aktiv-eiendomsmegling
17.12.2021

Grepene som kan gi deg mer for boligsalget

Ofte trengs det kun litt finpuss før verdien på boligen øker. Hvilke grep bør du legge tid og penger i? Marielle Skoglund Skybakmoen, eiendomsmegler ved Aktiv Solør, har gode råd.

.

.

En ekstra innsats før visning kan gi stor gevinst i budrunden. Utdaterte kjøkkenfronter, laminat med skader og slitte fuger vil slå negativt ut i en tilstandsrapport som igjen kan dempe interessen. Boligen bør skinne når den skal selges. Reparer og frisk opp ting som kan gi et dårlig inntrykk. 

– Vil du øke boligens verdi før salg, anbefaler jeg først og fremst at du gjør boligen mer attraktiv for målgruppen. Et godt førsteinntrykk og høy standard kan øke boligens verdi.

Marielle Skoglund Skybakmoen

Marielle Skoglund Skybakmoen

Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig ved Aktiv Solør

Bør du vurdere en alternativ planløsning?

Bygger du om en 2-roms til en 3-roms vil du få en større kjøpergruppe og bli aktuell for blant annet barnefamilier. Det kan være krevende å bygge et ekstra rom, så spør megleren din om råd for å finne ut om det lønner seg for deg.  

– Vi ser alltid an boligens målgruppe og deres behov. Der det vil være lønnsomt å gjøre endringer, skisserer vi opp en alternativ planløsning, eller viser bilder av tilsvarende leiligheter, forklarer Skybakmoen.  

Unngå store oppussingsprosjekter 

Bytte kjøkkeninnredning, pusse opp badet, bygge balkong eller sette inn peis? Slike ting kan øke boligens verdi, men gir ikke nødvendigvis en høyere salgssum.  


– Er badet utdatert, mens resten av boligen har topp standard, er det kanskje ikke nødvendig å bruke masse penger på oppussing. Kjøpers smak kan være helt motsatt av din. Unngå store oppussingsprosjekter så lenge utgangspunktet ikke er veldig dårlig, råder Skybakmoen.  

5 ting som kan gi deg mer for boligsalget  

1. Frisk opp med maling og styling
Maling og styling er et lønnsomt og rimelig grep som kan gjøre at boligen din skiller seg ut i mengden. Se gjerne an konkurrentene dine på FINN; maler alle i grønt og pynter med den samme vasen, kan det lønne seg å gå for noe som står i kontrast. Rådfør deg gjerne med en interiørkonsulent, en venn med god interiørsmak eller din lokale megler. 

2. Rydd, vask og fiks alt som fikses må
Stygge hakk eller merker i vegg eller gulv, løse lister, knirkete dører eller gammel fugemasse på badet? Fiks alt som er ødelagt og stygt – og vask godt. 

3. Utfør små oppussingsprosjekter
Ofte er det kun litt oppfriskning som skal til for å få boligen til å skinne. Nytt dusjkabinett, nye fronter på bad og kjøkken, sliping av gulv eller utskifting av benkeplater kan gi god effekt. 

4. Rett feil i tilstandsrapporten
En tilstandsrapport med dårlige tilstandsgrader gjør boligen mindre attraktiv på markedet. Retter du opp alvorlige ting som fuktskader, skadedyr eller feil på elektrisk anlegg vil det være svært positivt. Takstmann kommer tilbake når feilene er utbedret og oppdaterer rapporten. Er det derimot mange feil og mangler ved boligen, kan det være mer lønnsomt å selge den som et oppussingsobjekt. 

5. Gi hagen oppmerksomheten den fortjener
Hagen og uteområdet er en kvalitet ved eiendommen på lik linje med kvaliteter inne i boligen. En bolig med et fint uteområde oppnår ofte betydelig høyere kjøpesum enn en bolig uten uteområde.

Sitter du på en gullgruve som trenger litt finpuss?

Alle boliger er ulike. Er du usikker på hvilke grep du bør gjøre, er det alltid fint å få et blikk utenfra. Ta gjerne kontakt med din lokale megler for råd.

Meld deg på vårt nyhetsbrev