Boligfotografering - Det er viktig å få frem stemning og "den gode følelsen" i bildene.

Andreas Nielsen er fotograf i Inviso. Han mener at bildene er det første møtet med et fremtidig hjem og det betyr derfor alt for å vekke interessen hos kjøper. Det er viktig at boligen fremstår mest mulig innbydende og fanger de beste særegenhetene ved boligen. Jeg tenker alltid på helheten og det å skape en drøm for potensielle kjøpere. Boligen din gjenspeiler ofte hvordan du lever livet ditt og jeg får fort et inntrykk av de som bor der. Forskjellen er ganske stor fra en småbarnsfamilie i Gamlebyen til enslige flyvertinner på Tjuvholmen, sier han.

I følge Inviso-kollega Jannicke Pedersen handler et godt bilde om god komposisjon og belysning, i tillegg til at objektet i utgangspunktet er fint.

 

De letteste boligene å fotografere er ferdig "stylet", godt belyst (helst ikke direkte sol), store rom uten for lite eller for mye møbler og «stæsj», sier Jannicke.

Andreas poengterer at de verste oppdragene er der hvor selger er uforberedt og tror at fotografen er stylist, ryddehjelp og tryllekunstner samtidig som de overvurderer verdien/salgbarheten av boligen.

Som fotograf opplever du litt av hvert. Jeg husker spesielt en gammel dame som var mer interessert i å skravle og drikke kaffe enn at jeg skulle ta bilder. Damen var hyggelig og jeg hadde god tid så praten gikk og kaffekoppen ble stadig fylt. Endte med at jeg fikk middag før jeg dro og i det jeg skulle gå, stakk hun til meg en flaske vin, forteller han.

- Man blir en god menneskekjenner etterhvert. Jeg tror jeg ganske fort klarer å danne meg et bilde av folk. Jeg får lett en god tone og har en tendens til å få folk til å åpne seg og prate (av og til litt for mye kanskje...) Ender ofte opp med å være hobbypsykolog, noe som gjør jobben ekstra spennende, avslutter Jannicke.Her kan du lese mer:

Slik styler du boligen

Meglerens tips