aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere dete flotte småbruket i Kolvesvegen 134 og 136.

Flott småbruk på Voss m/to bolighus, garasje, uthus/løe og utestuer. Idyllisk og sjarmerende tun i usjenerte omgivelser.

 • 5 390 000
 • BRA 161 m²
 • PRISANTYDNING5 390 000
 • OMKOSTNINGER150 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 540 892
 • EIENDOMSTYPEAndre
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 968
 • AREALP-rom 149 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT63 814 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 390 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  134 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 390 000,-))
  --------------------------------------------------------
  150 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 540 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Kolvesvegen 134 og 136 - en flott landbrukseiendom i idylliske og naturskjønne omgivelser på Voss. Fra eiendommen kan man nyte den virkelig flotte utsikten over omkringliggende fjell - en utsikt man ikke kan gå lei av. Eiendommen har et sjarmerende og innholdsrikt tun. Her kan man trekke frem et godt vedlikeholdt våningshus, enebolig, uthus/løe, garasje og plen med plass til å holde dyr, frukthage og potetåker m.m. Det er også en grillhytte og meget sjarmerende utestue/lysthus hvor en kan nyte fine kvelder og som forlenger sesongen. Dette er med andre ord en flott eiendom som virkelig oppfyller den idylliske landbruksdrømmen.

Det at en har to boliger på eiendommen og på samme tun gir økte bruksmuligheter. Vil passe veldig bra for en storfamilie, eller familier som kjøper sammen. En kan også bruke hele eiendommen selv, vurdere utleie eller bruke ene huset som gjestehytte.

Småbruket har en fredelig beliggenhet, med en rekke flotte turer i umiddelbar nærhet. Området er rikt på turmuligheter rundt i Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene - her kan man trekke frem flotte turer i Reundalen eller tur til Vetlestølen.

Velkommen på visning!

Våningshus:

Lys og åpen stue av god størrelse. Det er store vindusflater som fungerer som bilderammer for den naturskjønne og idylliske utsikten utenfor. Vindusflatene slipper også inn rikelig med naturlig lys inn i arealet. Nyere peisovn i stue. Rommet er av god størrelse og kan enkelt innredes med både sofagruppe og spisebord - hvorav spisebordet er naturlig plassert mellom stue og kjøkkenet.

Lyst og moderne kjøkken med ny innredning fra 2010. Kjøkkenet er ellers innredet med profilerte fronter og vitrineskap og integrerte hvitevarer herunder oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. På kjøkkenet er det plass for spiseplass.

Boligen har totalt 5 soverom hvorav ett befinner seg i boligens første etasje og resterende i andre etasje. Flere av soverommene er av god størrelse og kan enkelt benyttes som hovedsoverom. Her kan man innrede med dobbeltseng, romslig garderobe og annet soveromsmøblement. Resterende soverom egner seg som barnerom, gjesterom og/eller kontor.

I nederste etasje er en romslig kjellerstue som er innredet med sofagruppe og gjesteseng. Det er svært romslig og egner seg ypperlig som et ekstra oppholdsrom ved behov.

Lyst bad med nye overflater fra 2010. Fliser lagt over opprinnelig vinylbelegg og baderomsplater på vegger. Bad er ellers innredet med dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin, wc, servant med skap og speil. Det er lagt opp nye rør til baderom fra vaskerom under.
Nyere toalettrom ved vaskekjeller innredet med wc og servant.

Boligen har vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Ny tekking og kledning på tilbygg fra 2022.

Enebolig:

Enebolig av god standard med blant annet nyere gulv i vindfang, gang og stue/kjøkken (fra 2015) og ny kjøkkeninnredning fra 2015.

Romslig stue med utgang til stor uteplass. Det er ekstra god takhøyde i rommet som skaper en luftig og åpen romfølelse. I stuen kan man enkelt innrede med sofagruppe og spisebord.
Det er åpen løsning mellom stue og kjøkkenet.
Kjøkkenet er i lys utførelse med innredning fra 2015. Det er innredet med profilerte malte fronter og vitrineskap, stålbeslag, ventilator, oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn og induksjonstopp

Boligen har to soverom i tillegg til hems som er innredet med gjesteseng.

Baderom innredet med dusjkabinett, nedfelt servant med skap under, speil med skap på sidene og lys over. Toalettsete med rør til tanke for snurredass i kryperom under.
Meget sjarmerende utestue/lysthus hvor en kan nyte fine kvelder og som forlenger sesongen.

Kolvesvegen 134 og 136, Vestland

 • Våningshus:
  2. etasje: Gang med trapp, 4 soverom og garderobe.
  1. etasje: Vindfang, soverom, baderom, hall med trapp og stue/kjøkken.
  Kjeller: Gang med trapp, vaskerom, toalettrom, kjellerstue og potetkjeller.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Våningshus:
  Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport:
  Drenering og fuktsikring: Det er registrert noe fukt, lite i forhold til alder. Det er i kjeller lite organisk nedbrytbar materialer benyttet oppbygginng.
  Tiltak: En bør påregne ny drenering. Drenering er ikke mulig å vurdere med sikkerhet vedrørende funksjonalitet ut fra en visuell besiktigelse. Det kan være forhold under bakkenivå som kan ha negativ betydning (eksempelvis vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt m.m.)

  Takkonstruksjon: Det er ekskrementer etter mus på loft. Normal nedbøy/avvik i konstruksjonen. Isolert med sydde matter mot beboelse. Det har vært lekkasje i takkonstruksjonen i tilbygg, det er trolig fukt i vegg og takkonstruksjonen som følge av lekkasjen, skadene ikke er synlig eller mulig å avdekke ved tilfeldig fuktsøk på befaringsdagen ut over lite merke i tak som var tørt på befaringsdagen.
  Tiltak: Det er satt ut felle. Det er målt etter fukt i undertak ved luke uten at det er registrert fukt her. Det anbefales å etterisolere loft, en bør montere ny
  dampsperre før etterisolering. Det anbefales å åpne tak - og veggkonstruksjon i soverom ved vindfang for å sjekke underkonstruksjonen nærmere, evt. fjerne fuktig isolasjon.

  Taktekking: Normalt er det kortere intervall for omlegging ved tekking på undertak enn på lekter. Takstmann har besiktiget tekking fra bakkenivå.
  Tiltak: Det er gitt TG: 2 fordi gjennomsnittstiden for omlegging nærmer seg. Normalt vil slik tekking ligge i mange år. Det anbefales jevnlig tilsyn av fagmann. I soverom under må en påregne utbedring etter lekkasjen.

  Utstyr på tak: Det er ikke snøfangere eller stige for tilkomst til pipe. Det var ikke krav til dette på byggetidspunktet.
  Tiltak: Ved omlegging av lappskifer anbefales det å montere stige og snøfangere.

  Skorsteiner over tak: Teglsteinspipe med eldre puss og beslag, avtrekksvifte over. Det har vært utført reparasjon av beslag. Alder tilsier at beslag burde vært skiftet.
  Tiltak: Det anbefales heldekkende pipebeslag.

  Renner og nedløp: Nedløp er ikke drenert vekk fra muren.
  Tiltak: For å unngå unødvendig fuktbelastning mot grunnmuren anbefales det å drenere nedløp.

  Rom under terreng / Overflater - gulv: I dag er Isopor uten overdekning av brannhemmende plater eller betong forbudt. Byggetidspunkt tilsier at det trolig ikke er montert dampsperre mot grunnen.
  Tiltak: Det anbefales å fjerne Isopor som ikke er innstøpt. Jevnlig kontroll av treverk som er i kontakt med gulv. Ved rehabilitering anbefales ny dampsperre mot grunnen.

  Bad / Membran, tettesjikt og sluk: Det er lagt fliser over opprinnelig belegg, dette er ikke en anbefalt løsning i dag. Boligen har fungert som fritidsbolig frem til 2021. Det anbefales ikke å fjerne dusjkabinett.
  Tiltak: Dette er ikke en oppbyggingsmåte som anbefales i dag.

  Bad / Ventilasjon: Ventil i vegg.
  Tiltak: Det anbefales å skifte terskel i dør slik at en får gjennomlufting. Det anbefales avtrekksvifte med automatisk start/stopp funksjon.

  Vaskerom / Overflater - gulv: Gulvet er ikke bygd opp som våtrom. Normalt er det lite fuktsøl på vaskerom.
  Tiltak: Ved oppgradering anbefales det å bygge opp rommet etter nye krav der også lufting/ventilasjon tas med.

  Toalettrom / Ventilasjon: Ventilert i vegg.
  Tiltak: Det anbefales til luft i terskel.

  Innvendige trapper: Høyde på rekkverk, krav til håndlist er ikke i h h t. dagens krav.
  Tiltak: Det er ingen tilbakevirkende krav.

  Radon: Ingen radonsperre. Det er ikke målt etter Radon. I flg. NGUs aktsomhetskart for radon er det moderat til lave forekomster av radon i dette område.
  Tiltak: Det anbefales måling av Radon.

  Skredfare: Område ligger i område der helningsgraden på terreng gjør at område ligger under Fare Ras- og skredfare. Hensynsonenavn Snøskred aktsomhetssone. Planidentifikasjon 2019004 I område ovenfor bygningene er det eldre Gran og lauvskog.
  Tiltak: Ingen tiltak vurdert. Konsekvens av helning er at en må ha rapport fra Geolog ved eventuelle søknader om tiltak/utvidelser på bygninger.

  Enebolig:
  Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport:
  Grunnmur: Det er setningsriss i Lecamuren i front. Ved muring av gråsteinsmuren i vei og inntil bygningen kom en i skade for å berøre betongsøyle. Her er det satt på jekk for å sikre søylen.
  Tiltak: En antar at setningene har satt seg for lenge siden.

  Yttertak / utstyr på tak: Det er ikke montert snøfangere eller stige på tak.
  Tiltak: Det anbefales å ettermontere stige og snøfangere. På byggetidspunktet var det krav til montering av snøfangere og takstige.

  Loft / Innfelte eller gjennomgående installasjoner, for eksempel belysning, ventilasjonskanaler, høyttalere osv.: Synlig defekt luftekanal fra baderom under.
  Tiltak: Utbedres før salg.

  Radon: Det er ikke målt etter Radon. I flg. NGUs aktsomhetskart for radon er det moderat til lave forekomster av radon i dette område.
  Tiltak: Det anbefales Radonmåling.

  Skredfare: Område ligger i område der helningsgraden på terreng gjør at område ligger under Fare Ras- og skredfare. Hensynsonenavn Snøskred aktsomhetssone. Planidentifikasjon 2019004. I område ovenfor bygningene er det eldre Gran og lauvskog.
  Tiltak: Ingen tiltak vurdert. Konsekvens av helning er at en må ha rapport fra Geolog ved eventuelle søknader om tiltak/utvidelser på bygninger. I TEK 17 kom dette punktet inn, helningsgrad på terrenget er grunnlaget for merking av område som rasfarlig. Rasfaren avklares av Geolog.

  Takstmann har gitt tilstandsgrad 3 på følgende punkter i sin rapport:
  Bad / Overflater gulv: Rommet er ikke bygd opp som våtrom, det er luke i gulv til å snurre tanken når kammer er fult. Baderommet kan fint fungere i mange år enda.
  Tiltak: Alder tilsier oppgradering av baderom. Kostnaden avhenger av løsninger.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Flott eiendom i naturskjønne og idylliske omgivelser. Småbruket har en fredelig beliggenhet, med en rekke flotte turer i umiddelbar nærhet. Området er rikt på turmuligheter rundt i Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene - her kan man trekke frem flotte turer i Reundalen eller tur til Vetlestølen.

  Perfekt beliggenhet for de som ønsker ett fredelig sted hvor en kan nyte roen på dette sjarmerende tunet. Her kan en dyrke mark, hogge ved, ha dyr eller bare nyte den fredfulle plassen.

  Om vinteren kan man kjøre til Myrkdalen eller Voss Resort (Bavallen og gondolbanen) og benytte deg av de populære skibakkene. Av andre populære aktiviteter i området kan vi trekke frem Voss Paintball, Voss klatrepark, Fotballgolf og Voss rafting.

  Nærmeste dagligvarebutikker er Snarkjøp Mjølfjelltunet eller Kiwi Palmafossen.

  Ca. 20 minutters kjøreavstand til Voss sentrum med alt det herlige Voss har å by på. Butikker, hoteller, restauranter og mange flotte aktiviteter for store og små. Av populære aktiviteter i området kan vi trekke frem Voss Paintball, Voss klatrepark, Fotballgolf og Voss rafting m.m.
 • Tomten er bebygget med våningshus, enebolig, garasje, uthus/løe og utestuer.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter:
  Betongmur, 10 cm Siporexstein innvendig. Betongfundamenter.

  Drenering:
  Drenering er fra byggeår.

  Veggkonstruksjon:
  Isolert bindingsverk fra byggeår, liggende enkeltfalset malt trekledning. Ettermontert musenetting. Ny kledning på en vegg i tilbygg i 2021.

  Vinduer og dører:
  Vinduer med 2-lags glass i fabrikkmalte karmer fra 2009 og nyere vinduer med 3 - lags glass med utenpåliggende sprosser, kjellerdør fra år 2000, nyere entredør.

  Tak:
  2" x 6" uisolert trekonstruksjon. Hovedtaket er tekket med lappskifer fra byggeår. Taket er tekket direkte på undertak av tre uten lekter. Nye plater på
  tilbygg utbedret etter lekkasje.

  Etasjeskillere:
  Trebjelkelag med isolasjon fra byggeår.

  Opplysningene under byggemåte er hentet fra vedalgte takstrapport. For ytterligere opplysninger om byggemåte og tilstand vennligst se vedlagte takst.
 • Våningshus:
  Totalt primærrom: 149m²
  Totalt bruksareal: 161m²
  Totalt bruttoareal: 179m²

  P-rom inkluderer:
  2. etasje: Gang med trapp og 4 soverom
  1. etasje: Vindfang, soverom, baderom, hall med trapp og stue/kjøkken.
  Kjeller: Gang med trapp, vaskerom, toalettrom og kjellerstue.

  Enebolig:
  Totalt primærrom: 73m²
  Totalt bruksareal: 78m²
  Totalt bruttoareal: 83m²

  Garasjeuthus anneks til bolig:
  Totalt bruksareal: 32m²
  Totalt bruttoareal: 34m²

  Annen landbruksbygning:
  Totalt primærrom: 69m²
  Totalt bruksareal: 77m²

  Areal er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Peisovn i stue.
 • Småbruket har 8 dekar overflatedyrka jord, 5,4 daa innmarksbeite, 40,9 daa skog, inkl. myr særas høy bonitet, 5,9 daa skog inkl. myr, høy bonitet, 1,4 daa uproduktiv skog, 0,6 daa skrinn fastmark og 1,7 daa bebygd samf. Totalt 63,9 dekar. Eier opplyser at det trolig er rundt 3 dekar som ikke er kommet med i registreringen i NIBIOs gårdskart. Eiendommen har egen tomt på Håset beregnet for stølshus. Tomten ligger i sameie med 4 andre bruk. Arealet i sameie er på 249,6 dekar. 131/6 har ei skyld på 0,90, det gir omtrent 25,9 daa av arealet ut fra skyld. Det gjør at totalarealet på
  131/6 er på ca. 89,8 dekar. Eiendommen er ikke underlagt konsesjon. På tomten er det ført opp drivhus og lysthus ved Kolvesvegen 134 og grillhytte ved Kolvesvegen 136.
 • Parkering i garasje og ellers plass til flere biler på egen eiendom.
 • Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har privat septikanlegg.
  I Kolvesvegen 134 er det septiktank med spredningsgrøft. I Kolvesvegen 136 er det snurredass, gråvannsavløp til 57 m ang spredningsgrøft.
  Vann fra felles borehull.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 886 854 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 192 673 per 31.12.20
 • Kr. 7 945,25 pr. år
  Kommunale avgifter er en prognose mottatt fra kommunen. Eiendommen ble fakturert kr. 8 441,28 kr i 2021. Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt, feiing og slam.
 • De faste løpende kostnadene fordeles seg mellom kommunale avgifter og eiendomsskatt.
  Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Dokumenter mottatt fra kommunen:
  - Tegninger fjøs datert april 1976.
  - Tegning tilbygg fjøs.
  - Godkjenning av tilbygg driftsbygning datert 12.07.1977.
  - Tegninger fordelingskum datert 17.07.1992.
  - Tegninger kårhus datert 07.04.1992.
  - Tegning garasje stemplet 05.04.1982.
  - Byggetillatelse for garasje nybygg datert 20.04.1982.
  - Byggetillatelse (etter vilkår) for bolighus nybygg datert 14.10.1992.
  - Byggetillatelse fro driftbygning nybygg datert 11.06.1976.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Småbruket er ikke i drift. Vært bebodd siste året og før det er blitt brukt som sekundærbolig i noen år.

  Følgende er opplyst i selgers egenoppgave:
  - Våtrom: Sprekk i en flis på bad. Selger opplyser at det er utført arbeid på våtrom. Delvis. Ikke kjennskap til hus 134 før 92, full oversikt over 136. Belegg ok bad. Arbeid bad nummer 134 er ukjent og arbeid bad på 136 er utført av selger og byggmester.
  - Det er skiftet avløp fra kjøkken i kjeller. Nytt avløp på kjøkken utført av ufaglært. Koblet på avløp fra kjøkken til vaskemaskin i kjeller. tidligere tett rør fra kjøkken til septikk.
  - Har vært liten lekkasje ved pipe. Skal være i orden nå.
  - Har vært perioder med mus. Sperre er montert på begge hus. Lite problem.
  - Hull i tak tilbygg hovedhus. Tak skiftet pluss renner bak.
  - Nye vinduer i 2 etasje pluss kledning tilbygg. Kledning utført av byggmester Steinsland.
  - Nytt sikringsskap og kurs ved nytt kjøkken oppuss. Elektrisk utført av fagfolk. Voss energi har kontrollert 134 og 136 i seinere tid. ok.
  - Eiendommen har utleiedel. Kårhus/fritidsbolig. Usikker på om det er godkjent hos buygningsmyndighetene.
  - Nydelig stølstomt følger med.
  - Da vi skiftet kjøkken var det oppdaget at vi hadde for lite strøm på kurs til oppvaskemaskin stekeovn, micro og kaffetrakter. Elektriker fikk da strøm fra kontakt utside vegg og tok ut stekeovn da utvendig kontakt ikke er i bruk.
 • Heftelser:
  1936/721-1/52 Elektriske kraftlinjer 16.11.1936
  vedr. grunavståelse til kraftlinjer Bratte - Kvalåker
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Godkjenning til grunn til stolper og linje for kraftverk.

  1954/900890-1/52 Elektriske kraftlinjer 01.04.1954
  vedr Kløve - Voll og Rognsfossen.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Godkjenning til grunn til stolper og linje for kraftverk.

  1955/86-1/52 Erklæring/avtale 22.01.1955
  Fri grunn m.v. for kraftliner
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Godkjenning til grunn til stolper og linje for kraftverk.

  1982/654-1/52 Jordskifte 17.03.1982
  Grensegangssak
  vedr. utmark til Kolve
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Grensegang og delsvis jordskifte i utmarken Kolve og Bø.

  1984/2647-1/52 Jordskifte 13.11.1984
  sak nr.14/1981.
  vedr. veg til Skorstølen
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Opparbeiding av hovedveien fra kommuneveien og frem til hjellen ovenfor Skorstølem. Sidevei fra Buførehaugen om Vetlestølen og opp mot Storhaug, og sidevei fra Bergstølen gjennom Vålateigane er delt mellom partene i jordskiftesaken. Bnr 6 har fått 1%.
  - Det skal betales for bruk av velteplass.
  - Veistyre må fastsette en avgift pr kubikk fremdrive tømmer.

  1996/968-7/52 ** Nye vilkår 13.05.1996
  Bestemmelse om veg
  Endra i denne jordskiftesak
  - Veirett for gnr 129 bnr 2, gnr 128 bnr 2 og gnr 127 bnr 1.

  Grunndata:
  1911/900002-1/52 Registrering av grunn 02.02.1911
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4621 Gnr:131 Bnr:1
 • Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til LNFR etter kommuneplanen.

  Kommuneplan:
  Planid: 12352019004
  Plannavn: Kommuneplan for Voss herad 2020-2032
  Plantype: Kommuneplanens arealdel
  Ikrafttredelse: 22.10.2020
  Delareal: 313 316 m2
  Arealbruk: Landbruk-, natur- og friluftsformål samt reindrift (LNFR) (utgått),Nåværende

  Fare Ras- og skredfare
  Hensynsonenavn Snøskred aktsomhetssone
  Planidentifikasjon 2019004
  Markedskonklusjon
 • Gnr. 131 Bnr. 6 i Voss kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,85 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 14 900,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 3 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 6 476,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 9 900,-. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Leidulf Kåre Bøe
Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev