aktiv-eiendomsmegling
05.05.2022

Olympen

 Vi tok turen til Olympen for å ta en nærmere titt på den anerkjente restauranten

.

.

Siden 2016 har Christian Steinsholm drevet den lokale perlen i Gamle Oslo.

Midt i hjertet av Grønland, ligger Olympen, eller «Lompa» som folk flest kaller det. Stedet har holdt på siden 1892, og er en av de eldste restaurantene i Oslo. Bygget har en lang historie og har vært gjennom en rekke oppussinger.

Vi tok turen til Olympen for å ta en nærmere titt på den anerkjente restauranten. Der møtte vi Christian Steinsholm, som har vært daglig leder siden 2016.


Et sted for mange anledninger

Olympen har 3 etasjer som består av en restaurant, en uteservering og en nattklubb. Hit kan du altså dra for enhver anledning, enten du vil spise lunsj eller middag, ta en drink, eller danse til langt på natt. Det er også mulig å leie lokaler til selskap eller andre typer arrangementer. 

– Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å være i denne bransjen så lenge, men sånn har det blitt. Det er både gøy og spennende, og ingen hverdag er lik, forteller Christian. 

Han viser oss stolt rundt i det store bygget. Vi går innom flere lokaler, og det kommer tydelig frem at hvert område er unikt på hver sin måte. Han forteller at huset er preget av mye variasjon, og at arbeidsdagen også blir deretter. Christian tror det er mye av grunnen til at han trives såpass mye i jobben sin.

– Maten som serveres er inspirert av det nordiske kjøkken, med fokus på norske råvarer, sier Christian. Men det er også hentet noe inspirasjon fra Frankrike. Menyen har faste, delikate retter, og flere retter som følger sesong, fortsetter han.

Ved juletider er det en hektisk julebordsesong på Olympen. Da serveres det tradisjonell julemat, som pinnekjøtt og lutefisk.

Christian viser oss alle Olympen sine lokaler - her på vei inn til sommerterrassen på taket.Christian viser oss alle Olympen sine lokaler - her på vei inn til sommerterrassen på taket.

Østkantens storstue

Christian forteller videre at han er glad i gjestekontakt, og at han syns det er spesielt gøy å se at de samme gjestene stadig kommer tilbake. 

– Alle er velkomne, og det virker det som om alle vet også. Det er alltid alle generasjoner som kommer innom i løpet av en dag, fortsetter Christian. 

Restauranten appellerer med andre ord til mange. Olympen har et unikt interiør med brunt treverk, gedigne lysekroner og svære bilder. Mange kaller det for Østkantens storstue. Kombinasjonen av et stilig og unikt interiør, et hyggelig personale og god mat, skaper en sjarm som sannsynligvis er grunnen til at gjester stadig velger å dra tilbake hit.

Det moderne uttrykket til Pigalle står i en stilfull kontrast til det klassiske interiøret til Olympen.Det moderne uttrykket til Pigalle står i en stilfull kontrast til det klassiske interiøret til Olympen.

Oslos første nattklubb

I etasjen over Lompa, finner du Pigalle. Pigalle var Oslos første utested og nattklubb. Etasjen har - i likhet med Lompa - vært gjennom flere faser, og har blant annet vært både strippeklubb, bokseklubb og disco. I dag er Pigalle en cocktailbar og nattklubb, der du får forfriskende drinker, dansegulv og god stemning.

– Pigalle er mer moderne enn Olympen. Nattklubben ble bygd om i 2015, fra det gamle med telefon på bordene. Vi har fått mange kommentarer på at folk savner disse telefonene, sier Christian flirende.

Pigalle var nemlig før i tiden spesielt kjent for sine bordtelefoner. Disse telefonene, som var plassert på hvert bord i lokalet, gjorde det mulig å ta kontakt med gjester på andre bord. På denne måten kunne man enkelt både flørte og mingle med andre gjester. Kanskje noe vi kunne trengt i disse tider også?

Både Olympen og Pigalle har vært gjennom mange epoker, og har stadig blitt oppgradert gjennom en rekke oppussinger. Siste oppussing ble gjennomført nå nylig, før de åpnet dørene igjen i starten av september.

Til tross for mange forandringer i lokalene, har stedet alltid beholdt sin identitet og sin tilhørighet til nærmiljøet. Kanskje det er noe av grunnen til at det med stor suksess har vært en stjerne i Gamle Oslo i snart 130 år.


Bli med til Olympen i Gamle Oslo TV

Har du fått med deg vår nye serie - Gamle Oslo TV? I den første episoden kan du bli med eiendomsmegler Karianne Amlie innom tre perler du (kanskje) ikke visste om i Gamle Oslo.


youtube_video_preview


Vil du høre mer om hva Gamle Oslo har å by på? Kontakt oss i Aktiv Grønland/Bjørvika for en hyggelig boligprat.