Smilende jente ser ut av et vindu

Å selge boligen din kan være både en tung og tidkrevende prosess. Det er en rekke ting å tenke på når du skal gjøre huset klart for visning og salg, og det anbefales at du starter planleggingen i god tid. Husk at alle boliger har sin unike identitet. Det som er salgsutløsende for en bolig, er ikke nødvendigvis det for en annen, sier megler Karianne Amlie i Aktiv. Likevel har salgssuksessene gjerne noen fellestrekk, og dette er Amlies tre beste tips til deg som skal selge bolig:

1. Finn en megler som passer for din bolig
Å ha riktig megler er viktig. Han eller hun bør ha god erfaring og kunnskap om eiendomsmegling, men det er vel så viktig med en som kjenner lokalområdet.

– I tillegg er det greit at du finner en megler med samme visjon som deg selv. For eksempel at dere har de samme tankene om hva slags type boligdrøm dere skal gå for. Når man som boligkjøper ser en boligannonse som trigger emosjonelle følelser og visualiserer en etterlengtet boligdrøm, sitter nemlig pengene løsere i budrunden, sier Amlie.

Det forutsetter at du har en eiendomsmegler som brenner for et slikt konsept. I tillegg krever det en viss gjennomføringsevne, ved at budskapet skal leve videre i bildene, og dette skal harmoniseres med tekst, design og utførelse i boligens annonser og prospekt. 
2. Skap den riktige boligdrømmen

Kjøpelysten styres av følelser. Et hjem handler ikke nødvendigvis om parketten på gulvet, eller flisene på badet. Det handler om å leve seg inn i den hverdagslige bruken av boligen og stemningen man kan skape.

– Sammen med boligselgeren planlegger vi altså hvordan boligen optimalt bør innredes, og skaper deretter en levende fremstilling som visualiserer den ettertraktede boligdrømmen man søker etter, sier Amlie.

I dette konseptet finnes det drøssevis av eksempler: Dekk på bordet, få kjøkkenet til å se ut som et spennende sted for matlaging med fargerike råvarer, kokeboka er brettet opp, eller hva med en rykende kjele på platetoppen?

– Man iscenesetter på en måte et «organisert kaos», hvor hverdagslige ting og tang settes her og der. Istedenfor å ha en tom gang, så kan man sette frem et par pene støvletter, den tøffe retro-kofferten man arvet av pappa, en stilig kåpe henger på en kleshenger – her er det kun kreativiteten som kan sette grenser, understreker megleren.
3. Invester i proffe boligbilder

Amlie sier at det er blitt en trend i bransjen å fremstille boligen med en diskret og standardisert innredning, med få spor av at det faktisk er noen som bor der. Men for å selge en boligdrøm må man også kunne se for seg et hjem – og det er her gode bilder spiller en sentral rolle.

– Legg sjelen i å presentere hjemmet ditt med stor vekt på dens aller beste sider. Boligsøkerne ser nesten kun på annonsenes bilder, og derfor er det viktig å sørge for at de virkelig stjeler deres fulle oppmerksomhet, sier Amlie.

For flere tips til salg av bolig, ta kontakt med en av våre dyktige eiendomsmeglere i Aktiv Eiendom.