Voksne barn betyr for de fleste nordmenn mye mer plass, og mange nye muligheter. Drømmen om å ha tid til den lange middagen på restaurant, de store opplevelsene med konserter og teater eller muligheten til å gå til butikken bør realiseres.

Mange nordmenn sitter på store verdier i veloppbyggende hus med hage, garasje, mange rom og store muligheter for barnefamilier. Slike hus med tunge trapper, hagearbeid, vask, rydd og kontinuerlig vedlikehold passer for en situasjon hvor tiden uansett brukes hjemme.

- Behovene er helt klart forskjellige basert på familiesituasjoner man er i, forteller Martin Sellgren i Aktiv Eiendomsmegling. 

- Vi ser helt klart en tendens til at familier med små barn søker seg til boliger med flere rom, hage og mange muligheter mens de med fraflyttede barn søker seg til leiligheter med mindre arbeid i vedlikehold. Slikt sett er det en svært god match.

Realiseres disse verdiene ved salg gir det derimot store muligheter til å få en bolig tilpasset de store opplevelsene. Ett plan for å slippe trappevasken? Hva med balkong med rødvin istedenfor klipp av plen og beskjæring av trær? Rusletur til restauranten istedenfor taxi hjem? En moderne leilighet kan tilfredsstille mer enn sentrumsnære muligheter. Mindre vedlikehold, lavere kostnader og enklere å reise fra hvis man faktisk føler at den kalde norske vinteren blir litt for kald. Jostein Gaarder har skrevet at han har liten tro på at vi bør vente med å leve, og det er mye sannhet i det. Ved å få vite hva din bolig er verdt kan du gå inn i markedet for å drømme litt mer, leve litt mer.