bsu

Det var lettere å komme inn på boligmarkedet før, nå blir det stadig vanskeligere å komme seg inn. Ikke bare må du ha nok inntekt til å betjene et boliglån, du må også møte Finanstilsynets krav om egenkapital på 15 prosent av kjøpesummen. Derfor er det viktig å begynne planleggingen så tidlig som mulig. BSU-sparing er en god plass å starte. Det mener Karianne Amlie.

Det finnes mange fordeler med å spare i BSU. En av dem er skattefradrag på inntil 5.000 i året – helt til du fyller 33 år. Det høres kanskje ikke ut som all verden, men over fem år utgjør det over 25.000 kroner som du ellers ville ha betalt i skatt, sier Amlie.

Flere råd:

  • Skap gode relasjoner til banken din. Vis at du har evnen til å spare regelmessig og unngå betalingsanmerkninger.
  • Organiser deg. Meld deg inn i OBOS eller andre boligbyggelag. Da kan du gå foran andre i køen når du konkurrerer om en bolig.
  • Velg riktig lån. Mange banker tilbyr en bedre rente til sine yngste lånekunder. Disse kalles blant annet boliglån for unge.
  • Tenk kollektivt. Som regel får du mer for pengene om du velger å kjøpe bolig utenfor de meste sentrale områdene. Offentlig kommunikasjon betyr stadig mer for boligprisene.

 

Les også:

Boligkjøp for single