aktiv-eiendomsmegling
Vi i Aktiv Eiendomsmegling Follo har gleden av å presentere Vestbyveien 36

Ytre enebakk Vestbyveien 36

Ny Pris! Stor velholdt del av 2-mannsbolig | Sentralt belligende i Våglia | 2 stuer, 4 soverom og god uteplass | Garasje

 • 4 680 000
 • BRA 181 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING4 680 000
 • OMKOSTNINGER118 342
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 798 342
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 974
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 164 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT491 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 4 680 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  117 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 680 000,-))
  --------------------------------------------------------
  118 342,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 798 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje: Vindfang, hall, 2 soverom, bad/wc, vaskerom, 2 boder.
2. etasje: Stue, kjøkken, toalettrom, soverom.
Loftetasje: Stue, soverom, bod.
Boligen har en lys og fin stue med rikelig lysinnslipp fra store vindusflater.

Vestbyveien 36, Viken

 • Tomannsboligen er opprinnelig oppført i 1974 og påbygget med loftetasje i 1987. Boligen gir et solid og godt inntrykk, hvor kontinuerlig vedlikehold og fornyelser så vel inne som ute løfter boligen. Det må forventes noe videre overflateoppussing/modernisering for å møte dagens ønsker og standard.

  Rom for rom:

  Stuer:
  Boligen har en lys og stilfull stue med rikelig lysinnslipp fra store vindusflater. Hvitmalte overflater gir deg et rent lerret for å sette din stil på boligen enten med et malingsstrøk eller med interiør! I loftetasjen er det ytterligere en stue som blir perfekt til rolige tv-kvelder, kontorløsning for hjemmekontor samt vennebesøk for familiens yngste. Loftstuen er lys og gjennomgående med store vindusflater mot vest samt vindu i gavlvegg mot nord.

  Fra stue i 2. etasje er det utgang til en romslig og solrik terrasse via hev-skyvedørsom orientert mot syd- og vest med optimale solforhold. Terrassen gir deg rikelig plass til både spisebord- og sittegruppe.

  Kjøkken
  Velholdt kjøkken med innredning med fronter i hvit utførelse. Laminert benkeplate med 1,5 vaskekum. Fliser og lys mellom kjøkkenbenk og overskap. Integrert ventilator med luft ut. Nisje for komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har god benke- og lagringsplass som tar unna for en aktiv familie. Vindu over benk med gir en hyggelig arbeidsplass. Rommet har nyere laminat på gulv, hvitmalte vegger.

  Soverom og garderobe
  Boligen har 4 gode soverom med som er praktisk fordelt med 2 rom på nedre plan og 1. soverom i 1. etasje og på øvre plan.
  3 av soverommene har plass til doble senger med tilhørende garderobeløsning, hvorav ett har stor garderobeløsning med skapdører. Boligen har for øvrig god lagringsplass i egen garderobenisje i hall med klesoppheng og i 4 innvendige boder. Hallens størrelse gir også gode muligheter for øvrig oppbevaring i kommodeløsninger.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligens hovedbad ligger i første etasje. Fliser på gulv og vegger og malt himling. Baderomsinnredning med servant
  m/skuffeseksjon og veggskap. Integrert speil. Innfliset badekar med dusjløsning. Dusjvegg mot innredning i herdet glass. Stående toalett. Varme i gulv.

  Toalettrom i 2. etasje har malte fliser på vegg/malte flater og nyere håndvask med underskap.

  Vaskerom er av eldre dato, men fult funksjonelt. Fliser på gulv og vegger. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Utslagsvask.
  Mekanisk avtrekk med luft ut.

  Vindfang/hall
  Vindfanget/hall gir et fint førsteinntrykk av boligen og er praktisk innredet med nisje for klesoppheng og god plass til kommodeløsninger og klesknagger. Veggene holdt i lyse farger, noe som harmonerer godt med øvrige deler av boligen. Trappen er nylig malt.

  For ytterligere informasjon og standard og materialvalg henviser vi til vedlagte bilder og tilstandsrapport.

  TG2 avvik som kan kreve umiddelbare tiltak:
  Innvendig > Innvendige trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper
  Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
  Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

  TG 2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er
  vanskelig å si noe om.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Tiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak ut ifra at anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
 • Eiendommen ligger fint til i populære Våglia med noe utsikt utover vannet Våg og kulturlandskapet rundt. Boområdet fremstår som et barnevennlig og etablert boligområde i populære Våglia i Ytre Enebakk. Her bor du i nært offentlig kommunikasjon, servicetilbudene du trenger i dagliglivet, skoler, og barnehager. Det er kort vei til lysløype i Østmarka, idrettshall, populær vannskiklubb, lekeplass, fotballbane. Badeplass ved Vannet Våg og 18-hulls golfbane ligger også i nærheten, og det er kun 2 min gange til badebrygge ved vannet Våg som brukes av nabolaget.

  Fra eiendommen har du enkelt tilgang til flotte tur- og friluftsområder. Blant annet er Østmarka med Vangen skistue et ypperlig utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Skistuen er åpen hver dag hele året, og byr på mange aktiviteter med bl.a. padling om sommeren og skigåing om vinteren. Østmarka har ellers vakker natur, små fiskevann og godt tilrettelagte turløyper.

  Dagligvarehandelen kan gjøres hos Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du andre servicetilbud har Våglia butikksenter 14 forretninger under samme tak. Området har også god offentlig kommunikasjon til Oslo sentrum og Ski, hvor man blant annet finner et av Norges største kjøpesentre.

  Området byr på offentlig kommunikasjon via buss. Bussen inn til Oslo Bussterminal tar 50 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Ski, 27 min til Oslo S, 35 min til Lillestrøm, samt 53 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Ytre Enebakk barneskole og Mjær ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger og tomannsboliger
 • Lett adkomst fra offentlig vei.
 • Antatte faste masser, med støpt plate på mark. Pusset lekamur, forblendet med fasade skifer fra 2013. Trebjelkelag mellom etasjer og støpt gulv mot grunn. Bindingsverksvegg med datidens krav til isolering og tetthet med stående og liggende kledning. Malte husmorvinduer med isolerglass. Teakdør med sidefelt av glass. Dobbeltkrummet takstein. med rens og impregnering i 2018. Plastbelagte ståltakrenner og nedløp.
  For ytterligere detaljer henviser vi til vedlagt tilstandsrapport.
 • 1. etasje: 62 / 47 m² Bra/P-rom
  2. etasje: 67 / 67 m² Bra/P-rom
  Loft: 52 / 50 m² Bra/P-rom
  Sum: 181/164 m² Bra/P-rom

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Alle rom unntatt bodarealer i 1. etasje og kott i loftetasje.
 • - 200 l bereder fra Ozo.
  - Utekran.
  - Utebelysninger.
  - Utekontakt.
  - Terrassemarkise med motordrift.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk med panelovner. Varmekabler på bad.
  Peis med parafinbrenner i stue. Dagtank er montert i trappegang.
 • Tomten er parkmessig opparbeidet med plen, prydbusker, blomsterbed, hellelagte/steinsatte gangpartier og terrengtrapper, støttemurer i sten m.m.
  Asfaltert gårdsplass. Stensatt foran garasje og inngang. Under veranda er en romslig markterrasse med plater i himling som gjør uteplassen "dryppfri")

  Mot Vestbyveien og dels omstøtende eiendom i nord og syd er det en tettvoksende hekk som gir en fin omramning av eiendommen.
 • Enkel garasje med belegning sten på gulv, pusset leka på vegger, takstoler med bordtak og papp shingel på tak og leddport uten motor.

  Biloppstillingsplass på siden av garasjen.
 • Lett adkomst fra offentlig vei inn på felles privat vei.
  Privat vannverk, Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk SA
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 230 399,- pr. 31.12.2021
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 429 436,- pr. 31.12.2021
 • Renovasjon kr. 4 605,-. Feiegebyr pr. pipeløp kr. 300,-. Avløpsgebyr kr. 9404,-
  Til Kirkebygda og Ytre Enebakk vannverk påløper det kr. 8 100,- i abonnementsgebyr og forbruksgebyr

  Kommunale avgifter faktureres hvert kvartal.
 • Prisen for TV og internett er kr 1.500,- pr. kvartal. fra 2. halvår 2021 gjennom Våglia Vel. Grunnpakken inneholder TV (med T-We dekoder) og internett med hastighet 100Mbps.

  Medlemskontingenten er kr. 200,- pr. år (du må være medlem for å ha TV og internett).
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på boligens 1. og 2. etasje men det foreligger brukstillatelse datert 14.10.1974 . Kopi av brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave. Ferdigattest på tilbygget loftetasje datert 10.02.1988 foreligger.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998.
 • Bod i loftetasjen er klargjort for toalettrom med opplegg for vann/avløp.
 • 1974/3460-1/6 Erklæring/avtale.
  Forbud mot visse former for næringsvirksomhet
  Bestemmelser om gjerneplikt m/flere bestemmelser.
  Bestemmelse om veg
  Bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.
  Bestemmelse om bebyggelse
  Bestemmelse om felles vannverk/ledninger

  1975/1680-1/6 Erklæring/avtale
  Overenskomst om samvirke vedr. vertikaldelt bolig.
  Prioritet foran pantelån. Kan ikke slettes uten samtykke fra Husbanken.

  1975/3258-1/6 Bestemmelse om bebyggelserettighetshaver:Knr:3028 Gnr:90 Bnr: 302
  Bestemmelse om garasje/parkering

  Det er legalpant for kommunale avgifter.
 • Eiendommen ligger i et boligregulert område. Utsnitt av reguleringsplan er vedlagt salgsoppgaven.
 • Gnr. 90 Bnr. 301 i Enebakk kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter nærmere avtale.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man kan gå ut ifra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.
 • I forbindelse med salg av denne eiendommen er avtalen om vederlag mellom selger og megler: Provisjon med 0,9 % av kjøpesum, tilretteleggingshonorar kr 5.200,- grunnpakke markedsføring kr 14.700,- oppgjørshonorar kr 5.900,-. Megler har rett til å få dekket sine utlegg i forbindelse med salg av eiendommen.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Grethe Lisbeth Hansen
  Terje Hansen
Ole Andreas Huse

Megler

Ole Andreas Huse

98 40 40 52

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev