aktiv-eiendomsmegling
17.12.2021

Slik skaper du en luftig
romfølelse i små rom

Med smart møblering og riktig fargebruk kan du få frem potensialet i alle rom. Her er våre tips til hvordan du kan leve mer komfortabelt selv på liten plass.

.

.

Det er ingen enkel oppgave å få plass til alt man trenger i alle rom, men med disse grepene vil rommet virke både større og mer innbydende. 


– Når du ser et bilde av et rom i en boligannonse, ønsker vi å vise rommet fra sin beste side og fremheve potensialet i det. Grepene vi bruker til boligstyling og visninger kan selvsagt også brukes hvis du vil bedre romfølelsen der du bor. 

Nika Nasibi

Nika Nasibi

Eiendomsmegler MNEF / Partner ved Aktiv Arna og Åsane

1. Rydd vei og prioriter hva du trenger 
Minimalisme er viktig når du skal få utnyttet arealet best mulig. Prioriter hva du trenger og fjern det du kan klare deg uten. Romfølelsen blir bedre når man ser mer av gulvet og veggene, så sørg for at ting ikke opptar mer plass enn nødvendig. Flytt møblene unna der du pleier å gå, og invester i noen praktiske og plassbesparende oppbevaringsløsninger for å gjøre rommet mer organisert.  

2. Multifunksjonelle møbler 
Har du små rom du ønsker å innrede er møbler med flere funksjoner både effektive og plassbesparende. Skapseng, kjøkkenbord eller sofa med oppbevaring, stoler som kan stables, møbler som kan brettes sammen eller kanskje et salongbord med hemmelige hyller? Mulighetene er mange. 


3. Skap et luftig uttrykk
Luft og lys gir en illusjon av mer plass. Velg lamper og belysning som gir godt lys, og slipp inn dagslyset ved å gi slipp på tunge, mørke gardiner. Jo nærmere taket lampene henger, jo mer lys utgir de. Slik skaper du en illusjon av at rommet har god takhøyde. For et luftig uttrykk er det lurt å velge møbler som bygger i høyden fremfor bredden. En nett sofa, stoler uten armlener og høye hyller gir gjerne et fint og åpent uttrykk. 

Har du mange møbler og eiendeler i rommet oppleves det mer rotete. Derfor kan det være bedre å velge seg ut et par større møbler fremfor mange små. En stor sofa tar mer plass, men kan være et riktig valg hvis det skaper rene linjer og den passer i rommet. 

4. Smarte fargevalg for små rom 
I likhet med lys lar også farger seg påvirke av omgivelsene. Du har kanskje hørt at hvitt og andre lyse farger er det mest ideelle valget når du skal få et lite rom til å virke større. Det er ikke alltid fasiten. Sterile rom uten kontraster kan fort fremstå mindre enn de egentlig er. En ren fargepalett med jordfarger kan oppleves harmonisk. Ønsker du sterke farger og kontraster, kan dette fint brukes på interiør som puter, pledd og bilder, for å skape en fin dybde og gi sjel til rommet. 

Hvordan du maler rommet påvirker også romfølelsen. Noen ganger kan det være virkningsfullt å male en kontrastvegg, mens andre ganger er det bedre å male hele rommet i samme farge. Vil du gi en illusjon av at det er høyere under taket, kan det være en idé å fjerne taklistene eller male de i samme farge som veggene. 


5. Strategisk bruk av speil og planter  
Et stort speil kan gjøre en stor forskjell i et lite rom. Speil gir en illusjon av mer plass, samtidig som rommet oppleves lysere. Grønne planter er kjent for å gi bedre inneklima, men de kan også bedre romfølelsen. «Slanke» planter eller planter som kan henges fra taket er også plassbesparende. 


Skal du selge bolig? 
Er du i tvil om hvordan du bør vise boligen din fra sin beste side? Ta kontakt med din lokale Aktiv-megler for tips og råd. Vi er her for å hjelpe deg. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev