aktiv-eiendomsmegling
15.03.2022

Slik vinner du budrunden

Gode forberedelser og en god taktikk må til om drømmeboligen skal bli din.

.

.

Jakten på drømmeboligen er både spennende og tidkrevende. Mest nerver er det knyttet til selve budgivningen. Målet om å stå igjen som vinneren av budrunden kan få hvem som helst til å miste hodet.


– Husk at det å kjøpe bolig er en av de største investeringene du gjør i livet, så her gjelder det å være forberedt og ha en god taktikk, sier Karianne Amlie.
Karianne Amlie er eiendomsmegler og partner hos Aktiv Grønland/Bjørvika. Du har kanskje også sett henne som programleder i Boligjakten og Boligkjøp i Blinde på TV3. Hennes beste råd til deg som står på nippet til å kapre drømmeboligen.

1. Les takst og prospekt nøye 
Gjør alle de undersøkelser du kan rundt boligen for å være sikker på at du kjøper det du tror du kjøper. Ta gjerne også med deg en fagperson på visning dersom du har mulighet til det.

2. Velg taktikk
Velg en taktikk etter det markedet du vil inn i. Ring megleren etter siste visning og forhør deg om hvor mange interessenter som står på visningslisten. Forhør deg også om hva tilsvarende objekter nylig har gått for. 

3. Kvitt deg med konkurrentene
I pressområder med få boliger og mange om beinet, full visning og mange på visningsliste, kan et bud over prisantydning med en gang være en lur strategi. Da kan du forhindre at mange potensielle budgivere blir med i budrunden.

 

4. Sett deg på gjerdet
I et roligere marked er det en helt annen taktikk som kan fungere. Setter du deg på gjerdet og venter, kan du unngå å være den som presser prisen oppover. Er det ingen andre som legger inn bud, er det et godt tips å legge inn et bud under takst for å lodde stemningen hos selger. Også når budrunden er i gang, kan det lønne seg å avvente situasjonen. Hold kontakten med megler, så du har kontroll på hvor mange som er med. Kom så med et bud når det nærmer seg fristen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev