aktiv-eiendomsmegling

Ytre enebakk Haresvingen 2

Enebolig i barnevennlig område - Solrik og flat tomt og hage - Innholdsrik og velholdt bolig

 • 5 500 000
 • BRA 195 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 500 000
 • OMKOSTNINGER153 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 653 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 984
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 173 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT694 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 5 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  153 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 653 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1.etasje: Bad,stue,kjøkken,gang,soverom. soverom 2,soverom 3.
Kjeller: Bad/vaskerom ,kjellerstue,bad.kjøkken,entré,bod,bod 2,bod 3,bod 4.
Inngangsiden

Haresvingen 2, Viken

 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Det er ikke høye fuktverdier i kjellergulv der dreneringen er skiftet i 2010. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG3:

  INNVENDIG
  Rom under terreng. Litt høy fukt i lekt mot mur og gulv. Veggen er bygd opp med sortpapp, 25 mm isolasjon, plast og panel etter datidens byggeskikk. Det er i hulltaking påvist fukt-/råteskader. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Noe forhøyde fuktverdier grunnet datidens byggeskikk, ingen tegn til nedbrytning av treverk, eller lukt av muggsopp Tiltak:Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Det må påregnes at drenering må fornyes ut fra normal levetid, kostnad er for innvendige tiltak.
  Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

  1. etasje bad. Våtrommet har skipsgulv på hoveddel og rundt badekar, fliser på gulv i dusjnisje og på vegger. Det er sluk under innmurt badekar og i dusj. Innredning med nedfelt servant og veggmontert WC med innebygd sisterne, ingen avrenning fra sisterne.
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det ble ikke funnet indikasjon på fukt ved hulltaking fra tilstøtende vindfang, og våtrommet fremstår med forsiktig bruk. Grunnet alder må det forventes full fornyelse av rommet.
  Tiltak:
  Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

  Kjeller. Bad/vaskerom. Vaskerom ble flyttet ned i kjeller ca 2000 og har malt gulv og malte
  murvegger, sluk i gulv og kun veggventil uten mekanisk avtrekk. Enkel innredning ved nedfelt vaskekum. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak:
  Vaskerommet oppfyller tiltenk funksjon men oppfyller ikke krav til fuktsikring og ventilering.
  Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

  Kjeller.Bad. Våtrommet har fliser på gulv og vegger. Det er sluk under styreskinne for dusjdør. Innredning med nedfelt servant og gulvmontert WC. Det er fall fra fliser ved terskel og til sluk, men terskel ligger lavere en fliselagt gulv, det er ikke mulig å se membran med sikker overgang til plastsluk. det er registert oppsprekking i fuger og flisearbeid fremstår
  med ujevne fuger/lite fagmessighet i finsihen. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
  Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

  Forhold som har fått TG2:
  UTVENDIG
  Trapp fra bakkeplan og ned til kjellerinngang Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.

  INNVENDIG
  Innvendige dører.Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører.

  Avtrekk kjøkken. Vurdering av avvik: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Kjøkken mangler styrt tilluftsventilering.
  Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Det bør etableres tilluft til kjøkken.

  Forhold som har fått TG2 som ikke krever umiddelbare tiltak:
  UTVENDIG
  Vinduer. Malte trevinduer av type husmor i 1 etasje og topphengslede i kjeller.
  Noen faste. Falske sprosser utvendig Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. På grunn av alder kan det påregnes at noen av glassene er punkterte
  selv om dette ikke ble observert på befaring.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. På et kjellervindu mangler det hengsel

  Dører. Inngangsdør fra Harmoni ble skiftet i 2011, denne har 3-lags vinduer i
  glassfelt. Det kan ikke utelukkes at vindu er punktert basert på alder. Tiltak:
  Det kan påregnes at glass i dør må skiftes ut grunnet punktert glass,
  selv om dette ikke ble observert på befaring.

  Nedløp og beslag. Plastbelagte takrenner, nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 måbeslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er
  nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Delvis overbygd terrasse med utgang fra stue, her ble gulvet skiftet ut for noen år siden og rekkverk delvis fornyet i 2022
  Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Det er ingen indikasjon på at rekkverket ikke fyller sin tiltenkte funksjon
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens
  forskriftskrav.

  INNVENDIG
  Innvendige trapper. Lakkerte trinn i fur og malte vanger/rekkver Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk itrapper.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

  Vannledninger. Røropplegg fra byggeår med åpne rør i vaskerom og plastkabbe på
  skjulte rør i vegger etc. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige
  vannledninger.Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag,
  men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Avløpsrør. Det meste av avløpssystemet er skjult i konstruksjoner, der hvor rør
  kan observeres er det ikke funnet avvik. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
  Tilstandsrapport

  UTVENDIG
  Drenering. Det ble gravd opp og skiftet drenering på nord og øst side ca 2010. Samtidig ble det lagt på utvendig isolasjon på grunnmur. Resterende drenssytem og utvendig fuktsikring fra byggeår Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Gjelder der det ikke er fornyet Tiltak : Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.Gjelder der det ikke er fornyet, det er også langs disse vegger at det er registrert fuktighet i innforede trevegger i kjeller.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen fin beliggenhet i rolige og barnevennlige omgivelser i et etablert boligområde. Området byr på noen av de fineste friluftsområder man kan finne i Østmarka m/sti- og løypenett med oppkjørte skispor, bade- og fiskevann. Kort kjøreavstand til Lyseren og Badeplassen ved Vågvann med flotte bade- og fiskemuligheter.

  Kort vei til Vågsenteret - et nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, treningssenter m.m. Ungdomsskole, ny barneskole og flere barnehager ligger i gangavstand unna. Det er godt utbygget gangveisystem i nærmiljø, som sikrer trygge skoleveier.

  God offentlig kommunikasjon. Ytre Enebakk har gode fritidstilbud, med mange forskjellige lag og foreninger. Jeger- og fiskeforening, korps og idrettslag med fine øvingslokaler, treningshall, fotballbaner m.m. Vannskiklubb ved Mjærvann. 18 hulls golfbane mellom Mjærvann og Vågvann. Kort vei til Vågvann med flotte bade- og fiskemuligheter. Se gjerne vedlagt nabolagsprofil for nyttig og opplysende informasjon.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse. Noe næring.
 • Se kartskisse.
 • Enebolig oppført med støpt gulv i kjeller og grunnmur i leca. Etasjeskille mellom kjeller og hovedplan er i trebjelkelag etter datidens byggeskikk med undergulv av antatt sponplater som er spikret, og dermed blir det endel knirk i gulvene. Yttervegger i bindingsverk med utvendig stående trepanel og innvendig kledd med plater/panel. Det valmede taket er med prefabrikerte takstoler og ventilert loft, yttertak er med undertak av rupanel, papp sløyfer og lekter, tekket med betongtakstein. For ytterligere detaljer henvises til tilstandsrapport vedlagt i prospektet.
 • 1. etasje:102/102 BRA/P-rom
  Kjeller: 93/71 BRA/P-rom

  Totalt: 195/173 BRA/P-rom

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Alt unntatt boder.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Energieffektiv vedovn i stue. Varmepumpe. Øvrig elektrisk oppvarming.
 • Se vedlagt grunnkart i prospekt for tomtegrenser. Noe av tomten er veiareal for Haresvingen.
 • På egen grunn.
 • Offentlig vei og avløp.
  Privat vannverk, Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk SA
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 1 068 411
  Som sekundærbolig: kr 3 846 280
 • Alle eiendommer belastes de til enhver tid gjeldende satser for kommunale avgifter. Den henvises forøvrig til kommunens avgiftsregulativ som normalt finnes på kommunens hjemmesider.
  Årlige kommunale avgifter i Enebakk kommune utgjør følgende: Renovasjon kr. 6.440,- (240 l.). Feiegebyr pr. pipeløp kr. 375,-.Avløpsgebyr (enebolig) kr. 8.636,- (uten vannmåler) Kr. 7.505,- (med vannmåler). Forbruksgebyr avløp: Kr. 9,42 per m3. Videre påløper det kr.3.728,- (Årsgebyr + forbruksgebyr)Ved 1 bileielighet kr. 5.056,- til Flateby vannverk. Kommunale avgifter faktureres hvert halvår.
 • Kostnader til strøm/forsikring/ fiber /alarmsystem avhenger av hvilke abonnement en velger og eget forbruk.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.
 • Boligen kan leies ut i sin helhet. Hybel er ikke byggegodkjent.
 • Godkjent plantegning kjelleretasje er vedlagt i prospektet. Denne avviker fra virkelig bruk. Risiko, kostnad ved eventuell søknad om bruksendring til kommunen påhviler i sin helhet kjøper.
  Vaskemaskin og tørketrommel hoveddel og hybel medfølger ikke handelen. Øvrige hvitevarer medfølger i den stand de måtte være på overtakelsen.
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1983/3587-2/6 Erklæring/avtale
  25.04.1983
  FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
  BESTEMMELSER OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
  Bestemmelse om bebyggelse
  Bestemmelse om garasje/parkering
  Med flere bestemmelser


  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Det ligger planer om utvidelse av Gaupeveien med gang og sykkelsti, se vedlagt reguleringkart i prospektet.. Dette har sammenheng med planlagt framtidig boligbebyggelse felt BY20 og adkomst til denne og økning av trafikk. Eiendommen er regulert til boligformål Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt i prospekt.
 • Gnr. 90 Bnr. 514 i Enebakk kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • I forbindelse med salg av denne eiendommen er følgende avtalt. Alle priser er inkl. mva.:

  Provisjon 1% av salgssum.
  Markedspakke kr 16900,-
  Tilrettelegging kr 11900,-
  Oppgjør kr 5900,-
  Megler har rett å få dekket sine utlegg ifbm. salg av denne eiendommen.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anita Amalie Bjerkeland
Harald Bjørgengen

Megler

Harald Bjørgengen

94 14 62 83

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev