aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Ingelsrudøya 4 er en koselig hytte i idylliske omgivelser.

Vestmarka Ingelsrudøya 4

Meget sjarmerende hyttetun ved Helgesjøen - Kun adkomst med båt! - Sjelden mulighet!

 • BRA 58 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER56 342
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 906 342
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 992
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 58 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 300 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 1 850 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  55 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  56 342,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 906 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Fritidsbolig på 58 kvm BRA/58 kvm P-rom som inneholder kjøkken, stue og 2 soverom.

I tillegg:
Uthus på 35 kvm BRA/19 kvm P-rom som inneholder soverom, bod, vedbod og utedo.
En eldre campingvogn som er overbygget følger med.
Flott utsikt over sjøen med gode solforhold.

Ingelsrudøya 4, Innlandet

 • Det er en tradisjonell hytte med en enkel hyttestandard; ikke innlagt vann/avløp eller strøm, men solcelleanlegg. I tillegg er det et uthus med anneks, utedo, boder og ei innbygget campingvogn. Eiendomstomt på ca 1,3 daa med en idylisk beliggenhet på "Øya" i Helgesjøen. Strandlinje og hytta er plassert kun ca. 20 m fra vannkanten.
  Området rundt Helgesjøen er et populært fritidsområde så tomten/beliggenheten vurderes til å være av høy attraktivitet.

  Innvendig er det furugulv, trepanel på vegger og trepanel i taket (ene soverommet malt). Plassbygde/integrerte skap og hyller i stue og soverom. Lakkerte heltre speildører til soverom. Fritidsboligen har elementpipe med vedovn og åpen peis på terrasse. En lav matkjeller ved kjøkken.

  Hesteskoformet kjøkkeninnredning med profilerte malte fronter og folierte skrog. Glassdører på overskap mot stue. Laminat benkeplate med nedfelt rustfri kum. Flisfelt over benk ved gasskomfyr samt gass kjøleskap. Gassflasker utenfor vegg innkasset i tre.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Vinduer - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller
  sprukne. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Sprekk i et fastkarmglass hvor det også er påvist råte i karm (disse vinduene har ikke beslag på vannbrett). Ellers naturlig elde i karmer på vinduer. Et innervindu manglet på soverom befaringsdagen.

  Utvendig > balkonger, terrasser og rom under balkonger - Det er ikke montert rekkverk. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er ikke rekkverk på terrasser eller trapper (skal være ved 50cm høydeforskjell). Fundamenteringen er påvist med noe variabel kvalitet hvor enkelte pilarer er blitt skjeve og merkbart litt skjevhet/rystelse i gulvet. Treverk skal normalt ikke ligge mot grunn og over tid vil da råte dannes (også impregnert). Påvist litt råte i kant av platting på mark og platting mot fjell ved utedusj. Terrassetaket er påvist med en del bulker i takplater, utett rundt pipe og har ikke tekking egnet for så svak takvinkel. Vinduene har ikke beslag.

  Innvendig > etasjeskille/gulv mot grunn - Det er ikke montert rekkverk. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er ikke rekkverk på terrasser eller trapper (skal være ved 50cm høydeforskjell). Fundamenteringen er påvist med noe variabel kvalitet hvor enkelte pilarer er blitt skjeve og merkbart litt skjevhet/rystelse i gulvet. Treverk skal normalt ikke ligge mot grunn og over tid vil da råte dannes (også impregnert). Påvist litt råte i kant av platting på mark og platting mot fjell ved utedusj. Terrassetaket er
  påvist med en del bulker i takplater, utett rundt pipe og har ikke tekking egnet for så svak takvinkel. Vinduene har ikke beslag.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold - Batteridreven røykvarsler og 6kg håndslukker fra 1995. I tillegg brannteppe.

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  Det er avvik: Litt påbegynnede lakkslipp i ender. Noe bulker på takplater terrassetak og for svak vinkel slik at vann blir liggende (se eget pkt. terrasser). Påpeker bord i gessimser mangler på terrasse og har en del steder store spalter hvor det er sortpapp som
  er røket (mulig av dyr/innsekt som kan ha kommet inn på loft).

  Utvendig > Nedløp og beslag - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på
  byggemeldingstidspunktet. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Ingen takstige, nokså flatt tak ved denne, men plater har bulker rundt pipe som trolig er grunnet arbeid her samt pipen er høy hvor plattform bør monteres. Det er påvist lekkasje rundt pipe ned til terrasse. Det er også litt saltutslag og forhøyning rundt
  røykrørsinnføring i stue. Utkast fra nedløp direkte på mark. Nedløp overside er ført ned i mark, men ukjent videre rørsystem (mindre betydning med åpen pilarkonstruksjon på hytta).

  Utvendig > Veggkonstruksjon - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Litt råte i nedkant ved siden av terrassedør påvist. Panel ikke montert m/luftelekt (vanlig for byggeår).
  Naturlig noe elde/endesprekk.

  Utvendig > Dører - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Hoveddøren glipper litt i pakning øvre hjørne. Enkel lås (ikke fg godkjent). Ikke beslag utv. på terskel (men av mindre betydning da døren er overbygget).

  Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Innvendig > Pipe og ildsted - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe.

  Innvendig > Krypkjeller - Det er påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Påvist litt kondensering på fineerhimlingen samt at det er litt fuktvandring i nedre murkonstruksjoner og noe høy fuktverdi i åpent trebjelkelag ved kantbjelker rundt luken.

  Innvendig > Innvendig dører - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Den ene døren tar litt i nedre del av karm ved lukking.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Virket ikke ved funksjonstest befaring.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Fremstår helt, men antatt over 25 år. Ikke frostsikret under hytta (sommerhytte)

  Tomteforhold > Byggegrunn - Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av synk/skjevheter i punktfundament og retningsavvik i gulv.

  Tomteforhold > Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Mangler topplist, fuktvandring evt. kapilært oppsug fra grunn påvist i matkjeller.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter - Det er avvik: En variabel fundamentering som ser ut å være noe
  understøttet i ettertid med lecablokker utover pilarer. Det er også skolet under m/plank på enkelte av punktene i ettertid, trolig som følge av synk- påvist en glipper/sunket ifra befaring som symptom på at det er noe bevegelse. Også påvist høydeavvik i gulv (se eget punkt). Enkelte stubbloftsplater av huntonitt henger noe ned.

  Tomteforhold > Terrengforhold - Det er avvik: Det er litt fall imot hytta på oversiden.

  For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.
 • Eiendommen er beliggende på "Øya" i sjøen Helgesjøen, ca 5 km fra Vestmarka der det er bensinstasjon m.m. Et veletablert og populært fritidsområde. Mye fritidsbebyggelse rundt sjøen og 8 hytter plassert utpå denne øya. Hytta er vestvendt med gode solforhold og kun 20 m til vannkanten hvor hytta har strandlinje. I tillegg til Helgesjøen er det skog og turområder like i nærheten.

  Det er ca. 15 km til kommunesentrummet Skotterud, 40 km til Kongsvinger, ca. 92 km til Oslo og ca. 30 km til Charlottenberg i Sverige. Fin kjøreavstand for de som ønsker en spontan tur på hytta!
 • På eiendommen står en fritidsbolig og et uthus med utedo, bod og soverom som har godt med sengeplasser. I tillegg er det plassert en campingvogn på siden av uthuset som også inneholder soveplasser.
 • Ingen adkomstvei. Båt må benyttes for adkomst til hytta. Det er mulighet for båtnedkjøring i "Svartvika" med parkering. Her er det også offentlig badeplass samt mulighet for leie av båtplass (venteliste kan forekomme).
 • Fritidsbolig:
  Takkonstruksjon av sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av lakkerte stål/aluminiumsplater (taksteinsformede på hovedtaket) fra byggeår. Lakkerte metall renner, nedløp og beslag. Enkelt fotbeslag på pipe (puss over og ikke pipehatt). Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning. Dobbeltvinduer med koblet glass, montert som brukt da hytta ble bygget samt eldre fastkarmer med isolerglass i stue. Malt hovedytterdør med isolerglass fra 1978 (gjenbrukt dør). Nyere terrassedør med 3-lags isolerglass.

  Terrasser:
  Stort terrasseareal på 3 sider av hytta, fra entre som har overbygg ca 5 m2, åpen platting samt overbygget vannpumpe og utedusj, gangarealet langs gavl, åpen terrasse ved stue samt en overbygget del på 16 m2 med vegg og enkle glassruter på 3 sider. Alminnelig beiset spaltegulv. Fundamentert på ulike lecablokker/pilarer, noe murer og noe treverk direkte på terreng. Trapp til terreng fra stueterrassen og trinn ved entre.

  Uthus:
  Alminnelig bindingsverksbygning med saltak fundamentert over ulike punktfundamenter (noen skjeve) på mark samt trebjelker direkte på mark for vedbod. Utvendig kledning av tømmermannspanel og taktekking av lakkerte stålplater. Labankdører for adkomst. Stor overbygget terrasse med beiset spaltegulv på ca. 18 m2 (en del bord er uskrudd). Levegg med eldre isolerglass (punktert). Åpne konstruksjoner innvendig med tregulv i vedbod, gjesterommet er senere innredet, isolert og panelt samt har en nyere terrassedør med isolerglass innenfor labankdør. Utedo er panelt og har belegg (ujevnhet i gulvet ved døren), bod med tregulv, noe panel og åpne konstruksjoner. En eldre campingvogn er blitt takoverbygget. Enkelt undertak av armert plast/presenning, men uten undertak i vedbod og campingvogntaket (det er ikke påvist luftespalte over mineralull på isolert del fra vedbod- kan gi kondensrisiko).
 • 1.et: 58 kvm Bra.

  Følgende rom inngår i primærareal: alle
  1. etasje: Alle rom.
 • - Enkelt solcelleanlegg. Solcellepanel på uthuset.
  - Batteridreven røykvarsler.
  - 6 kg håndslukker. Brannteppe

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Fritidsboligen varmes opp med elementpipe og åpen peis på terrasse.
 • Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Se vedlagt grunnkart.

  Svakt hellende mot sjøen. Flytebrygge ved vannet. Hage opparbeidet med gress, bed og prydbusker. Noe fjell og større stein i dagen samt natursteinheller i gangstier. Kort vei til sandstrand på motsatt side.
 • Båt må benyttes for adkomst til hytta. Det er mulighet for båtnedkjøring i "Svartvika" m/parkering. Her er det muligheter for leie av båtplass (venteliste kan forekomme).
 • Parkering ved Svartvika badeplass og båtnedkjøring ved "Svartvika". Muligheter for leie av båtplass her (venteliste kan forekomme).

  Ikke innlagt vann. Vannpumpe fra sjøen for utvendig sommervann på terrasse (må kobles fra vinterstid som frostsikring).

  Gråvann fra kjøkken og servant på soverom direkte til grunn/grøft.
 • Formuesverdi kr 111 769 per 31.12.2020
 • Kr. 3 513 pr. år (prognose for 2022)

  Fordelt på:
  Eiendomsskatt kr 2 478,-
  Hytterenovasjon kr 1 035,-
 • Kommunale avgifter og forsikring.
 • Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.
 • Det er tillatt å leie ut hele eller deler av egen eiendom til det formål den er godkjent for.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra
  originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht plan- og bygningsloven.

  Hytta selges møblert.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Ingen heftelser/rettigheter registrert på eiendommen.
 • Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan/kommunedelplan er avsatt til LNF-område, nåværende.
  Området er ikke regulert.
 • Gnr. 16 Bnr. 49 i Eidskog kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Fremgangsmåte ved budgivning: Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan. Bekreft at innholdet i bud er korrekt ved å signere elektronisk. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert. Budforhøyelser kan gjøres enten ved å logge inn på nytt med BankID eller du kan sende svar til SMS-kvitteringen. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS. For bud som inngis skriftlig ved hjelp av budskjema, må budgiver ha legitimert seg overfor megler. Legitimeringen bør ikke skje ved oversendelse av kopi av bankkort. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Alle bud bør derfor ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris på kr 45 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9 900,- og visninger kr 2 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Lisbeth Ingelsrudøyen
Nicolai Bratås

Megler

Nicolai Bratås

97 53 07 16

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev