boligpriser

De nye boliglånsforskriften med 40 prosent egenkapitalkrav for å kjøpe sekundærbolig, vil bidra til at folk benytter muligheten utenfor byen, der de har råd til å investere.  


I går ble jeg overrasket, en ettroms i Groruddalen gikk for 82.000 kvadratmeteren! Hva er grunnen til dette?

På Haugenstua har du kun 3 minutter gange til t-banen. Eksempelet fra Haugenstua er på ingen måte unikt. Det er særlig områder med gode kollektivforbindelser inn til bykjernen som opplever eventyrlig prisvekst. Lignende har også blitt sett i andre storbyer. Britene har for lengst døpt fenomenet ”The Crossrail Effect”, der prisene øker betraktelig i områder langs togstasjonene. I London er eiendomsprisene i områdene rundt den planlagte toglinjen ”Elizabeth line” allerede 16 prosent høyere enn normalen. Dette til tross for at toglinjen ikke åpner før utgangen av 2018.

Også i Norge har vi sett at boligprisene går opp dersom reisetiden går ned, gjennom nye veier eller bedre kollektivtilbud. En undersøkelse utført av Eiendomsverdi viste at boligprisene økte mellom 3 og 10 prosent i Lillesand, Grimstad og Arendal, da reisetiden til Kristiansand ble betraktelig redusert. Undersøkelsen konkluderte med at forkortet reisetid kan gi økning i boligprisene, særlig ved igangsettelse av bygging.

Ønsker du derfor å tjene penger på å investere i områder som får redusert reisetid til byer og knutepunkter, er det derfor viktig å gå inn på riktig tidspunkt!


 Karianne Amlie

Karianne Amlie, partner og megler i Aktiv Grønland/Bjørvika


Les også:

Slik utnytter du hver eneste kvadratmeter

Felles bolig når bare den ene har egenkapital