aktiv-eiendomsmegling
30.08.2022

Aktiv fortsetter samarbeidet med Foreningen for omplassering av dyr 

Hver dag er tusenvis av mennesker innom boligannonser på nett, på utkikk etter et trygt og godt hjem. Vi vet om mange hunder som er på søken etter det samme.

Vi fortsetter derfor samarbeidet med Foreningen for omplassering av dyr (FOD), for å hjelpe både folk og firbeinte med å finne sitt nye drømmehjem. Kanskje du har plass til én til i din nye bolig? 

  

Da pandemien traff Norge, og sosial distansering ble påbudt, var det mange som valgte å skaffe seg en firbeint bestevenn. Nå er pandemien nærmest en saga blott, og vi er tilbake til normalen: i hverdagen er vi på jobb, i helgene vil vi oppleve, og i sommer kunne vi endelig ta ferien utenlands igjen. For mange nye hundeeiere var dette sannsynligvis en oppvekker - og Foreningen for omplassering av dyr (FOD) merket en stor pågang av hunder som plutselig stod uten et hjem.

Selv om FOD inderlig vil hjelpe alle dyra de kan, er ikke kapasiteten stor nok. Og her kommer vi i Aktiv inn i bildet. 

– Denne kampanjen gir oss ikke bare muligheten til å gjøre en innsats for en sak vi mener er viktig, men vi får også vist at vi er en kjede som bryr oss om mer enn bare oss selv, .

Sverre Tandberg

Sverre Tandberg

Partner og eiendomsmegler i Aktiv Sagene.


Bolig og bestevenn

I Aktiv jobber vi for at alle skal ha et trygt og godt sted å bo, selv de firbeinte små. I Norge er det flere tusen mennesker som daglig leter etter et nytt hjem — og med nye hjem kommer nye muligheter. Kanskje får de plass til én til, når de en dag får mer plass å boltre seg på? Med et økende antall hjemløse hunder i landet vårt, tenkte vi: Hvorfor ikke gi bort litt annonseplass og oppmerksomhet til dem? 

Kampanjen er såre enkel: I et utvalg av våre boligannonser vil omplasseringshunder fra FOD stille som modeller, med mål om å skjenke dyra litt sårt tiltrengt oppmerksomhet. I tillegg, tilfører de masse varme og sjarme til annonsene våre. Dette gjorde vi for første gang i vår, med hunden Nils som modell og ansikt utad. Kampanjen ga økt oppmerksomhet til både han og de andre hundene på FOD-gården.

Neste hunder ut var tispene Marya og Vivian, og i slutten av november kan man se Nikolai pryde en av Aktivs boligannonser. I selve annonsene finner du informasjon om både hus og hund - og er ikke boligen drømmehjemmet ditt, kan kanskje hunden bli din nye bestevenn allikevel?


 

– Dette samarbeidet med Aktiv er utrolig verdifullt for oss, sier Ida Nedberg Østgård fra FOD. Vi håper at samarbeidet kan nå ut til flere som ønsker å støtte oss i arbeidet vi gjør, og ikke minst er det utrolig artig at hundene våre har landet jobb som modeller, avslutter hun. 


På denne måten får vi løftet boligannonsene våre flere hakk på koselig-skalaen, samtidig som vi bidrar til en god sak med både gratis oppmerksomhet og økonomiske midler. Vi utbetaler nemlig også et ‘modellhonorar’ til hundene, i form av en donasjon til FOD på 100.000 kr, helt uten forbehold. Så kan de fortsette med det viktige arbeidet de gjør, og være bedre rustet til å løse utfordringene sine i tiden som kommer. 


Boligannonser for en god sak

For FOD er dette et kjærkomment og nyttig tiltak som bidrar til at hjemløse hunder får et trygt og godt sted å bo. For dem kom første boligannonse, med Nils i spissen, på helt riktig tidspunkt. Sommerferien nærmet seg med stormskritt, og i takt med at reiselysten økte hos det norske folk, økte også trykket på organisasjonen. 

– På FOD-gården merket vi absolutt at mange hadde planer om å reise på lengre ferier i år, nå som det var mulig å tilbringe sommerferien utenlands igjen. Kapasiteten på kenneler var sprengt fordi folk måtte ha hundepass mens de var på tur, og antallet kjæledyr som plutselig trengte et helt nytt hjem var dessverre økende, forteller Nedberg Østgård. 

Vi i Aktiv Eiendomsmegling er glade for å nå også kunne hjelpe firbeinte med å finne seg et sted å bo. Om vi klarer å få tobeinte inn i ny bolig også, er dette selvsagt en bonus. 

 

– Vi synes idéen om å inkludere FOD-hunder i våre boligannonser er veldig fin, sier Tandberg, som også kan røpe at spørsmålet om hvorvidt det er lov med dyrehold eller ei i en bolig, er en fast gjenganger på visninger i borettslag.   


Tenk deg om før du adopterer

Hundene du ser i boligannonsene våre følger naturligvis ikke med boligen dersom du skulle bestemme deg for å kjøpe den. Ser du en hund du gjerne vil ta med inn i ditt nye hjem — eller gi rom til i ditt nye — foregår adopsjonsprosessen som vanlig gjennom FOD. 

– Vi vil at de som vurderer å adoptere en hund tenker godt over hvor mye ansvar det faktisk innebærer, og også har i bakhodet at hundene våre ofte har en del bagasje, forklarer Nedberg Østgård. Ønsket om å hjelpe en hund er en viktig grunnfølelse, men man må også spørre seg selv om man kan gi akkurat denne hunden det beste livet den kan få. 


Føler du deg klar for en ny bestevenn? Besøk fod.no