aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Roselundveien 99 - Presentert av Aktiv Eiendomsmegling
Velkommen til Roselundveien 99 - Presentert av Aktiv Eiendomsmegling

SPYDEBERG Roselundveien 99

Andelsleilighet med 3 soverom - Oppført 2006 - Fin intern beliggenhet - Garasje - Rett ved barnehage og nært til sentrum

  • kr 2 050 000
  • BRA 79 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 2 050 000
  • Omkostningerkr 11 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 042 746
  • EierformAndel
  • Byggeår2006
  • Soverom3
  • ArealP-rom 75 m²
  • Andel fellesgjeldkr 981 506
  • Felleskostnaderkr 10 093
  • Tomt7 457 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 050 000 (Prisantydning) 981 506 (Andel av fellesgjeld)   3 031 506 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   3 042 746 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Roselundveien 99 - Andelsleilighet med 3 soverom beliggende i 2. etasje på ende mot syd/vest. Leiligheten ligger i etablert borettslag rett i utkanten av Spydeberg sentrum. Borettslaget består av 32 andeler hvor boligen er oppført i 2006. Det følger også garasjeplass i fellesanlegg. Borettslagets tomt er godt opparbeidet med asfalterte gangveier, parkering samt plenarealer og lekeplasser. Leiligheten ligger i andre etasje mot syd og har en solrik balkong. Her er standard fra byggeåret og leiligheten har en meget god planløsning med hele 3 soverom! Fra eiendommen er det ca 1,5 km gangavstand til barnehage, barneskole, friarealer, turterreng, bussholdeplass og togstasjon. Det er regelmessige avganger med tog/buss til Ski/Oslo S.
Endeleilighet beliggende i 2. etasje

Roselundveien 99, Østfold

  • Arealbeskrivelse

    Primærrom
    1. etasje: 75 kvm



    Tomt
    7457m²

    Beskrivelse av tomt
    Andel av felles eiet tomt. Tomten er av borettslaget godt opparbeidet med asfalterte oppstillingsplasser og interne gangveier. Plenarealer og lekeplasser. Solrik balkong mot syd med utgang fra stuen i leiligheten.

    Beliggenhet
    Roselundveien 99 har en sentral beliggenhet i Spydeberg - i et etablert bomiljø. Området ligger like utenfor sentrum og innenfor ca. 15 minutters gange finner du servicefunksjoner, forretninger, apotek, bank, post, cafeer, togstasjon, busstasjon m.m. Friområder og gode turterreng i umiddelbar nærhet. Spydeberg omtales som en sted med gode oppvekstvilkår og det er mange barnefamilier som etablerer seg her. Spydeberg ligger ca 45 km utenfor Oslo, som man enkelt kommer seg til med togforbindelse noen få minutter unna. Spydeberg kommune har to barneskoler: Hovin skole og Spydeberg skole. Det er ca. 1,8 til Spydeberg ungdomsskole, i tillegg til at man har flere barnehager i nærheten. Kort fra eiendommen ligger Spydeberg idrettsanlegg. Spydeberg har en rekke aktivitetstilbud, deriblant muligheter for langrenn og aking i kunstsnøanlegget. Mørk Golf har det komplette golfanlegget, hvor barn kan prøve gratis og de har 18-hulls skog/park bane og 9-hulls midsize bane. Lyseren med rike muligheter for fiske og badeliv og Skimtefjell med flott turterreng både sommer som vinter. Kunstsnøanlegg! Det er åpnet et nytt kulturhus - Allaktivitetshuset - som foruten håndballbaner også rommer en større skole- og kulturdel.

    Adkomst
    Se kartreferanse i nettannonsen.

    Bebyggelse
    Området består av hovedsakelig småhusbebyggelse samt lavblokker.

    Barnehage/skole/fritid
    - Solsiden barnehage - Espira Løvestad - Blomsterenga barnehage - Tyttebæret barnehage For mer informasjon om barnehagene, se https://www.io.kommune.no/tjenester/barnehage/.

    Skolekrets
    Eiendommen sogner pr. i dag til Hovin skolekrets

    Offentlig kommunikasjon
    Busstopp få minutter å gå fra eiendommen, med direkte forbindelse til Oslo. Kort vei til jernbanestasjon med forbindelse til Ski og Oslo S.

    Byggemåte
    Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner og beslag i overflatebehandlet stål. Pipe helbeslått med blikk over tak. Veggene har bindingsverkskonstruksjon . Utvendig kledning med liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Det er tilgang til takkonstruksjonen via nedfellbar stige i himling gang. Det er lagt noe gulv for lagring her. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår. Bygningen har malt hovedytterdør til leilighet fra felles svalgang i front. Det er malt balkongdør i tre, fra stue til balkong. Balkong mot syd på ca 8,5 m², adkomst med balkongdør fra stue. Balkong antas bygget opp med bjelkelag i treverk, gulv er tekket med Sarnafil membran-duk. Rekkverk i malt treverk. Balkong er delvis takoverbygget. Det er montert manuell terrassemarkise. Det er adkomst til langsgående svalgang 2.etg via felles trapp i galvanisert stål. Trapp er innbygget i felles trappegang . Informasjon over er kun et utdrag av tilstandsrapporten. Det bemerkes at tilstandsrapporten må leses i sin helhet.

    Innhold
    BAD/VASKEROM - Badet har fliser på gulver og el- varmekabler. - Vegger med fliser. Himling med malte plater. - Rommet er innredet med veggmontert toalett, baderomsinnredning på 60 cm bredde med underskap med benkeplate med nedfelt servant, speil og lys over. - Høyskap på 30 cm ved siden. - Det er dusjhjørne med buede glassdører, blandebatteri og dusjgarnityr på vegg. - Det er plass og opplegg for vaskemaskin. KJØKKEN - Kjøkkeninnredning med profilerte hvite fronter, benkeplate i laminat med nedsenket beslag med oppvaskkum og skyllekum. - Det er takhøye overskap. - Mellom underskap og overskap er det fliser på vegg. - Det er plass og opplegg for oppvaskmaskin, komfyr med ventilator over. - Vannstoppventil i kjøkkenbenk med føler på gulv - Hvitevarer medfølger ikke men kan kjøpes etter nærmere avtale med selger. TEKNISKE INSTALLASJONER - Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) til bad/ vaskerom. Kobberrør i kjøkkenbenk til vanninntak, varmtvannsbereder og kjøkken. - Plastrør ( rør i rør) er besiktiget i rørskap, som er plassert i himling bad. - Hovedstoppekran er i underskap kjøkken. - Det er vannstoppeventil på hovedintak med føler på gulv under kjøkkenbenk. - Det er avløpsrør av plast. - Boligen har mekanisk ventilasjon fra våtrom, samt bod og gang med avtrekksvifte montert på loft. - Det er ventiler i topp vinduer. - Varmtvannstanken er på ca 120 liter. Denne er plassert i underskap på kjøkkenbenk. Bereder er fra år 2021. - Det er montert sentralstøvsuger av type Villavent. Agregat er plassert på bod og det er ett støvsugerutak i gang. - El- anlegg fra byggeår. Det er skjult el- anlegg i vegger og sikringsskap med automatsikringer. Dette er plassert på vegg i vindfang. - Det er røykvarslere i etasjene og pulver brannslokningsapparat. INNVENDIGE OVERFLATER - Det er innvendig overflater med gulver med parkett på gang, stue og kjøkken. Vindfang, bod og 2 soverom med vinylbelegg, et soverom med teppe. - Det er vegger med malt tapet. To av soverommene har nyere malte vegger. - Himlinger med malte plater

    Standard
    Under følger utdrag av tilstandsrapportens TG2/TG3. Det bemerkes at tilstandsrapporten må leses i sin helhet. Boligbygg med flere boenheter Utvendig Takkonstruksjon/Loft, TG2 Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Det er tilgang til takkonstruksjonen via nedfellbar stige i himling gang. Det er lagt noe gulv for lagring her. Vurdering av avvik: - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. - Det er fuktskjolder i underlags plater ( sutak ) ved gjennomføringer til pipe og ventilasjon. Dette kan skyldes noe utettheter rundt gjennomføringer i tak . Utkast for sentralstøvsuger er avsluttet på loft for denne leiligheten og sannsynligvis for leilighet under. Disse må føres ut av kaldloft. Tiltak - Det må gjøres nærmere undersøkelser. - Rør for utluft sentralstøvsuger må føres ut av takkonstruksjonen. Fuktskjolder i sutak rundt gjennomføringer bør holdes under oppsikt, blir situasjonen værre, bør borettslaget kontaktes for gjennomgang. Soil (lufting kloak) er mangelfullt isolert, denne bør isoleres for å unngå kondens. Det anbefales å kontakte borettslaget angående disse manglene. . Innvendig Overflater, TG2 Det er innvendig overflater med gulver med parkett på gang, stue og kjøkken. Vindfang, bod og 2 soverom med vinylbelegg og et soverom med teppe. Det er vegger med malt tapet . Himlinger med malte plater. Vurdering av avvik: - Det er påvist skader på overflater. - Det er noe hakk og sår i parkett og vegger med merker etter oppheng av bilder og diverse. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Det ble ved hjelp av streklaser foretatt kontroll av planhetsavvik i etasjene. Det registreres høydeforskjell med 1,5 cm over rommet på stue. Ellers er målinger innenfor 0,5 til 1 cm i resterende rom noe som er innenfor standardens krav til godkjent måleavvik. Det registreres noe knirk i gulv stue/ kjøkken. Det må alltids påregnes skjevheter på eldre konstruksjoner grunnet krymp, nedbøyninger osv. Det gjøres oppmerksom på at alle flater ikke er kontrollert grunnet møblering og div. Tiltak - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Boligen ligger i et område med moderat til lav radonforekomst. Tiltak - Det bør gjennomføres radonmålinger. Bad/vaskerom Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. - Over halvparten av forventet brukstid på tettesjikt er passert og det er usikkert om tettesjiktet er rustet for dagens bruk med utstrakt dusjing og vannsøl. Det anbefales derfor tett dusjkabinett med avløp til sluket. Det er dog ingen garantier og det er usikkert når tetsjiktet må skiftes ut. Levetid smøremembran over 15 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2 Ukjent sluktype og ikke påvist klemt membranløsning( slukmansjett) i sluk. Jevnlig rensing av sluk er viktig. Feil tetting rundt sluket er den største årsaken til lekkasje fra bad. Det er derfor viktig at ikke vannet blir stående over vannlås i sluket. Tiltak - Installering av tett dusjkabinett anbefales. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bad/vaskerom Sanitærutstyr og innredning, TG2 Rommet er innredet med veggmontert toalett, baderomsinnredning på 60 cm bredde med underskap med benkeplate med nedfelt servant, speil og lys over. Høyskap på 30 cm ved siden. Det er dusjhjørne med buede glassdører. blandebatteri og dusjgarnityr på vegg. Det er plass og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. - Ikke etablert synliggjøring av lekkasjevann under vegghengt toalett. TEK 97 (første utgave samt senere utgaver) § 9-5 Sanitæranlegg, her står det at "lekkasjevann skal kunne oppdages raskt og ikke føre til unødig skade på andre instalasjoner eller bygningsdeler". Tiltak - Ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Tekniske installasjoner Vannledninger, TG2 Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) til bad/ vaskerom. Kobberrør i kjøkkenbenk til vanninntak, varmtvannsbereder og kjøkken. Plastrør ( rør i rør) er besiktiget i rørskap. som er plassert i himling bad. Hovedstoppekran er i underskap kjøkken. Det er vannstoppeventil på hovedintak med føler på gulv under kjøkkenbenk. Vurdering av avvik: - Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. - Rørkursene bør merkes i fordelerskapet med lengde og hvor de leverer vann. Egen kursoversikt og skjema for egenkontroll som følger med fordelerskapet bør benyttes. Tiltak - Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannstanken er på ca 120 liter. Denne er plassert i underskap på kjøkkenbenk. Bereder er fra år 2021. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - I 2010 ble det krav til fast tilkobling av varmtvannsbereder ( ikke stikkontakt). Det var ikke krav om dette ved oppføringstidspunktet. Tiltak - Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Andre installasjoner, TG2 Det er montert sentralstøvsuger av type Villavent. Agregat er plassert på bod og det er ett støvsugerutak i gang. Vurdering av avvik: - Uttaket på vegg er løst og bør festes. Utkast for luft er ført opp på kaldtloft. ( se også kommentar takkonstruksjon) Tiltak - Uttak for utluft til sentralstøvsuger må føres ut av bygningskonstruksjonen. Elektrisk anlegg, TG2 El- anlegg fra byggeår. Det er skjult el- anlegg i vegger og sikringsskap med vippe automatsikringer. Dette er plassert på vegg i vindfang. 21.Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei Kommentar: 1.Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. Kommentar: Ukjent 2.Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja Kommentar: 3.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent Kommentar: 5.Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Ukjent Kommentar: 6.Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Nei Kommentar: 7.Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei Kommentar: 8.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei Kommentar: 10.Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei Kommentar: 14.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei Kommentar: 15.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja Kommentar: 16.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Kommentar: Grunnet alder anbefales det en utvidet el-kontroll.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    TV/Internett er inkludert i felleskostnaden. Det legges opp til nytt fibernett i borettslaget.

    Parkering
    - I garasje med plass for 1 bil. Det er forøvrig utvendige asfalterte gjesteparkeringer. - Det er mulig med ladeboks for el bil i garasjen. Ferdig kablet, men ikke innstallert ladeboks pt.

    Radonmåling
    Radonmåling er ikke utført og bygget er heller ikke oppført med radonsperre, iht de krav som var på oppføringstidspunktet.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 050 000 (Prisantydning) 981 506 (Andel av fellesgjeld)   3 031 506 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   3 042 746 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    - Boligen varmes opp med varmekabler i gulv bad/ vaskerom og el- panelovner på vegger. - Det er pipe i stue. Ingen ildsted pt.

    Energiklasse
    unknown

  • Formuesverdi primær
    765655

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2909489

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    2

    Part.obl.nr.
    987532254

    Felleskostnader pr. mnd.
    10093

    Andel fellesgjeld
    981506

    Andel fellesgjeld år
    2023

    Andel fellesgjeld per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Avdrag fellesgjeld
    1600

    Rentekostnad fellesgjeld
    4531

    Andel fellesformue
    125323

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er inkludert i husleia.

    Borettslaget
    Lund Borettslag

    Borettslagets org.nr
    987532254

    Forkjøpsrett
    Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenummer: 16362631606, DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 04.03.2024: 5.54% pa. Antall terminer til innfrielse: 98 Saldo per 04.03.2024: 27 604 158 Andel av saldo: 981 506 Første termin/første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 30.06.2048 ) Flytende rente Det er ikke vedtatt avtale om IN

    Sikringsordning fellesgjeld
    Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Avtalen er løpende.

    Borettslagets forsikringsselskap
    IF

    Polisenummer felles forsikring
    SP587079

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Husdyr er tillatt. Se forøvrig borettslagets husordensregler.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

    Vei, vann og avløp
    Vei: Roselundveien er kommunal vei. Private interne veier. Vann: Offentlig nett via privat fordelingsnett. Avløp: Offentlig nett via privat fordelingsnett.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til boligbebyggelsekonsentrert småhusbebyggelse, lekeplass, frisikt iht reguleringsplan Lund vest 012320140006.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er konsesjonsfri.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 050 000 (Prisantydning) 981 506 (Andel av fellesgjeld)   3 031 506 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   3 042 746 (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    11240

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Pål Engum Jørgensen

Megler

Pål Engum Jørgensen

92 22 22 43

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev