aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Dreggsallmenningen 20!
Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Dreggsallmenningen 20!

BERGEN Dreggsallmenningen 20

Fantastisk toppleilighet med solrik terrasse på 23 m² og moderne kvaliteter! Attraktiv og sentral beliggenhet

  • kr 7 490 000
  • BRA-i 75 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 7 490 000
  • Omkostningerkr 202 141
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 710 199
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1970
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 3 653
  • Tomt859.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 7 490 000,- (Prisantydning) 18 058,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 701,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,00))   202 141,- (Omkostninger totalt)   7 710 199,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Dreggsallmenningen 20! En helt unik og elegant toppleilighet med stor solterrasse og særdeles flotte og moderne kvaliteter. Leiligheten gjennomgikk flere store oppgraderinger i 2021. Her kan du flytte rett inn og trives i fra første stund! Litt om kvaliteter: - God planløsning - Solrik terrasse på 23,2 m² - Varmepumpe - 2 store soverom (11,3 m² og 8,8 m²) - Lekkert kjøkken 2021 m. integrerte hvitevarer - Nytt rør-i-rør system (2021) - Heis Beliggenheten er unik, med nydelige solforhold og fantastisk utsikt utover nærområdet. På Dreggsallmenningen bor man i rolige og fine omgivelser, samtidig som man er i kort gangavstand fra utallige butikk - og servicetilbud i Bergen sentrum. Velkommen til en fantastisk opplevelse!
Plantegning

Dreggsallmenningen 20, Vestland

  • Tomt
    859.7m²

    Beskrivelse av tomt
    Varmekabler på badet, varmefolie i øvrige rom, varmepumpe. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

    Beliggenhet
    Leiligheten har en flott beliggenhet i et av sentrums mest populære boligområder! Her kan du bo i rolige omgivelser med kun få minutters gange til sentrumskjernen og alle fasiliteter det byr på. Bryggen ligger bare steinkastet unna, og fisketorget et par minutter unna. Dagligvarebutikkene Bunnpris Dreggen og Coop Extra Øvregaten ligger begge kun et par minutter unna. Det er også kort vei til Kiwi Birkebeinersenteret og Støletorget hvor du finner bl.a Meny og apotek. Dette gjør hverdagshandelen enkel. Det er flere barnehager og skoler i nærområdet: - Christi Krybbe skole (1-7 klasse) - Krohnengen skole (1-7 klasse) - St Paul skole (1-10 klasse) - Rothaugen Skole (8-10 klasse) - Bergen katedralskole - Danielsen videregående skole - Kidsa Ladegården (1-5 år) - Sandviken Barnehage (1-5 år) For den turglade er det et flust av muligheter. Fjellveien kan by på spaser-, eller joggeturer, Stoltzekleiven på utfordring med fantastisk utsikt som belønning eller Fløibanen koselige søndagsturer. Det er flere flotte parkområder like i nærheten, som Meyermarken og Skansedammen. Parkene er et yndet område for naboer, venner og kjente å hygge seg sommer som vinter. Parkene er perfekt for blant annet grilling, ballspill og avslapping på late sommerdager, eller aking og skøyting på vinterstid. For den som liker å trene innendørs ligger Nr 1 Fitness på Birkebeinersenteret. Det er også kort vei til SATS Sandviken og CrossFit Bryggen. Nærmeste bussholdeplass er Øvre dreggsallmenningen. Herfra går linje 10 og 18 til bl.a Olav Kyrres Gate, Gyldenpris, Minde og Fyllingsdalen. Et par minutter unna ligger Bussholdeplassen Bryggen B hvor det også går busser til Åsane. Flybussen stopper også på Bryggen. Nærmeste Bybanestopp ligger på festplassen, hvor linje 1 og 2 tar deg til hhv. retning Flesland og Fyllingsdalen.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av sentrumsbebyggelse.

    Byggemåte
    Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater og aluminumspanel. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer og pvckarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie. Taket er ikke besiktiget. Opplysninger fra hjemmelshaver, leiligheten ble oppgradert i 2021 med blant annet: - Oppgradert badet. - Montert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. - Nytt rør-i-rørsystem. - Trukket om el. kabler. - Lagt nye gulv og varmefolie. - Platet opp veggflater. - Senket himlinger og montert spotter. - Montert varmepumpe. - Elektrisk markise på balkongen fra 2022.

    Innhold
    Beliggenheten er unik, med nydelige solforhold og fantastisk utsikt utover nærområdet. På Dreggsallmenningen bor man i rolige og fine omgivelser, samtidig som man er i kort gangavstand fra utallige butikk - og servicetilbud i Bergen sentrum. Velkommen til en fantastisk opplevelse! Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Dreggsallmenningen 20! En unik toppleilighet med stor solrik terrasse og særdeles flotte og moderne kvaliteter. Leiligheten gjennomgikk flere store oppdgraderinger i 2021. Her kan du flytte rett inn og trives i fra første stund! Leiligheten er plassert i byggets 6. etasje, (heisadkomst til 5.etasje). Leiligheten er listefri og er malt i behagelige delikate farger, gulvet er moderne, lys enstavs parkett med varmefolie i hele boligen forutenom bad. Dette gir leiligheten et helhetlig og gjennomført preg. Planløsningen er smart og arealeffektiv samt godt utnyttet med store rom. Luftig entrè med god plass til oppbevaring av sko og yttertøy i store garderobeskap med speilfronter. Åpen kjøkkenløsning i stue. Rommet fremstår som et hyggelig og sosialt samlingspunkt med store vindusflater og flott utsikt. Stuen lar seg enkelt møblere med sofa - og tvmøbler. Spisestuen finner sin naturlige plass mellom kjøkken og stue. Her er det god plass til stor spisebordsgruppe hvor det kan dekkes til både hverdag og fest. Fra stuen er det utgang til en solrik terrasse på ca. 23,2 m² som strekker seg langs hele leilighetens langside. På terrassen er det plass blomsterkasser og møblering av flere sittegrupper. Det er også montert elektrisk markise på deler av terrassen. Her kan varme sommerdager virkelig nytes! Lekker og moderne kjøkkeninnredning fra 2021 utført med fronter av eikefinèr og kompositt benkeplate med nedfelt vask. Kjøkkenet har rikelig med oppbevaring og gode arbeidsflater. Integrerte hvitevarer er stekeovn, platetopp med induksjon, kjøl/fys og oppvaskmaskin. De store vindusflatene kan enkelt skyves fra hverandre for å åpne opp. Leiligheten har to store soverom, Begge soverommene er utstyrt med garderobskap, og det er god plass til stor seng, nattbord og annet ønskelig møblement. Selger har vært inne på tanken på å lage en terrassedør ut fra en av soverommene til en mulig ny balkong - arealet er klarert med sameiet for bruk til denne leiligheten - men en evt søknad til Bergen kommune vil stå for kjøpers regning og risiko. Leilighetens bad er romslig og lekkert helfliset i lyse og delikate farger. Badet har dusjhjørne med glassvegg, vegghengt toalett, stort speil og baderomsinnredning med servant. Badet har praktisk nisje med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel samt gulvvarme. For ytterligere lagringsplass medfølger en ekstern bod på 3,4 m² i byggets underetasje.

    Standard
    Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har 1-stavs parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven.

    Innbo og løsøre
    Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Sameiet eier og disponerer tilsammen 21 parkeringsplasser; 10 plasser ute og 11 plasser inne i garasjen. Sameiets seksjonseiere har fortrinnsrett til parkeringsplassene. Parkeringsplasser blir tildelt seksjonseiere etter hvert som de blir ledige. Ellers parkering etter gjeldende bestemmelser.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    7 490 000,- (Prisantydning) 18 058,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 701,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,00))   202 141,- (Omkostninger totalt)   7 710 199,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Varmekabler på badet, varmefolie i øvrige rom, varmepumpe. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    9912

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr. 5.755,- Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. I borettslag, boligsameier og boligaksjeselskap vil eiendomsskatten skrives ut til borettslaget, boligsameiet eller boligaksjeselskapet og deretter bli fordelt på de enkelte eiere.  Dette kan medføre økning i felleskostnadene.

    Formuesverdi primær
    1058644

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4022846

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader» og «Kommunale avgifter» , påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    89/2 970

    Felleskostnader pr. mnd
    3653

    Felleskostnader inkluderer
    TV, internett, varmt vann, felleslån, renhold av fellesarealer, forr.fører og utvendig byggforsikring. Felleskostnadene betales kvartalsvis, kr. 10.958,-. Forfallsdato 1/1, 1/4, 1/7, 01/10. Sameiets styre vil be generalforsamlingen godkjenne en 5% økning av felleskostnadene dersom det skulle bli nødvendig.

    Andel fellesgjeld
    18058

    Andel fellesgjeld år
    2023

    Andel fellesgjeld per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Andel fellesformue
    25150

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Om sameiet
    Sameiet består av følgende bruksenheter: - 50 leiligheter til boligformål. Til hver leilighet hører 1 bod. - 1 seksjon til boligformål, uten bod. Tidligere regulert til næringsformål. - 1 seksjon til næringsformål.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånerådgiver: Handelsbanken Saldo: kr. 457.308,- Nedbet.dato: 30/4/2028 Rentesats: 7,58 Bet. f.om.: 14/6/2023 Seksjonens andel av fellesgjeld: kr. 18.058,-

    Forkjøpsrett
    Sameiet praktiserer ikke forkjøpsrett.

    Styregodkjennelse
    Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Sameiet er ikke tilknyttet sikringsordning.

    Sameiets forsikringsselskap
    Gjensidige

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 25.05.1970 - Dokumentnr: 903870 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Sameiebrøk: 89/2970

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for bruksendring bolig datert 18.11.2014. Det foreligger attest for installasjon av 2 stk WC datert 20.11.1934. Det foreligger attest for montering av en saftpresse datert 27.08.1948. Det foreligger ferdigattest for innredning av underpostkontor datert 07.12.1971. Det foreligger ferdigattest for bruksendring kontor datert 17.11.1998. Det er noe avvik mellom godkjente bygningstegninger og dagens planløsning. Det er blitt etablert dør inn til soverom 2 fra stue (tidligere inngang til soverom 2 via soverom 1). Kjøkkenet har tidligere vært omsluttet av vegger som i dagens planløsning er fjernet. Vegg mellom bad og kjøkken har fått et innhuk/nisje. Utenfor soverommene ligger et areal tilhørende denne leiligheten. Arealet er ikke godkjent som uteplass/balkong og mangler tilkomst, samt har for lavt rekkverk. Dersom ny eier ønsker å benytte arealet som uteplass/balkong må det bl.a oppføres rekkverk som tilfredstiller dagens krav, i tillegg til å søke godkjenning hos kommunen. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen har vannmåler. Adkomst fra kommunal vei.

    Regulerings- og arealplanner
    Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: Bergenhus. Vågen, Kaiene og Bryggen. PlanID: 16040000 Dekningsgrad: 99,9% Reguleringsformål: Annet byggeområde 63,9%, annet friområde 36,5%, allmenyttige formål 0,4%, Annet trafikkområde 0,2%. Plannavn: Bergenhus. Bybanen fra sentrum til Åsane, delstrekning 1, Kaigaten-Sandbrogaten. PlanID: 65800000 Dekningsgrad: < 0,1 % (1,2 m²) Reguleringsformål: Gate med fortau 0,1% Hensynssoner: - Krav vedr. infrastr.0,1%, andre sikringssoner 0,1%, båndlegging kulturminnelov 0,1%, bevaring kulturmiljø 0,1%. Bergen Bystyre vedtok reguleringsplanene for Bybanen til Åsane, forlenget Fløyfjellstunnel, hovedsykkelrute og rigg - og anleggsområde i møtene 31.05.2024 og 27.09.2023. Reguleringsplanen for delstrekning 1 legger til rette for bygging av bybane fra Kaigaten til Sandbrogaten, og hovedsykkelruten gjennom sentrum fra Christies gate til Bradbenken, Innenfor planområdet ligger blant annet Byparker, Torget og kaien langs verdensarvstedet Bryggen. Det er regulert store arealer til fotgjengere for gatene, kaiene og plassene og torgene. Det er regulert tre nye Bybanestopp: Kaigaten, Torget og Sandbrogaten. Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: Plannavn: Bergenhus. Gnr 167 bnr 1539, Sandbrogaten 11, Dreggsallmenningen 20. PlanID: 16040001 Alle tiltak innenfor planområdet og spesielt nærområdet til verdensarvstedet Bryggen skal utformes slik at vernebehovet i og rundt verdenskulturminnet blir sikret. Behovet for en buffersone skal ivaretas gjennom krav til saksbehandling og detaljerte bestemmelser for bruk og utforming av omgivelsene, både sjø- og landarealene. Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018 PlanID: 65270000 Arealformål: Byfortettingssone 64,9% og Grønnstruktur 35,1% Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Historisk sentrum 100% Middelalder bykjernen 100% Hensynssoner Båndlegging i kommuneplanen: Båndlagt etter lov om kulturminner 100% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Vei støy - gul sone 19% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: Vei støy - Rød sone 18,1% Bestemmelsesområder i kommuneplanen: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav 100% Kommunedelplan(er): Plannavn: Bergenhus. KPD Sandviken - Fjellsiden Nord. PlanID: 15750000 Dekningsgrad: 100% Arealformål: Annet byggeområde 93,5%, Boligområder 6,4%, veiareal 0,1%, friområder 0,1 Planer i nærheten av eiendommen: Plannavn: Bergenhus. KDP Sentrum. PlanID: 15780000 Byrådet behandlet saken i møtet 14.03.2024 sak 1057/24 og fattet følgende vedtak: I medhold av plan- og bygningslovens § 11-17 startes det opp arbeid med mindre endring av bestemmelsene § 6 Gangareal med byromsbruk, med vekt på punkt 6.3 Gatesalg og uteservering i kommunedelplan for Bergenhus, KDP Sentrum, planID 15780000. Plannavn: Bergenhus. Dreggen - Bradbenken. PlanID: 10120000 Plannavn: Bergenhus. Stølen/Ladegården/Rothaugen. PlanID: 5380000 Plannavn: Bergenhus. Sentrum Øst, Fjellsiden, Parkeringsanlegg. PlanID: 17490000 Byrådet behandlet saken i møtet 11.11.2010 sak 1401-10 og fattet følgende vedtak: Plansaken ?Parkeringsanlegg sentrum øst, Fløygarasjen P 17490000 1. gangs behandling? (ref. byrådsak 1021-05 av 19.1.2005), omarbeides i tråd med ny plan- og bygningslov og fremmes på nytt for byrådet. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 167/1575 - Påbygg - annen kontorbygning - igangsettingstillatelse - dato: 24.06.2021- saksnummer: 201812541 Eiendom 167/1575 - Påbygg - annen kontorbygning - igangsettingstillatelse - dato: 24.06.2021 - saksnummer: 202215645 Andre opplysninger Eiendommen er berørtav Eviny Termo AS sitt konsesjonsomra°de for fJernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydningfor behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    7 490 000,- (Prisantydning) 18 058,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 701,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,00))   202 141,- (Omkostninger totalt)   7 710 199,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    202141

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.14.990,- oppgjørshonorar kr.7.990,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.990,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr.30.180,-. Utleggene omfatter innhenting av opplysninger, tinglysing av urådighet, trykte prospekter og markedsføringspakke. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev