aktiv-eiendomsmegling

Aktiv lanserer barnebok

For barn kan det å flytte oppleves vanskelig. Det ville Aktiv gjøre noe med, og nå gir de ut boka Olivia flytter.

Olivia flytter er laget som et verktøy for store og små for å forstå og samarbeide bedre. Den er skrevet av Agnes Thorstvedt og illustrert av Tine Svae. Thorstvedt er utdannet tekstforfatter og jobber i Svovel, Norges eneste rene barnebokhandel, der boka også fås kjøpt.

– Vi trenger flere barnebøker om flytting, og vi har stadig kunder som spør etter bøker om temaet. Svovel er opptatt av at litteraturen skal se alle barn og alle barns problemstillinger, sier Thorstvedt.

Boka er skrevet både morsomt og pedagogisk, og forfatteren håper den kan passe både for en 4-åring og en 8-åring.

– Med en tilpasning fra den voksne blir målgruppen bredere enn man tror. Det er for eksempel et par sider som bare har illustrasjoner og ingen tekst. Da kan barna legge til sin egen historie, sier Thorstvedt.

Olivia flytter kommer også som lyttespill med stemmene til et knippe kjente skuespillere som Thorbjørn Harr, Marian Saastad Ottesen og Nils Jørgen Kaalstad. Lyttespillet fungerer godt for barn som ønsker å bla i boken mens de lytter, og som et rent lyttespill. Lyttespillet er tilgjengelig for alle, i alle lyttekanaler. Den fysiske boka har en QR-kode som leder til lyttespillet.

Kan være vanskelig å flytte

I en fersk undersøkelse som er utført av InFact på vegne av Aktiv, kom det frem at rundt halvparten av nordmenn har flyttet før de fylte 10 år, og 2 av 10 når de var mellom 11-18 år.

– Vi har sett alt, fra foreldre som er godt forberedt til de som er dårlig forberedt. Små barn er tilpasningsdyktige, men når barna kommer i skolealder og til de er godt oppe i tenårene, kan det å flytte å være vanskelig, sier Karsten Onsrud, adm. direktør i Aktiv Eiendomsmegling.

3 av 10 som flyttet som barn eller tenåring svarte at de opplevde flyttingen som vanskelig. Det mener han er for mange.

– Små barn er veldig tilpasningsdyktige, men fra barna nærmer seg skolealder til de er godt oppe i tenårene kan det å flytte være vanskelig. Vi ser at i de store byene er mange opptatt av å flytte innenfor samme skolekrets, men det er ikke alltid det er mulig, sier Onsrud.

Barna bør involveres i flytteprosessen

Aktiv håper at den nye boka kan hjelpe både foreldre og barn med å forberede seg på flytteprosessen. Den blir tilgjengelig for Aktivs kunder. 

– Jeg vil oppfordre foreldre til å snakke med barna i forkant, og involvere dem mer i flytteprosessen. Da kan denne boka være et kjempefint verktøy, sier Onsrud.

­– Barna bør være med på å flytte, ikke bare være en del av flyttelasset. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Administrerende direktør Karsten Onsrud, Aktiv Eiendomsmegling
Tlf.: 90840279
Epost: karsten.onsrud@aktiv.no 

Om Aktiv Eiendomsmegling

Aktiv Eiendomsmegling tilbyr tjenester innen salg og kjøp av bolig og fritidseiendom, verdivurdering, prosjektmegling og næringsmegling. Vi fokuserer på å gi kundene personlig oppfølging og en forutsigbar salgsprosess. Aktiv Eiendomsmegling er franchisekonsept for virksomhet innen eiendomsmegling. Kjeden består i 2024 av ca. 80 meglerkontorer i hele Norge.

Kjøp boka her: https://www.svovel.no/