aktiv-eiendomsmegling
24.03.2023

Selge boligen din? Slik jobber våre meglere for at du skal få solgt

Boligsalget ditt er viktig for deg, og derfor er det også viktig for oss. I Aktiv hjelper vi deg hele veien fra verdivurdering til overtagelse, og får deg til å føle deg ivaretatt gjennom hele prosessen. 

.

.

Tar ikke oppgaven for gitt 

Vil folk dukke opp på visning, kommer jeg til å få den prisen jeg håper på, og vil megleren faktisk jobbe for at disse tingene skal skje? Dette er bare et knippe av bekymringene som kan melde seg når du skal legge ut boligen din for salg. Marthe Brenden, eiendomsmegler i Aktiv Hønefoss, beskriver en god megler som en som oppriktig bryr seg om kundene sine.  

– Når du overlater salget av boligen din til meg, så forvalter jeg faktisk noe av det mest verdifulle du eier. Dette er en stor tillitserklæring, og noe man skal ha utrolig stor respekt for.

Marthe Brenden

Marthe Brenden

Eiendomsmegler MNEF

Med en genuin motivasjon til å lytte til kundene, se den enkeltes behov og hjelpe dem i riktig retning, vil man også strebe etter å gjøre arbeidet med et boligsalg så godt som bare mulig, reflekterer Marthe.  

Som megler skal hun være mellomkvinne mellom kjøper og selger, og ivareta interessene til begge parter.  

– Vi skal selvfølgelig alltid sørge for at du som selger boligen din får høyest mulig pris for den, men det må gjøres på riktig grunnlag. Kjøpere skal ha fått all tilgjengelig informasjon om boligen før de legger inn bud, og de skal føle seg like ivaretatt under prosessen som det selgeren gjør. 

Les mer om: Kjøpe eller selge bolig? Slik påvirkes du av renteøkningen

Teknologi som hjelpemiddel 

Det er lite flaks involvert når du overlater salg av boligen din til en megler fra Aktiv. Marthe og hennes kollegaer bruker både kontakter og lokalkunnskap i jakten på din kjøper. Sistnevnte er helt essensielt for å gjøre en god meglerjobb, mener Marthe. 

Et viktig hjelpemiddel og verktøy er også det interaktive prospektet Aktiv Treff med Finn. Når rundt 98 % av alle boligkjøpere bruker Finn.no for å lete etter sin kommende bolig, er det klart at nettsiden sitter på uvurderlig innsikt i kjøpernes interesser og søkevaner. Denne innsikten får meglerne i Aktiv – som eneste meglerselskap i landet – tilgang til. Innsikten bruker de til å markedsføre din bolig mot riktige kjøpere. Slik kan de finne og treffe akkurat din kommende kjøper, og det også når vedkommende ikke leter aktivt etter bolig på Finn. 

– Aktiv Treff med Finn hjelper oss med å få flere folk på visning, gir flere budgivere og resulterer i høyest mulig salgspris for våre kunder. Denne markedsføringsmetoden er kjempegod, og vi bruker den på absolutt alle boligsalg. 

Les mer om: Selge boligen nå, eller vente?

Fokus på faglig kompetanse 

Marthe har tidligere sittet i styret til Norges eiendomsmeglerforbund (NEF), og er nå styreleder i TVB eiendomsmeglerforening. Det å holde seg oppdatert på fag er noe hun setter høyt, og også en av kvalitetene hun peker på som en forutsetning for å være en god megler. 

– Det er utrolig viktig å holde seg oppdatert på både meglerfag, marked, lover og regler. Vi skal ikke bare følge med på utviklingen, men være med på den.  

For å sikre at meglerne alltid har tilgang til oppdatert informasjon på det faglige ved rollen deres, har Aktiv etablert en egen fag- og kvalitetsavdeling. Avdelingen skal ikke bare gi meglerne gode, juridisk forankrede råd og informasjon, men er også viktige når det gjelder å bistå deg som kunde i juridiske spørsmål.  

– Fagavdelingen er helt essensiell for oss eiendomsmeglere. De tilbyr interne kurs som gjør at vi holder oss oppdatert på lover og regelverk, og har en enorm kompetanse som de bruker til å hjelpe oss med å gjøre den beste jobben vi kan for kundene våre.  

Megler og lagspiller

Jakten på drømmeboligen, samlivsbrudd, arv av bolig og økonomiske vansker er bare noen av livssituasjonene Marthe møter på når hun får i oppdrag å selge en bolig. Hun understreker derfor viktigheten av å velge en megler som ikke bare får boligen solgt for deg, men som også kan være din bauta gjennom hele salgsprosessen. Når du velger en megler fra Aktiv, kan du være trygg på at du har valgt en lagspiller.  

 – Noen ganger flytter man fordi man går gjennom utrolig vanskelige ting og står i en prosess som er enormt tung. Da skal du i det minste vite at megleren din spiller på ditt lag, og skal hjelpe deg videre.   

Finn din lokale eiendomsmegler.