslag for utbedringer; dette bør gjennomføres.

  Forhold som har fått TG2 (kan kreve tiltak):
  - Underetasje > Bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Noe dårlig fall til sluk. Det anbefales å fuge i overgang gulv/dørterskel. Våtrommet fungerer med dette avviket.
  - 1. etasje > Vaskerom. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Våtrommet fungerer med dette avviket.
  - Det er ikke foretatt radonmålinger. Området har lav til moderat radonforekomst.

  Øvrige punkter har fått TG1 (mindre avvik).
 • Underetasje: BRA/P-rom/S-rom: 141/83/58 kvm
  1. etasje: BRA/P-rom/S-rom: 111/111/0 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Underetasje: Hall, Gang, 3 soverom, bad/wc, vaskerom. 1. etasje: Stue/spisestue, stort kjøkken med spiseplass, kontor/arbeidsrom, gang, soverom, bad/wc.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Peisovn i hall, luft til vann varmepumpe med vannbåren gulvvarme i begge etasjer med unntak av i garasje, bod og teknisk rom.
 • Svært pent opparbeidet med plen og prydbusker. Steinlagte uteplasser og gårdsplass. Trampolinen som er nedsenket i plenen medfølger.
 • Parkering i dobbel garasje med lagringsplass. Innvendig adkomst via sluse/bod i underetasjen. Det er montert elbil-lader.
 • Eiendommen ligger til kommunal vei. Offentlige vann- og avløpsledninger via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 070 846 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 855 047 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter: Kr 7 827,- i 2022 for 148 kbm (fastledd kr 1 247,- pluss (44,46 x forbruk i kbm)). Boligen har installert vannmåler, og avgiften vil derfor variere med forbruket. Faktureres à konto 3 ganger i året.

  Renovasjon: kr 3 747,50 i 2022 for standardløsning.

  Feiing: fra kr 690,- pr gang i 2022.

  Nåværende eier har hatt et årlig strømforbruk på ca 22 000 kWh.
 • Midlertidig brukstillatelse er utstedt 12.06.2009. Søknad om ferdigattest blir innsendt til kommunen i disse dager.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det elektriske anlegget har ikke vært kontrollert siden huset ble bygget i 2009.

  Drammensregionens brannvesen IKS/feierseksjonen hadde tilsyn 09.05.2019 uten bemerkninger.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Regulert til frittliggende småhusbebyggelse i hht reguleringsplan for Ormåsen B3, stf. 21.06.2006. Avsatt til boligformål i hht kommuneplan for Øvre Eiker 2015-2027.

  Ormåsen er fremdeles i utvikling.
 • Gnr. 62 Bnr. 292 i Øvre Eiker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Januar 2023
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Denne boligen har oppnådd karakteren gul B.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Fremgangsmåte ved budgivning: Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan. Bekreft at innholdet i bud er korrekt ved å signere elektronisk. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert. Budforhøyelser kan gjøres enten ved å logge inn på nytt med BankID eller du kan sende svar til SMS-kvitteringen. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS. For bud som inngis skriftlig ved hjelp av budskjema, må budgiver ha legitimert seg overfor megler. Legitimeringen bør ikke skje ved oversendelse av kopi av bankkort. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Alle bud bør derfor ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12 900,-, markedspakke kr 19 700,-, oppgjørshonorar kr 5 000,- og visninger kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 29 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Gunhild Melbø Tajet
  Håvard Melbø Tajet
Cathrine Mastrup

Megler

Cathrine Mastrup

97 72 86 66

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev