aktiv-eiendomsmegling

Aktiv vokser i Østfold – skal etablere seg i Sarpsborg, Fredrikstad og Moss


Aktiv Eiendomsmegling satser på Østfold og vil åpne tre nye kontorer i Fredrikstad, Moss og Sarpsborg. Dette er en del av en større satsning fra Eidsberg sparebank, Trøgstad sparebank, Marker sparebank og Berg sparebank, som tar grep om boligmarkedet i Østfold og etablerer Aktiv Østfold.

– Vi samler de eksisterende Aktiv-kontorene i Mysen, Askim og Halden i Aktiv Østfold og skaper med dette en ny slagkraftig enhet. I kombinasjonen med lokalbankenes tilstedeværelse gir dette grunnlaget for satsningen med å etablere Aktiv i de tre største Østfoldbyene, sier adm. banksjef Glenn Haglund i Eidsberg Sparebank om satsningen. 

De fire sparebankene er en del av Eika alliansen. Aktiv eiendomsmegling er også en del av alliansen, og Norges fjerde største eiendomsmeglerkjede med mer enn 80 kontorer i hele Norge. 

Administrerende direktør i Aktiv eiendomsmegling, Karsten Onsrud, er opptatt av å styrke samarbeidet mellom Eika-bankene og Aktiv eiendomsmegling, og ser på denne etablering som et eksempel på hvordan samarbeidet bidrar til å styrke begge parters markedsposisjon. 

- Som kjede har vi vekstambisjoner, og Østfold er et viktig marked for oss. De grepene man tar i Østfold er riktige og også gode eksempler på det gode samarbeidet som er mellom bankene og Aktiv, sier Onsrud. 

Haglund forteller at det er et kontinuerlig behov for rådgivning knyttet til boligkjøp og boligsalg, og at konseptet til Aktiv eiendomsmegling er etterspurt i markedet.

– Ved å etablere Aktiv Østfold tar vi grep for å kunne tilby våre kunder enda bedre tjenester og styrke vår posisjon i det lokale markedet. Samtidig vil denne satsningen også gi oss muligheter til å ekspandere og nå ut til nye kunder i et boligmarked i vekst. Stor-Oslo vokser inn i Østfold og det vil skje mye spennende i boligmarkedet her fremover, sier Haglund. 

Aktiv Østfold utgjør i dag om lag 20 ansatte. Nysatsningen gjør at de nå skal i gang med å rekruttere 8-10 nye meglere for å fylle kontorene i Sarpsborg, Fredrikstad og Moss. Det skal gjøres av den nyansatte lederen for Aktiv Østfold, Hanne Tegneby.

 Tegneby er en erfaren eiendomsmegler som har jobbet i Sarpsborg og Fredrikstad i nesten 30 år. Hun har også tidligere vært med å bygge opp lignende satsninger i andre kjeder, og hennes tanker og filosofi passer ifølge Haglund perfekt med Aktivs verdier og merkevare.

– Det var ikke gitt at jeg skulle skifte beite. Jeg har virkelig stortrivdes som selvstendig næringsdrivende og salg av landbrukseiendom. Likevel, utvikling er viktig og nå starter et nytt kapittel. Jeg gleder meg til å bli kjent med og jobbe sammen med dette fremoverlente laget. Jeg har stor tro på strategien om god samhandling både i egen enhet og på tvers i organisasjonen, sier Tegneby.

 – Nå skal jeg ut å finne de gode folka, profesjonelle meglere med hjerte for kunden. De som forstår at hos oss skaper vi ikke resultatene alene, de skaper vi sammen med noen, sier Tegneby.  

­– Jeg er overbevist om at Hanne Tegneby i samarbeid med bankene vil gjøre en fantastisk jobb med å bygge opp Aktiv Østfold og sammen med oss i Aktiv etablere vår merkevare i disse tre byene, avslutter Onsrud