kjøpetips Karianne Amlie

Seks tips:

- Finn ut hvor du vil kjøpe

- Vær godt forberedt når du går på visninger.

- Les prospektet og taksten godt.

- Ta høyde for at livet endrer seg, evt. barn etc.

- Ha finansieringen på plass.

- Allier deg med en megler som kjenner området godt som kan fortelle deg om hvordan markedet er her og nå.

Det første du må gjøre er å finne ut hvor du vil bo
Hvilket område og miljø som er viktig for deg - både rent praktisk og for å trives. Gå på visninger, få et inntrykk av temperaturen på markedet. Er det rolig? Lite ute? Mange om beinet? Dette er viktig i forhold til hva slags taktikk du skal velge når du skal legge inn bud.

Det er lett å forelske seg i en bolig, men prøv å holde hodet kaldt og tenk langsiktig. Er dette et hjem du kan bo i over tid? Å flytte er dyrt, så det å ha tenkt gjennom hva du ønsker for de nærmeste årene med tanke på barn og lignende, kan være en fordel. Les prospekt og taksten godt. Se spesielt etter informasjon om utbedring av bad og elektrisk anlegg. For eneboliger, tomannsboliger og rekkehus er det lurt å sjekke når tak, vinduer, kledning etc. er skiftet. Når det gjelder leiligheter bør du høre om sameiet eller borettslaget har planer om utbedring av tak, oppussing av fasade, bygging av balkonger osv.

Takst er en ting, hva ting går for er noe helt annet
Det avhenger av markedet og hvor attraktiv boligen er. Vær forberedt og ha finansieringen klar, så vet du hvor mye du har å gå på. De som evner å se potensialet i en bolig, er ofte de som gjør et godt kjøp. Er det mulig å bygge om en stor 2 roms til en 3 roms? Kan du flytte en vegg for å gi bedre romfølelse?

Det er ofte de ordinære leilighetene som har størst potensiale for forbedringer og lettest å gjøre et godt kjøp på.
Å kjøpe bolig er en av de største investeringene du gjør i livet, så bruk både hodet og hjertet. 

Lykke til i jakten på ditt drømmehjem!