aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til visning i Heimstadneset

VIKESÅ Heimstadneset

HEIMSTADNESET - Flott innflyttningsklar hytte fra 2021 - Ca. en times kjøretur fra Stavanger - Nydelig utsikt

 • kr 2 890 000
 • BRA 80 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 890 000
 • Omkostningerkr 89 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 979 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 021
 • Soverom3
 • ArealP-rom 76 m²
 • Tomt -
 • Eierform tomt -
 • 2 890 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  72 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000))

  89 292 (Omkostninger totalt)

  2 979 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Heimstadneset - moderne, innflytningsklar hytte fra 2021 med høy standard og båtplass. Familiehytten har flere gode kvaliteter og fremstår oppgradert og påkostet. Verdt å nevne er store vinduer fra tak til gulv i stuen, varmekabler i gulv med fjerntilgang via wifi, Epoq kjøkken med Electrolux hvitevarer, 3 soverom og et lekkert baderom. Hytten ligger idyllisk til på et hyttefelt like ved Birkelandsvatnet i Bjerkreim. Birkelandsvatnet er det nest største vannet i Bjerkreim og et av få hvor det er tillatt med båt m/motor. Her er det egen båtplass, felles bryggeanlegg og gode bademuligheter. På vinterstid er det 15 min. kjøring til Stavtjørn med alpintanelgg og langrennsløyper. Beliggenheten er super med under en times kjøring fra Nord Jæren. Velkommen til visning!

Heimstadneset, Rogaland

 • Arealbeskrivelse
  Heimstadneset
  Bruksareal
  1. etasje: 80 kvm 1.et.: Entré, stue, kjøkken, bad/vaskerom og 3 soverom. En innvendig og en utvendig bod til oppbevaring
  2. etasje: 0 kvm Areal på hems er ikke tatt med grunnet takhøyde.
  Primærrom
  1. etasje: 76 kvm 1.et.: Entré, stue, kjøkken, bad/vaskerom og 3 soverom.
  2. etasje: 0 kvm Loft: Loftsrom og gjesterom. Areal på hems er ikke tatt med grunnet takhøyde.
  Sekundærrom
  1. etasje: 4 kvm Bod.  Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Festetomt.

  Beliggenhet
  Med under en times kjøring fra Nord Jæren kommer man til Heimstadneset. Ett idyllisk hyttefelt ved Birkelandsvatnet også kalt Storavatnet i Bjerkreim. Birkelandsvatnet er det nest største vannet i Bjerkreim, og et av få hvor det er tillatt med båt m/motor. Her er det egen båtplass, felles bryggeanlegg og gode bademuligheter. En spasertur til idylliske Fossbrekka med jettegryter og fossefall kan absolutt anbefarles. Fossbrekka er også et populært sted for en telttur med ungene. Kun 10 min kjøretur til laksefiske i Dirdalselva og Øvre Bjerkreimselva. Milevis med merkede turløyper i området - over 500 km bare i Bjerkreim. Kommunens høyeste topp Vinjakula (907 moh) ligger også i nærområdet. Nord Europas største steinur Gloppedalsura befinner seg en kort sykkeltur unna. Kun 15 min kjøretur til Stavtjørn som tilbyr alpinanlegg og langrennsløyper. 15 km til Vikeså hvor man har butikk, bensinstasjon etc. 10 km til Byrkjedalstunet som tilbyr restaurant, bakeri, utsalg og overnatting.

  Adkomst
  For beskrivelse av adkomst se kartlenke på finn.no. Det vil bli godt skiltet med Aktiv Eiendoms visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består hovedsaklig av hytter.

  Byggemåte
  Hovedsaklig tre og mur. Se tilstandsrapport utført av takstmann Asbjørn Frafjord

  Innhold
  1.etasje: Entré, stue, kjøkken, bad/vaskerom, 3 soverom og bod. Loft: Loftsrom og gjesterom.

  Standard
  Stor og innholdsrik familiehytte med nydelig utsikt over Birkedalsvatnet også kalt Storavatnet. Hytta er oppført i 2021, er oppgradert og påkostet i senere tid og fremstår med en høy standard. I tillegg til å ligge idyllisk til følger det med båtplass. Det er også laget strand nede med vannet. Her finner du også fotballbane og bålplass med grillmuligheter. 1.etasje: Lys og innbydende entré med fliser og varmekabler i gulv. Stue med enstavs pergo laminat på gulv, behandlet drivved furupanel på vegger og spotter i tak. Store vinduer fra tak til gulv gir mye naturlig lys inn og gir god atmosfære i rommet. Det er montert plissegardiner fra Scandic på stue og på bad. Fra sofakroken kan man nyte en nydelig utsikt over fjord og fjell. Vedovn som gir god stemning og varmer godt på kalde vinterdager. I tillegg er det også varmekabler i gulv med fjerntilgang via wifi. Stuen er romslig og har god plass til sofagruppe og spisebord. Lekkert kjøkken fra kvalitetsleverandøren Epoq med integrerte hvitevarer fra Electrolux. Platetoppen har 5 års trygghetsavtale. God benk- og skapplass til oppbevaring og matlaging, nedfelt vask og downlights under overskap. Det er demping på alle skuffer og skap, innerskuffer, karusell og push to open. Pent bad med varmekabler i gulv, spotter i tak, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Badet har fliser på gulv og vegger bestående av en kombinasjon av panel og Fibo våtromspanel. 3 soverom med god plass til garderobeskap. Loft: Den ene enden av loftet er innredet som en TV-stue, mens den andre er innredet som et soverom (ikke godkjent). Ellers har du også en praktisk utvendig bod på 5,5 kvm. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Snøfangere.,TG3 Snøfangere er montert på deler av taket. Vurdering av avvik: - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Tiltak - Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Nedløp og beslag,TG2 Lakkerte metallrenner, nedløp er avsluttet over drenert terreng. Vurdering av avvik: - Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Tiltak - Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Våtrom Overflater vegger og himling,TG2 Veggene har baderomsplater. Taket har panel. Vurdering av avvik: - Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Tiltak - Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges med store møbler som senger, sofa, spisebord med tilhørende stoler, kommoder og skap.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  I dag bruker selger 4G og streamer TV. Selger opplyser om at de har lagt opp rør fra TV plass til utv punkt for både parabol og/eller internett ved bruk av 4G/5G. Boen har også valgt starlink. Antenne og modem for internett følger ikke hytten.

  Parkering
  Parkering på parkeringsplass ca. 40 - 50 meter gangavstand fra hytta.

  Forsikringsselskap
  Tryg

  Polisenummer
  7125193

  Diverse
  Hytta selges med store møbler. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Iflg. festekontraktens pkt. 18 har bortfester forkjøpsrett ved overføring av festeretten. Forkjøpsretten kan kun gjøres gjeldende ved at bortfester tiltrer høyeste bud. Tomtefester plikter å varsle bortfester om salg av hytta med kopi av kjøpekontrakt innen to uker etter underskrift.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 890 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  72 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000))

  89 292 (Omkostninger totalt)

  2 979 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vedovn i stue, varmekabler i gulv i hele 1.etasje, med unntak av soverommene. Varmekabler stue og kjøkken kan styres med fjerntilgang gjennom wifi.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  280

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Branntilsyn/feiing kr.280,-

  Andre utgifter
  Vedlikehold av brøyting og vei kr 2.995,- pr. år.

  Årlig velavgift
  4000

  Velforening
  Heimstadnes hyttefelt velforening. Vann og avløp er privat. Det betales via velforeningen som tar en årlig avgift på kr 4.000,- for medlemskapet hvor dette inkluderes.

  Info vannavgift
  Vann og avløp er privat. Det betales via velforeningen som tar en årlig avgift på kr 4.000,- for medlemskapet hvorpå dette inkluderes.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1114/45/3/43: 14.10.2021 - Dokumentnr: 1286770 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste
  Årlig festeavgift: NOK 4 672
  Gjelder fra dato: 13/01-2021
  Tomteverdi: NOK 600 000
  Bestemmelser om regulering av leien
  Kan ikke fremleies uten samtykke fra bortfester
  Gjelder denne registerenheten med flere
  14.10.2021 - Dokumentnr: 1286770 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening Gjelder feste
  14.10.2021 - Dokumentnr: 1286770 - Bestemmelse om bebyggelse Gjelder feste
  14.10.2021 - Dokumentnr: 1286770 - Bestemmelse om gjerde Gjelder feste
  14.10.2021 - Dokumentnr: 1286770 - Erklæring/avtale Gjelder feste
  Bestemmelse om fremtidig utvikling i området
  14.10.2021 - Dokumentnr: 1286770 - Forkjøpsrett Gjelder feste
  Rettighetshaver: Knr:1114 Gnr:45 Bnr:3
  07.09.2021 - Dokumentnr: 1103294 - Registrering av festenr. Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:1114 Gnr:45 Bnr:3
  Elektronisk innsendt
  14.10.2021 - Dokumentnr: 1286770 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:1114 Gnr:45 Bnr:3
  Bestemmelse om snøbrøyting/strøing
  Bestemmelse om vedlikehold


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 13.01.2021

  Vei, vann og avløp
  Privat vann og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til fritidsformål og ligger i gjeldende reguleringsplan Reguleringsføresegner for Heimstadnes hyttefelt gnr 45, bnr 3 Bjerkreim kommune.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonfri

  Kommentar odelsrett
  Det forleligger ikke odel på eiendommen

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 890 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  72 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000))

  89 292 (Omkostninger totalt)

  2 979 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  89292

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 50.000,- av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19.900,- oppgjørshonorar kr 5.900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Joveig Søyland

Megler

Joveig Søyland

93 21 19 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev