aktiv-eiendomsmegling
17.12.2021

Derfor kan du også selge om vinteren

Snø, mørke og kulde behøver ikke være en hindring når du skal selge bolig.

.

.


Pål Melbye gir sine beste tips til deg som vurderer å selge om vinteren. Han er megler med over ti års erfaring og jobber som salgssjef for Aktiv. 

Selv om flere kjøper og selger om våren, er ikke det synonymt med at du ikke kan selge på vinteren. I flere tilfeller kan det rett og slett lønne seg å selge i vinterhalvåret.

– Ifølge tall fra Eiendom Norge ble det til sammen publisert 22.201 boligannonser i mai og juni 2020. Til sammenlikning ble det lagt ut 14.771 annonser i januar og februar samme år. Samme tendens så vi i 2019. En ville tro at de fleste boliger kan selges året rundt selv om det er hvitt på bakken. Likevel velger mange å vente til våren selv om mange også er på boligjakt i januar, forteller Melbye.  

Bør du selge om våren eller vinteren? 

I sommerhalvåret pryder frodige hager, terrasser, bakgårder, balkonger og uteplasser boligannonsene. Det er vakkert, men langt fra unikt.

– Svært mange legger ut boligen for salg om våren. Det medfører høyere konkurranse om de samme boligkjøperne. I tillegg kan det bli mer utfordrende å skille seg ut fra konkurrentene på markedet.

Pål Melbye

Pål Melbye

Salgssjef for Aktiv

Når på året du bør selge kommer helt an på objektet ditt. En sommerhytte på Sørlandet eller en bolig med svømmebasseng stråler ekstra når bakken er bar og sola skinner. Mens en bolig med langrennsløyper rett utenfor døren eller en hytte på fjellet kan vise seg fra sin fineste side på vinteren. 

Kjøp og selg i samme marked 

Menneskers livssituasjon endrer seg stadig og folk er på boligjakt selv om det ikke er lyst og bart ute. Har du kjøpt bolig i vinterhalvåret råder Sønsteby deg å selge i samme marked.

– Går markedet greit når du kjøper er det en fordel å dra nytte av dette når du skal selge egen bolig. Går det derimot litt trått, har du tid til å la boligen ligge litt for salg, siden du selger i samme marked. For enkelte koster det gjerne mer å sitte på to boliger enn det koster å selge om vinteren, forteller Melbye.

Dette bør du tenke på når du skal selge bolig på vinteren 

1. Går du med tanker om salg? Kontakt en lokalkjent megler tidlig
Han eller hun kjenner godt til salgstrendene for ditt område og kan komme med nyttige råd. 

2. Har du et fint uteområde? 
Sørg for å få tatt bilder i sommerhalvåret til boligannonsen og salgsoppgaven. Disse kan også vises på en PC- eller TV-skjerm under visningen. Når du skal ta vinterbilder bør du være forberedt på at været kan by på snø og sludd. Sett derfor av noen ekstra dager til foto. Det samme gjelder om sommeren, med tanke på regn. 

3. Selger du en eiendom? 
Vis frem hvor fint det er hos deg om vinteren. Vinterstyling som skinnfeller i utemøbler, lyng og bålpanne gir en stemningsfull atmosfære. 

4. Selger du en leilighet? 
Måk snø, sett ut møbler med skinnfeller og skap en lun og koselig stemning med lyslykter. Har du utsikt kan den også være nydelig om vinteren, spesielt på kvelden når det mørkner og man ser alle lysene fra bebyggelsen i området. 


5. Utnytt deg av lokalområdet 
Ligger boligen i nærheten av skog og mark, så legg vekt på hvor fint det er å bruke nabolaget også om vinteren. Skøytebane, akebakke, skiløyper, pilking eller liknende. 

6. Vær forberedt på snø, mørke og kulde
Måk og strø godt før visning om nødvendig, og sørg for hyggelig belysning både inne og ute. Pass på at det er godt og varmt inne, og fyr i peisen om du har. Tenn stearinlys eller elektriske stearinlys for å skape stemning. Er det mørkt ute, er det ekstra hyggelig å komme inn til en varm og god atmosfære. 

7. Vurder om du bør investere i en ekstra utelampe eller to
Det er viktig at visningsdeltagerne får anledning til å kikke i garasje og ute, selv om det kanskje er skumring.

8. Vær fleksibel med tanke på privatvisninger
Dersom noen ønsker å se flere ganger, eller komme innom en tur på dagtid så kan det være smart. Ikke alle bestemmer seg etter å ha sett boligen en gang, noen trenger litt bedre tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev