aktiv-eiendomsmegling
Logo

Fra burgerflipper til stjernemegler

.

.

Som tenåring jobbet Marius Aasen 154 timer i måneden på McDonalds i Trondheim. Den utrettelige arbeidskapasiteten er noe av det som har gjort ham til Aktivs nye stjerneskudd.

– Om jeg blir hemmet som megler av janteloven? Det ordet har jeg ikke i vokabularet mitt en gang.

Svaret tilhører Marius Aasen fra Aktivs kontorer på Carl Berner og Grünerløkka. Vi fikk æren av å fotfølge Marius på visningen av en hjørneleilighet i Helgesens gate – med mål om å finne hemmeligheten som ligger bak topplasseringene på Aktivs egne målinger på omsetning. Han kjøper ikke premisset.

– Hemmeligheter? Det blir kanskje en kjedelig artikkel, men det er ingen hemmeligheter. Det handler om hardt arbeid og en genuin interesse for faget, sier han.

Vi møter Marius på kontoret på Carl Berner, hvor vi plukker med oss visningsskilt til å sette opp utenfor bygården. Derfra forflytter vi oss til krysset mellom Markveien og Helgesens gate på Grünerløkka i Oslo, opp i en 93 kvadratmeter stor hjørneleilighet med to store soverom og separat kjøkken. I hele leiligheten finnes originale tregulv, og i stuen står en vedovn som bekrefter helheten: en sjarmerende og original bygårdsleilighet, perfekt for småbarnsfamilier eller par i etableringsfasen. Mens vi venter på gjestene, snakker vi med Marius om hvordan han opplever meglerhverdagen.

Fra burgerflipper til meglertopp

Aasen har jobbet i Aktiv-kjeden i ni år, og har de siste årene tatt store steg mot å bli en av Norges fremste eiendomsmeglere på landsbasis. På resultatskjermen i kontorlokalet på Carl Berner henger rangeringen over månedens megler målt i omsetning. Der troner Marius Aasen, over dobbelt så langt foran neste megler på listen. I et yrke hvor mestringsfølelse har konkret verdi i møte med kundene hjelper det med gode resultater. Bak suksessen ligger hardt arbeid, skal vi tro trønderen selv.

– Jeg har trent og terpet masse, og har en god struktur og plan for alt jeg gjør. Man må være ivrig på å lære noe nytt, og å suge til seg erfaringer fra de som har vært i bransjen en stund. I tillegg har jeg en stor arbeidskapasitet og en veldig god arbeidsmoral. Til sammen bærer det frukter over tid, sier Marius, som takker familien for arbeidskapasiteten.

– Alle mine søsken og jeg har jobbet mye fra tidlig alder. Allerede som 13-åring jobbet jeg 154 timer i måneden som ryddegutt og burgerflipper i McDonalds-konsernet hans far hadde, fortsetter han.


Marius forteller om hvor han befinner seg i skjæringspunktet mellom faglig styrke kontra relasjonsbygging og salg.

– Det kommer an på kundetypen, men jeg fokuserer langt mer på salg når jeg ute på visning. Fag er utrolig viktig, og grunnfundamentet i alt vi gjør, den leder oss inn på riktige spor. Men det handler aller mest om å skaffe oppdrag – og med fagkompetansen i bunn skaffer vi oppdrag på en trygg, effektiv og ryddig måte, sier han.Oslo: et unikt marked i Norge

Eiendomsprisene i Norge har under pandemien skutt fart som følge av heftige budrunder mellom interessenter med lav rente og høy betalingsvilje. Oslo er byen med størst økning i etterspørselen, der prisene uten overdrivelse har skutt i taket. Den tiden er muligens forbi, tror Marius Aasen.

– Vi vil nok se en lavere tilbudsside frem mot jul, for kjøperne er litt bekymret for den kommende renteoppgangen. I tillegg er kjøpegruppen på Carl Berner og Grünerløkka ganske prissensitive, sier han.

Med det sikter han til en yngre målgruppe som kjøper en av sine første boliger. En kjøpegruppe som naturlig nok er noe mere skeptiske, og er i mange tilfeller mediestyrt enn de mer erfarne.

– Da er det viktig å guide dem skikkelig, gi dem fornuftige råd om hvordan ting faktisk fungerer. Det er viktig å fremstå som tillitsfull og troverdig, fortsetter Aasen.Marius’ tips til trygg og effektiv megling:

  • Få oppdraget

Det viktigste i en meglerhverdag er å skaffe oppdragene. Marius har færre oppdrag enn mange av sine kolleger, men tar seg til gjengjeld bedre betalt. Han vinner mye på å overbevise boligselgeren om hvorfor han den den rette til å selge deres bolig. Da handler det om å vise at du kjenner området, kjenner boligens karakter og ikke minst har innsikt i kjøpegruppen for den enkelte boligen.

 

  • Selg leiligheten

I tillegg til å være troverdig og engasjert på visning, dreier selve salget seg også mye om oppfølging. Klarer du å innlede en personlig dialog med eventuelle budgivere uten at det virket pushy, vil det kunne hjelpe deg med å selge boligen.

  • Bli anbefalt videre

Sørg for å skaffe deg gode rutiner for å bli anbefalt via ryktet om deg. I en jungel av meglere er en videreanbefaling enormt verdifullt. Gjennom et godt CRM-system fra Aktiv og personlig oppfølging etter verdivurderinger, lykkes Marius stort i denne delen av yrket.


Ærlighet varer lengst

På visning er det ventet seks interessenter. Vi får overvære den første, og tar posisjon innerst i leiligheten mens vi hører Marius ta i mot et boligjagende par i 30-årene.

– Hjertelig Velkommen!

– Deg har jeg sett før? Jeg tror du meglet en leilighet på Fredensborg, kan det stemme?

– Fredensborggata 21B – den med den spesielle kjøkkenbenken!

– Ja, den!

En påskrudd Marius har med det allerede etablert en relasjon med paret, og lar dem vandre for seg selv gjennom leiligheten uten at han selv følger etter. Det er ifølge ham selv noe 90 % av alle interessenter ønsker å gjøre når de kommer på visning. Deretter møtes de i stuen for en lengre prat om salgsobjektet.Turen går videre inn på badet, hvor Marius har noe viktig å fortelle. Gulvet på badet heller nemlig noen små grader nedover mot døren, som gjør at en eventuell vannlekkasje fra vaskemaskinen ikke ender i sluket, men over de originale trebordene i gangen. At han forteller om dette uoppfordret ser ut til å imponere paret. Han forklarer raskt hvorfor.

– Jeg forteller alltid om eventuelle mangler i leiligheten. Det er viktig for kjøperne å få vite om det før de potensielt kjøper den. og Det står også omtalt i tilstandsrapporten. Hvis kjøperen siden leser at gulvet på badet er skjevt – og at jeg ikke har fortalt dem om det – er det enkelt å miste troverdigheten til meg og heller tenke på hva annet jeg velger å ikke fortelle om, sier Marius senere.

Og med det avsluttes vår fotfølging av stjernemegleren Marius Aasen, som med sitt karismatiske og vennlige vesen fortsetter å ligge øverst på kjedens topplister på omsetning.