aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Brulia 21 og 23

Vormsund Brulia 21 og 23

Stor enebolig med godkjent utleiedel og fantastisk utsikt over Vorma. Romslig, solrik tomt, terrasser og dobbelgarasje.

 • 6 350 000
 • BRA 299 m²
 • PRISANTYDNING6 350 000
 • OMKOSTNINGER174 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 524 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 958
 • AREALP-rom 272 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 533 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 350 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  158 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 350 000,-))
  --------------------------------------------------------
  174 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 524 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Underetasje hoveddel: Vindfang, gang, stue, innredet rom, vaskerom og bod.
1. etasje hoveddel: Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
Underetasje utleiedel: Entré/gang, stue, kjøkken, kott og bod.
1. etasje utleiedel: Stue, soverom og bad.
Terrasse medflott utsikt til Vorma

Brulia 21 og 23, Viken

 • Kort fortalt
  - Stor enebolig over to etasjer.
  - Familievennlig beliggenhet.
  - Fantastisk utsikt til Vorma.
  - Godkjent utleiedel.
  - Oppgraderingsbehov.
  - Dobbelgarasje med elbillader.
  - Solrik tomt på 2,5 mål.
  - Begge boenheter har balkong.
  - Terrasse langs siden av bolig.
  - Vindfang med tilknyttet gang.
  - Spiseplass på kjøkkenet.
  - Gode stuer i begge etasjer.
  - Begge stuer har åpen peis.
  - Eldre bad med dusjkabinett.
  - Vaskerom i underetasje
  - To soverom, ett innredet rom.
  - Vannbåren varme i radiatorer.
  - Sikringsskap fra 2021.
  - Utleiedel er over to etasjer.

  Vindfang
  Hovedboligen har inngang i første etasje via et tiltalende, overbygd inngangsparti med flislagt adkomstrepos og utebelysning på hver side av ytterdøren. Her er det inngang til et koselig vindfang med panelte overflater, steinkledd fondvegg og blyglassvindu. Rommet har plass til entrémøblement og det er videre adkomst via dør med glassfelt til en gang med stor skyvedørsgarderobe.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i eget rom og har plass til spisebord under vindu der fantastisk utsikt kan nytes til måltidet. Innredningen har gråmalte, profilerte fronter, flere vitrineskap, benkebelysning, krydderhyller og mørke laminatbenkeplate med mørk, enkel oppvaskkum. Over benken er det lagt hvite fliser som gir en fin kontrast til den ellers mørke innredningen. Videre har kjøkkenet nisje for komfyr, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.

  Stue
  Hovedstuen oppleves som et tiltalende rom med stor, oppmurt gruepeis i hjørnet. Stuen har sprossekledde vinduer på to sider av rommet for behagelige lysforhold. Doble terrassedører gir utgang til en balkong der sol og utsikt kan nytes til fulle. Stuen er for øvrig romslig med god plass til både sofaløsning og spisebord.

  Kjellerstue
  I underetasjen har boligen en trivelig kjellerstue med panelte overflater og en steinkledd brannvegg med åpen peis. Naturlig lys kommer inn fra to sider og endeveggen har store vindusflater som ivaretar den herlig utsikten. På motsatt side av rommet er det trappeløp til etasjen over. Stuen har også egen utgang.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet i hovedboligen ligger første etasje med belegg på gulv og fliser på vegg. Innredning er av nyere dato med glatt, mørk skuffefront, heldekkende servant, samt et speilskap med tre dører og belysning. Badet er ellers innredet med toalett og dusjkabinett. I tillegg er det et vaskerom i underetasjen som har en romslig bod i bakkant.

  Soverom og garderobe
  Hovedboligen har to soverom i første etasje og et innredet rom i underetasjen som er benyttet som soverom. Innredet rom gjør et pent inntrykk med spotter i himling, høytsittende vindu og plass til dobbeltseng. Rommet er også utstyrt med garderobeskap.

  Det ene soverommet i første etasje har skyvedørsgarderobe med speilfronter. Begge soverommene i første etasje ligger tilknyttet en gang som gir adkomst til bad. Det er ekstra lagringsplass i en romslig bod innenfor vaskerommet i underetasjen.

  Godkjent utleiedel
  Eneboligen har en godkjent utleiedel over to etasjer med malt spindeltrapp i tre mellom etasjene. I underetasjen har boenheten en entré, en lys stue med utgang til hagen og et separat kjøkken. I første etasje er det et soverom, bad og ytterligere en stue. Lagringsplass er i både bod og kott i underetasjen.

  Utleiedelen har et godt skjermet inngangsparti med tilknyttet terrasse. Det er også en balkong på 15 kvm med adkomst fra stuen i første etasje. I første etasje har utleiedelen et eldre bad med gulvbelegg og våtromstapet. Badet har ellers servant i hvit, profilert innredning, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

  Kjøkkenet har eldre, men funksjonell innredning med gråmalte, profilerte fronter, krydderhyller, benkebelysning, heltre benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Over benken er det lagt fliser for enkelt renhold. Kjøkkenet har også nisje for komfyr og opplegg for oppvaskmaskin.

  Uteområde
  Eiendommen har en flott beliggenhet - sentralt, barnevennlig og samtidig med herlig utsikt til Vorma. Tomten er meget romslig på godt over 2,5 mål og gir et flott inntrykk med store plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning. Gårdsplassen er gruset og herfra er det trapper og gruset gangsti opp til boligen som ligger høyere opp i skrånende terreng.

  Langs siden av boligen ligger en usjenert terrasse med store levegger på to sider. Fra stuen i hovedboligen er det utgang til en balkong på 16 kvm med nydelig utsikt til Vorma. Balkongen har trekke, hvitmalt rekkverk og levegg mot balkongen i utleiedelen. Balkongen utenfor stue i utleiedelen er holdt i samme stil og er 15 kvm stor. Det er også en liten terrasse ved inngangspartiet til utleiedelen.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har en idyllisk beliggenhet i et landlig, familievennlig område i Vormsund i Nes kommune. Eiendommen ligger på en solrik tomt med fantastisk utsikt til Vorma. Området byr på flotte friluftsområder og kort vei til skole, barnehage og øvrige servicetilbud i sentrum. Det er heller ikke langt til bymessige fasiliteter i Årnes, Jessheim og Lillestrøm.

  I umiddelbar nærhet finnes idylliske rekreasjonsarealer langs Vorma og utallige turmuligheter ellers. I sykkelavstand ligger Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda, området rundt Dragsjøen og Rommen Golfpark hvor Nes Golfklubb holder til. I Årnes sentrum finner man Nes Kulturhus, et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter.

  Raumnes og Årnes IL byr på et godt og variert idrettstilbud med flere flotte anlegg, og i tilknytning til Nes videregående ligger en svømmehall som åpnet høsten 2017. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø hvor det blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. Av severdigheter kan Gamle Hvam og Nes Kirkeruiner anbefales.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Extra og Kiwi som begge ligger på Amfi Eurosenteret. Her finner man et variert utvalg av butikker, i tillegg til legekontor, fysikalsk institutt og tannhelsetjeneste m.m. Jessheim Storsenter, Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.

  Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Vormlia som ligger ca. 350 meter unna boligen. Det er ca. 8 minutters kjøring til Årnes stasjon som betjener alle togene på Kongsvingerbanen. Med bil tar det ca. 13 min til Hvam, 20 min til Jessheim, 35 min til Lillestrøm og 44 min til Oslo S.

  Det er skolebussordning til Neskollen barneskole på Hvam. For elever i ungdomstrinnene er det kort gangavstand til nye og topp moderne Vormsund ungdomsskole, som ble tatt i bruk mars 2021. På Hvam ligger også Hvam videregående skole som er landets største innenfor studieretning for Naturbruk. Studieretninger som Medier og kommunikasjon og Idrettsfag skaper ytterligere bredde.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Konstruksjon:
  Saltak tekket med takstein. Takrenner og nedløp i stål/blekk. Bindingsversvegger over grunnmur med stående panel som værhud. Plassbygget konstruksjon.
  Vinduer med 2 og 3 lags isolerglass. Vinduer fra byggeår med 1+1 lags glass, vinduer er fra 1973, 1977 og 2012. Heltre profilert ytterdører. Dobbele terrassedører med 2 lags isolerglass. Terrassedører med 2 lags isolerglass. Dører av eldre utførelse samt 2012 Hoveddel. Terrasse på ca. 16 m² med adkomst fra stue. Del 2. Terrasse på ca. 15 m² med adkomst fra stue.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 01.09.2022 av Boligtaksering Oslo & Akershus AS. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorligeavvik:

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Hoveddel. Terrasse på ca. 16 m² med adkomst fra stue. Del 2. Terrasse på ca. 15 m² med adkomst fra stue.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverk kan klatres i samt åpninger er så store at det er sikkerhetsrisiko.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes.

  Innvendig > Overflater
  Gulv med parkett og laminat. Vegger med malte flater og malt panel. Tak med takess og malte flater.
  Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Oppussing/rehabiliteringer.

  Våtrom > Generell > Bad
  Bad med belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Dusjkabinett, servant i hvit profilert innredning, toalett og opplegg for vaskemaskin. Badet er eldre, oppussing/rehabiliteringer må påregnes.

  Våtrom > Generell > Bad
  Bad med belegg på gulv og fliser på vegger, toalett, servant og dusjkabinett. Grå glatt innredning.

  Tomteforhold > Terrengforhold
  Skrånet terreng.
  Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning.
  Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Ytterligere undersøkelser anbefales.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak

  Utvendig > Taktekking
  Saltak tekket med takstein.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Lokal utbedring må utføres. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg.

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Takrenner og nedløp i stål/blekk.
  Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
  Tiltak: Plattform for feier må monteres.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Bindingsversvegger over grunnmur med stående panel som værhud.
  Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Plassbygget konstruksjon.
  Vurdering av avvik: Eldre konstruksjon.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Overvåk konstruksjonen jevnlig.

  Utvendig > Vinduer
  Vinduer med 2 og 3 lags isolerglass. Vinduer fra byggeår med 1+1 lags glass, vinduer er fra 1973, 1977 og 2012.
  Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer må justeres. Oppussing/utskiftninger må påregnes på sikt.

  Utvendig > Dører
  Heltre profilert ytterdører. Dobbele terrassedører med 2 lags isolerglass. Terrassedører med 2 lags isolerglass. Dører av eldre utførelse samt 2012
  Vurdering av avvik: Eldre ytterdører/terrassedører.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/utskiftninger må påregnes på sikt.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Etg. skiller i treverk og støpt dekke på grunn.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Pipe og ildsted
  Det anbefales på generelt grunnlag kontroll av ildsteder ved jevne mellomrom fra godkjent brann/feievesen. Åpen peis i stue i 1 etg. i hoveddel. Åpen peis i stue i U. etg. i hoveddel.
  Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Pipevanger er ikke synlige.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Pipevanger må gjøres tilgjengelig.

  Innvendig > Rom Under Terreng
  Ikke synlige fuktmerker på tilstøtende konstruksjoner
  Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Innvendig > Innvendige trapper
  Del 2. Malt tretrapp. Spindeltrapp.
  Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i
  trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

  Innvendig > Innvendige dører
  Malte innvendige dører. En ny dør i del 2.
  Vurdering av avvik: Stedvis eldre dører.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Oppussing/utskiftninger må påregnes på sikt.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Grått profilert kjøkken med laminert benkeplate. Fliser samt lys mellom over og underskap. Oppvaskkum og opplegg for oppvaskmaskin.
  Vurdering av avvik: Eldre kjøkken.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Oppussing/utskiftning må påregnes på sikt.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Grått profilert kjøkken med heltre benkeplate. Fliser samt lys mellom over og underskap. Oppvaskkum og opplegg for oppvaskmaskin.
  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Eldre/slitt innredning.
  Tiltak: Påviste skader må utbedres. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Det er ikke påvist feil ved anlegget, men merk at takstingeniør ikke er VVS fagmann og kontrollen er begrenset til det visuelle. Egen kontroll med vvs fagkyndig anbefales.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget.Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Avløpsrør av plast og støpejern.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Ventilatorer på kjøkken. Generelt eldre avlufting med klaffventiler. Det anbefales bedre avlufting.
  Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  Tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres. Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Anlegget må sjekkes av fagperson.

  Tekniske installasjoner > Varmesentral
  Varmtvannsradiatorer med oppvarming fra el. oppvarming.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det foreligger ikke service på anlegget siste 2 år.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det bør utføres service på anlegget.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  VVB på ca. 120 l. plassert i bod i hoveddel og en vvb i del 2 på ca. 120l.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.

  Tomteforhold > Byggegrunn
  Ukjent byggegrunn, trolig blande jordmasser i grunnen. Opplysninger om grunn er antagelser. Det presiseres at det ikke er foretatt noen geotekniske undersøkelser. Det er derfor svært begrenset mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser.
  Vurdering av avvik: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.

  Tomteforhold > Drenering
  Drenering fra 1983 på tilbygg.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Det bør gjøres lokale tiltak. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
  dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Støpt dekke på grunn og murte kjellervegger.
  Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Info fra kommunen:
  Nes kommune har ingen dokumentasjon om når boligen er oppført.

  Info fra egenerklæring:
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Koblet dusj for ca 8-10 år siden, nå gått bort. Gulv lagt i 1982/83 av gulvlegger. Arbeid utført av Jon Strøm.
  - Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nytt i leilighet bygd 1983, brukt eksisterende på eldre bad.
  - Er arbeidet byggemeldt? Ja, påbygg 1983 ble meldt etter vanlig prosedyre, og gammel del vet jeg ikke.
  - Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  - Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Kobling/kontroll ved bytte av kjøkkenvask. Drenering gammel del hus, Rønningen Maskin as, ny vann og kloakk ved Rønningen maskin og Nes Kommune v/Bjørnstad. Arbeid utført av NVG rørlegger i Nes.
  - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner? Nytt skap i hovedleilighet, og kontroll av eksisterende anlegg. Satt inn elbil lader i garasje. Utført av Gardermoen Elektro as.
  - Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja, nytt.
  - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Beslag for tak hus, og beslag garasje. Utført av Kløfta kobber og blikkeslager.
  - Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja, ca 100m2 genrasjonbolig
  - Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja.
  - Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja, endret et rom i 1.etg i hovedbygg til soverom.
  - Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja, gjort for ca 30 år siden så det vet selger ikker.
 • U.etg del 1: 79 kvm bra.
  1.etg del 1: 107 kvm bra.

  U.etg del 2: 56 kvm bra.
  1.etg del 2: 57 kvm bra.

  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja, Kjeller har rom som ikke er godkjent som soverom.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  U.etg del1: Vinfang, gang, stue, innredet rom brukt som soverom.
  1.etg del1: Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
  U.etg del2: Gang, stue og kjøkken.
  1.etg del2: Stue, soverom og bad.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen er oppvarmet med vannbåren varme i radiatorer og varmepumpe. Det er åpen peis i begge etasjer av hovedbolig. Ventilasjonen er naturlig med klaffeventiler. Det er for øvrig montert ventilatorer på begge kjøkken.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod i underetasjen. Det elektriske anlegget fikk nytt elskap i 2021 og det ble fikset en jordfeil i 2022. Varmtvannsbereder på 120 liter er plassert i bod i hoveddelen og en varmtvannsbereder på 120 liter er plassert i utleiedelen.
 • Delarealer Delareal 3 m
  Formål Park
  Delareal 1 856 m
  Formål Frittliggende småhusbebyggelse
  Delareal 675 m
  Formål Bevaringsområde
  Delareal 675 m
  Formål Annet spesialområde
  Utdyp. Gravhaug
 • Det er parkering i en dobbelgarasje med støpt dekke, torvtak og to garasjeporter i front. Her er det også montert elbillader. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 335 878 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 809 159 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 33 478 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer blant annet avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer, m.m
 • Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Grunndata
  1954/2944-1/9 Registrering av grunn
  30.09.1954
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3034 Gnr:88 Bnr:1

  2020/225993-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
  01.01.2020 00:00
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 88 Bnr. 8 i Nes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.16.900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr.14.085,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, foto og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.000,- pr time, oppad til kr 20.000,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jens Olsen-Ruud
  Line N. Olsen-Ruud
Rolf Wegar Gundersen

Megler

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev