aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Åslia 68 ? en velholdt, pen og koselig enebolig over to plan.
Velkommen til Åslia 68 ? en velholdt, pen og koselig enebolig over to plan.

ASKIM Åslia 68

Familievennlig og koselig enebolig - Stor, solrik terrasse - Fin hage - Garasje - Nærhet til tursti, barnehage og skole.

  • kr 3 550 000
  • BRA-i 118 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 3 550 000
  • Omkostningerkr 105 792
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 655 792
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1982
  • Soverom4
  • Tomt509.6 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 550 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 88 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 550 000,00))   105 792,- (Omkostninger totalt)   3 655 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Åslia 68, Askim - Underetasje - 2D Floor Plan.jpg
Velkommen til Åslia 68 ? en velholdt, pen og koselig enebolig over to plan. Beliggenheten er særdeles barnevennlig og attraktiv, med umiddelbar nærhet til tursti, fotballøkke og barnehage, samt kort gangavstand til barneskole, busstopp, golfbane og matbutikk. Videre kan eiendommen skilte med en pent opparbeidet hage, egen garasje i rekke og en stor, solrik markterrasse med oppmurt utepeis. Eneboligen fremstår med stilrene farge- og materialvalg og familievennlig planløsning. Her er det en luftig og innbydende stue med vakker vedovn, og på et lunt, tradisjonelt kjøkken er det noen integrerte hvitevarer og spiseplass. Videre er det et bad/wc/vaskerom, et separat wc-rom, en fin entré og hele fire gode soverom. Flere rom har garderobe, og lagringsplass finnes i to inneboder og én utebod.
Terrassen har en koselig utepeis.

Åslia 68, Østfold

  • Tomt
    509.6m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger meget barnevennlig og attraktivt til, med umiddelbar nærhet til tursti, fotballøkke og barnehage, samt kort gangavstand til barneskole, busstopp, golfbane og matbutikk. Tomten på 509,6 kvm er pent opparbeidet med gressplen, prydbusker og skjermende trær, og i hagen er det vakre blomsterbed og klargjort grønnsakshage. Fra stuen er det utgang til en sydvestvendt markterrasse av god størrelse. Her er solforholdene gode, og det er fin plass til ønsket utemøblement. Terrassen har dekke i tre, og langs ene siden er det et oppmurt, hvitmalt utekjøkken med ildsted, hyller og arbeidsbenker. Videre er terrassen utstyrt med brede markiser og stemningsfull utebelysning.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde like utenfor Askim sentrum i Indre Østfold kommune. Det er kort vei til fotballbane ved barneskolen, samt til lysløype, skiløyper, skog og mark. Videre har nærområdet tennisanlegg, ridesenter og flere treningssentre, hvor ett kan tilby både padeltennis og squashbaner. Høsten 2018 åpnet Sprett aktivitetspark i Askim. Her kan du boltre deg i store lokaler, og de tilbyr både trampolinepark, bowling, innendørs minigolf og café. Ikke langt fra eiendommen ligger Askim Golfpark med to golfbaner, simulator, kafé og butikk. På vinterstid forvandles store deler av golfbanen til en gigantisk akebakke. Askim sentrum har det meste man måtte ønske til både liten og stor. Her ligger Østfoldbadet, som i juni 2019 utvidet og åpnet et stort, utendørs badeanlegg. Vegg-i-vegg ligger Askim kulturhus med flere kjente oppsetninger hver måned. Askimhallen og Askim stadion har flotte idrettsfasiliteter, samt en koselig, grønn park med fiskedam, scene, sitteområder og lekeplass. Like ved Solbergfoss kraftstasjon er det opparbeidet badeplass med langgrunn sandstrand, flytebrygge og toaletter. Hit kan du sykle på den idylliske, gamle solbergfossbanen som er ca. 8 km lang, i naturskjønne, bilfrie og grønne omgivelser. Videre er det gode fiskemuligheter i Glomma og i de omkringliggende skogtraktene. Det anbefales også å legge turen til populære Skansehytta i Åsermarka hvor det er mulighet for hjemmelaget mat og nydelig bakst. I skogsområdene rundt er det fine oppmerkede stier og et høyt utkikkstårn hvor man på gode dager kan se helt til den norske fjellheimen. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Kiwi og Extra. På Askimtorget, som huser 52 butikker og koselige spisesteder, kan hele familien få tak i det de trenger. Senteret ligger midt i Askim med alle sentrumsfasiliteter rundt seg. I tillegg finner du Morenen Kjøpesenter på Slitu med bl.a. Coop Obs Bygg. Töcksfors shoppingcenter i Sverige ligger ca. 40 min unna med bil. Området har offentlig kommunikasjon med buss og tog. Det tar ca. 12 min å sykle til Askim stasjon med hyppige avganger til Ski og Oslo. Nærmeste bussholdeplass er Sørlia, som ligger ca. 250 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Askim sentrum, 14 min til Spydeberg, 39 min til Kolbotn, 43 min til Moss, 44 min til Sarpsborg og 47 min til Oslo S. Fra eiendommen er det gangavstand til Grøtvedt barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Askim ungdomsskole. Askim videregående skole ligger i kort avstand fra sentrum, og området har et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste barnehage er Trippestadlia, som ligger i kort gangavstand.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Byggemåte
    Eldre enebolig fra 1982 over to etasjer. Boligen har eldre bad og elektrisk anlegg. I rapporten anbefales det at våtrom renoveres i nær fremtid og at det utføres en el-kontroll av anlegget. Det er påvist råte i trekledning og høyt fuktnivå i innforet kjellervegg. aktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra taknivå på siden mot inngangsparti. Nedløp og beslag i lakkert metall. Pipe med halvbeslag. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass fra byggeår. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasse i trekonstruksjoner lagt rett på bakken. Etasjeskiller er av trebjelkelag og støpt plate på mark i kjeller. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har elementpipe og vedovn. Det ble utført tilsyn i 2018, hvor det ikke ble avdekket avvik på pipe og ildsted. Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Det er ukjent byggegrunn. Ukjent drenering fra byggeår. Ukjent grunnmur i betong/lettklingerblokk. Det er ved hulltaking observert isopor isolasjon i innvendig påforing, Kan dermed også være isolerte grunnmurselementer. Grunnmur er fundamentert på støpt plate. Lovlighet Byggetegninger Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Byggetegninger datert: 25.04.1979. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport med befaringsdato 11.04.2024 og rapportdato 23.04.2024 utarbeidet av takstingeniør Mathias Ottoson for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Eiendommen selges som et oppussingsobjekt. Jeg har ikke utført noe store inngrep på boligen i nyere tid. Det har vært et lite problem med vann på boden innenfor kjøkkenet. Det er ca 10 år siden. Ikke noe problem i nyere tid. Noen vinduer er vanskelig å åpne. Som beboer i Åslia er jeg medlem av et vel og betaler kr 3000 ,- pr år i velavgift. Det er dugnad i velet en gang i året.

    Innhold
    Planløsning 1. etasje: Entré, trapperom, bod, bad/wc/vaskerom og 3 soverom. Underetasje: Trapperom, wc-rom, bod, kjøkken og stue. Annet: Utebod på ca. 5 kvm. Kort fortalt - Velholdt og koselig familiebolig. - Meget barnevennlig beliggenhet. - Rett ved tursti og barnehage. - Egen garasje i rekke medfølger. - Solrik, pent opparbeidet hage. - Sydvestvendt, stor markterrasse. - Oppmurt utekjøkken med ildsted. - Pent inngangsparti med utebod. - Tiltalende entré med flislagt gulv. - Innbydende stue med vedovn. - Tradisjonelt og koselig kjøkken. - Bad/wc/vaskerom med badekar. - Et separat wc-rom i underetasjen. - 4 gode soverom med garderober. - Lagring i inneboder i hver etasje. - Varmtvannsbereder på 200 liter. Entré Boligen har et pent inngangsparti med steinbelagt adkomst, repos i tre og veggmontert utebelysning. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en fin entré med lysmalte vegger og terracottafargede fliser på gulvet. Det er fin plass til knaggrekke og skohylle, og mer oppbevaringsplass finnes i en innebod litt lenger inn i gangen. Kjøkken Kjøkkenet har et tradisjonelt og pent design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrinedører, takhøye skap og solid heltrebenkeplate med nedfelt kum i stål. Veggen over benken er kledd med lyse fliser, og under overskapene er det montert god arbeidsbelysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert stekeovn og koketopp, samt ventilator, benkestikk og opplegg for oppvaskmaskin. Stue Stuen oppleves som lun, koselig og innbydende, og den vinklede planløsningen gir fine, definerte soner for møblering. Her kan det innredes med sofagruppe, lenestoler og tv-/mediastasjon ved en sjarmerende vedovn, og i nærheten av kjøkkenet er det rom for å samle familien til hyggelige måltider rundt et langbord. Dagslyset som strømmer inn via store vinduer gjenspeiles fint i de lysmalte overflatene, og stuen har utgang til en sydvestvendt markterrasse med gode solforhold. Bad/wc/vaskerom og wc-rom Boligen inneholder et bad/wc/vaskerom og et wc-rom. Badet ligger i første etasje, og har en kombinasjon av malte flater og hvite fliser på veggene, samt hvite fliser på gulv med sluk. Av innredning er det en vegghengt servant, en hylleløsning og speil med belysning, og badet er videre utstyrt med toalett, badekar og opplegg for vaskemaskin. Wc-rommet ligger i underetasjen, og har toalett, servant, speil og god belysning. Soverom og garderobe Det er fire fine soverom i eneboligen, og alle ligger samlet i første etasje. Store sprossevinduer på hvert rom sørger for rikt, naturlig lysinnslipp, fint utsyn og ikke minst gode luftemuligheter. Veggene er malt i tidløse fargetoner, og tre av rommene har gylne tregulv. Det er garderobeskap på alle soverommene, og boligen har for øvrig lagringsplass i en innebod i hver etasje og i en utebod ved inngangspartiet.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Taktekking Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er observert hull i en takstein og en takstein hvor en liten bit har knekt av. Konsekvens/tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Takstein med hull bør og skade bør byttes. Kostnadsestimat: Under 10 000 Utvendig > Nedløp og beslag Vurdering av avvik: ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er påvist hull i beslag på tak. Se bilde. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Beslag med hull må byttes. Kostnadsestimat: Under 10 000 Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: ? Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. ? Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. ? Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. På befaringsdagen var det regn, og det ble observert noe vann som kom inn ved takventil. Eier opplyser at skaden har vært forsøkt utbedre med nytt beslag/takhatt, og at forholdet har blitt bedre. Konsekvens/tiltak ? Lufting/ventilering bør forbedres. ? Andre tiltak: Takhatt/beslag må utbedres ytterliggere for å oppnå en tilfredsstillende gjennomføring i tak. På tak ble det observert en ufagmessig utførelse av beslag, hvor vann ble stående oppi beslaget. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Utvendig > Vinduer Vurdering av avvik: ? Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. ? Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak ? Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. ? Vinduer må justeres. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Utvendig > Dører Balkongdør fra 2022. Vurdering av avvik: ? Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Hovedytterdør tar i karm. Konsekvens/tiltak ? Dører må justeres. Kostnadsestimat: Under 10 000 Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Vurdering av avvik: ? Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Det bør påregnes utskifting av terrasse i nær fremtid. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Overflater Vurdering av avvik: ? Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Konsekvens/tiltak ? Overflater må utbedres eller skiftes. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Innvendig > Radon Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak ? Det bør gjennomføres radonmålinger. Kostnadsestimat: Under 10 000 Innvendig > Innvendige trapper Vurdering av avvik: ? Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak ? Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Kostnadsestimat: Under 10 000 Våtrom > 1.Etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling Vurdering av avvik: ? Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Tiltak og kostnad er satt under punktet "sluk, membran og tettesjikt". Våtrom > 1.Etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv Vurdering av avvik: ? Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. ? Det er påvist sprekker i fliser. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Tiltak og kostnad er satt under punktet "sluk, membran og tettesjikt". Våtrom > 1.Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: På bakgrunn av alder og observasjoner anbefales det renovering av våtrom. Våtrom har eldre tettesjikt fra byggeår, ufagmessig utførelse på fliser og manglende mekanisk avtrekk. Det opplyses i tillegg at det ikke ble påvist fukt i tilliggende konstruksjoner. Dusjing i badekar/kabinett må opprettholdes frem til renovering av våtrom. Kostnadsestimat: Over 300 000 Våtrom > 1.Etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning Vurdering av avvik: ? Det er påvist andre avvik: Dårlig avrenning fra servant. Lekkasje på blandebatteri til badekar. Belysning over servant fungerer ikke. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Avvikene må sjekkes og utbedres av fagperson. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Våtrom > 1.Etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon Vurdering av avvik: ? Rommet har kun naturlig ventilasjon. Konsekvens/tiltak ? Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: Under 10 000 Kjøkken > Kjeller > Kjøkken > Avtrekk Vurdering av avvik: ? Det er påvist forsert avtrekk fra kokesonen, men løsningen ansees ikke å være tilfredsstillende. Det er begrenset funksjon på avtrekk ved funksjonstest. Konsekvens/tiltak ? Avtrekksystemet må utbedres. Årsak er ukjent, kan være tette filter eller kanaler. Kostnadsestimat: Under 10 000 Spesialrom > Kjeller > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Vurdering av avvik: ? Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Konsekvens/tiltak ? Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tekniske installasjoner > Vannledninger Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Kondens på rør under kjøkkenkum. Stoppekran ikke funksjonstestet pga. at denne satt fast på befaring. Konsekvens/tiltak ? Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Kostnadsestimat for videre undersøkelser av rør med kondens. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Vurdering av avvik: ? Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år ? Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. ? Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Skrusikringer i sikringsskap plassert i utvendig bod. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei Spørsmål til eier 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 1982 Byggeår. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Nei Iht. eier. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Ukjent 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Ukjent 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei Generelt om anlegget 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei Inntak og sikringsskap 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet elkontroll? Ja Anbefalt utvidet el-kontroll på bakgrunn av alder og at det ikke er utført tilsyn på anlegget så lenge eier kan huske. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tomteforhold > Drenering Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. ? Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. ? Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Fuktighet i kjellervegger over tid, kan føre til råteskader. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Utvendig > Andre utvendige forhold Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Markiser er ikke kjørt ut, men det er observert en del jordslag på duk. Markise er ikke funksjonstestet utover dette. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, og eier har heller ikke opplyst om feil på markiser. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Innvendig > Rom Under Terreng Vurdering av avvik: ? Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagt. Konsekvens/tiltak ? Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Tekniske installasjoner > Avløpsrør Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad   Forhold som har fått TG3: Utvendig > Veggkonstruksjon Vurdering av avvik: ? Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. ? Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Det er observert betydelig antall kledningsbord som har råte i nedkant. Konsekvens/tiltak ? Råteskadet trekledning må skiftes ut. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det medfølger garasje på ca. 13 kvm i felles rekke. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Forsikringsselskap
    Eika

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver(e) (selger(e)) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig. Boligen er tilknyttet vel. Årlig velavgift er kr 3 000,- og dugnad for velet er en gang i året. Den siste registrerte kontroll ble gjennomført 13.juni 2017. Det er ikke registrert noen pålegg om utbedringer av el-anlegget.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 550 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 88 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 550 000,00))   105 792,- (Omkostninger totalt)   3 655 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Eneboligen er elektrisk oppvarmet med stråleovn på badet og panelovner i enkelte rom. Dette suppleres med vedfyring i stuen. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet har skrusikringer, og skapet er montert i uteboden. Boligens varmtvannsbereder rommer ca. 200 liter.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    12268

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info om eiendomsskatt
    Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

    Formuesverdi primær
    787289

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    3149154

    Info formuesverdi
    Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Årlig velavgift
    3000

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3014/50/542: 28.06.1982 - Dokumentnr: 4131 - Erklæring/avtale PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING/VELFORENING M.V.
    MED FLERE BESTEMMELSER
    28.06.1982 - Dokumentnr: 4131 - Best om garasje/parkering Med flere bestemmelser
    19.05.1980 - Dokumentnr: 2919 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:3014 Gnr:50 Bnr:74
    01.01.2020 - Dokumentnr: 219718 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0124 Gnr:50 Bnr:542


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest for enebolig datert 07.01.1981.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. 

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    "Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis. "

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 550 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 88 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 550 000,00))   105 792,- (Omkostninger totalt)   3 655 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    105792

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 47 500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16 000,- oppgjørshonorar kr  6 500,- og visninger kr 2 500, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  10 000,-. Utleggene omfatter (fotograf 5 000,- og kommunale opplysninger 5 000,-). 

Øyvind Sægrov

Megler

Øyvind Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev