aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Hardangervegen 7 presenteres av Aktiv Voss v/Vegard Fjose

Voss Hardangervegen 7

Flott 3-roms leilighet i 3.etasje. Oppusset i 2019 med gode kvaliteter. Heis og balkong med gode sol- og utsiktsforhold!

 • BRA 73 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 729 932
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 999
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 70 m²
 • ANDEL FELLESGJELD221 000
 • FELLESKOST./MND6 111
 • TOMT2 422 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 3 500 000,- (Prisantydning)
  221 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 721 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 729 932,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Leiligheten inneholder entré, kjøkken, stue, bad, to soverom og en innvendig bod. I tillegg er det en bod i fellesgang.
Kjøkken fra 2019.

Hardangervegen 7, Vestland

 • Leiligheten ble pusset opp i 2019 og holder en gjennomgående god standard. Alle gulv utenom gulvet i boden er skiftet til en slitesterk og flott klikkvenyl, det er nye dører og vegger er malt i tidsriktige og moderne farger. Her kan du flytte rett inn i en bekymringsfri hverdag.

  Det første som møter deg er en entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. I entréen er det satt opp skyvedørsgarderobe med speilfronter og god plass.
  Videre inn kommer du til kjøkken. Kjøkken ble pusset opp i 2019 og har god skap- og benkeplass. Kjøkkenet er levert fra Ikea med hvite profilerte fronter. Mellom diskeplate og overskap er det montert kitchenboards som gjør det enkelt å holde rent. Det er integrerte hvitevarer som kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin. induksjonsplatetopp, microbølgeovn og stekeovn. Kjøkkenet har også plass til et lite spisebord.

  Stuen er meget romslig med gode innredningsmuligheter til både sofagruppe, tv-benk og et større spisebord hvor venner og familie kan inviteres til hyggelige middagsselskaper. Fra stuen er det utang til overbygget altan med gode sol- og utsiktsforhold. Altanene er på ca. 8 kvm og har plass til sittegruppe. På altanen er det strømuttak slik at du evt. kan sette inn varmelampe om ønskelig.

  Badet er pusset opp av fagfolk i 2019 og fremstår meget pent. Det er varmekabler og fliser i gulv og baderomsplater på vegg. Badet er ustyrt med vegghengt toalett, dusj med innfellbare dusjdører og himmelfallsfunksjon, dobbel servant med tilhørende baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin.

  Det er to soverom i leiligheten. Det første soverommer har adkomst fra gang og er på 8,3 kvm. Rommet har plass til seng, skrivebord og en garderobe. Hovedsoverommet har adkomst fra stuen og er på 12,9 kvm. Dette rommet har god plass til dobbeltseng og stor skyvedørsgarderobe.

  Inne i leiligheten er det en bod på ca. 3 kvm. Utenfor leiligheten, i felles trappeoppgang har leiligheten en stor bod på 9,5 kvm. Her får du god plass til alt du ikke behøver i hverdagen.

  Alt i alt en super leilighet du kan flytte rett inn i! Velkommen til ditt nye hjem!
 • Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i et veletablert, trygt og populært borettslag. Bjørgatun passer perfekt for deg som ønsker en enkel hverdag med kort vei til alt du behøver i hverdagen, uten at du er avhengig av bil eller offentlig transport. Fra eiendommen er det kort vei til butikker, offentlige kontorer og fine tur- og rekreasjonsmuligheter.

  Kjøpesenteret Amfi Voss er et par små minutter gange unna. Her finner du et rikt utvalg av butikker på ett plan. Utvalget av butikker er sportsforretninger, klesforretninger, apotek, bokhandel, dagligvareforretning med ferskvaredisk og Kafé. Går du andre veien kommer du til Vangen som har et rikt utvalg av butikker, kaféer, restauranter, apotek, vinmonopol og offentlige kontorer.

  Er du glad i tur- og rekreasjon har du fin gangvei langs "Vosso" til Prestegardsmoen. Her har du mange fine turstier i lett terreng som passer for alle. På varme sommerdager er det fint å ta seg en dukkert i Vangsvatnet.
  Er du glad i å stå på ski er det gangavstand til Voss knutepunkt hvor du finner Voss Gondol. Gondolen frakter deg til Hangurstoppen på ca. 9 minutter. Sommerstid har du mange fine tilrettelagte turstier på Hanguren. Vinterstid har du gode muligheter for både langrenn og slalom i Voss Resort sitt herlige løypenett. I Voss Resort sitt løypenett har du over 40 km preparerte løyper fordelt på 24 nedfarter og 11 heiser. I tillegg er det 18 km sporsatte langrennsløyper. Hangurstoppen Restaurant er åpen året rundt. Med sine 310 sitteplasser er Hangursrestauranten Voss sin største restaurant. Restauranten har fokus på lokal og kortreist mat.

  Året rundt arrangeres det flere arrangementer og begivenheter på Voss. Verdt å nevne er Ekstremsportsveko, VossJazz, Osafestivalen, Voss Cup med flere. Til alle arrangementene har du gangavstand fra Bjørgatun for å følge med på det som skjer.

  Velkommen skal du være!
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om generell byggemåte, samt forhold som har fått TG2.

  Leiligheten har opprinnelig hovedkonstruksjon med hensyn til isolasjon og ventilasjon. Oppført i 1999, alder på bygning er 23 år.
  Utendig overflater som kledning, vindu, drenering, taktekking mm ivaretas av borettslaget. Tilstand og levetidsbetraktninger for disse konstruksjonene er ikke spesielt kommentert i tilstandsrapport. Det er planlagt vedlikehold av vindu i nær fremtid.

  Utvendig
  Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
  Bygningen har malt hovedytterdør med glassfelt.
  Altan med utgang fra stue. Altan er overbygd og belagt med fliser. Altan har opplegg for strøm. Altan er på 8 kvm.

  Innvendig
  Innvendig er det gulv av klikk venyl og belegg, i bod. Veggene har malte plater. Innvendig tak har malte plater. Overflater (klikkvenyl) er fornyet og vegger/tak er malt i 2019. Belegg i bod er fra byggeår. Etasjeskillere er av betongdekke (målt skjevhet på 1 cm i stue).
  Innvendig har boligen kompaktdører.

  Utover generell byggemåte har følgende byggkomponenter fått TG2 i bygningskyndig sin tilstandsrapport

  Våtrom
  Bad er fornyet i 2019. Arbeid er utført av Skutle Betong AS, Vangen Elektriske AS, Søreide VVS AS og Voss Bygg og Belegg AS.
  Gulvet er flislagt og rommet har elektriske varmekabler. Det er oppdaget svertesopp i fuger. Tiltak: Overflater må rengjøres.
  TG2
  Kostnadsestimat: Under 10 000

  Varmtvannstank
  Varmtvannstanken er på 116 liter.
  Varmtvannsbereder er montert på vegg i bod. Det er oppsamlingskar under bereder og føler med Waterstop.
  Det er påvvist at varmtvannstank er over 20 år.
  Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut i fra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.
  TG2
  Kostnadsestimat: Under 10 000

  Vannledninger
  Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). De er besiktiget i rørskap.
  Nytt opplegg til fordelerskap rør i rør som er montert på bad.
  Rørkursene på rør i rør systemet på vannledninger er ikke merket.
  TG2
 • P-rom: 70 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré (3,1 kvm), soverom (8,3 kvm), soverom 2 (12,6 kvm), stue (19,6 kvm), kjøkken (17,5 kvm), bad/vaskerom (6,9 kvm).
  Takhøyde målt i stue og soverom, 2,44 meter.

  S-rom: 3 kvm (innvendig bod).

  I tillegg er det en bod i fellesgang utenfor leiligheten. Boden er på 9,5 kvm. Boden er ikke medregnet i arealoppstilling grunnet måleregler for fellesareal.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmekabler i gulv på bad.
  Elektriske panelovner
 • Tomtens grunnareal: 2422 kvm.
 • Det følger ikke med parkeringsplass til leiligheten. Det må søkes direkte til styret i Bjørgatun borettslag om leie av parkering. Prisen for leie av parkeringsplass er kr. 200,- pr. mnd. Borettslaget har 2. stk parkeringsplasser med el-bil lader.
 • Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
 • Forretningsfører: OBOS
 • Borettslaget består av 39 andelsleiligheter.
  Bjørgatun Burettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 979206933, og ligger i VOSS kommune med følgende adresse: Hardangervegen 7
  Gårds- og bruksnummer: 192 44

  Boligene skal forbeholdes personer som er 50 år eller eldre, funksjonshemming, funksjonsnedsetting eller har behov for omsorg.

  Borettslagets økonomi
  Inntekter
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 3 072 252. Dette er lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak flere innbetalinger på IN lån.
  Kostnader
  Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 1 773 700.
  Resultat
  Årets resultat på kr 3 053 689 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
  Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN)
  I løpet av 2021 ble det innbetalt kr 1 818 906 på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Årsresultat etter korrigering for IN-innbetalinger er kr 1 234 783.
  Disponible midler
  Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 338 346 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret i borettslaget er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

  IN-ordning. Individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Fellesgjelden kan innfris helt eller delvis om ønskelig. Innløsning kan skje 2 ganger pr. år. Felleskostnadene vil da reduseres med det beløpet som er beskrevet som kapitalkostnad under felleskostnader.

  Borettslaget har en hybel/gjesterom og en stue med kjøkken som kan leies av borettslagets andelseiere i forbindelse med besøk og selskaper.
  Borgstova m/kjøkken kan leies for private sammenkomster. Regler å forholda seg til. Pris pr.dags dato.Kr.800,-
  Utleie gjesterom. Regler å forholde seg til. Pris pr.dags dato.Kr.250.-

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra oppdragsansvarlig.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er ikke tillatt iht. borettslagets husordensregler.
 • Tryg forsikring
  Polisenummer: 6601510
 • Formuesverdi som primærbolig kr 726 837 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 616 611 per 31.12.20
 • 6 111 pr. mnd.
  Felleskostnader (kr. 3213,-), Voss fiber (kabel-tv/bredbånd) (kr. 399,-), kapitalkostnad (kr. 2.499,-).

  Kategori fellestkostnader økes med 5 % fra 01.01.2023.
  Kategori kabel-tv/bredbånd koster fra 01.01.2023 kr. 459 pr. mnd. pr. andel.
  Kategori lån (kapitalkostnad) økes med 41 % fra 01.01.2023.
 • Andel fellesgjeld kr 221 000,- pr. 01.11.2022
 • Lånenr: HANBAN-95218718133
  Type: A
  Restsaldo: 261.068,-
  Restløpetid: 2 år 11 mnd.
  Terminer pr. år: 4
  Type rente: Flytende
  Rente: 4,64 %

  Lånenr: HUS301-13520379
  Type: A
  Restsaldo: 7.115.295,-
  Restløpetid: 7 år 8 mnd.
  Terminer pr. år: 4
  Type rente: Flytende
  Rente: 1,72 %
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Faste kostnader for denne boligen går til felleskostnader, strøm og innboforsikring.
  Eier opplyser om at strømforbruket for 2021 var på 7236 kWt. Forbruk vil varere ut i fra eiers bruk.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 02.02.2011. FERDIGATTEST BUSTADHUS - NYBYGG- BJØRGATUN -GNR.192 BNR.44
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligene skal forbeholdes personer som er 50 år eller eldre, funksjonshemming, funksjonsnedsetting eller har behov for omsorg.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Det foreligger ingen heftelser på andelens grunnboksblad.

  På borettslagets grunnboksblad foreligger følgende heftelser:

  1961/1039-1/52 Skjønn
  09.08.1961
  vedr. tomteregulering
  Overført fra: 1235-192/109
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1997/3561-1/52 Obligasjon
  23.12.1997
  BELØP: NOK 28.945.000
  Panthaver:Bergensbanken Asa
  Lnr: 1935608

  2000/955-1/52 ** Prioritetsbestemmelse
  29.05.2000
  veket for: OBLIGASJON 2000/342-1/52

  2000/955-2/52 ** Nedkvittering
  29.05.2000
  Beløpet er nedkvittert til:
  Beløp: NOK 900.000

  2000/342-1/52 Obligasjon
  03.03.2000
  BELØP: NOK 22.120.000
  Panthaver:HUSBANKEN
  Org.nr: 942114184

  2000/352-1/52 Fellesobl. for bor.innsk.
  06.03.2000
  BELØP: NOK 11.020.000
  Panthaver:Fremtidige Andelseiere I Borettsl. V/Styret
  Lnr: 5373196

  2000/352-2/52 ** Prioritetsbestemmelse
  06.03.2000
  Pr. etter Husbanken

  2001/1054-1/52 ** Prioritetsbestemmelse
  15.06.2001
  Pr. vike for obl. kr. 4.450.000 til Bergensbanken

  2000/1669-1/52 Obligasjon
  09.10.2000
  BELØP: NOK 4.450.000
  Panthaver:Bergensbanken Asa
  Lnr: 5527660
 • Eiendommen er i henhold til reguleringsplankart regulert til kombinert byggje- og anleggsformål.

  Kommuneplaner
  Id: 12352019004
  Navn: Kommuneplan for Voss herad 2020-2032
  Plantype: Kommuneplanens arealdel
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttredelse: 22.10.2020
  Delarealer: Delareal 121 m
  Arealbruk: Boligbebyggelse,Navarende
  Delareal: 2 301 m
  Arealbruk: Sentrumsformal,Navarende

  Reguleringsplaner
  Id: 2018001
  Delarealer: Delareal 595 m
  RPHensynsonenavn: Flomsone - 53,2 moh
  Faresone: Flomfare

  Id: 12352018001
  Navn: Omradereguleringsplan for Vossevangen/Sentrumsplan
  Plantype: Omraderegulering
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttredelse: 18.03.2021
  Delarealer: Delareal 153 m
  Formal: Veg
  Delareal: 2 148 m
  Formal: Kombinert bebyggelse og anleggsformal
  Feltnavn: BKB23
  Delareal: 424 m
  RPHensynsonenavn: Vegstoy - Rod sone
  Delareal: 1 451 m
  RPHensynsonenavn: Vegstoy - Gul sone

  Id: 123598001
  Navn: Vossevangen
  Plantype: Eldre reguleringsplan
  Status: Utgatt/erstattet
  Ikrafttredelse: 28.08.2003
  Delarealer: Delareal 121 m
  Formal: Boliger
 • Andelsnr. 307 Orgnr. 979206933 i Voss kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse juni/juli 2023.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,0% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.500 -, oppgjørshonorar kr 5.990,- og visninger kr 2.000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter innhenting av opplysninger fra forretningsfører, kommunen, tinglyste erklæringer, etc. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Atle Almenningen
  Gudrun Rykke Almenningen
Vegard Fjose

Megler

Vegard Fjose

48 19 54 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev