aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Tangenveien 78! Et idyllisk småbruk med eiendom på ca. 92 mål.
Velkommen til Tangenveien 78! Et idyllisk småbruk med eiendom på ca. 92 mål.

AURSKOG Tangenveien 78

Småbruksidyll med sjarmerende, eldre enebolig, låve og stabbur. Usjenert og solrikt. Godt egnet for hund- og hestehold.

  • kr 2 500 000
  • BRA-i 176 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 2 500 000
  • Omkostningerkr 81 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 581 640
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår -
  • Soverom3
  • Tomt92 712 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,00))   81 640,- (Omkostninger totalt)   2 581 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning 1. etasje.
Tangenveien 78 er et sjarmerende småbruk i idylliske, usjenerte omgivelser. Eiendommen har et solrikt tun bebygd med enebolig fra 1947, stabbur fra 1850 og et uthus fra 1940. I tillegg en stor låve fra 1850 og et garasjebygg fra 1950 på andre siden av veien. Tunet ligger åpent og solrikt til, med vestvendt hage og god boltreplass. Det hører med 32,2 dekar fulldyrka jord og 54,1 dekar skog til eiendommen, og forholdene er ideelle for hund- og hestehold. Eneboligen har to romslige stuer og et spisekjøkken i første etasje, og tre soverom og to kott i andre etasje. Det er vedovn i alle oppholdsrom, der kjøkkenet har en ærverdig baksteovn. Etablering av bad og avløpsanlegg må påregnes da dette ikke finnes! Potensialet er stort for å skape «det gode liv på landet». Velkommen til visning
Eiendommen har gode solforhold, og i hagen bak huset er det frukttrær og busker.

Tangenveien 78, Akershus

  • Tomt
    92712m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger idyllisk og helt usjenert til, med åpent og solrikt tun, omkranset av skog, åker og eng. Eiendommen består av 32200 kvm fulldyrka jord, 54100 kvm skog og 6400 annet areal, deriblant tunet, som deles av vei. På hoveddelen av tunet ligger en sjarmerende, gulmalt enebolig fra 1947, et lite, rødmalt stabbur fra 1850 og et rødmalt uthus fra 1940. På andre siden av tunet ligger en stor låvebygning fra 1850 med fjøs, stall og låve, samt et garasjebygg fra 1950 med rødmalt kledning. Eneboligen fikk ny kledning på tre vegger i 2001 og det ble samtidig byttet vinduer i første etasje. Utenfor inngangen er det bygd et innbydende bislag. Det vokser frukttrær i hagen bak huset mot vest, og det er plantet noen busker rundt om. Eiendommen er godt egnet for heste- og hundehold, men også andre dyr. Eiendommen ligger ca. 20 km fra Aursmoen, og beliggenheten er svært barnevennlig og rolig. I umiddelbar nærhet finnes helårs rekreasjonsmuligheter i skog og mark. Eiendommen sokner til Haneborg skole på Lierfoss, som ligger ca. 13,5 kilometer unna, mens ungdomsskoleelever fortsetter på Aursmoen.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Ovlien, en hyggelig grend ved Mangen i Aurskog-Høland kommune. Området ligger ca. 20 km øst for Aursmoen. Stedet er preget av fine skogsområder, spredt bebyggelse og kulturminner. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Rema 1000, Kiwi og Coop Extra på Bjørkelangen eller på Aurskog. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Aurskog Senter og Alti Bjørkelangen. Lillestrøm og Strømmen ligger også godt innen rekkevidde, og over grensa tilbyr både Töcksfors og Charlottenberg hyggelig grensehandel. Ved å benytte bil fra Ovlien tar det ca. 20 min til Lierfoss, 30 min til Bjørkelangen, 30 min til Aursmoen, 70 min til Oslo og 70 min til Oslo lufthavn, samt 1 time og 15 min til Töcksfors. Mangenskogen Stedet er preget av fine skogsområder og vann. er finner du blant annet Ovlien grendehus og vakre Mangen kapell som ligger i nydelige omgivelser. Mangenskogområdet byr på mange flotte opplevelsesmuligheter. Her er det mulig å sykle milevis på øde grusveier uten å krysse asfalt eller andre større tekniske inngrep. De store sjøene og mange tjernene i området er viden kjent for sine padlemuligheter og da spesielt Mangenvassdraget, hvor du kan padle fra Bjørknessjøen og helt til Arvika i Sverige. Ved mildere vintre kan sjøene brukes til turer på flere mil med svenskeskøyter, ryggsekk og staver. Det er rikt fiske i sjøene, og muligheter for leie av småviltjakt i flotte og spennende jaktområder. Mangenfjellet Turlag er en ideel organisasjon som ble stiftet i 1996 med ide om å tilrettelegge for friluftsliv på Mangenskogen. Mangenskogen - et enormt skogsområde med variert terreng nordøst i Aurskog-Høland. Grenser i øst til Eidskog og i nord til Nes. Turlaget preparerer ca. 8 mil med skiløyper på vinteren. Tradisjonsrike arrangementer både sommer og vinter. Myrlia og Kjøltjernhytta er turlagets serveringshytter som har oppe hver søndag hele vinteren. Eget turkart med skiløyper og sykkelruter er utgitt. Det er også kort vei til Sootkanalen, der man kan nyte naturen i historiske omgivelser. På Aursmoen finnes fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmebasseng og golfbane. På Bjørkelangen har man tilgang på et lite alpintanlegg, tennisanlegg, friidrettsbane og Bjørkebadet. På Bjørkelangen finnes også Kulturarena med et godt utvalg av konserter, teater, foredrag osv. gjennom året samt kino på søndager. Aursmoen og Bjørkelangen har veldrevne idrettslag og treningsskjeder.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

    Barnehage/skole/fritid
    Det er ca 14 km til Lierfoss barneskole som er nærmeste skole. Det er barne- og ungdomsskole på Aursmoen og på Bjørkelangen. Det er to videregående skoler på Bjørkelangen. Det er flere barnehager i kommunen.

    Offentlig kommunikasjon
    Det er offentlig kommunikasjon med buss fra Lierfoss, ca 20 km fra eiendommen.

    Byggemåte
    Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har liggende trebordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og enkelte vinduer med enkle glass. Entredør i edeltre utførelse. Takoverbygd inngangsparti i trekonstruksjon på punktfundamentering. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 21.04.2024 og avholdt av Petter Larsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    - Rørleggerarbeider - Aurskog. Utført av Frank Korell. - Noe fukt nederst mot gulvet på yttervegg i rom 2 som for mange år siden ble benyttet til lagring av poteter på høst/vinter. Har ikke sett noe fukt i rom 1 hvor vannpumpe og varmtvannsbereder står. - Før jeg overtok eiendommen var det kommet inn vann rundt pipe som hadde gjort at det på ene soverommet i andre etg. har fått fuktskader på to/tre panelbord inntil brannmur. Forrige eier hadde utført tettingsarbeid rundt pipe på loftet så det har ikke kommet inn noe mer fukt etter at jeg overtok. Videre kom det for ca. to år siden en lekkasje i taket på låven som kan virke som er i gradrenne i vinkelen mellom låven og fjøset. Dette er per dags dato ikke sjekket/rettet. - På ca. midten av 1990-tallet avdekket jeg råte i gulv/bjelkelag i gangen i 1. etg. Dette var ved trappen opp til 2. etg. Her ble alle bjelker som hadde antydning til fukt/råte byttet og det ble lagt nytt gulv i hele gangen. Dette var i den delen av bygget som ikke har kjeller. For å få bedre lufting ble det laget en inspeksjonsluke (så stor at vi kan krype inn) og det ble montert 3 ventiler for å få gjennomlufting. - Det siste som ble utført var retting av avvik i forbindelse med El-kontroll i 2018. Manglene var f.eks. manglende jordledning til kontakt i uthus/låve, manglende jordledning til sikringsskap og i flg. Aurskog Elektriske som utførte oppretting av avvik er det for denne type arbeid ikke krav om samsvarserklæring. - I 2001 ble panel på huset skiftet på 3 vegger (ikke vest-veggen). Samtidig ble de fleste vinduene skiftet. De som ikke ble skiftet var 2 små vinduer på kott/boder i 2. etg. og de 2 i kjelleren. Dette ble utført ved egeninnsats av meg selv og min far. I 2021 ble bua rettet opp i tillegg til at det ble skiftet vindskier og montert nye hjørnekasser. Det ble også skiftet vindskier på 2 uthus og på låve/fjøs. Alt dette ble utført av Grendebygg AS.

    Innhold
    Planløsning 1. etasje: Entré/gang/trapperom, kjøkken og 2 stuer. 2. etasje: Trapperom/gang, 3 soverom og 2 kott. Kjelleretasje: Bod/teknisk rom og bod. Entré Boligen har adkomst via et hyggelig bislag, til en romslig entré med trapp opp til andre etasje. Entreen har lakkert tregulv, lysmalte panelvegger og hvitmalt panelhimling, og godt med dagslys fra et sprossevindu. Vinduene i etasjen ble byttet ut i 2001. Det er god plass til ulike garderobeløsninger i rommet og under trappen. Kjøkken Kjøkkenet er romslig og lyst med vinduer på to sider, hvitmalt panelhimling og lysmalte panelvegger. Gulvet er i lakkert heltre og har kjellerlem ned til bod og teknisk rom. Ved det ene vinduet er det god plass til spisebord, og i hjørnet av rommet står en ærverdig, vedfyrt baksteovn. Kjøkkeninnredningen fra 1996 er plassert langs én side og holdt i en landlig stil, med lyse rillefronter, benkeplate i heltre og nedfelt vaskekum. Det er ventilator over komfyrplassen, og belysning over benken. Innredningen har bra med oppbevaringsplass i skap og skuffer, og god arbeidsflyt langs benken. Stue Eneboligen har to store stuer, med bred åpning mellom, slik at de føles som en helhet. Det er plass til spisestue i den ene delen, og sofagruppe med tilhørende møblement i den andre. Rommet har vinduer på tre sider, og vedovn i begge soner. Veggene har lysmalt panel, taket har hvitmalt panel og det er malt gulv i heltre - gjennomført og sjarmerende. Fra spisestuedelen er det dør inn til kjøkkenet, og fra den andre delen er det dør til gang. Innerdørene er malt i samme farge som veggen og en nyanse lysere. Soverom og garderobe Eneboligen har tre gode soverom i andre etasje - alle med vedovn, malte panelvegger, hvitmalt skråhimling og gulv i heltre. Gulvet er malt på to av rommene og lakkert på hovedsoverommet. Sistnevnte er innredet med to doble garderobeskap. Det er for øvrig god plass til garderobeløsninger på alle rommene, og lagringsplass i to kott i samme etasje. Boligen har uinnredet bod i kjelleren, og rikelig med lagringsplass i uthus, låve og stabbur. Kort fortalt: - Sjarmerende småbruksidyll. - Usjenert, men åpent og solrikt. - Grønt tun og vestvendt hage. - Enebolig over to plan fra 1947. - Rødmalt stabbur fra 1850. - Stort låvebygg fra 1850. - Garasjebygg/uthus fra 1950. - Rødmalt uthus fra 1940. - Egnet for hund- og hestehold. - Hyggelig bislag ved inngangen. - Romslig entré med plass til skap. - To store stuer med vedovn i 1. etasje. - Kjøkken med innredning fra 1996. - Kjellerlem på kjøkkenet. - Ærverdig baksteovn på kjøkkenet. - Tre soverom med vedovn i 2. etasje. - To romslige kott i 2. etasje. - Etablering av bad/wc bør påregnes. - Ikke avløpsanlegg i boligen. - Kun innlagt vann på kjøkkenet. - Vinduer i 1. etasje fra 2001. - Byttet kledning på tre sider i 2001.

    Standard
    Eiendommen består av enebolig, låve, uthus, garasje/uthus og stabbur. Eneboligen ble oppført i ca. 1947. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Innvendig > Krypkjeller Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. Det er manglende fuktsperre på bakken. Krypkjelleren har risiko for ytterligere skadepotensiale. Det mangler fuktsperre og isolasjon mot grunn. Det er synlige råteskader i gulvbjelker stedvis. Konsekvens/tiltak: Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Skadet treverk må skiftes. Det bør etableres fuktsperre og isolasjon mot grunn. Innvendig > Innvendige trapper - 2 Rett enkel tretrapp mellom 1. etasje og kjeller med adkomst via kjellerlem i gulv på kjøkken. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Konsekvens/tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Vannforsyning er fra privat brønn/ile. Det er ikke innlagt avløp. Gråvann fra kjøkken går til terreng/grøft. Vurdering av avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Kun avløp for gråvann. Det er ikke avløpsanlegg i boligen. Boligen har kun vann på kjøkkenet. Det er ikke toalett eller dusj i boligen. Da boligen har innlagt vann foreligger det normalt pålegg om etablering av avløpsanlegg. Dersom boligen skal benyttes som bolig må det etableres minirenseanlegg på eiendommen. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Vannkvalitet må dokumenteres.Det må etableres minirenseanlegg på eiendommen. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking Taktekkingen er av betongtakstein og antas å være fra byggeåret. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er ikke undertakspapp/belegg på undertaket under takstein. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Utvendig > Nedløp og beslag Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er synlige merker i 2. etasje etter lekkasje fra pipe/pipebeslag. Konsekvens/tiltak: Påviste skader må utbedres. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Pipebeslag må utbedres eller skiftes ut. Utvendig > Veggkonstruksjon Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende trebordkledning. Trebordkledning på 3 vegger ble skiftet i 2001 iht. eier. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Loftet ble begrenset besiktiget fra området rundt loftsluke stående på gardintrapp. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Det er avvik: Det er misfarget undertak/konstruksjon rundt pipe, antas pga. lekkasje ved pipe/pipebeslag. Loftet er meget begrenset isolert. Det mangler vindsperre på gavlvegger. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør etableres vindsperre. Loftet bør etterisoleres. Utvendig > Vinduer Takoverbygd inngangsparti i trekonstruksjon på punktfundamentering. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyden er under 90 cm. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Utvendig > Dører Entredør i edeltre utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Døren henger og subber i terskel. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Døren bør justeres. Utvendig > Utvendige trapper Takoverbygd inngangsparti i trekonstruksjon på punktfundamentering. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyden er under 90 cm. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Innvendig > Overflater Gulv: Heltregulv. Vegger: Trepanel. Himling: Trepanel. 2 rom/boder i kjeller er uinnredet og har betonggulv og betong -/murvegger. Vurdering av avvik: Det er avvik: Gulv og overflater har noe slitasje og har et generelt moderniseringsbehov for å møtes dagens krav til standard. Det er skade i vegg og himling på soverom antas etter lekkasje ved pipe/pipebeslag. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Skade på vegg og himling i 2. etasje bør utbedres. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskillere er av trebjelkelag. Gulvkonstruksjoner er hovedsaklig fra byggeåret. Iht. eier ble deler av trebjelkelag i gang/trapperom i 1. etasje skiftet på 1990 tallet. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Det er registrert symptom på sopp/råte. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble funnet råteskader i 2 gulvbjelker synlig fra kjellerrom/bod. Råteskader i andre gulvbjelker kan ikke utelukkes. Konsekvens/tiltak: Råteskadet treverk må skiftes. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted Boligen har mursteinspipe. Tilkoblet vedovner i begge stuer. Tilkoblet vedfyrt kjøkkenovn på kjøkken. Tilkoblet vedovner på 3 soverom. Vurdering av avvik: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Pipa har en mindre skade. Det er påvist riss i overflate. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er en synlig liten skade på pipa over tak. Det er riss i pipa/puss i 2. etasje. Enkelte vedovner står for nære brennbart materiale og enkelte vedovner har for liten ildfast plate foran ildstedet. Konsekvens/tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Større avstand til brennbart materiale må lages. Tettingen rundt pipa må undersøkes. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Innvendig > Rom Under Terreng Boligen har 2 kjellerrom/boder med gulv av betong og vegger med betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Innvendige trapper 90 graders tretrapp mellom 1. og 2. etasje. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Innvendig > Innvendige dører 3-speils malte tredører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører subber i terskel/karm. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannrør er av kobber. Alder er ikke kjent, men de antas å være over 25 år. Vannpumpe i kjeller. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Boligen har naturlig ventilasjon. Det er avtrekk fra ventilator på kjøkken. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Varmtvannstanken er på 50 liter, er produsert i 1988 og er plassert i kjeller. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det mangler sluk i kjeller. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det bør etableres sluk i kjeller. Tomteforhold > Drenering Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Alder og utførelse av dreneringen er ikke kjent. Det er synlig grunnmursplate på grunnmur, men det mangler topplist/klemlist. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen antas å være over 30 år. Det mangler topplist/klemlist på grunnmursplate. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Byggetegninger: Det foreligger ikke byggetegninger på eiendommen. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken av soverom ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, datert 21.04.2024, utført av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Eier tegner egen avtale for tv/bredbånd på eiendommen.

    Parkering
    Det er parkeringsmulighet i uthus/garasje og rikelig med plass til biler på egen tomt.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige forsikring

    Polisenummer
    85268513

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,00))   81 640,- (Omkostninger totalt)   2 581 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Boligen varmes opp med vedovner i alle oppholdsrom og har mulighet for elektrisk fyring. Varmtvannsbereder er på ca. 50 liter og plassert i kjelleren. Ventilasjonen er naturlig. Sikringsskapet har skrusikringer. Det er ikke avløpsanlegg i boligen og kun kjøkkenet har innlagt vann. Det er ikke toalett, bad eller dusj i boligen.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    1074

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter vil variere årlig. Det er kun fakturert for feie/tilsynsgebyr og kontrollgebyr for spredt avløp. Derfor er summen for kommunale avgifter noe lav.

    Info om eiendomsskatt
    Det er eiendomsskatt i Aurskog Høland kommune, pt. på 2,9 promille.

    Formuesverdi primær
    200992

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, vei/vann, strømforbruk, forsikringer, m.m.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3226/162/29: 15.10.1976 - Dokumentnr: 7001 - Forkjøpsrett RETTIGHETSHAVER: STANGESKOVENE AS MED FLERE BESTEMMELSER 27.01.1977 - Dokumentnr: 557 - Livsvarig borett RETTIGHETSHAVER: OVLIEN OSKAR OG MINDA 09.02.1990 - Dokumentnr: 1298 - Forkjøpsrett RETTIGHETSHAVER: MELBY AUD THORILD 13.09.1976 - Dokumentnr: 6040 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3226 Gnr:162 Bnr:2 01.01.2020 - Dokumentnr: 1126207 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:162 Bnr:29 01.01.2024 - Dokumentnr: 148952 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3026 Gnr:162 Bnr:29 Heftelsene omhandler Forkjøpsrett for Stangeskovene AS, Borett for Oskar og Mindre Ovlien på eiendommen så lenge disse lever, forkjøpsrett for privatperson og registering av grunnen. Stangskovende As har sagt fra seg forkjøpsretten ifm. dette salget, men forkjøpsretten kommer fremdeles til å ligge tinglyst på eiendommen når denne blir solgt og overtatt av ny eier.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse, ferdigattest eller byggetegninger på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Kommunen opplyser at det ofte forekommer at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

    Vei, vann og avløp
    Vannforsyning er fra privat brønn/ile. Det er ikke innlagt avløp. Gråvann fra kjøkken går til terreng/grøft. Privat veitilknytning. Det må påregnes kostnader for veivedlikehold, snømåking mm.

    Regulerings- og arealplanner
    Uregulert eiendom. Tomta er avsatt til LNF-formål for spredt bolig og fritidsbebyggelse, og LNFR for tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Verneklasse/sefrak
    Låvebygget og stabburet er begge fra rundt 1850-tallet, og er dermed Sefrak registret som kulturminner. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Kommunen har opplyst at bygget har vernestatus, noe som kan medføre større restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,00))   81 640,- (Omkostninger totalt)   2 581 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    81640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørs gebyr kr  23.500,- og visninger kr  3.000, -per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  50.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  10.800,-. Utleggene omfatter foto og kommunal info. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 20.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev