aktiv-eiendomsmegling

Aktiv eiendomsmegling åpner to kontorer i Fredrikstad

Nysatsningen Aktiv Østfold gjør nå sin første etablering i Fredrikstad med to meglerkontorer omtrent samtidig. I spissen for satsningen i Fredrikstad er Jens August Larsen, som har lang fartstid som megler i byen. Han vil lede de to kontorene under navnet Aktiv eiendomsmegling Fredrikstad og Hvaler.

En viktig grunn til at Jens August Larsen tar med seg meglerforretningen sin over til Aktiv-kjeden er samarbeidet med Berg sparebank spesielt, men også de fire sparebankene, Berg, Eidsberg, Marker og Trøgstad, som står bak Aktiv Østfold, generelt.

– Vi skal etablere et godt samarbeid med Berg sparebank. Et godt banksamarbeid kommer kundene til gode. Dette har vært viktig for oss – og det er viktig for kundene. Vi har manglet dette lokalt, sier Larsen.

Tilrettelagt for god og effektiv eiendomsmegling

Den ene meglerkontoret blir i samme lokaler som Berg sparebank i Fredrikstad, og det åpnes i slutten av januar. Det andre kontoret åpnet 2. januar og det finner man midt i sentrum i Arne Stangebyes gate 11. Her har Larsen og hans 5 meglerkolleger drevet meglerkontor i flere år allerede, men da tilknyttet en annen kjede.

– Vi tror at å bli med i Aktiv blir enda bedre for de som skal kjøpe og selge bolig i vårt område. Det er et urolig marked, og da har man behov for rådgivning både knyttet til bolig, men også finansiering. Aktiv er veldig opptatt av rådgivning og har en folkelig profil. Her megler vi både flotte boliger og boliger til folk flest. Det er en profil som passer veldig godt til markedet i Fredrikstad, sier Larsen og fortsetter: 

– Hos Aktiv har man også gjort smarte investeringer i systemer og struktur som både effektiviserer budgivning og sørger for at all databehandling og prosesser er i henhold til alle lover og regler. De har gjort det veldig trygt for kundene, og samtidig tilrettelagt for god og effektiv eiendomsmegling.

Jens August Larsen har meglet i Fredrikstad siden 2010, etter flere år som megler i Oslo først. Men eiendomsmegling har han egentlig hatt interesse for og drevet med sine han var en liten pjokk. 

– Min far er advokat her i byen og har drevet med eiendomsmegling i tillegg, så jeg var ikke gamle karen da jeg ble med på befaringer, så megling er noe jeg har blodet. Jeg har jobbet i flere kjeder i Oslo, og knyttet meg også til en kjede etter at jeg startet mitt foretak JAL eiendomsmegling. Det er det selskapet jeg nå gleder meg til å ta med inn i Aktiv eiendomsmegling, sier Larsen.   

Høy lokalkjennskap, lang erfaring

Larsen og kollegaene blir værende i de samme lokalene i Arne Stangebyes gate 11 og vil også betjene kontoret i Berg sparebank med to meglere. Alle ansatte blir med videre. Det er en erfaren gjeng med svært god lokalkjennskap. På sikt ønsker de å vokse og rekruttere flere meglere.

– Vi har vært litt bortskjemt med et godt marked her lokalt. Det har nesten vært bedre enn Oslo, men nå har vi fått en korreksjon. Det er sunt, det er ikke bra at prisene stiger til himmels. Samtidig Fredrikstad er blitt en pendlerby, folk flytter hit og pendler til jobb i Oslo. På sikt skal nok derfor prisene også etter hvert litt opp igjen, mener Larsen.

Hanne Tegneby i Aktiv Østfold er svært glad for å ha fått Jens August Larsen og hans kollegaer med på laget.

– Vi har en sterk posisjon i indre Østfold, og med etableringen her i Fredrikstad er vi i gang med å styrke oss og sparebankene i de store byene. Jens og gjengen i Fredrikstad passer som hånd i hanske til vår profil og er et team vi virkelig kan bygge mer sammen med, sier daglig leder Hanne Tegneby i Aktiv Østfold.

Aktiv eiendomsmegling har over 80 kontorer i hele Norge. Kjeden er en del av Eika alliansen, slik som også Berg sparebank og de andre bankene bak Aktiv Østfold er.

– Aktiv har en klar vekststrategi om å styrke oss som kjede, og samtidig bidra til å styrke våre eierbanker. Satsningen til Aktiv Østfold og etableringen av to nye kontorer i Fredrikstad er godt eksempel på denne strategien. Vi gleder oss over å få veldig dyktige og erfarne meglere ombord. De passer veldig godt inn i vår kultur, sier administrerende direktør Karsten Onsrud i Aktiv eiendomsmegling.

Les mer om Aktiv Fredrikstad og Hvaler her.