aktiv-eiendomsmegling
Atriumet er pent opparbeidet med plen, busker og trær, samt praktisk platting med betongheller langs boligen.

Hjelmeland Prestagarden 69

Rålekker atriumbolig med panoramautsikt og herlige uteområder midt i Hjelmeland sentrum. Mulighet for båtplass!

 • 9 700 000
 • BRA 306 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING9 700 000
 • OMKOSTNINGER258 470
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER9 958 470
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 014
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 285 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 680 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 9 700 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  242 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 700 000,-))
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  258 470,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  9 958 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hovedetasje: Hall m/trapp, wc, stue/kjøkken, bad, og 4 soverom.
Underetasje: Kjellerstue, bod, gang m/garderobe, 1 soverom, bad og vaskerom.

I tilegg har man 2 utvendige boder og dobbel carport.
Atriumhagen ligger skjermet og lunt, med gjennomgående glassvinduer for å fremheve utsikten også fra bakhagen her

Prestagarden 69, Rogaland

 • Atriumbolig som er akitekstegnet av Ramp med både konstruksjonsmessig og gjennomgående høy standard i hele boligen. Ramp Arkitekter har fått nokså frie tøyler til å skape et drømmehjem som nå kan bli din! Boligen har flere flotte detaljer og mye særpreg, med utstrakt bruk av elementer som betong og store vindusflater i en maskulin stil, men det er også flere innslag av mykere materialer som skaper et helhetlig og harmonisk hjem. Det er nøye gjennomtenkte og praktiske løsninger i boligen, samt en utstrakt bruk av vedlikeholdsfrie materialer både innvendig og utvendig. Innredningen som er valgt i boligen er både stram, stilren og delikat på samme tid, og man har en veldig god og praktisk planløsning som gjør det enkelt å føle seg ute selv om man er inne. Boligen er utformet som et atrium som omkranser et skjermet og meget lunt uteområde, og her har man et perfekt samlingspunkt for hele familien. Arkitekten har også klart å fremheve den flotte utsikten fra boligen på en ypperlig måte, med store vindusfelt som er gjennomgående i store deler av boligen. Hele fronten har vinduer som rammer inn den nydelige utsikten som et vakkert bilde, et bilde som stadig er i endring gjennom de ulike årstider og ulike tider gjennom dagen hvor man har orkesterplass til solnedgangen som farger himmelen rød. I tillegg har man store vindusfelt ut mot atriumhagen slik at man kan se tvers gjennom boligen og også nyte utsikten helt i fra bakhagen.

  Hele boligen er meget romslig og man kommer inn i en flott hall med stor garderobe med rikelig plass til sko og yttertøy. Garderoben er levert av Garderobemannen og har store skyvedører i sort glass. I hallen har man også et praktisk gjestetoalett, med de samme lysegrå fliser på gulvet som i hallen.

  Stue og kjøkken har en åpen løsning som gjør det meget romslig og luftig, men peisen fungerer som en fin romdeler og skaperl ulike soner til det store rommet. Peisen må sies å være helt unik med dekorasjon av kunstner Atle Østrem som har tagget et stilfult design på den. Verket hans heter "Tales of the city" og er et kult blikkfang. Peisen har en gjennomgående innsats for vedfyring som man kan nyte fra begge sider. Stue og kjøkken er holdt i lyse farger og med en lekker mattlakkert enstavs eikeparkett som er brukt i de fleste rom i boligen, bortsett fra våtrom og gang som er flisebelagt, Kjøkkenet har lekker innredning fra Aubo med sorte fronter, hvit benkeplate og en kjekk kjøkkenøy med god arbeidsplass. Kjøkkenet er godt utstyrt med 2 oppvaskmaskiner, kjøleskap, fryseskap, dampovn, stekeovn, stor koketopp med 5 kokepunkter, Røroshette innfelt i talet og Grohe Blue vannkjøler med filtrert vann og kullsyre direkte fra egen krane. Innfelt i kjøkkeninnredningen har man et historisk bilde bak et lyssatt glassmonter som er tatt fra Hjelmelandsvågen i ca 1895. På bildet kan man se tomten hvor denne boligen nå er bygget på.

  Både stue og kjøkken har enkel tilgang til boligens uteområder, med direkte utgang til både atriumhagen og overbygget terrasse. Atriumhagen er vendt mot sørøst og har sol fra tidlig morgen til langt på dag, og man kan enkelt ta med seg frokosten ut hit eller bare nyte morgenkaffien på benken. Terrassen på vestsiden er delvis overbygget med god plass til sittegruppe og et ypperlig grillsted med kjøkkenet like innenfor.

  I boligens vestre fløy har man et stilfullt bad, og 4 soverom på rekke og rad. Fløyen har store vindusfelt ut mot atriumet som gir mye godt lys og enkel tilgang til hagen også herfra. Denne avdelingen er tiltenkt barna, men har også mange alternatative bruksområder som hjemmekontor, musikkrom, hobbyrom, kinorom m.m.. Det ene rommet har lydhimling med akustisk demping, og et annet har "green screen"-fargen malt på veggen som er perfekt for deg som f.eks sitter i videomøter, driver med video, digitale bilder eller gaming, for her kan man enkelt lage sine egne spesialeffekter. Badet i denne avdelingen har sorte fliser på gulv og lyse vegger, samt dobbel vask i møbel, wc, dusj, badekar og skittentøysjakt ned til vaskerommet.

  Trappen ned til underetasjen er et møbel i seg selv, med røffe betongvegger, Pilkington glassrekkverk og lekre eiketrinn, samt innfelt belysning som gir et delikat ganglys. Trappen er lokalprodusert hos Erøyvik Trevare. I underetasjen har man en romslig kjellerstue med ildsted og kontorkrok, samt mange bruksmuligheter som f.eks ekstra tv.stue, lekerom, gaming, trimrom m.m. Også her har man utstrakt bruk av betongvegger, store vindusfelt som slipper inn den flotte utsikten og utgang ut til hagen.. Videre har man en privat avdeling med hovedsoverom, masterbad og stor garderobe på hele 9 meter fra Garderobemannen. Hele denne sonen har lekre lysegrå fliser på gulv, vegger av enten betong eller hvitmalte gipsplater og store vindusfelt hvor man også her kan nyte utsikten helt inn fra under dyna. Badet er stort med et frittstående og delikat badekar, dusj med mosaikkfliser og glassvegg, vask med sort møbel og wc i eget rom i rommet. Fra badet har man også utgang til en overbygget terrasse tilknyttet hagen hvor man kan nyte kveldssolen til langt på kveld.

  I tilegg har man både vaskerom, og store boder både innvendig og utvendig med god lagringsplass. På vaskerommet har man også teknisk anlegg for bergvarme som varmer opp hele boligen med gulvvarme i omtrent alle rom, bortsett fra bod. Bergvarme er solenergi lagret dypt nede i fjellet under bakken. Med en bergvarmepumpe forsynes deretter boligen med både vannbåren varme i gulv og varmt vann i springen. Etter at væsken har levert varme til varmepumpen, pumpes den igjen ned i borehullet og varmes opp på nytt. Med denne typen fornybar energi senker man energikostnadene med opptil 80 % og skaper det perfekte inneklimaet, samtidig som man gjør miljøet en tjeneste.

  Utvendig har boligen vedlikeholdsfri kledning av kjerneved som gråner med årene og er allerede grånet til en fin sølvfarge på de fleste yttervegger. Man har detaljer av kortenstål på søyler, samt behagelig utebelysning rundt boligen og i hagen. Uteområdene er lettstelte og meget pent opparbeidet med plen, plattinger, busker og trær.

  Hele eiendommen er velholdt og fremstår som særdeles attraktiv og innbydene, så her kan du flytte rett inn!

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:

  INNVENDIG

  Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Betongdekke mellom etasjene.
  Vurdering av avvik:
  • Det er avvik:
  Største målte skjevhet i stuen er ca. 1,5 cm fra pipen i stuen fram til
  kjøkkenet.
  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
  Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik.
  Tiltak
  • Tiltak:
  Det er ikke behov for tiltak

  Radon:
  Det er trolig montert radonsperre i grunnen, ut fra normal byggeskikk
  ved byggeåret. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på radonmålinger,
  derfor settes tilstandsgrad 2.
  Vurdering av avvik:
  • Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke
  Tiltak
  • Innhent dokumentasjon, om mulig.

  VÅTROM
  1.etasje - bad

  Sluk under badekar
  Vurdering av avvik:
  • Det er avvik:
  Sluken under badekaret ble ikke inspisert, ettersom dekksidene på
  badekaret ikke var demontert. Derfor settes tilstandsgrad 2.
  Tiltak
  • Tiltak
  Demontere dekksidene på badekaret og undersøke/rense sluken

  UNDERETASJE - VASKEROM

  Sluk, membran og tettesjikt:
  Vurdering av avvik:
  • Det er avvik:
  Det er ikke synlig hylse rundt vannrøret som kommer opp av gulvet.
  Det skal være hylse rundt røret i 25mm høyde.
  Tiltak
  • Tiltak:
  Innhent dokumentasjon på tettemetoden som er brukt rundt
  vannrøret, dersom mulig.


  TEKNISKE INSTALLASJONER

  Varmtvannstank:
  Ca 200 liters varmtvannstank fra byggeåret.
  Vurdering av avvik:
  • Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank
  ihht gjeldende forskrift.
  Varmtvannsberederen er koblet i vanlig stikkontakt. Lenge har det
  vært vanlig å koble varmtvannsberedere i stikkontakt. Fra 2014 er det
  derimot pålagt med direkte/fast tilkobling til det elektriske anlegget.
  Det er ikke lenger lov å koble til vanlig stikkontakt.
  Tiltak
  • Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende
  forskrift.


  Forhold som har fått TG3:
  Ingen.
 • Eiendommen har en flott beliggenhet midt i Hjelmeland sentrum, med en nydelig panoramautsikt mot fjord og fjell. Hjelmeland er kjent for sin mektige natur, populære laksefiske og stort utvalg av lokaldyrkede råvarer. Like nedenfor eiendommen finner man Hjelmelandsvågen med et lite men koselig sentrum, og man har derfor kort gange til butikker, bibliotek, kommunesenter, legesenter, skole- og idrettsanlegg, barnehage, offentlig kommunikasjon og ikke minst den flotte naturen. Vil du gå en fottur kan du velge mellom kortere turer like utenfor døra i rolig terreng, eller en av de mange toppturene som finnes i området. Med kort vei ned til sjøen har man gode muligheter for både bading, fiske og et yrende båtliv. Om vinteren har man også kort vei til snø og oppkjørte skiløyper med både Bjødnabu, Lyngsheia og Gullingen like ved,

  Boligen ligger vendt mot nordvest med meget gode solforhold om sommeren, med sol fra morgen til langt på kveld. ( Ikke sol 3 mnd om vinteren ).

  Fra Hjelmeland har man 40 min til Tau og kun 1 time til Stavanger gjennom Ryfast. Det er derfor nå blitt meget enkelt å komme seg til og fra Hjelmeland.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse, sammen med sentrumsbebyggelse og offentlige bygg.
 • Fra Stavanger kjører man gjennom Ryfast og følger Rv13 inn til Hjelmeland. I rundkjøringen ved Hjelmeland ferjekai tar man til høyre mot sentrum, og deretter tar man til høyre igjen ved skilt Prestagarden v/Hjelmeland Sparebank. Ta deretter første veg til høyre igjen og hold til høyre. Du vil nå få eiendommen på din høyre side. Se skilt.
 • Boligen er bygget på grunnmur av betong, etasjeskille er i betong, vegger og tak i trekonstruksjoner, flatt tak tekket med banemembran.
  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 18.05.21 iht. NS3600 av Takst Team for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • Hovedetasje: 189 kvm Bra
  Underetasje: 117 kvm Bra

  Alle rom inngår i primærareal bortsett fra bod i underetasjen.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Lyse fiber altibox.
  15 nettverkspunkt.
  Rød industristikk i carport, 63A sikring i 400V TN-nett, mulighet for effektuttak pa 44 kW.
  Hvitevarer på kjøkken medfølger.
  Varmtvann i utekrane.

  Fastmonterte "hender" ( kunst) som brukes til knagger og pynt følger ikke med i handelen.
 • Vannbåren bergvarme i gulvet i alle rom, bortsett fra boden i kjelleretasjen. Bergvarmen blir transportert rundt i boligen via en væske til vann varmepumpe. Varmebrønnen går ned 160 meter i bakken.

  I tillegg har man peis i stue og vedovn i kjellerstue.

  Se forøvrig punktet Standard for mer informasjon.
 • Tomtens grunnareal: 1680,8 kvm fordelt på 2 parseller med hhv. 1266,8 kvm og 414 kvm hvor carport og innkjørsel er plassert på den minste parsellen. Innkjørsel og parkering er asfaltert.

  Tomten er meget romslig med god boltreplass som er pent opparbeidet med herlige uteområder rundt hele boligen. Atriumhagen er prikken over i-en her, men man har også en stor plen på fremsiden av boligen med mange muligheter.
 • Dobbel carport
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 000 803 per 2019
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 602 891 per 2019
 • Kr. 18 918,25 pr. år
  De kommunale avgiftene består av eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing. Avgiftene blir fordelt på 4 terminer i løpet av året. Eiendommen har vannmåler og oppgitt gebyr ovenfor inkluderer bare fastleddet, gebyr for forbruk kommer i tillegg.
 • Det vil påløpe vanlige løpende kostnader til forsikring, strøm, internett, tv etc.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Utleie er tillatt.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Eiendommen selges heftelsesfritt.
 • Eiendommen ligger i et område i kommuneplanen som er avsatt til boligformål. Eiendommen grenser til reguleringsplan R41 og R42. Det er også meldt oppstart av områdeplan R179 for Hjelmeland sentrum der tilgrensede eiendommer i øst er med.
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgaven.
 • Gnr. 59 Bnr. 91 og Gnr. 59 Bnr. 120 i Hjelmeland kommune
 • Kjøpesum og omkostninger innbetales til megler innen avtalt overtakelsestidspunkt.
  Kjøper innbetaler i forbindelse med oppgjør et akonto beløp på kr. 5000,- for avregning av kommunale avgifter/renovasjon/fellesutgifter/festeavgift.
  Ved innbetaling av for mye, blir tilgodehavende tilbakeført kjøpers konto.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Fremgangsmåte ved budgivning: Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan. Bekreft at innholdet i bud er korrekt ved å signere elektronisk. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert. Budforhøyelser kan gjøres enten ved å logge inn på nytt med BankID eller du kan sende svar til SMS-kvitteringen. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS. For bud som inngis skriftlig ved hjelp av budskjema, må budgiver ha legitimert seg overfor megler. Legitimeringen bør ikke skje ved oversendelse av kopi av bankkort. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Alle bud bør derfor ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Dersom bud aksepteres i 2021, gjelder følgende: Eiendommen selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller: 1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt, 2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide, 3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

  Dersom bud aksepteres i 2022, gjelder følgende: Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Ønsker du tilbud på finansiering av bolig?
  Kontakt en av våre rådgivere i Hjelmeland Sparebank for et tilbud på;
  oBoliglån
  oLivs- /gjeldsforsikring
  oForsikring
  oSparing
  Telefon: 51 75 44 00
  E-post: post@hjelmeland-sparebank.no
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9% av kjøpesummen for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 10.500-, og oppgjørsgebyr kr 4.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 22.503,-. Utleggene omfatter markedsføring, prospekter, fotograf, webmegler, sikringsobligasjon og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket tilrettelegging og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Aslaug Kleiberg Sørensen
  Bjarte Sørensen
Marion Espedal

Megler

Marion Espedal

90 01 98 66

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev