aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Traraveien 18B
Velkommen til Traraveien 18B

FREDRIKSTAD Traraveien 18B

Helt ny og moderne 2-roms selveierleilighet med garasjeplass!

  • kr 3 500 000
  • BRA 40 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 3 500 000
  • Omkostningerkr 102 042
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 602 042
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2023
  • Soverom1
  • ArealP-rom 37 m²
  • Felleskostnaderkr 2 070
  • Tomt3 672.5 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 500 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   102 042,- (Omkostninger totalt)   3 602 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Velkommen til denne splitter nye 2-roms selveierleiligheten, sentralt plassert ved Bratliparken. Leiligheten har høy standard og gjennomgående gode valg som Tysk kvalitetskjøkken med integrerte hvitevarer og lekkert, flislagt bad med premium detaljer. Lys eikeparkett, gråmalte vegger, og stilfulle mørke detaljer gir en moderne atmosfære. Leiligheten har behagelig vannbåren gulvvarme og parkeringsplass i felles parkeringskjeller med heisakomst. Boligen har en sentral og solrik beliggenhet med kort avstand til barnehage, skole og dagligvare. Bussforbindelse finnes rett ved eiendommen, det er gangavstand til Fredrikstad sentrum og kort vei til fine turområder. Velkommen til visning!
Leiligheten er helt ny - Digitalt stylet bilde

Traraveien 18B, Østfold

  • Tomt
    3672.5m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiertomt for eierseksjonssameiet. Felles uteareal opparbeides i henhold til utomhusplan. Arealene arronderes, opparbeides og grøntarealer beplantes. Utekraner plasseres der det er hensiktsmessig. Utomhusanlegget vil bli ferdigstilt i forbindelse med sluttføringen av prosjektet, dog med vær- og årstidsforbehold. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg i utomhusanlegget.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en flott beliggenhet i et etablert og meget attraktivt boligområde like nord for Fredrikstad sentrum. Området består stort sett av frittliggende eneboliger og er rolig og barnevennlig. Sentrum og brygga ligger i gangavstand fra boligen og gjør at det er enkelt å ta en spontan tur til byen med gode venner. Litteraturhuset, caféer, kino, Blå grotte, gågate med forretninger, Torvbyen kjøpesenter, bussterminal med forbindelse til Oslo samt flybussen og jernbanen i nærområdet gjør at man kan la bilen stå og ikke stedet ta bena fatt. Bratliparken ligger like ved eiendommen og gir deg storbyfølelsen - en grønn lunge plassert midt imellom boligområdene. Om sommeren er parken flittig brukt av byens beboere, og lokale teaterlag har en årlig tradisjon med å sette opp forestillingen "Dyrene i Hakkebakkeskogen" med parken som sine kulisser. Om vinteren er det lysløype fra Bratliparken samt akebakke. Fredrikstad marka ligger i kort avstand fra boligen og byr på fine turopplevelser hele året igjennom. Bjørneparken er et populært sted for barna. Her er det fine skulpturer og en hyggelig bålplass hvor lunsjen kan tilberedes. Det er kort vei til flere barnehager, skoler, Stjernehallen, forretninger på Wilbergjordet samt gode bussforbindelser mot nye Sykehuset på Kalnes m.m. Det er ca. 10 minutters gange til Torvbyen/Fredrikstad sentrum med alle fasiliteter samt Høgskole, Wang toppidrett, Helsehuset, Fredrikstad stadion m.m. Fritidstilbud: Traraveien ligger sentralt i Fredrikstad med gangavstand både til sentrum, parker, idrettsanlegg, offentlig kommunikasjon, handel og Fredrikstadmarka. Fra eiendommen er det blant annet kort vei til Stjernehallen og Family Sports Club. Stjernehallen har fasiliteter som ishall, møterom, kiosk og kafeteria. Ishallen er tilrettelagt for ishockey, kunstløp og skøyting for publikum. Dette er en glimrende mulighet for både store og små. Family Sports Club er et treningssenter med trening som passer for alle, uansett alder og fysiske forutsetninger. Deres nøkkelfokus er service, oppfølging og kompetanse.

    Adkomst
    Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger. Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

    Barnehage/skole/fritid
    BARNEHAGER: Wilbergjordet barnehage: 0-6 år. Wilbergjordet barnehage er en privat barnehage. "Vi har som mål å gi barn en god start på livet gjennom fokusområdene Sunne, aktive, lekende og trygge barn. Vår kongstanke er engasjerte voksne som ser hvert enkelt barn. Med stort hjerte og glede jobber vi intenst med å nå kongstanken og målene våre hver dag. Rammeplan er et spennende dokument som sammen med lov om barnehager og fokusområdene våre legger grunnlaget for barnehagens pedagogiske plattform." Åpningstider: Mandag - Fredag, 06:45 - 17:00. Adresse: Gamle Kirkevei 7, 1617 Fredrikstad. Noas Park barnehage: 0-6 år. Noas Park barnehage er en privat barnehage. "Barnehagen skal gi barn under opplæringspliktig alder gode utviklings- og aktivitetsmuligheter i nær forståelse og samarbeid med barnas hjem. Barnehagen legger en vid praktisering av lovens kristne formål til grunn for sin virksomhet." Åpningstider: Mandag - Fredag, 06:45 - 16:45. Adresse: Ilaveien 108, 1605 Fredrikstad. Kiæråsen barnehage avd. Åsebråten: Kiæråsen barnehage er en kommunal barnehage. Barnehagen er en fem avdelingsbarnehage med en forsterket avdeling. Hovedfokuset deres er språk, tekst og kommunikasjon, pedagogisk dokumentasjon og barns medvirkning. Nære skogområder som benyttes daglig. Hovedbarnehagen har adr: Lislebyveien 68, 1604 Fredrikstad

    Skolekrets
    SKOLER: Barneskole - Trara skole 1-7 trinn: "Vi er opptatte av et godt og positivt læringsmiljø der elevene lærer å ha respekt, ansvar og omsorg for hverandre. Det er også viktig at alle voksne og alle elever på skolen kjenner forventningene. Vi setter positiv atferd med ros og oppmuntring i fokus." Adresse: Glemmengata 70, 1605 Fredrikstad. Ungdomsskole - Cicignon barne- og ungdomsskole: Cicignon skole er en kombinert barne- og ungdomsskole som er bygget for 550 elever. I dag har skolen ca. 500 elever og ca. 65 ansatte. Skolen er en sentrumsskole med historie tilbake til 1860-tallet. Skolen ble renovert og bygget ut i 2009 og fremstår i dag som en moderne skole med spennende løsninger. Skolens adresse: Skolegata 2, 1606 Fredrikstad. Children`s International School (privat): CIS startet i Fredrikstad i 2012 med 90 studenter fra lokalsamfunnet. Skolen er for barn og ungdom fra alderen 6 til 16 år. Her er det både norske og engelsktalende lærere. Skolen benytter moderne teknologi da de har tro på at læringen gjennom teknologi vil være mer effekt. Elevene har alle egne ipader som brukes både på skolen i undervisningen og hjemme. På CIS jobbes det hardt for å gi studentene de beste læringsopplevelser og for å hjelpe dem å vokse både sosialt, emosjonelt og faglig. De har stor fokus på musikk, dans og drama. Skolens adresse: Torsnesveien 5-7, 1630 Gamle Fredrikstad. Videregående skoler: Det finnes flere andre videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Glemmen videregående - yrkesfag linje - er nærmeste skole og ligger i gangavstand fra boligen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

    Offentlig kommunikasjon
    Boligens sentrale beliggenhet gjør det enkelt å benytte seg av kollektivtransport. Det er kort vei til Rv hvor man kan ta "Glommaringen", samt kort vei til Fredrikstad busstasjon og Fredrikstad togstasjon.

    Byggemåte
    Byggemåte hentet fra leveransebeskrivelse i prosjektets opprinnelige salgsoppgave som er opprettet før bebyggelsen var bygget. Det tas derfor forbehold om eventuelle endringer. Felles parkeringskjeller blir oppført i en kombinasjon av plasstøpte konstruksjoner og prefabrikerte betongelementer. Bærekonstruksjonen i de 3 leilighetsbyggene vil bestå av stålsøyler og bjelker kombinert med hulldekkelementer. Balkonger, ytter- og innervegger vil være trekonstruksjoner. Vegger i felles trapperom og heissjakter utføres i prefabrikerte betongelementer. Skillevegger mellom leiligheter utføres i dobbelt bindingsverk med luftspalte og malte gipsplater. Fasader/ Yttertak Fasadene vil bli levert i det vesentlige med beiset kledning med tre-panel. Det vil kunne forekomme innslag av andre materialtyper i fasadene. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg. Byggene leveres med flate tak.

    Innhold
    Entré, stue/kjøkken, soverom bad og bod.

    Standard
    Denne elegant utformede 2-roms selveierleiligheten har en attraktiv og sentral beliggenhet i umiddelbar nærhet av Bratliparken. Boligen er helt ny og opprettholder en gjennomgående høy standard med nøye utvalgte materialer. Fargepaletten er nøye gjennomtenkt, med lys eikeparkett på gulvet, gråmalte vegger og flere stilige mørke detaljer. I tillegg til leiligheten følger det med en parkeringsplass i den felles parkeringskjelleren, som er tilgjengelig via både heis og trapper fra leiligheten. I tillegg disponerer du en egen sportsbod i kjelleren. Leiligheten har en arealeffektiv og velutformet planløsning. Den inneholder en svært funksjonell, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en romslig balkong. De store vindusflatene i dette rommet slipper inn rikelig med naturlig lys. Videre har leiligheten et romslig soverom med plass til både dobbeltseng og garderobeskap, et stilfullt flislagt bad og et inngangsparti i tilknytning til en praktisk bod. Oppvarming gjennom vannbåren gulvvarme i gangen, stuen og kjøkkenet, noe som gir leiligheten en lun og behagelig atmosfære. Kjøkkenet i leiligheten er av tysk kvalitet fra KEO Kjøkken, med en benkeplate i laminat og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, kombinert kjøle- og fryseskap, samt en induksjonskoketopp med integrert avtrekksvifte. Badet har fliser av god kvalitet i størrelse 60x60 cm på gulvet og veggene. Det har også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, svingbare dusjvegger med svarte matte detaljer, vegghengt toalett, lys baderomsinnredning med underskap og et rundt speil med lys over. Standard er hentet fra leveransebeskrivelse i prosjektets opprinnelige salgsoppgave som er opprettet før bebyggelsen var bygget. Det tas derfor forbehold om eventuelle endringer. Gulv og listverk: Samtlige leiligheter leveres med Haro Country 2V- fas, lys hvitbørstet enstavs eikeparkett, 13,5 mm (eller tilsvarende kvalitet). Parketten legges flytende. Gulvlist i samme farge i eikefolie. Vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang. På baderom blir det lagt fliser på støpt gulv med elektriske varmekabler. Innvendig bod og soverom leveres med parkett på gulv uten varme i gulv. Det vil i hovedsak bli listefri utførelse i tak og vinduer, men hvitmalte lister/ gerikter (NCS 0502Y) rundt dører. Innervegger Vegger leveres som gips på reisverk. Skjøter strimles og sparkles, og vegger hvitmales. Dersom kjøper ønsker annen farge gjøres dette som tilvalg. Himling: Leilighetene vil få himlinger som en kombinasjon av hvitmalt og fuget betonghimling samt nedsenket hvitmalt gipshimling (skjøter strimles og sparkles). Det vil kunne forekomme innkassing/nedforing for fremføring av kanaler/tekniske installasjoner. Dører og gerikter: Innvendige dører leveres som Swedoor «Unique stable», Tundøren «Lågen» eller tilsvarende utseende i hvitmalt farge (NCS 0502Y). Karmer/ gerikter i samme farge. Synlige spikerhull på gerikter. Standard terskel i lakkert eik. Ønskes andre dører eller lister gjøres dette som tilvalg. Kjøkken: Tysk kvalitetskjøkken fra KEO Kjøkken, prosjektmodell i ulike valgfrie farger, samt benkeplate i laminat i samsvar med tegninger for hver leilighet. Det leveres integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, innebygget stekeovn med pyrolyse samt kombinert kjøl- og fryseskap. Induksjonskoketopp med integrert avtrekksvifte. Kjøkkenvask og ett- greps kjøkkenbatteri. Nærmere beskrivelse fås ved henvendelse til megler. Baderom: Alle baderom leveres med flislagte gulv og vegger i god kvalitet, størrelse 60x60 cm. Valgfrie fliser Goya Polished, Cement black, Ice gray eller tilsvarende utseende og kvalitet fra utbyggers faste underleverandører. På dusjgulv leveres mosaikk i 5x5 cm. Bad leveres med dusjvegger. «Deco» dusjsett svart matt og «Neo» termostatbatteri svart matt, eller tilsvarende fra selgers sortiment. Baderomsinnredning fra KEO eller VikingBad modell «Mie», eller tilsvarende fra selgers sortiment. Servantkran «Barbera» sort, matt eller tilsvarende. Elektrisk varmekabel på gulv. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel der det er inntegnet. Samtlige bad har vegghengte toaletter med innebygget cisterne. Ventilasjon: Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med høyeffektiv varmegjenvinning iht. TEK17 i hver leilighet plassert i bod/himling. Det må påregnes nedforet himling eller innkassinger for ventilasjonskanaler. Oppvarming: Oppvarming vil i hovedsak komme fra fjernvarme. Det vil bli levert vannbåren gulvvarme i gang, stue og kjøkken. Bad er levert med termostatstyrt elektrisk varmekabel. Sanitæranlegg: Alle leiligheter vil få vannskap plassert i hver leilighet i tillegg til fordelingsskap for vannbåren gulvvarme. Hver leilighet blir utstyrt med energimåler på varmt tappevann. Det er ikke utarbeidet tilstandsrapport i forbindelse med salget.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Med leiligheten følger en parkeringsplass i garasjeanlegg. Parkeringsplassene er seksjonert som tilleggsdeler til de enkelte seksjoner.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakkyndig eller annen fagkyndig. Fredrikstad kommune har registrert en nedgravd oljetank på 6000 liter på eiendommen. Vi har ikke fått dokumentasjon på at den er fjernet eller konvertert til bioolje. Garanti: Det foreligger garanti fra utbygger som skal gjelde frem til fem år etter at dagens eier overtok leiligheten. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesummen frem til overtagelse, og minst 5 % etter overtagelse. Dersom det ikke er reklamert ved utløpet av garantiperioden eller de reklamerte forhold er tilfredsstillende utbedret, bortfaller garantien automatisk på dato etter at garantitiden er utløpt. Arkitekt: Anerkjente sivilarkitekt MNAL Jarl Ture Vormdal i Griff Arkitektur AS. Møblerte bilder på Finn og i salgsoppgave er digitalt stylet.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 500 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   102 042,- (Omkostninger totalt)   3 602 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang. På baderom er det elektriske varmekabler i gulv.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strøm- og forsikringskostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

  • Info kommunale avgifter
    Det er pr. i dag ikke fakturert kommunale avgifter på eiendommen. Eiendomsskatt og kommunale avgifter for vann- og avløp vil bli fakturert den enkelte seksjonseier direkte, i tråd med de til enhver tids gjeldende satser, og inngår ikke i felleskostnader.

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

    Sameiebrøk
    41/2349

    Felleskostnader pr. mnd
    2070

    Felleskostnader inkluderer
    Driftskostnad kr. 1.553, Tv/bredbånd kr. 99, A konto varme kr. 218, vedlikehold parkering kr. 200. Totalt kr. 2.070. Det er utarbeidet et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i ett år. Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Det er utarbeidet et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i ett år. Budsjettet er utarbeidet av USBL i november 2021, basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger samt ut fra normaltall fra tilsvarende eiendommer som forvaltes av USBL. Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader, da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som tilfører sameiet andre og/eller større kostnad Felleskostnadene er ment å dekke blant annet kommunale avgifter, renovasjon, snøbrøyting, utvendig vedlikehold av fellesareal, forretningsførerhonorar, revisjon, forsikring av bygninger, tv/internett (kollektiv fiberaksessavtale), driftskostnader og vedlikehold av garasjeanlegg. I felleskostnader ligger også a konto beløp for fjernvarme. Det foretas avregning av hver enkelt leilighets forbruk via individuelle målere. Kostnader til drift og innvendig vedlikehold av garasjen fordeles mellom seksjonseierne som disponerer parkeringsplass etter hvor mange parkeringsplasser hver seksjonseier disponerer.

    Om sameiet
    Sameie: Eierseksjonssameiet Bratliparken, Sameiet består av 25 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner (parkeringsplasser) på eiendommen gnr. 208, bnr. 1110 i Fredrikstad kommune.

    Styregodkjennelse
    Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Det foreligger årsregnskap da sameiet er nyopprettet.

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3004/208/1110/12: 16.01.1950 - Dokumentnr: 300153 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Rettighetshaver: Staten v/Fredrikstad Sivilforsvarskrets Overført fra: Knr:3004 Gnr:208 Bnr:1110 Gjelder denne registerenheten med flere 06.08.2013 - Dokumentnr: 651109 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Fredrikstad Kommune Teknisk Drift Org.nr: 973 871 277 Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Overført fra: Knr:3004 Gnr:208 Bnr:1110 Gjelder denne registerenheten med flere 10.11.2023 - Dokumentnr: 1262344 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 12 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 41/2349

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 12.12.2023 vedrørende 3 nye boligblokker med utomhusanlegg - Traraveien 18 A-C - Eiendom 208/1110. Følgende er anmerket: Gjenstående arbeider Søker opplyser den 11.12.2023 at følgende arbeider gjenstår, arbeidene vil bli utført når vær og temperatur tillater det: - Utvendig trapp til renovasjonsplassen (UTF Plasstøpt betong) - Tilsåing, planting av grøntområder ifbm innkjøringen. asfaltering av gangvei, pynting av arealer på kommunal grunn (UTF Landskap) - Plugging av stikkledning satt ut av drift på hovedledning Traraveien (UTF VA) - Asfaltering av fortau på kommunal grunn (UTF Vei- og grunnarbeider) Gjenstående arbeid skal i henhold til søknaden være utført innen 31.05.2024.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av reguleringsplan 1118 Traraveien 16B og 18 med gjeldende bestemmelser. Formål: 550 hensyn landskap, 1110 boligbebyggelse, 1550 renovasjonsanlegg, 1600 uteoppholdsareal, 1900 kombinert beb. og anl. samt andre hovedform.- angitt, 2800 komb. formål samf.anl. teknisk infrast.tras. 2900 samf.anl. tekn. infrastr.tras. komb. m. 3001 grønnstruktur (utgått). Godkjent/vedtatt 9. februar 2017. Eiendommen omfattes av Kommuneplan Fredrikstad 2023-2035 med gjeldende bestemmelser. Formål/hensynssone: 310 Ras og skredfare H310, 1001 bebyggelse og anlegg, 2001 samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (arealer). Godkjent/ vedtatt 15. juni 2023. Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

    Adgang til utleie
    Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 500 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   102 042,- (Omkostninger totalt)   3 602 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    102042

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Følgende er avtalt om meglers vederlag: eierskiftegebyr forretningsfører (kr.6 215) grunnpakke (kr.9 500) provisjon (forutsatt salgssum: 3 450 000,-) (kr.41 400) markedspakke 2 (kr.24 950) oppgjør (kr.8 250) totalt kr. (kr.90 315) Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Lars-Ketil Liane

Megler

Lars-Ketil Liane

95 09 23 60

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev