aktiv-eiendomsmegling

VESTFOSSEN Sagveien 36B

3-roms leilighet beliggende sentralt i Vestfossen med kort vei til tog, butikker og de fleste servicetilbud

 • kr 2 150 000
 • BRA 63 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 150 000
 • Omkostningerkr 66 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 216 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 989
 • Soverom2
 • ArealP-rom 61 m²
 • Felleskostnaderkr 710
 • Tomt6 220 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 53 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000)) 66 792 (Omkostninger totalt) 2 216 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Eierleilighet beliggende sentralt i Vestfossen med gangavstand til tog og buss samt sentrum med skoler, barnehager, idrettsanlegg, bank, lege og tannlege. I området rundt Vestfossen er det mange fine tur- og friluftsmuligheter både sommer og vinter. Kort vei til Sundhaugen/Fiskumvannet og Eikern med fine bademuligheter. God offentlig kommunikasjon til Kongsberg og Drammen/Oslo. Ca 20 minutters kjøring til Kongsberg, ca 25 til Drammen. Leiligheten ligger i underetasjen og inneholder: Entre/hall, bad/wc, bod, 2 soverom, åpen kjøkkenløsning, stue med utgang til terrasse. Behov for rehabilitering.

Sagveien 36B, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 63 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 61 kvm Entre/hall, bad/wc, 2 soverom, åpen kjøkkenløsning, stue.
  Sekundærrom
  1. etasje: 2 kvm Bod  Tomt
  6220m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt. Opparbeidet med plen og asfalterte adkomstveier.

  Beliggenhet
  Sentralt beliggende i Vestfossen med gangavstand til tog og buss samt sentrum med skoler, barnehager, idrettsanlegg, bank, lege og tannlege. I området rundt Vestfossen er det mange fine tur- og friluftsmuligheter både sommer og vinter. Kort vei til Sundhaugen/Fiskumvannet og Eikern med fine bademuligheter. God offentlig kommunikasjon til Kongsberg og Drammen/Oslo. Ca 20 minutters kjøring til Kongsberg, ca 25 til Drammen.

  Adkomst
  Se kartskisse i annonsen på FINN.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet til annonserte visninger.

  Byggemåte
  Bindingsverk på grunnmur av multielementer med betong på utvendig side. Tak tekket med betongtakstein. Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport avholdt 17.08.2022 av takstmann Vegard Aasen. Takstmannen har satt tilstandsgrad 3 (TG3) på tre punkter og tilstandsgrad 2 (TG2) på en del punkter; noen av dem på grunn av alder, men også på grunn av tilstand. TGIU (ikke undersøkt). Alle interessenter bes lese og sette seg inn i rapporten før budgivning. Forhold som har fått TG3 (Store eller alvorlige avvik): - Våtrom > Generell > Bad. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. - Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkkken. Det er påvist omfattende skader på overflater/kjøkkeninnredning. Fuktskader på fronter og bunnplate i skap under oppvaskbenk. - Tomteforhold > Terrengforhold. Terreng faller inn mot bygning. Forhold som har fått TG2 (kan kreve tiltak): - Utvendig > Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. - Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket. - Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. - Utvendig > Vinduer. Punktering av glass er påregnelig. - Utvendig > Dører. Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. - Utvendig > Terrasse. Det er påvist at dekket på terrassen har en del sprekker. - Innvendig > Overflater. Vinylbelegg på kjøkken er sprukket. - Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Innvendig > Pipe og ildsted. Ildfast plate mangler under sotluke på pipe. - Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad. Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen. - Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank i hht gjeldende forskrift. - Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Multimur er en konstruksjon som ble brukt fra 1970-tallet og frem til begynnelsen av 1990-tallet. Multimurelementer er utsatt for fukt og kondens og risikoen for skader er stor. Interessenter bør undersøke dette nærmere. Øvrige punkter har fått TG1 (mindre avvik). Det elektriske anlegget ble siste gang kontrollert og godkjent 21.11.2017.

  Innhold
  Leiligheten ligger i underetasjen og inneholder: Entre/hall, bad/wc, bod, 2 soverom, åpen kjøkkenløsning, stue med utgang til terrasse.

  Standard
  Hvit glatt kjøkkeninnredning. Dusjkabinett, servant, wc og hvite overskap på bad. Skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Garderobeskap. Leiligheten er enkelt innredet og har behov for rehabilitering. Den selges uten ytterligere rengjøring.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Ingen hvitevarer medfølger.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er lagt fiber fra NextGenTel inn i 3 av leilighetene i sameiet, men ikke i denne. Det er ifølge leverandør mulig å legge det inn i denne leiligheten også, men man må beregne kostnader til graving og leveringstid.

  Parkering
  Parkering på felles parkeringsplass.

  Diverse
  Selger har ikke bebodd eiendommen og det kan være kvaliteter og feil/mangler ved eiendommen han ikke vet om. Det oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk fagkyndig.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 53 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000)) 66 792 (Omkostninger totalt) 2 216 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Gulvvarme på bad. For øvrig elektriske panelovner i enkelte rom. Pipe er montert.

  Info strømforbruk
  Siste leieboer har hatt et årlig strømforbruk på ca 9 860 KWh.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Denne leiligheten har karakteren rød E.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter: Kr 4 582,- i 2022 for 75 kbm (fastledd kr 1 247,- pluss (44,46 x forbruk i kbm)). Boligen har installert vannmåler, og avgiften vil derfor variere med forbruket. Faktureres à konto 3 ganger i året. Renovasjon: kr 2 997,50 i 2022 for Samarbeidsløsning.

  Formuesverdi primær
  474774

  Formuesverdi primær år
  2020

  Formuesverdi sekundær
  1582580

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering fra Skue Sparebank. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Felleskostnader pr. mnd
  710

  Felleskostnader inkluderer
  Det er ikke betalt inn faste felleskostnader fra seksjonene, men bygningsforsikring og brøyting er blitt fordelt mellom seksjonene ved forfall. Årlig kostnad pr seksjon har vært ca kr 8 500,- (utgjør ca kr 710,-/mnd), avhengig av kundeforhold i forsikringsselskap og snømengde. Nåværende eier av de usolgte seksjonene mottar foreløpig felles faktura, og ber om hver seksjons andel når denne forfaller.

  Om sameiet
  Seksjonssameiet består av 8 boligseksjoner (leilighetene) og 2 næringsseksjoner i sykehjemmet. Boligsameiet har ikke noe fungerende styre da alle seksjonene opprinnelig hadde en eier, og har heller ikke noe vedlikeholdsfond oppspart da det ikke er blitt betalt felleskostnader utover forsikring og brøyting. Den anbefales å etablere et fungerende sameie/styre og registrere dette i Brønnøysund samt å begynne å betale inn felleskostnader slik at det blir opparbeidet et fond til felles vedlikehold, brøyting og bygningsforsikring.

  Sameiets forsikringsselskap
  If

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 30.07.2009 - Dokumentnr: 558419 - Resek/deling av seksjon Seksjon som deles:
  Snr: 3
  Formål: Uoppgitt
  Sameiebrøk: 552/1751
  Ny seksjon:
  Snr: 4
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 69/1751


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest er utstedt 19.12.1989.

  Vei, vann og avløp
  Sagveien er offentlig frem til avkjøring til Grevlingstien, deretter privat med felles ansvar for vedlikehold og brøyting. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger og pumpekum med felles vedlikeholdsansvar som går videre gjennom seksjon 1 og 2/Villa Skaar. Se vedlagte VA-kart.

  Regulerings- og arealplanner
  Regulert til bolig i hht reguleringsplan 3048-0081 Reguleringsplan for Sagløkken, stf. 04.09.185 samt avsatt til bolig i hht kommuneplan for Øvre Eiker 2015-2027.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 53 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000)) 66 792 (Omkostninger totalt) 2 216 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  66792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring vedlagt tilstandsrapporten som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag kr 35 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12 900,-, oppgjørshonorar kr 5 000,- og markedspakke kr 19 700,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.

Cathrine Mastrup

Megler

Cathrine Mastrup

97 72 86 66

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev