aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til pålløkka 3A og 3B
Velkommen til pålløkka 3A og 3B

TORP Pålløkka 3 A og 3 B

Sjelden mulighet! Hel tomannsbolig og enebolig på romslig tomt- Gode leieinntekter- perfekte bolig for storfamilien.

  • kr 5 600 000
  • BRA-i 143 m²
  • 6 soverom
  • Prisantydningkr 5 600 000
  • Omkostninger -
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 600 000
  • ObjektstypeTomannsbolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1890
  • Soverom6
  • Tomt1 159 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 5 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: ,- )) Omkostninger totalt: 159 140,-   5 759 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger over alle 3 enhetene 1 etg hovedbolig er disponiblet rom merket soverom. Det er disponibelt rom likt plantegningen av 2 etg.
Anne Margrete Jonassen ved Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere denne unike muligheten i markedet. Denne eiendommen bestående av en hel tomannsbolig og en enebolig har totalt 3 godkjente enheter for utleie som samlet kan gi attraktive leieinntekter og yield. Dette er en eiendom som utmerker seg med sin gode størrelse og utforming samt sitt mangfold i bruksmuligheter etter ønsker og behov. Eiendommen treffer markedet bredt og er perfekt for både storfamilien, og for de som ønsker en fin bolig og likevel ha muligheter for god utleie. I tillegg er dette eiendommen for et eiendomsselskap eller privatperson(er) som ønsker kjøpe eiendommen som en investering og skape gode boliger for de rette leietakerne. Pålløkka 3 A og B ligger sentralt mellom Fredrikstad og Sarpsborg.
Velkommen inn, 1 etasje av tomannsboligen

Pålløkka 3 A og 3 B, Østfold

  • Tomt
    1159m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er svært romslig og i overkant av et mål. Dette gjør at både tomannsboligen og eneboligen får sine egne naturlige soner og uteplasser. Hagen er lett opparbeidet med hekk og plen, men den ønsker seg litt kjærlighet i vår og sommer for igjen å fremstå i sin beste prakt. Solforholdene er gode, hagen venter på å igjen bli fylt med barbeinte føtter, barnelek, latter og herlige sammenkomster med venner og familie. Begge bygningene er godt og naturlig plassert i forhold til utnyttelsen av tomten. Innkjørselen er gruset, her er det plass til parkering av et flertall biler. Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det vil ofte medførearealavvik i forhold til eksisterende areal i marka. For å få nøyaktig grensebestemmelse anbefales det å rekvirere ny oppmåling.

    Beliggenhet
    Velkommen til ditt nye nærområde, eller kanskje det er mer treffende å si velkommen til ditt nærområde for din nye eidnosmsinvestering. Enten du vil bo her selv, eller gi leietakere gode boligopplevelser så er dette er et flott og populært boligområde. Nærområdet her på Torp byr på rolig villaområde, lokale butikker og ikke minst den fantastisk bra beliggenheten mellom byene Fredrikstad og Sarpsborg. Klarer du ikke å bestemme deg for hvilken by som er din favoritt så er dette en god plassering, her kan du nyte av det beste begge disse byene har å by på. Minuttene til bykjernene enten den ene eller andre veien er ikke mange. Mot Sarpsborg så åpner også dette opp den gode tilgjengeligheten til E6 og dermed også strake veien sørover til Sverige eller nordover til Oslo og Gardermoen. Skulle du ønske å la bilen stå så er det gode rutetilbud med kollektivt mellom byene. Dette verdsetter også de riktige leietakerne om det er hensikten med kjøpet. Vil du bruke nærområdet og handle mer lokalt så er Østsiden storsenter beliggende på Sellebakk. Er du glad i noe annet enn asfalt under føttene så er Glommastien et høydepunkt vel verdt å trekke frem. Glommastien er en flott 35 km lang sti langs Glomma. Her kan du ta piknikk- kurven på armen og vandre langs elven, innholdet i kurven, enten det er grillmat eller påsmurt kan nytes på en av de flere opparbeidede rasteområdene. Skulle en få lyst på en varm kaffe eller kanskje en kald øl i sommersolen så ender Glommastien i den erverdige gamlebyen. Tenk å ha nord Europas best bevarte festningsby i området, her ligger det et godt utvalg kafeer og restauranter i autentiske bygårder.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Barnehage/skole/fritid
    Nærområdet har et utvalg barnehager: Gråtass barnehage AS ca 0,5 km Trollklubben barnehage AS ca 0,7 km Skoler: Torp barneskole ca 0,5 km Borge ungdomsskole ca 3,3 km Akademiet vgs. ca 8 km St. Olav vgs ca 8,7 km Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

    Offentlig kommunikasjon
    Fra eiendommen i Pålløkka 3A, B er det et godt tilbud av kollektivt både lokalt og til knutepunkter som tar deg mot de større byene og åpner opp de gode pendlermulighetene mot Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss og Oslo. Linje 7 mot Fredrikstad og Sarpsborg går fra hovedveien ca 0,2 km Fredrikstad busstasjon va 7,9 km Fredrikstad togstasjon ca 8 km Oslo Gardermoen en kjøretur på ca 1 t 30 min.

    Byggemåte
    Tomannsbolig Byggegrunn av fjell og antatt noe leire. Grunnmur av granitt. Deler av boligen er oppført på pilarer til støpte fundamenter. Etasjeskillere av tre. Yttervegger i bindingsverk med liggende kledning. Saltakkonstruksjon tekket med korrugerte stålplater. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Vinduer og verandadører i tre med isolerglass. Ytterdører i tre. Enebolig Byggegrunn av fjell og antatt noe leire. Grunnmur av granitt. Ringmur/grunnmur på tilbygg av antatt pusset Leca. Deler av boligen er oppført på pilarer med støpte fundamenter. Etasjeskillere av tre. Yttervegger i bindingsverk med liggende kledning.Saltakkonstruksjon tekket med korrugerte stålplater. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Vinduer i tre med isolerglass, ett vindu uten isolerglass. Verandadør i tre med isolerglass. Ytterdør i tre. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 19.04.2024 av Erik Pedersen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Har du bodd i boligen siste 12 måneder? Nei 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Begge badene i hovedhuset er bygd fra grunnen av tidligere eier og badet i tilleggsbyggnaden er litt utvidet. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja Tidligere eier fornyet bad i hovedhus og bad i tilleggsbyggnad er tettet/membran men ikke byttet slurk i henhold til tidligere opplysninger. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Lekkasje i kjøkkenavløp i krypkjeller, tettet av rørlegger Arne Nilsen AS, Recover og Olimb rørfornying. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, det er litt fukt i kjeller 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja, litt ujevne gulv. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Installasjon tre luft til luft varmepumper 2018. Arbeidet er utført av Fixel AS og Norsk Klimasenter AS. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Nei 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Nei. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Deler av boligen er renovert av tidligere ufaglært eier. 17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja, Eiendommen består av tre boenheter. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? ja, utvidelse av deler av boligen av tidligere eier. 21. Er det foretatt radonmåling, Nei. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Nei.

    Innhold
    Tomannsboligen og eneboligen tillbyr følgende fordeling av rommene: Tomannsbolig 1 Etg: Entre, stue/ kjøkken, soverom 1, soverom 2, disponibelt rom, bad/ vaskerom. 2 Etg: Trapperom, entre, Kjøkken/ stue, Soverom 1, soverom 2, disponibelt rom, bad/ vaskerom. Enebolig 1 Etg: Entre, stue/ kjøkken, soverom 1, soverom 2, bad/ vaskerom, bod. For informasjon oppført under innhold henvises det videre til punkt om standard og ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse.

    Standard
    Hjertelig velkommen hjem til Pålløkka 3 A og 3 B. Denne eiendommen skiller seg ut i markedet med sine flertallige segmenter den treffer, samt alle de ulike bruksmuligheter. Den horisontaldelte tomannsboligen i tillegg til eneboligen treffer både storfamilien som ønsker å bo samlet, men likevel hver for seg, de som ønsker å bo fint i en av enhetene og leie ut de resterende eller de som ønsker å kjøpe eiendommen for å leie ut samtlige enheter med potensielt gode leieinntekter og yield. Tomannsboligen har en relativt lik planløsning i 1 og 2 etasje. Høydepunktene ved tomannsboligen må være den lyse, åpne og luftige følelsen som kjøkken og stuen gir. Her er vinduene mange og store,med utsikt over herlig landskap i begge etasjer. Verandadør i glass leder ut til balkongen i 2 etasje og verandaen i 1 etasje. Her er det også direkte tilgang ned til den herlige hagen. Stuene har begge spotter i takene og varmepumpe for god oppvarming når kaldere dager igjen en dag kryper på. Begge etasjene tilbyr gode og funksjonelle kjøkkeninnredninger, flislagte bad med varmekabler og opplegg for vaskemaskin, 2 gode soverom i tillegg til bod og disponibelt rom som kan bli flotte hjemmekontor, alt etter egne ønsker og behov. Eneboligen har en koselig og lun entre som ønsker deg hjertelig velkommen. Stuen og kjøkkenet danner også her et herlig allrom og midtpunkt for huset. Alt ligger tilrette for å skape god stemning og minner med familie og venner. Stuen gir tilgang til en hyggelig veranda som har plass til en liten sofagruppe og et spisebord, her kan sommerkveldene nytes. Begge soverommene er av god størrelse og badet er delikat flislagt, et perfekt sted å få en god start på dagen. God planløsning, samt lyse og rolige farger er gjennomgående i hele eneboligen. Velkommen på visning. I det følgende er det gjengitt viktig informasjon fra tilstandsrapporten. Hel tomannsbolig med ukjent opprinnelig bygge år. Tilbygget er fra 2017. Fra teknisk rom i kjeller er det adkomst til ikke målbar krypkjeller. Verandaer på 8 kvm i hver etasje. Anneks med ukjent opprinnelig bygge år. Tilbygget i 2017. Under tilbygg er det krypkjeller med utvendig adkomst i ringmur/grunnmur. Veranda på 9 kvm. Standarden er normal, dog må det påregnes oppgraderinger. Takstmannen har grundig undersøkt de ulike rom, konstruksjoner og bygningsdeler. Der det er avdekket avvik er det også angitt anbefalte tiltak. Det understrekes at dette kun er en oppsummering. Hele rapporten må leses for å få en oversikt over boligens tilstand. Oppsummert: - Eiendom med 3 godkjente boenheter. - Normal standard. - Oppgraderinger må påregnes. - Pen tomt med gode sol og lysforhold. - Rolig og sentral beliggenhet. Standard Tomannsbolig Innvendig På gulv er det overflater av laminat og fliser. Veggoverflater av slettmalte flater og fliser. I tak er det slettmalte flater og takessplater. Lukket trapp i tre mellom etasjene. Våtrom Bad/vaskerom i 1. etasje fra nyere dato. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggfestet toalett, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin. Bad/vaskerom i 2. etasje fra nyere dato. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggfestet toalett, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin. Kjøkken Kjøkkeninnredning i 1. etasje med ukjent alder. Kjøkkenet har profilerte fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr og platetopp, underbygget oppvaskmaskin Kjøkkeninnredning i 2. etasje fra nyere dato. Kjøkkenet har slette fronter og laminat benkeplate. Frittstående komfyr og kjøl/fryseskap, underbygget oppvaskmaskin. Tekniske installasjoner Vannrør av pex (rør-i-rør) , kobber og flexislange. Blanding av nyere og eldre vannrør. Avløpsrør av plast. Blanding av nyere og eldre avløpsrør. Nedre del av avløpsrør samt bunnledning er av støpejern. Varmepumper fra 2016. To varmtvannsbereder på 200 liter fra hhv. 1980 og 1990-tallet. Sikringsskap i begge etasjer med automatsikringer. El-kontroll foretatt i 2017 uten avvik. Tomteforhold Drenering med ukjent høy alder. Utvendige avløpsrør av ukjent type og vannledning av ukjent type, med ukjent høy alder. Standard Enebolig Innvendig På gulv er det overflater av laminat og fliser. Veggoverflater av malt mdf panel og fliser. I tak er det slettmalte flater og takessplater. Våtrom Bad/vaskerom fra nyere dato. Rommet har innredning med nedfelt servant, gulvfestet toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Kjøkken Kjøkkeninnredning fra nyere dato. Kjøkkenet har slette fronter og laminat benkeplate. Frittstående komfyr og kjøl/fryseskap, underbygget oppvaskmaskin. Tekniske installasjoner Vannrør av pex (rør-i-rør), flexislange og forniklet kobber. Avløpsrør av plast. Varmepumpe fra 2016. Varmtvannsbereder på 200 liter fra nyere dato. Sikringsskap med automatsikringer. El-kontroll foretatt i 2017 uten avvik. Tomteforhold Utvendige avløpsrør av ukjent type og vannledning av ukjent type, med ukjent høy alder. I det følgende er det gjengitt avvik fra tilstandsrapporten. Tomannsbolig TG3 Store eller alvorlige avvik Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjentemåleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Videre observeres noe knirk. Konsekvens/tiltak ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Tomannsbolig TG 2 Avvik som kan kreve tiltak Utvendig > Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Utvendig > Nedløp og beslag Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på enner/nedløp/beslag. Utvendig > Veggkonstruksjon Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Værslitte skjørtebord og hjørnekasser. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverk på veranda i 2. etasje er målt til ca. 89 cm. I henhold til dagens krav skal rekkverk være minimum 1 meter. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Krypkjeller Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er manglende fuktsperre på bakken. Det måles noe utslag i krypkjeller i etasjeskillere mot 1. etasje. Begrenset med ventilering samt manglende fuktsperre. Innvendig > Andre innvendige forhold I teknisk rom i kjeller er det plater av eternitt mot etasjeskillere til 1. etasje. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling Svellinger på nedre del av dørlister. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det registreres videre noe svertesopp i silikon mellom gulv og vegg. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt. Det mangler dokumentasjon på utførelse. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning. Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt. Det mangler dokumentasjon på utførelse. Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje frainnebygget sisterne. Sisternen kan være utført med innebygget sealingbag eller lignende. Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Sisternen kan være utført med innebygget sealingbag eller lignende. Kjøkken > 1. etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning Det er påvist at overflater har noe skader. Noe svellinger på undersiden av benkeplate. Kjøkken > 1. etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk Begynnende høy alder på ventilator. Tekniske installasjoner > Vannledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Gjelder kun de eldste rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Gjelder kun de eldste rør. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tomteforhold > Drenering Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det måles forhøyede verdier på vegger i kjeller. Vurderes som normalt. Noe kapilærkrefter og kapilærsug vil som regel alltid forekomme. Noe synlig fuktinnsig. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Det er registrert løs puss på muroverflater. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tomannsbolig TG2 Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak. Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv Tomannsbolig TGU Konstruksjoner som ikke er undersøkt. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Saltakkonstruksjon. Ikke eget loft å undersøke da taket innvendig går tilnærmet helt til mønet. Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Enebolig TG 3 Store eller alvorlige avvik. Utvendig > Dører Det er påvist andre avvik. Dører har råteskader. Konsekvens/tiltak Råteskadede dører må skiftes ut. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det måles store skjevheter i alle rom og gjennom hele etasjen. Konsekvens/tiltak ?For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Enebolig TG2 Avvik som kan kreve tiltak. Utvendig > Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Utvendig > Nedløp og beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Råteskader på skjørtebord på bakside. Utvendig > Vinduer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist andre avvik: Svertesopp på utvendige lister. Vindu i bod har slitasje og høy alder. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverk er målt til ca. 88 cm. I henhold til dagens krav skal rekkverk være minimum 1 meter. Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Krypkjeller. Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er noe synlig vanninntrengning i kryperommet som vurderes som relativt normalt når det er synlig fjell. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt. Det mangler dokumentasjon på utførelse. Kjøkken > 1. etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning. Det er påvist at overflater har noe skader. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Enebolig TG2 Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv Enebolig TGU Konstruksjoner som ikke er undersøkt. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Ikke egen luke til loft. Det anbefales på et generelt grunnlag å montere loftsluke for jevnlig inspeksjon av konstruksjonen. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom Det er utenpåliggende røropplegg og hulltaking med fuktsøk er derfor ikke fysisk mulig. Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgave for utfyllende informasjon.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Tomten er romslig med god plass til parkering av flere biler på egen gårdsplass.

    Forsikringsselskap
    Fremtind

    Polisenummer
    21505701

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: ,- )) Omkostninger totalt: 159 140,-   5 759 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Tomannsboligen varmes opp med følgende varmekilder: Varmekabler på begge badene Varmepumpe i hver enhet Utover dette er det elektrisk oppvarming med panelovner. Sekundærboligen varmes opp med følgende varmekilder: Varmekabler på badet Varmepumpe montert i åpen stue og kjøkken Utover dette er det elektrisk oppvarming med panelovner.

    Info strømforbruk
    Tomannsboligen og sekundærboligen har alle vært utleid etter nåværende eiers ervervelse. Informasjon om strømforbruk foreligger derfor ikke.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    44993

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatt er inkludert i de kommunale avgiftene.

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskiftet. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 % av markedsverdi for primærbolig, 95 % for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 % for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

  • Offentligrettslige pålegg
    Det foreligger et generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp. Fredrikstad kommune krever at alle private septiktanker og slamavskillere tilknyttet offentlig avløpsnett kobles ut.

    Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3107/620/30: 08.02.2024 - Dokumentnr: 1077216 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Jal Eiendomsmegling AS Org.nr: 898 489 582 Elektronisk innsendt 11.08.1978 - Dokumentnr: 402788 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3107 Gnr:620 Bnr:13 EIENDOMEN HAR TIDLIGERE HATT FESTENUMMER 01.01.2020 - Dokumentnr: 1069890 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0106 Gnr:620 Bnr:30 01.01.2024 - Dokumentnr: 8935 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3004 Gnr:620 Bnr:30

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest datert 30.11.2017 for oppføring av tilbygg til tomannsbolig, samt enebolig. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelige boliger. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest. Den 23.05.2017 ble søknad om oppføring av tilbygg til tomannsbolig samt sekundærbolig innvilget, se vedlegg i salgsoppgaven. Det opplyses dog at det er gjort endringer fra godkjennelse som ikke er omsøkt. Tilbygget tomannsbollig fraviker fra dagens bygg med følgende punkter: - Fasade mot vest: Det er på angitt tegninger tegnet inn en ytterdør til høyre på inngangspartiet. Dagens bygg har imidlertid to ytterdører ved siden av hverandre. En for inngang til 1 etg. og en for inngang til 2. etg. Inngangsparti er også tegnet med overbygg. - Fasade mot øst: Det er på angitte tegninger tegnet inn 3 vinduer fra bakkenivå til etasjeskiller. Dagens bygg har ikke vinduer i u. etg. Det er kun et mindre vindu til venstre for inngangen/ nedgangen til kjeller. 1 og 2 Etg Innvendige plantegninger datert 18.06.2016 fraviker fra dagens plantegninger på følgende områder: - Påbygg/ Entre har på dagens plantegninger ikke trapperom. Trapperom er flyttet til den andre hovedinngangen som leder rett opp til 2. etg. -Innvendig bod er i opprinnelige tegninger laget med skråvegg. På ny plantegning foreligger det ikke skråvegg. -Kjeller vises ikke på plantegning fra mottatte tegninger av kommunen. Det er for sekundærbolig mottatt byggetegninger datert 26.07.1985 og byggetegninger, samt plantegning for oppføring av tilbygg til tomannsbolig datert 18.06.2016 Innvendige plantegninger for sekundærbolig fraviker fra dagens plantegninger på følgende områder: -Det er på plantegning 3 soverom, på ny plantegning foreligger det 2 soverom. - Bod til venstre for kjøkken er flyttet til venstre for badet. På plantegninger fra 2016 er dette rommet merket soverom. På dagens plantegninger er rommet merket vaskerom. Dagens bruk er bod med varmtvannstank. Det oppfordres til at kjøper setter seg godt inn i tegninger og kontakter eiendomsmegler, byggesak Fredrikstad kommune ved spørsmål. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til alle overnevnte saker, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det understrekes at alle forhold knyttet til bruk lovlighet, tilbygg m.m må undersøkes hos PBE i Fredrikstad Kommune.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. 

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av: Kommuneplan Fredrikstad 2023- 2035 Godkjent/vedtatt: 15.06.2023 Formål/ Hensynssone: 1001 - Bebyggelse og anlegg Reguleringsplan: Eiendommen er ikke regulert. Arealplaner under arbeid: Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen. Ved områdeanalyse ligger boligen innenfor aktsomhetsområde for radon med status risiko. Ved samme analyse ligger også boligen innenfor kulturminner- Sefrak- bygninger med status vær oppmerksom.

    Adgang til utleie
    Tomannsboligen og eneboligen, totalt 3 enheter kan leies ut. Samtlige enheter har vært leid ut under nåværende eiers eiertid. Tomannsboligen og eneboligen gir samlet gode leieinntekter og Yield med følgende estimater. Tomannsbolig 1 etg: ca 12 500- 13 900 Tomannsbolig 2 etg ca 12 500- 13 900 Enebolig ca 12 500- 13 900 Estimerte samlede leieinntekter 37 500- 41 700 Det påpekes at beregninger av leieinntekter er et ca estimat og at leieinntekter vil variere med markedet.

    Verneklasse/sefrak
    Det gjøres oppmerksom på at er SEFRAK-registrert med ID106 6204 11 og 106 6204 10. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Kommunen har opplyst at bygget har vernestatus, noe som kan medføre større restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: ,- )) Omkostninger totalt: 159 140,-   5 759 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12 950 ,- oppgjørshonorar kr 8250 ,- og visninger kr 2 800,- st. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50 000,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 30 450 ,- Utleggene omfatter Grunnpakke enebolig 5 500,- og markedspakke 24 950,- Oppgjørshonorar 8 250,- Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2 500,- per time for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Margrete Jonassen

Megler

Anne Margrete Jonassen

48 44 46 46

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev