aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Vestmarkavegen 1564! En koselig fritidsbolig beliggende i et naturskjønt hyttefelt.
Velkommen til Vestmarkavegen 1564! En koselig fritidsbolig beliggende i et naturskjønt hyttefelt.

VESTMARKA Vestmarkavegen 1564

Lettstelt hytte med idyllisk beliggenhet ved Skjervangen. Solrik tomt, nydelig utsikt mot innsjøen og bilvei helt frem.

  • kr 1 500 000
  • BRA-i 34 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 1 500 000
  • Omkostningerkr 56 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 556 640
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår2000
  • Soverom2
  • Tomt1 612.3 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 1 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,00))   56 640,- (Omkostninger totalt)   1 556 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Vestmarkavegen 1564 er en lettstelt hytte med alt på ett plan. Hytta ligger i et naturskjønt og idyllisk skogsområde kun to minutters gange fra innsjøen Skjervangen, med en liten sandstrand og gresslette. Innsjøen er ypperlig til fisking og padling, og langs vannet er det fine turmuligheter. Det er bilvei helt frem og parkering på egen tomt. Tomten er en solfylt perle på 1612 kvm, noe opparbeidet med gressplen, men også vakker naturtomt med stedlig vegetasjon og et uthus med utedo og bod. Langs to sider av hytta er det bygget en terrasse på 42 kvm, med utekjøkken og nydelig utsikt utover innsjøen. Innvendig består hytta av to soverom, en gang med plass til skap og stue/kjøkken i åpen løsning. Det koselige rommet har høy himling, gjennomgående dagslys, et enkelt kjøkken og peisovn.
Her kan du tilbringe ferier og helger omkranset av flott natur med et hav av rekreasjonsmuligheter - enten det er fiske, bading, båtturer eller fotturer som frister mest.

Vestmarkavegen 1564, Innlandet

  • Tomt
    1612.3m²

    Beskrivelse av tomt
    Hytta ligger i et naturskjønt og idyllisk skogsområde mellom et etablert hyttefelt og et hyttefelt under opparbeidelse, nordøst for innsjøen Skjervangen. Fra hytta er det kun to minutter å gå ned til innsjøen med en liten sandstrand og gresslette. Innsjøen er ypperlig til fisking og padling, og langs vannet er det fine turmuligheter. Hyttetomten er på solfylte 1612 kvm, og er i tillegg til hytta oppført med et uthus på ca. 7 kvm med utedo og bod. Rundt byggene er tomten opparbeidet med plen, mens resten består av vakker naturtomt med trær, lyng og annen naturlig vegetasjon - en skjermet perle som innbyr til lek, late dager og god rekreasjon. Fra tomten er det trapp opp til en stor terrasse som strekker seg langs to sider av hytta. Arealet er på hele 42 kvm og herfra får man nydelig utsikt langt utover innsjøen. Terrassen har spaltegulv av tre, rekkverk med stående panel og er delvis overbygd ved inngangspartiet til hytta. Langsmed hytteveggen er det bygd et lite utekjøkken med plass til gassflaske og nedfelt vaskekum med avløp til grunn.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en fantastisk beliggenhet rett ved innsjøen Skjervangen i Eidskog kommune ved den vesle grenda Ljøner, helt sør i Eidskog kommune. Et sted som er perfekt for det gode hytteliv. Hytta har enkel adkomst fra riksveg 21, og området ligger i en praktisk, kort reiseavstand fra byer som Lillestrøm, Jessheim og Kongsvinger - perfekt for det gode hytteliv. Feltet ligger i nydelige omgivelser kun ca. 75 minutters kjøretur fra Oslo, med gode solforhold og fredfullt utsyn over vannet. Her kan du tilbringe ferier og helger omkranset av flott natur med et hav av rekreasjonsmuligheter - enten det er fiske, bading, båtturer eller fotturer som frister mest. Innsjøen er rolig og fredelig, godt tilpasset turer i kano, kajakk eller robåt. Området har også mye bær og sopp. Vinterstid kjøres det opp skiløyper, og det er flere markastuer og andre fine turmål i området. Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Extra og Kiwi i Skotterud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Skotterud sentrum bank, legesenter, apotek, butikker, bibliotek og kafé m.m. Charlottenberg i Sverige og Kongsvinger ligger også godt innen rekkevidde. Området byr på offentlig kommunikasjon via buss, og nærmeste holdeplass ligger ca. 5 km unna hyttefeltet. Med bil tar det ca. 15 min. til Skotterud, 30 min. til Charlottenberg, 35 min. til Kongsvinger, samt 60 min. til Lillestrøm

    Byggemåte
    Fritidsbolig over et plan bestående av en laftet del og tilbygget del med bindingsverk. Laftet del er flyttet fra Vikodden og oppført med tilbygg i 2000. Bygningen er fundamentert med bl.a. murblokker, støpte pilarer og tresøyler. Saltak i tre tekket med takshingel. Bygningen har trevinduer med koblet og enkelt glass. Terrasse i trekonstruksjon med spaltegulv og rekkverk av tre. Delvis fundamentert med støpte peler. Utvendig trapp i tre til terrassen. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

    Innhold
    Planløsning 1. etasje: Entré/stue/kjøkken, gang og 2 soverom. Annet: Uthus med utedo og bod. Entré/stue/kjøkken Fra terrassen er det dør inn til entré, stue og kjøkken i åpen løsning. Det koselige rommet er innbydende og delikat, med enstavs askefarget laminatgulv, blåmalt panel på veggene og hvitmalt åstak med høy himling og synlige rundbjelker. Vinduer på hver side gir gjennomgående dagslys og i hjørnet er det en vedovn som gjør det varmt og godt på kjølige dager. Ved inngangen er det plass til entrémøblement og litt lenger inn er det rom for sofagruppe. Kjøkkeninnredningen er plassert langs den ene langveggen og har en enkel standard med en skuffeseksjon og et benkeskap med profilerte furufronter. Benkeplaten er av laminat og over det det montert en hylle og et lite vitrineskap. Det er gasskomfyr og -kjøleskap, med plass til gassflaske rett på utsiden av hytteveggen. Soverom Fra stuen er det dør inn til en gang med to dører inn til hvert sitt soverom. Begge soverommene har en klassisk hyttestil med tregulv og panel på vegger og i tak. Taket er noe skrånet og trefags vinduer gir gode lysforhold. I gangen utenfor er det plass til garderobeskap eller så, og for mer lagring er det bod i uthuset. Kort fortalt - Koselig, lettstelt hytte. - Alt på en flate. - Bilvei helt frem. - Parkering på egen tomt. - Solfylt tomt på 1612 kvm. - Nydelig utsikt mot innsjøen. - Stue, kjøkken og entré i ett. - Gjennomgående dagslys. - Peisovn som oppvarming. - Enkelt og praktisk kjøkken. - Plass til gasskomfyr- og -kjøleskap. - To soverom i tradisjonell stil. - Uthus med utedo og bod.

    Standard
    Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påvist råte i enkelte utvendige lafteknuter. Trekledning er ikke luftet i nedkant og det er sprekker og noe mindre råte i nedkant av enkelte kledningsbord. Lokal utbedring må utføres. Råteskader må utbedres. - Utvendig > Vinduer: Noe slitasje på vinduer innvendig og utvendig. Et midtvindu på soverom kunne ikke åpnes, en vindushasp er knekt. Vinduer bør utbedres og overflatebehandles. Justering av vinduer. - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Flere pilarer under terrasse har veltet eller er skjeve og delvis provisorisk understøttet. som har forårsaket skjevheter på terrassen. Fundamentering må utbedres og terrasse må rettes. Rekkverk er 0,95 m, dagens krav er 1,00 m. - Innvendig > Overflater: Overgang fra laftet del til tilbygg er noe uferdig og provisorisk tettet. - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Fundamenter har delvis skjevheter og provisorisk understøttet. Fundamentering må kontrolleres og rettes opp. For mer utfyllende informasjon om eiendommen se vedlagte tilstandsrapport utført av Henning Fagersand, datert 19.06.2024. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 (TG 2). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg nøye inn i tilstandsrapporten før visning

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er bilvei helt frem og parkering på egen tomt.

    Radonmåling
    Det er ikke relevant med radonsikring eller målinger når bygning står på pilarer eller stripefundament, som gir gjennomlufting under bygningen. iht. TEK-17.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,00))   56 640,- (Omkostninger totalt)   1 556 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Hytta oppvarmes med peisovn i stuen. Ventilasjonen er naturlig, med lufting via klaffeventiler i vegg. Det er verken innlagt vann eller strøm. Utvendig er det plass til gassflaske med slanger inn på kjøkkenet til både gasskomfyr og -kjøleskap.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    1894

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Hytterenovasjon: 1.894 ,- per år. Kommunale avgifter varierer noe årlig.

    Info om eiendomsskatt
    Det er eiendomsskatt i Eidskog kommune. Denne faktureres direkte fra kommunen. Se kommunens hjemmesider for gjeldene promillesats.

    Formuesverdi sekundær
    755918

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Formuesverdien er stipulert og hentet fra Skatteetatens boligkalkulator.

    Andre utgifter
    Eier står selv ansvarlig for kostander tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, vei, m.m.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3416/1/81: 01.09.1853 - Dokumentnr: 900028 - Utskifting Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 02.11.1858 - Dokumentnr: 900043 - Rettigheter iflg. skjøte Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:17 Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 02.07.1928 - Dokumentnr: 900147 - Utskifting Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 02.06.1933 - Dokumentnr: 900153 - Skjønn Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:25 Bestemmelse om beiterett Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 15.02.1934 - Dokumentnr: 900237 - Skjønn Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:26 Bestemmelse om beiterett Bestemmelse om båt/bryggeplass Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 06.12.1937 - Dokumentnr: 2132 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:27 Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:28 Bestemmelse om beiterett Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 06.12.1937 - Dokumentnr: 902125 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:27 Bestemmelse om beiterett Bestemmelse om fiskerett Bestemmelse om torvrettigheter. Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 30.08.1939 - Dokumentnr: 901851 - Skjønn Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:30 Bestemmelse om fiskerett Bestemmelse om båt/bryggeplass Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om torvrettigheter. Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 25.02.1955 - Dokumentnr: 449 - Utskifting Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 04.10.1955 - Dokumentnr: 2299 - Utskifting Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 16.02.1956 - Dokumentnr: 317 - Jordskifte Grensegangssak Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 25.01.1957 - Dokumentnr: 193 - Jordskifte Grensegangssak Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 14.09.1963 - Dokumentnr: 2495 - Erklæring/avtale Vegvesenets betingelser vedtatt Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 16.10.1970 - Dokumentnr: 4874 - Rettsbok Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 29.09.1972 - Dokumentnr: 4837 - Jordskifte Grensegangssak Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 24.07.1979 - Dokumentnr: 4847 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:1 Fnr:8 Bestemmelse om vannrett Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 06.03.1980 - Dokumentnr: 1484 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:63 Bestemmelse om båt/bryggeplass Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 02.06.1981 - Dokumentnr: 2964 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:66 Bestemmelse om veg Bestemmelse om garasje/parkering Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 05.01.2006 - Dokumentnr: 103071 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:73 Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 19.04.2011 - Dokumentnr: 308513 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Eidsiva Nett AS Org.nr: 981 963 849 Avtale om rettigheter og plikter ved høyspenningsluftledninger Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 07.01.2013 - Dokumentnr: 11954 - Jordskifte Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 07.01.2013 - Dokumentnr: 11954 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:12 Bnr:77 Opprinnelig tinglyst 27.05.1983 med dokumentnummer 3332 Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 07.01.2013 - Dokumentnr: 11954 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:12 Bnr:78 Opprinnelig tinglyst 27.06.1983 med dokumentnummer 4117 Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 07.01.2013 - Dokumentnr: 11954 - Jordskifte Grensegangssak Opprinnelig tinglyst 11.06.1985 med dokumentnummer 3263 Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 07.01.2013 - Dokumentnr: 11954 - Bestemmelse om vannrett Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:13 Bnr:24 Opprinnelig tinglyst 16.06.1989 med dokumentnummer 4249 Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 24.11.2014 - Dokumentnr: 1027099 - Jordskifte Sak: 0410-2012-0005 Kristielia-Nordre Mangen Vestoppland og Sør-Gudbrandsdal jordskifterett Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 19.12.2014 - Dokumentnr: 1122225 - Jordskifte Jordskiftesak 0410-2011-0015 Fjellskogvegen Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 20.01.2015 - Dokumentnr: 52868 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:60 Rett til brønn Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 27.12.2016 - Dokumentnr: 1198822 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:78 Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 06.07.2020 - Dokumentnr: 2702970 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:65 Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 11.12.2020 - Dokumentnr: 3473976 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:1 Fnr:6 Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:1 Fnr:8 Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:63 Bestemmelse om vannanlegg Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 22.04.2022 - Dokumentnr: 430177 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Rett til etablering, fornying, ombygging, inspeksjon og vedlikehold Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Overført fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Gjelder denne registerenheten med flere 04.07.2022 - Dokumentnr: 731989 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3416 Gnr:1 Bnr:79 Elektronisk innsendt Heftelsene omhandler bla. veirett for Gnr. 1 Bnr. 73 og senere utskifte eiendommer med bestemmer om bruk, årlig avgift og vedlikehold, veirett mellom Gnr/Bnr 1/1 og 1/65 på skogsbilvei, avtale om brønn og båthus mellom Gnr. 1 Bnr. 60 og grunneier, utskiftningstakter, flere jordskiftesaker, festekontrakt med rettigheter mellom grunneier og 1/66, bestemmelse om sementrør under avkjørsel fra RV102 ved grunneiendommen, rett for Eidsiva nett til å ha høyspenningsledninger over grunneiendommen, veirett med plikt til å betale veiavgift til grunneier over 1/1 og avtale om Elvia nettstasjon. Det er tinglyst en del gamle heftelser på eiendommen og tidligere eiendommer denne har blitt skilt ut fra. Flere eldre heftelser/servitutter har ikke blitt hentet ut fra Digitalarkivet da dette ikke var mulig.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for hytte, datert 08.09.2000. Det foreligger byggetegning fra selger for eksisterende tømmerhytte, datert 13.09.1999. Det foreligger søknad om byggetillatelse/dispensasjonsvedtak for oppføring av hytte i LNF område, datert 17.12.1999. Det gjøres spesielt oppmerksom på at byggetegningen ikke stemmer med dagens planløsning av hytta. Original byggetegning viser to rom, mens dagens løsning består av tre rom. Terrassen er heller ikke medtatt på tegningene og er bygget i senere tid. Denne er ikke byggesøkt. Dette er et søknadspliktig tiltak. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Det er adkomst til eiendommen via privat skogsbilvei. Hytta er ikke tilknyttet offentlig VA.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til skogbruk/LNF i detaljregulering for "Skjervangen hytteområde". Endelig vedtatt arealplan 03.10.2013. Arealbruken var eiendommen er fastsatt til fremtidig byggeområde for fritidsbolig. Avsatt i kommuneplanen til LNFR område. Kommunen opplyser følgende: Fritidsbolig på 1/81 er satt opp på dispensasjon før reguleringsplanen. Av ukjent grunn ble den beholdt som bygning tilknyttet landbrukseiendommen også i reguleringsplan, og da innen LNFR-formål som ikke har bestemmelser om hyttebebyggelse. Ved et salg vil dispensasjon gjelde, og dagens bruk som fritidsbolig fortsette. Ved ønske om tilbygg, påbygg etc. må det enten søkes dispensasjon eller gjenomføres forenklet planendring. Det vil da ses til de regler som gjelder øvrig fritidsbebyggelse i området

    Adgang til utleie
    Hele hytta kan leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,00))   56 640,- (Omkostninger totalt)   1 556 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    56640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,125 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  16.500,- oppgjørshonorar kr 7.000,- og visninger kr 3.000,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 12.100,-. Utleggene omfatter foto, kommunale opplysninger og tinglysningsgebyr. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 20.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev