aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Vormedalsvegen 1124!
Velkommen til Vormedalsvegen 1124!

HJELMELAND Vormedalsvegen 1124

Bud foreligger! Breiland - Småbruk med idyllisk beliggenhet. 249daa, fiskerett og tilgang til jakt i jaktvald.

  • kr 3 190 000
  • BRA-i 154 m²
  • 5 soverom
  • Prisantydningkr 3 190 000
  • Omkostningerkr 98 890
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 288 890
  • ObjektstypeLandbruk
  • EierformSelveier
  • Byggeår1920
  • Soverom5
  • Tomt249 388 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,00))   98 890,- (Omkostninger totalt)   3 288 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 1. etasje
Vi i Aktiv Eiendomsmegling v/Helene Byberg, har nå har nå fått for salg et koselig og landlig småbruk på Breiland i Hjelmeland kommune. Eiendommen strekker seg over ca.249 daa tomt. Hvor ca.35daa arronderer seg rundt eiendommen og skaper et hyggelig gårdstun. De øvrige målene befinner seg oppe i heia foran boligen. På eiendommen finnes et godkjent hyttefelt og mulighet for jakt i jaktvald. Fulldyrka jord - 27daa Innmarksbeite - 5,6daa Produktiv skog - 71,1daa Annet markslag - 143daa Bebygd, samf., vann, bre - 2daa I 1996 gjennomgikk både boligen og løa omfattende påkostninger. Løa har inntil nylig blitt brukt til hestehold/sau. Store deler av tomten rundt boligen er inngjerdet og klart for dyrehold. Eiendommen er konsesjonspliktig. Velkommen på visning!
De gjenværende målene ligger oppover i fjellet foran boligen. Disse fjellområdene brukes hovedsakelig til beiting og skogsdrift. Det er en traktorvei som fører opp til disse områdene, hvor eiendommen har en eierandel. Eierandelen i veien tilsvarer eierand

Vormedalsvegen 1124, Rogaland

  • Tomt
    249388m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen har et totalt areal på omtrent 249 mål, hvorav 35 mål ligger i nærheten av boligen og danner et sjarmerende gårdstun. Disse 35 målene er jevne og delvis inngjerdet, klare for dyrehold. De gjenværende målene ligger oppover i fjellet foran boligen. Disse fjellområdene brukes hovedsakelig til beiting og skogsdrift. Det er en traktorvei som fører opp til disse områdene, hvor eiendommen har en eierandel. Eierandelen i veien tilsvarer eierandelen i fellesarealene. Areal: Fulldyrka jord - 27daa Innmarksbeite - 5,6daa Produktiv skog - 71,1daa Annet markslag - 143daa Bebygd, samf., vann, bre - 2daa Eiendommen er også en medeier i et fellesareal på 1199 dekar, fordelt på gårds- og bruksnummer 46, 1-4. Eiendomsnummer 46, 3 (denne eiendommen) har en andel i fellesarealene, men denne andelen er foreløpig ukjent da informasjonen ikke har vært tilgjengelig. I Hjelmeland kommune er minstearealene for elgjakt 9000 dekar, hjortejakt 1500 dekar og rådyrjakt 500 dekar. Eiendommen er for tiden medlem av et jaktlag og har derfor jaktrettigheter. Den har ikke tilstrekkelig areal til å ha egne jaktrettigheter, men har for øyeblikket mulighet til jakt gjennom jaktlaget. Det er ingen garanti for at denne ordningen vil fortsette i fremtiden. På Breilandsvatnet har eiendommen også rettigheter til fiske, samt tilgang til båtplass på innmarken til gårds- og bruksnummer 46, 2. Her kan man nyte fisking etter ørret. Eiendommen er ideell for de som ønsker å dyrke sine egne grønnsaker i hagen eller ha dyr som for eksempel sauer eller hester.   Arealer er hentet fra vedlagte gårdskart. Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Eiendommen er kosnesjonspliktig da eiendommen er over 100daa, men det er ikke priskontroll på eiendommen. Bo-driveplikt blir hensynstatt i konsesjonssøknaden og avgjøres av Hjelmeland kommune.

    Beliggenhet
    Flott småbruk! Eiendommen har flott og landlig beliggenhet på Breiland, mellom Vormedal og Hjelmelandsvågen. Usjenert eiendom med ingen nærliggende naboer. Eiendommen har fine uteområder, en flott utsikt over vannet og fjellene rundt. Her har man mulighet til å ta seg et morgenbad mens solen står opp. Breilandsvannet og Hetlandsvatnet like ved byr nemlig på fine badeplasser og gode fiskemuligheter. I tillegg er det flere turområder like utenfor døren, samt at det er utallige fjelltopper her i Ryfylke som bare vente på å bli besteget av store og små. Er man glad i å stå på ski om vinteren er Bjødnabu og Lyngsheia med sine skiterreng ikke langt unna. Ellers er det kort vei til alpinanlegg på Gullingen og Sauda. Eiendommen ligger idyllisk og landlig, kun 10 minutters kjøretur fra Hjelmeland sentrum. Her finner du et mangfoldig utvalg av butikker og alle nødvendige fasiliteter for dagliglivet

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Området består hovedsaklig av spredt fritidsbebyggelse og gårdsbruk.

    Barnehage/skole/fritid
    Se vedlagt nabolagsprofil i salgsoppgaven.

    Skolekrets
    Hjelmeland.

    Byggemåte
    Eiendommen ligger i landlig til på Breiland i Hjelmeland kommune. Generel beskrivelse utvendig: Oppført med ringmur. Yttervegger i bindingsverk, utvendig kledd med liggende trepaneler. Saltak som er belagt med tre, torv og plater. Vinduer med 2-lags glass. Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport og megler har ikke kontrollmålt boligen.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selger kjøpte boligen i 2021. Selger har eid boligen i 2 år og 7 måneder. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Tidligere eier som jeg kjøpte av i 2021, skriver i sitt egenerklæringsskjema: Det har kommet inn vann til kjøkken gulv. Det er utbedret nå i august i år (2021). Drensrør lå over gulv, men nå nytt drensrør lagt i singel. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Det kom inn vann på kjøkken og litt i stua da bygningen tidligere hadde torvtak. Torvtaket er nå byttet ut med stålplater. Ingen lekkasje etter det. Det innvendige der det kom inn vann er ikke blitt utbedret. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Fra tidligere eier: Den ene vedovnen var ikke lovlig, grunn glasset var sprukket. Den er nå fjernet. Ny eier må sette inn ny. Har fortsatt ikke satt inn ny vedovn i gangen. Har puttet en pute i pipa + en plastpose rundt for å unngå trekk og skitt. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Fra tidligere eier: Den gamle delen av huset fra 1920 har litt skjeve gulv. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: En god del mus. Har lagt inn musebånd, men er fortsatt mus i fellene som står rundt om i huset. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Beskrivelse: Da vi skiftet tak og gikk fra torvtak til stålplater. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: Da vi skiftet tak fra torv til stålplater. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Beskrivelse: Fikk gjennomført en vurdering av skadene da det kom inn vann i huset fra taket. Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgave.

    Innhold
    1. etasje: Gang, vaskerom, toalettrom, bad, kjøkken, 2 stuer, 3 soverom og bod. Loft: Loftstue og 2 soverom. I tillegg disponerer eiendommen garasje m/vedskjul og snekkerbod og fjos m/lager og redskapsbod.

    Standard
    Eiendommen er i normal stand iht. alder, men med enkelte tilstandsanmerkninger som skyldes alder, vedlikehold og konstruksjon. Større oppgraderinger må påbergens ved kjøp av eiendommen. De enkelte vurderinger er nærmere beskrevet i rapport, rapporten anbefales dermed lest i sin helhet. Det er ikke utført tilstandsvurdering av garasje m/ boder og fjors m/boder. Eiendommen inkluderer en eldre enebolig, en løe/driftsbygning og en dobbelgarasje med tilhørende boder. Bolighuset stammer opprinnelig fra rundt 1920, men ble betydelig utvidet på tre sider og gjennomgikk omfattende oppussing i 1996. Boligens ytre er hovedsakelig fra 1996, med ny bordkledning, taktekking og vinduer. Det elektriske anlegget ble også modernisert samme år, sammen med utskifting av vann- og avløpsrør og installasjon av en ny betongslamkum. Baderommet og kjøkkeninnredningen ble også oppgradert i 1996, mens innvendige overflater har blitt delvis pusset opp senere. Boligen er romslig og inneholder 4 soverom, 3 stuer, et bad med badstue og et gjestetoalett. Løa/driftsbygningen ble oppført rundt 1950, men ble modernisert i 1996 med ny bordkledning, tak og gulv. Den er godt vedlikeholdt og har vært brukt til sauehold og sommerbeite for hester. En silo finnes også like utenfor. På eiendommen er det også en dobbelgarasje med tilhørende boder, hvor den eldste delen stammer fra rundt 1950 og ble utvidet på 70-tallet. Bygningen har en enkel karakter. Tekniske installasjoner: - Høiax 120 ltr. vvb. - Sanipex rør i rør system. - Jøtul peis i stue og el gulvvarme på vaskerom / bad, stue og gang (gang virker ikke) Innvendige overflater: Gulv: Gulv er i hovedsak belagt med laminat, tregulv, flis og skifer. Vegger: Vegger er i hovedsak belagt med tapenserte plater og malt panel. Himling: Himling er i hovedsak belagt med malte plater panel og malt panel. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2: Drenering: Det registreres salt/kalkutslag på innvendig grunnmursflater i krypkjeller. Tiltak: Kjeller bør holdes under observasjon. Lagring av varer bør unngås og god utlufting ivaretas. Grunnmur og fundament: Det registreres riss / sprekker i grunnmuren i krypkjeller. Tiltak: Løpende observasjoner anbefales for å bekrefte eller avkrefte en negativ utvikling. Krypkjeller: Det mangler fuktsperre i form av plastfolie på bakken i krypkjelleren. Dette medfører at fuktighet fra bakken stiger opp i krypkjelleren med påfølgende økt luftfuktighet og risiko for en skadeutvikling. Tiltak: Det anbefales å etablere plast mot grunn, for å redusere luftfuktigheten i rommet. Balkong, terrasse, platting: Rekkverket mot Vest er dårlig innfestet og har behov for tiltak. Ellers slitte overflater. Tiltak: Anbefaler å feste rekkverk mot Vest og overflatebehandle slitt overflater. Vinduer og dører: Det registreres punktert glass på soverom mot Øst, Karmer er værslitte og ufullstendig / løse beslag under vinduer. Tiltak: Overflatebehandlinger / bytting av vinduer m/innvendig og utvendig listing må påregnes. Yttervegger: Det registreres stedvis råteskader i trekledning og manglende hjørnebord mot Øst. Tiltak: Anbefaler å skifte råteskadet kedning og montere manglende hjørnebord. Loft (konstruksjonsoppbygging): Det registreres kondens i velux takvindu. svertesopp og musefeller / muselort. Tiltak: Deler av loft er revet ned. Tiltak må påbergenes. Takkonstruksjon: Det registreres svai / nedbøy i takflaten. Tiltak: Takkonstruksjon har oppnådd en alder som tilsier at tiltak må påbergenes. Taktekking: Deler av taktekking er ikke byttet. Tiltak: Anbefaler å holde deler av tekking som ikke er byttet under observasjon, vurdere å bytte tekking. Ildsted/Skorstein: Det registreres sprukket plante i peis. Tiltak: Anbefaler å bytte sprukket plante i peis. Kjøkken: Kjøkken m/blå profilerte fronter, laminat benkeplate, dobbel vaskekum, 1 greps blandebatteri, hvitevarer som: koketopp, stekeovn og oppvaskemaskin. Det registreres svertesopp i fuger bak vask, løs tapet på vegg og løs plate bak koketopp. Tiltak: Anbefaler å fjerne gamle silikon fuger å fuge på ny, lime løs tapet på vegg og lime løs plate bak koketopp. Toalettrom: Det er ikke etablert drensåpning for synliggjøring av evt. lekkasje fra innebygd sisterne. Det er ikke framlagt dokumentasjon på annen godkjent løsning. Tiltak: Anbefaler å etablere drensåpning for synliggjøring av evt. lekkasje fra innebygd sisterne. Trapp: Trappen mangler håndløper langs veggen som er et krav iht dagens forskrift. Tiltak: Håndløper på veggen for bedre sikkerhet anbefales etablert. Avløpsrør: Det er ikke påvist noen stakeluke i boenheten. Staking kan utføres via sluk eller andre installasjoner med avløp. Avløpsanlegg er fra byggeåret, og nådd en alder som tilsier at skader / lekkasjer kan oppstå. Tiltak: Det ble ikke registrert behov for tiltak, men med tanke på alder kan skader plutselig oppstå på anlegg av eldre årgang. Vannledninger: Avrenning fra fordelerskapet er ikke påvist. Tiltak: Anbefaler å etablere avrenning fra fordelerskapet og feste fordelerskap. Elektrisk: Boligen har et eldre elanlegg uten dokumentasjon, og feil kan ikke utelukkes. Tiltak: Boligen har et eldre elanlegg uten dokumentasjon. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person, og nødvendige tiltak vurderes deretter. Varmtvannsbereder: Bereder er plassert i rom uten sluk. Tiltak: Vannstoppeventil på bereder anbefales etablert. Våtrom: Bad | overflater: Det registreres svertesopp i flisefuger dusjnisje. Tiltak: Anbefaler å fjerne svertesopp. Våtrom: Bad | membran, tettesjikt og sluk: Det registreres manglende tetting rundt rørgjenomføringer under vask og pga. flislim er det ikke mulig å kontrollere om det er klemring eller bruk av membran. Tettesjikt har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer. Tiltak: Anbefaler å tette rundt rørgjenomføringer under vask og vurdere nytt tettesjikt pga. alder. Våtrom: Vaskerom | membran, tettesjikt og sluk: Tettesjikt har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer. Tiltak: TG-2 satt på bakrunn av alder på tettesjiktet. På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 3: Etasjeskille og gulv på grunn: Med bruk av nivelleringslaser ble det registrert lokalt avvik på soverom loft mot Vest. Målt fra hjørne til hjørne 16 cm avvik. Ellers er det varierte skjevheter i resten av huset. Tiltak: Anbefales at det gjøres ytterligere undersøkelser for å avdekke årsak og skadeomfang som grunnlag for et mer detaljert og riktig kostnadsoverslag. Våtrom | Vaskerom: Avtrekksviften virket ikke på befaringstidspunktet. Tiltak: Fikse avtreksvifte evt. bytte denne. Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises det til tilstandsrapport og egenerklæringsskjema som er vedlagt i komplett salgsoppgave. Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med disse før budgivning/kjøp.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Selges med hvitevarer som står på visning.

    TV/Internett/bredbånd
    I følge selger er fiber på vei. Kan ta opp til 1/2 år, men det skal komme.

    Parkering
    I eget gårdstun og garasje.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,00))   98 890,- (Omkostninger totalt)   3 288 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    312

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Feiing: kr 312,50. Oppgitte kommunale avgifter er uten renovasjonsavgift. Renovasjonsavgift innkreves av IVAR renovasjon Ryfylke og varierer i pris etter hvilken ordning den enkelte velger. Renovasjonsavgiften koster fra kr. 3.997,- til kr. 4.796,- og kommer i tillegg til andre kommunale avgifter. Avgiften for denne eiendommen kan være noe høyere.

    Info om eiendomsskatt
    Eigedomsskatt - landbruk: kr 1 646 Eiendomsskatten betales via faktura for kommunale avgifter.

    Formuesverdi primær
    204910

    Formuesverdi primær år
    2022

    Info formuesverdi
    Jordbrukseiendom formuesverdsettes samlet med bygninger og rettigheter som hører til eiendommen. Våningshus på jordbrukseiendom verdsettes ikke særskilt, men inngår i den samlede verdien på jordbrukseiendommen. Formuesverdien på gårdsbruket/jordbrukseiendommen skal ikke utgjøre mer enn 80 prosent av markedsverdi eller kostpris (inkludert grunn). Det gjelder en særskilt begrensning for fastsettelse av formuesverdi på våningshus. Formuesverdien på våningshus skal maksimalt utgjøre 25 prosent av markedsverdien. Ettersom formuesverdien av våningshus på gårdsbruk inngår i den samlede formuesverdien på gårdsbruket, må total markedsverdi og formuesverdi fordeles mellom våningshus med passende arrondert tomt (tomten som er knyttet til bolig/fritidsbolig) og resten av eiendommen.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1133/46/3: 09.01.1882 - Dokumentnr: 904436 - Utskifting 07.08.1908 - Dokumentnr: 904589 - Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om grustak
    06.08.1915 - Dokumentnr: 901411 - Bestemmelse om gjerde 03.12.1943 - Dokumentnr: 1282 - Erklæring/avtale Grensegangssak
    Gjelder denne registerenheten med flere
    26.11.1946 - Dokumentnr: 1600 - Erklæring/avtale Grensegangssak
    Gjelder denne registerenheten med flere
    14.08.1956 - Dokumentnr: 1324 - Skjønn Elektriske kraftlinjer
    06.02.1974 - Dokumentnr: 630 - Jordskifte Gjelder denne registerenheten med flere
    09.01.1976 - Dokumentnr: 105 - Jordskifte Gjelder denne registerenheten med flere
    09.09.1991 - Dokumentnr: 4397 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Lyse Kraft Da
    Org.nr: 925 749 419
    KONSESJON FOR LYSE KRAFT FOR GJENOPPBYGGING AV
    HJELMELAND KRAFTVERK.
    Gjelder denne registerenheten med flere
    ----------
    Diverse påtegning
    RETTIGHETSHAVER: LYSE PRODUKSJON AS
    ----------
    Transport
    Fra: Lyse Produksjon AS
    Org.nr: 980 335 216
    Til: Lyse Kraft Da
    Org.nr: 925 749 419
    Dokumentnr: 906769 - Opprettelse av matrikkelenheten OPPRETTELSE - FRADELT FRA UKJENT HOVEDBRUK.
    EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen. For bygg eldre enn 1965 kan situasjonen følgelig være at de er lovlig oppført uten søknad og at det ikke er noe krav til ferdigattest. Med bygningsloven av 1965 fikk vi en landsdekkende søknadsplikt for oppføring av bygg og (de fleste) tiltak. Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Det foreligger ikke opprinnelige byggetegninger av eiendommen. Det foreligger byggetegninger for tilbygg til enebolig, stemplet av kommunen 25.04.1996. Det foreligger byggetegninger av tilbygg til uthus/verksted fra 1984. Det gjøres oppmerksom på følgende avvik ift. godkjente tegninger og dagens situasjon: Eiendommen er vesentlig forandret og det foreligger ingen dokumentasjon på at dagens planløsning er godkjent av kommunen. Det er derfor uvisst for megler om alle endringer og bruken av rommene, er i samsvar med hva som er omsøkt og godkjent hos kommunen. "Rombenevnelser i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapport og er basert på bruken og ikke nødvendigvis hva som faktisk er bygningsmessig godkjent. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, for alle ovennevnte ulovlige forhold, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det kan være krav i lov, forskrift og planverk som ikke er eller kan oppfylles, i så fall vil kommunen kunne kreve at evt rom settes tilbake til opprinnelig godkjent stand.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet privat vann via brønn. Ved privat vann oppfordres det til å sjekke status på vannkvalitet ved vannprøver samt sjekke om det foreligger pålegg om offentlig tilkobling. Eiendommen er tilknyttet privat avløp. Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg ulovlige. Det gjøres oppmerksom på at kommuner kan foreta kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære fremtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg. Kjøper påtar seg risikoen for både fremtidig, fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette, slik det er nå.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til Landbruksområde. Eiendommen er regulert etter reguleringsplan R33- Breiland, datert 05.09.2007. Reguleringplanens formål: Landbruksområde. Eiendommen ligger i et område som hører til kommuneplan/kommunedelplan KPL2019 - Kommuneplan for Hjelmeland - Arealdelen 2020-2022, datert 02.10.2019. Arealbruk: LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. Boligen ligger i et LNFR-område. Dette kan innebære en begrensning av muligheter for fortetting av område Utsnitt av reguleringskart følger vedlagt. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Hjelmeland kommune.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Hovedregelen tilsier at det skal være boplikt på eiendommen. En kjøper må derfor være innstilt på å bosette seg på eiendommen og benytte den som primærbolig. Det kan søkes om at boplikten skal fravikes hvis særlige grunner taler for dette, men ingen garanti for at dette går gjennom hos kommunen. Ta kontakt med landbruksavdelingen hos Hjelmeland kommune for mer utfyllende info om konsesjon.

    Kommentar konsesjon
    Kjøper har risikoen og er ansvarlig for videresalg dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonslovens § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd (forhold som ligger på kjøpers hånd: Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. I det tilfelle konsesjon ikke gis på bakgrunn av for høy kjøpesum, kan selger kreve at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne. Kjøper har konsesjonsrisikoen dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonsloven § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd. I slike tilfeller skal selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,00))   98 890,- (Omkostninger totalt)   3 288 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    98890

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss. Ved kjøp av landbrukseiendom, herunder småbruk, er det kun forhold vedrørende våningshuset som omfattes av forsikringen. Ved kjøp av kombinasjonseiendom svarer HELP Forsikring bare for skader ved den delen av boligen som er regulert til boligformål.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 900,- oppgjørshonorar kr 4000,- og visninger kr 0, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Helene Byberg

Megler

Helene Byberg

90 62 32 72

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev