aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Rognshagen 60 presenteres av Aktiv Voss v/Vegard Fjose

Voss Rognshagen 60

Oppgradert og lekker 2-roms leilighet med sørvendt veranda. Sentrumsnær beliggenhet. Fast p-plass i lukket garasjeanlegg

 • BRA 55 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 076 504.15
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 980
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 52 m²
 • ANDEL FELLESGJELD567 572.15
 • FELLESKOST./MND5 700
 • TOMT4 635 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 2 500 000,- (Prisantydning)
  567 572,15 (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 067 572,15 (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 076 504,15 (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Leiligheten inneholder entré, stue, kjøkken, soverom og en bod i tilknytning til entré. I tillegg er det to boder i felles bodanlegg.

Rognshagen 60, Vestland

 • Borettslagets fasade, vinduer og dører er pusset opp i 2015. Leiligheten har hatt jevnlige oppgraderinger fra 2017 og frem til 2022. Innvendige overflater består i hovedsak av 1-stavs laminatgulv og slettbehandlede overflater på vegg og himling. Leiligheten er malt i tidsriktige og moderne farger. Her kan du flytte rett inn!

  Det første som møter deg er en romslig entré med plass til oppheng av yttertøy og sko. I tilknytning til entré er det bod med garderobeløsning.

  Videre inn kommer vi til en romslig stue med gode innredningsmuligheter til spisebord, sofagruppe og mediebenk. Fra stuen er det utgang til veranda på 11,4 kvm med plass til utemøbler.
  Det er delvis åpen løsning til kjøkken. Kjøkkenet er fra 2022 og fremstår meget lekkert. Kjøkkenet er levert fra Epoq og har rikelig med skap- og benkeplass. Hvitevarer er selvsagt integrert.

  Badet er helfliset med varme i gulv og pusset opp i 2018. Selger opplyser om at oppussingen er gjort av fagfolk, men på dugnad. Det foreligger dermed ingen dokumentasjon på bad. Badet er utstyrt med dusjhjørne med rette vegger, servantskap, gulvstående toalett og opplegg for vaskemaskin.

  Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng og skyvedørsgarderobe.
 • Lundarosen borettslag er et veletablert og hyggelig borettslag med en fin beliggenhet like utenfor sentrum av Voss. Fra eiendommen er det gang- og sykkelvei helt ned til Vangen ene retningen og til Skulestadmo andre retningen. I Skulestadmo finner du flere dagligvarebutikker og Elkjøp.

  Til Vangen bruker du ca. 10-15 minutter om du tar bena fatt. Sentrum av Voss har et rikt utvalg av klesforretninger, sportsforretninger, bokhandlere, apotek, dagligvarebutikker og vinmonopol. I tillegg er det mange koselige kaféer og restauranter som tilbyr god mat- og drikke i hyggelige omgivelser.

  Hvert år arrangeres det små og store begivenheter i Sentrum. Verdt å nevne er Ekstremsportsveko, VossaJazz, Osafestivalen og flere til. Det arrangeres også jevnt og trutt mindre konserter og lyriske opplevelser i "gamle kinoen" som du finner et par hundre meter unna. Filmopplevelser får du i en av de tre kinosalene i Voss Kulturhus. Her finner du også bibliotek.

  I enden av sentrum finner du knutepunktet på Voss med bussforbindelser, Bergensbanen til Oslo og Bergen, og sist, men ikke minst, Voss Gondol. Gondolbanen frakter deg til Hangurens topp på knappe 9 minutter. Gondoltoppen befinner seg ca. 820 meter over havet med flott utsikt og fine turstier sommerstid. Vinterstid tilbyr Voss Resort 40 km preparerte alpinløyper, 11 heiser, 24 nedfarter, fantastisk terreng med gode off-piste muligheter. I tillegg er det 18 km med preparerte og sporsatte langrennsløyper. Bakkene passer fint for alt fra nybegynnere til de aller beste. Her finner du noe utfordringer for de fleste. Året rundt er Hangurstoppen restaurant åpen med god mat- og drikke. Vinterstid arrangeres det Afterski i helgene med god stemning.

  Er du glad i tur og rekreasjon har du fine turmuligheter i Tvildesåsen med stier både til fots og med sykkel. I Bømoen har du lysløyper og tilrettelagte løyper for joggeturer.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, blokker og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Betongkonstruksjon fra 1980.
  Blokken er trolig oppført i betong mot underliggende masser av kult og morene. Bærende element er oppført i betong. Utvendig fasade ble fornyet i 2015. De nye utvendige overflatene er i lettstelte steinplater og blikkbeslag. Vinduer og dører ble skiftet ut til 3-lags isolerglass fra Nordan. Vinduene har aluminiumsbelagte karmer for økt levetid. Betongvegger er registrert mellom eningene i blokken. Lett bindingsverk er trolig nyttet som innvendige delevegger. Garasjeanlegg har overflater i betong og asfalt.

  Utover generell byggemåte har følgende byggkomponenter fått TG2

  Bad membran, tettesjikt og sluk
  Bygningsdelen blir vurdert til TG2 på grunn av eldre sluk med tettesjikt på feil side av klemring. Klemring skal sikre en god forankring i overgang tettesjikt-slukvegg. Våtrommet har i tillegg manglende dokumentasjon. Hjemmelshaver opplyser om at badet er utført av fagfolk på dugnad. Arbeidet som er fremme i dagen (overflatene) er fagmessig godt utført. Tilsendte bilder av tettesjikt viser at membran er benyttet.
  TG2

  WC og innvendige vann- og avløpsrør
  Bygningsdelen blir vurdert til TG2 på grunn av manglende dokumentasjon på utført arbeid. Leiligheten har nye vanntilførelser fra tilkoblingspunktet til hovedstoppekranen. Hjemmelshaver opplyser at arbeidet er utført av fagfolk på dugnad. Dokumentasjon eksisterer derfor ikke.
  TG2

  Elektrisk anlegg
  Bygningsdelen blir vurdert til TG2 på grunn av dokumentasjon/samsvarserklæring ikke er fremlagt. Løse- og manglende stikkontakter er registrert. I tillegg mangler komfyrvakt på kjøkken. Takstmann har ikke den kompetansen som skal til for å kartlegge det elektriske anlegget. Anbefaler å ta kontakt med autorisert foretak for å kartlegge komplett tilstand.
  TG2
 • P-rom: 52
  S-rom: 3 kvm
  BRA: 55 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Stue (22,7 kvm), soverom (11 kvm), kjøkken (6,9 kvm), bad (5,2 kvm), vindfang (4,4 kvm).

  Andre areal:
  11,4 kvm sørvendt veranda. Ca. 5 kvm av arealet er overbygd.
  2,5 kvm bod i kjeller
  3,7 kvm bod i kjeller
  9,2 kvm biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmekabler på bad
  Panelovn i stue
 • Tomtens grunnareal: 4635 kvm.
  Tomten tilhører borettslaget.
 • Plass i felles garasjeanlegg følger andelen.
 • Eiendommen er tilkoblet offentlig vann- og avløp.
  Offentlig vei.
 • Forretningsfører: BOB Bergen og Omegn Boligbyggerlag
  Pb. 7280 Sentrum 5020 BERGEN
  Tlf: 55 54 74 00
 • Borettslaget består av 35 andeler fordelt på 20 2-roms, 3 3-roms og 12 4-roms leiligheter.

  Borettslagets økonomi:
  Regnskapet for borettslaget er pr. 31. desember 2021 gjort opp med et positivt resultat på kr. 1.191.725,-, mot et budsjettert positivt resultat på kr. 985.600,-.
  Endring i disponible midler har i perioden vært positiv med kr. 211.526,-.
  Endringen i disponible midler, sett i forhold til budsjett, skyldes i hovedsak perioden sitt positive resultat.
  Laget har pr. 31. desember 2021 disponible midler på kr. 1.829.578,-.
  Egenkapitalen til laget er negativ med kr. 15.822.765,-.
  Balansen i årsregnskapet viser negativ egenkapital, det vil si at eiendelene sin balanseførte verdi er lavere enn verdien av gjelden.
  På grunn av betydelige merverdier i bygningsmassen, ser ikke borettslaget det som nødvendig å øke egenkapitalen.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Forkjøpsrett for Voss kommune før medlemmer i BOB. Fra Vedtekter: " Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest Voss kommune og så de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra oppdragsansvarlig.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de andre brukerene av eiendommen, er det tillatt å holde hund eller katt eller andre dyr i borettslaget.
  I henhold til husleieloven § 5-2 er det i utgangspunktet tillatt med vanlige familiedyr uten å søke borettslaget på forhånd. Dersom dyreholdet i ettertid viser seg å være til beviselig og alvorlig sjenanse for andre beboere, kan styret nekte dyreholdet.
  Eier av dyr må registrere det hos styret i borettslaget.
  Ved et eventuelt dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
  Retningslinjer for dyrehold
  Det er en forutsetning at den som får godkjenning av styret til å holde dyr, skal innretta seg etter styret sitt vedtak.
  1. Andelseier som vil ha dyr, må ha styret sin godkjenning til dyrehold.
  2. Foreligger det godkjenning fra styret, kan styret likevel trekke godkjenning tilbake dersom styret mottar skriftlige opplysninger om:
  * at dyret er til generell ulempe
  * at det ligg dyreekskrementer på plen og lekeplass
  * at styret mottar klager fra naboer
  * at det oppstår problem for andelseiere med allergi
  3. All lufting av dyr skal foregå utenfor borettslaget sitt område.

  Informasjon om dyrehold er hentet fra borettslagets husordensregler.
 • If Skadeforsikring NUF
  Polisenummer: SP0003232682
 • Formuesverdi som primærbolig kr 658 476 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 370 515 per 31.12.21
 • 5 700 pr. mnd.
  Felleskostnader er fordelt slik: TV/Internett: 450,-, Garasjeleie: 100,-, Felleskostnader: 5.150,-.
 • Andel fellesgjeld kr 567 572,15,- pr. 04.01.2023.
  Andel fellesformue kr 47 042,98,- pr. 04.01.2023.
 • Aksjeselskapets samlede fellesgjeld er ifølge regnskap pr. 04.01.23 kr 22.965.438.

  Spesifikasjon av lån
  Bank: Husbanken
  Lånenr: 13562236-10
  Lånebeskrivelse: Husbanken
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 2,40 %
  Andel av saldo: 555 665,00
  Innfrielsesdato: 20.11.2045

  Bank: Husbanken
  Lånenr: 13562236-20
  Lånebeskrivelse: Husbanken
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 2,40 %
  Andel av saldo: 11 907,15
  Innfrielsesdato: 20.11.2045
 • Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Klare Finans AS. Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.
 • Antatt løpende kostnader for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt som følger:
  Felleskostnader kr. 68 400
  Selger opplyser om at strømforbruket er på ca. 4000 kWt i året.
  I tillegg kommer kostnad til innboforsikring.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 10.09.2015 for rehabilitering av fasader.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Selger opplyser i egenerklæring om at det har vært oppdaget skjeggkre i borettslaget. Antisimex har vært på kontroll i leiligheten uten å ha gjort noen funn i denne leiligheten.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Det foreligger ingen heftelser på andelen sitt grunnboksblad.

  Følgende heftelser er tinglyst på borettslagets grunnboksblad:

  1964/568-1/52 Erklæring/avtale
  20.05.1964
  Rettighetshaver: Televerket
  Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.

  1975/2466-1/52 Jordskifte
  31.10.1975
  Grensegangssak

  1978/44-1/52 Fellesobl. for bor.innsk.
  10.01.1978
  BELØP: NOK 1.841.700
  Panthaver:Andelseierne I Borettslaget
  Lnr: 1934850
  Prioritet etter obligasjon til Husbanken, som til enhver tid hviler på eiendommen
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1978/1036-1/52 ** Forhøyelse
  11.05.1978
  FORHØYET TIL NOK 2,001,500

  1980/148-1/52 ** Forhøyelse
  23.01.1980
  FORHØYET TIL NOK 2,348,000

  1978/2376-2/52 Bestemmelse om gjerde
  22.09.1978
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/296307-1/200 Pantedokument
  15.04.2013
  BELØP: NOK 21.200.000
  Panthaver:HANDELSBANKEN
  Org.nr: 971171324
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2014/431289-1/200 Pantedokument
  28.05.2014
  BELØP: NOK 28.000.000
  Panthaver:HUSBANKEN
  Org.nr: 942114184
  Uomsettelig

  2014/1022286-1/200 Pantedokument
  21.11.2014
  BELØP: NOK 7.600.000
  Panthaver:HANDELSBANKEN
  Org.nr: 971171324
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2015/478106-1/200 Pantedokument
  01.06.2015
  BELØP: NOK 600.000
  Panthaver:HUSBANKEN
  Org.nr: 942114184
  Uomsettelig
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Kommuneplaner
  Id: 12352019004
  Navn: Kommuneplan for Voss herad 2020-2032
  Plantype: Kommuneplanens arealdel
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttredelse: 22.10.2020
  Delarealer: Delareal 379 m
  Arealbruk: Veg,Framtidig
  Delareal: 108 m
  Arealbruk: Landbruk-, natur- og friluftsformal samt reindrift (LNFR) (utgatt),Navarende
  Delareal: 4 149 m
  Arealbruk: Boligbebyggelse,Navarende

  Reguleringsplaner
  Id: 123509019
  Navn: Bavallsvegen - Nedre Del
  Plantype: Detaljregulering
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttredelse: 28.11.2013
  Delarealer: Delareal 294 m
  RPHensynsonenavn: PLANID_
  Delareal: 85 m
  Formål: Annen veggrunn - grontareal
  Feltnavn: o_AVG
  Delareal: 882 m
  Bestemmelsesomrade: midlertidig bygge- og anleggsomrade (utgatt)
  Delareal: 294 m
  Formal: Boligbebyggelse
  Feltnavn: B

  Id: 123504010
  Navn: Jorgstykket-endring
  Plantype: Eldre reguleringsplan
  Status: Endelig vedtatt arealplan
  Ikrafttredelse: 10.06.2004
  Delarealer: Delareal 4 256 m
  Formal: Blokkbebyggelse
 • Andelsnr. 5 Orgnr. 953614170 i Voss kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.500-, oppgjørshonorar kr 5.990,- og visninger kr 2.000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Utleggene omfatter innhenting av offentlig opplysninger, opplysninger fra forretningsfører og markedspakke. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Torjus Nedkvitne
Vegard Fjose

Megler

Vegard Fjose

48 19 54 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev