aktiv-eiendomsmegling
17.12.2021

Slik blir kroppen påvirket av budrunden

Å bytte bolig er stort for de aller fleste av oss . Ofte så stort at det setter i gang både fysiske og psykiske reaksjoner. Men hva skjer egentlig i kroppen når vi kjøper eller selger bolig – og hvorfor?

.

.

Vi forelsker oss på visning, blir klam i hendene under budrunden, forlater et sted vi har bodd i i mange år med litt vemod – og låser oss inn i et nytt hjem med sommerfugler i magen. Dette er uvante situasjoner for oss, og vi gjør det som regel kun et fåtall ganger i løpet av livet.  

Derfor blir mange stresset av budrunden 

Det er ikke så rart at kroppen reagerer når du er i ferd med å gjøre ditt, kanskje, dyreste kjøp noensinne. Lars Gullestad, lege ved Colosseumklinikken Medisinske Senter i Oslo, forteller hva som skjer i kroppen: 

– En budrunde er gjerne en miks av nervøsitet og spenning, og ikke en stor fysisk belastning folk ikke er i stand til å håndtere.

Lars Gullestad

Lars Gullestad

Lege ved Colosseumklinikken Medisinske Senter i Oslo

– Det er helt normalt å oppleve stressymptomer i uvante situasjoner, slik som en budrunde. De vanligste symptomene er høyere puls, klamme hender eller litt skjelving i kroppen eller i stemmen. Isolert sett er ikke dette farlig. 

Noen får økt puls bare av å høre ordet budrunde, andre har godt med is i magen. En budrunde kan være en stor følelsesmessig påkjenning uavhengig av hvor lenge den varer. Stresset gjør oss skjerpet og kan komme godt med i en slik situasjon, men man bør ikke føle at det tar overhånd. 

– At kroppen reagerer med stress er helt normalt. Det er slik den forbereder seg på utfordrende situasjoner. Man kan helt klart trene på å håndtere situasjonen ved å forberede seg på situasjonen på forhånd, det er både idrettsutøvere og næringslivsledere gode på før de skal ut i konkurranse eller snakke foran en stor forsamling, avslutter Gullestad. 

En god megler kan senke stresset

I en stressende situasjon som boligkjøp- og salg, kan god megling gi positiv innvirkning på stressnivået. Det er Randi B. Ødegaard, eiendomsmegler ved Aktiv Hønefoss et levende eksempel på. Hun har 12 års erfaring med å veilede mennesker som skal ta sine livs kanskje største avgjørelser. 

– Jeg møter nye folk hver dag, og alle har ulike behov. Noen er usikre og må bli holdt i hånda gjennom hele prosessen, mens andre har vært gjennom det tidligere.

Randi Braathen Ødegaard

Randi Braathen Ødegaard

Eiendomsmegler MNEF ved Aktiv Hønefoss

– Jeg selger boliger, men siden jeg er delaktig i et såpass stort øyeblikk i folks liv, er det å gi trygghet og ærlige råd den viktigste og mest givende delen av jobben min, fortsetter Ødegaard. 

I mange år har vi gjennom Norsk Kundebarometer vist at vi er blant bransjens beste. En god megler er kompetent, proaktiv og kundeorientert. Vi sikrer at personer som har vært på visning gis god rådgivning, og at selger har riktig forventning til salget. Det er når både selger og kjøper er fornøyd at vi har gjort jobben vår.

God megling kjenner du på kroppen 

Med to eksperimenter utforsker vår nyeste kampanje hva som skjer med kroppen og følelseslivet i en budrunde. For hva skjer med hjerneaktiviteten til Mari da budrunden tar en uventet vending? Og kan man se gode nyheter i pulsslagene til Ida og Fridtjof som byr på sitt første hus?

youtube_video_preview
youtube_video_preview

Meld deg på vårt nyhetsbrev