Bolig og økonomi

Boligsalgsrapport

En boligsalgsrapport gir en grundig beskrivelse og vurdering av bygningsdeler og byggtekniske løsninger som takstmannen har observert og som normalt har betydning ved eierskifte.

Prospekt

Et prospekt, eller også kalt en salgsoppgave, inneholder viktig informasjon. Når du finner boligen du mener er riktig for deg, bør du be megler om å få prospektet og sette deg grundig inn i all informasjon som står der. 

Boligprisutviklingen

Adm.dir i Aktiv, Karsten Onsrud, ser at boligprisstatistikken som kom for januar viser at det er en sterk prisutvikling i starten av året. Boligprisene steg med 3,3% i januar.

Eierbrøken for samboere

Advokatene hos Help mottar en jevn strøm av henvendelser fra samboere i ulike livsfaser, gjerne knyttet til kjøp av felles bolig. Her er ett eksempel på en mulig (og fornuftig) løsning.

Mine, dine og våre barn

Mine, dine og våre barn

I dagens samfunn er dette svært vanlig. Slike moderne familiekonstellasjoner kan skape flere arverettslige spørsmål og problemstillinger.

Hva er verdivurdering?

Har du verdivurderingen i boks kan du lettere planlegge jakten på ny bolig og du kan raskere sikre deg drømmeboligen når den dukker opp.
Informasjon om kupping

Informasjon om kupping

Som boligselger vil du kunne oppleve at boligkjøpere forsøker å «kuppe» bolighandelen. «Kupping» skjer ved at potensielle kjøpere går utenom meglerapparatet og direkte til deg som selger.

Slik sikrer du boligen din

Slik sikrer du boligen din

Her er tiltakene som sikrer nattesøvnen - og hjemmet ditt.
Stenge sommerhytta for sesongen?

Stenge sommerhytta for sesongen?

Høsten har meldt sin adkomst og for mange betyr dette at det er tid for å stenge sommerhytta for sesongen. Men hva bør man huske på slik at man unngår skader over vinteren?

Vi er fortsatt trofaste

Vi er fortsatt trofaste

Ved å være utro mot forsikringsselskapet, strømleverandøren og mobiloperatøren kan vi spare tusenvis av kroner. Forbrukerrådet oppfordrer til at vi tar en grundig sjekk av alle våre avtaler og sjekker hva konkurrenter kan tilby.