aktiv-eiendomsmegling
Dette er en herskapelig enebolig med en attraktiv beliggenhet i Sandviken
Dette er en herskapelig enebolig med en attraktiv beliggenhet i Sandviken

BERGEN Sandvikslien 9

Herskapelig villa med nydelige sol- og utsiktsforhold i et av byens aller beste områder! | Må oppleves

  • kr 16 900 000
  • BRA 187 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 16 900 000
  • Omkostningerkr 439 542
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 17 339 542
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1923
  • Soverom3
  • ArealP-rom 185 m²
  • Tomt513.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 16 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 422 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 16 900 000,00))   439 542,- (Omkostninger totalt)   17 339 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Sandvikslien 9 - En herskapelig villa med fantastiske sol- og utsiktsforhold. Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i Sandviken blant en herlig miks av gammel trehusbebyggelse og klassiske bygårder. Fra eiendommen har man spektakulær utsikt over Byfjorden, Askøybroen og innseilingen til Bergen. Her kan man nyte fine solskinnsdager og vakre solnedganger i de beste omgivelser. - Solterrasse på hele 73m² - Pent opparbeidet uteområde - Bad (2. et) og kjøkken fra 2014 - Varmekabler i utvendig gangvei - Nye Mulebanen, Eventyrskolen og barnehage like ved - Gangavstand til sentrum - Byfjellene, Fjellveien og Stoltzen like utenfor døren Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!
I 1.etasje finner vi boligens stue

Sandvikslien 9, Vestland

  • Arealbeskrivelse

    Bruksareal
    -1. underetasje: 62 kvm
    1. etasje: 72 kvm
    2. etasje: 53 kvm
    Primærrom
    -1. underetasje: 60 kvm Gang (15,7m²), mellomgang (3,1m²), bad (2,4m²), soverom (10,3m²), kjellerstue (25,8m²)
    1. etasje: 72 kvm Entré (2,4m²), gang/trapperom (8,5m²), trappegang (4m²), tv-stue/soverom (7,5m²), stue (19,7m²), spisestue og kjøkken (29,8m²).
    2. etasje: 53 kvm Gang/trapperom (8,4m²), mellomgang (3m²), bad (2,4m²), soverom (15,9m²), soverom (16,4m²), kontor (5,6m²)
    Sekundærrom
    -1. underetasje: 2 kvm Kott (1,5m²)



    Tomt
    513.7m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er opparbeidet med murer, steinheller, terrasser, plen og noe beplantning.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en av byens beste beliggenheter- i Sandviken like nedenfor Stoltzekleiven. Her bor man skjermet fra bylivet, men likevel nærhet til det meste. I området er det en herlig miks av gammel trehusbebyggelse og klassiske bygårder. Perfekt for barnefamilien med Eventyrskogen skole og barnehage like ved samt nye Mulebanen med fotballbane og idrettshall som ferdigstilles sommeren 2024. Ønsker man å spasere til Bryggen og sentrum tar det ca. 30 minutter. Her går turen gjennom trivelige gater, lokale kafèer og hyggelige parkområder. Nærmeste busstopp er et par minutter unna ved "treet" i Formannsvei. Her går buss nr. 18 med hyppige hyppige avganger i retning sentrum og videre mot Fyllingsdalen. Det er ellers ikke lange veien til busstopp i Munkebotn hvor bla. buss nr. 3 og 4. går nordover mot NHH og Åsane. Bybanetraseen til Åsane har planlagt stopp i Amalie Skrams vei. Det er kort vei til flere dagligvarebutikker som blant annet Sandviken Dagligvare som også er søndagsåpent. Coop Extra finner man på Måseskjæret en kort kjøretur unna. På Sandvikstorget finner man Joker og Dominos Pizza. På Støletorget finner du Meny, apotek, døgnåpen 7-eleven og en av Bergens hyggeligste og mest særegne puber, Dr. Wiesener. I det gamle folkebadets lokaler arrangeres det konserter og quiz, det serveres velsmakende middag og småretter, og i sommerhalvåret er det hyggelig uteservering. I Nye Sandviksveien ligger den populære baren Falske Reker som byr på god drikke og enkel servering. For den spreke og aktive er det kort vei til gode og varierte turmuligheter i Fjellveien, Stoltzekleiven, Fløyen og Byfjellene for å nevne noe. Ønsker man å trene innendørs ligger SATS ved Sandviken Brygge.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av tilsvarende bebyggelse.

    Byggemåte
    Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Sandvikslien 9 - En herskapelig villa med fantastiske sol- og utsiktsforhold. Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i Sandviken blant en herlig miks av gammel trehusbebyggelse og klassiske bygårder. Fra egen terrasse har man spektakulær utsikt over Byfjorden, Askøybroen og innseilingen til Bergen sentrum. Her kan man nyte fine solskinnsdager og vakre solnedganger i de beste omgivelser. Boligen går over tre plan og kan by på innredet kjellerleilighet (ikke godkjent) og terrasse på hele 73m². Det er utført flere oppgraderinger på boligen de seneste årene. Her kan nevnes kjøkken (2014), bad 2.et (2014), vinduer (2015), terrasse (2017), opparbeidet uteområde (2017) og parkettgulv i 2.etasje (2021). I 2019 ble det også installert varmepepumpe. Fra et hyggelig inngangsparti kommer man inn i boligens hall, og herfra er det videre inngang til stue og kjøkken med spisestue. Det er godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater i rommet. Her kan man nyte den flotte utsikten over Bergensfjellene fra egen sofakrok. Fra stue er det utgang til terrassen. Kjøkkenet har godt med både skap- og benkeplass og inneholder innredning med profilerte fronter og benkeplate av stein. Her er det integrerte hvitevarer som induksjonsplatetopp, stekeovn, kaffemaskin, oppvaskmaskin og kjøle- og fryseskap. Mellom stue og kjøkken er det god plass til en hyggelig spisegruppe. I 1.etasje er det også en tv-stue/soverom. Fra 1.etasje går turen opp til boligens 2.etasje som inneholder gang/trapperom, mellomgang, bad, 2 soverom og kontor. Badet er fra 2014 og inneholder tolaett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter og dusjkabinett. Det er varmekabler i gulv på begge badene. Boligens underetasje er innredet som gang, mellomgang, bad, soverom og kjellerstue. Rommene er ikke omsøkt. Se punktet "ferdigattest" i salgsoppgaven for ytterligere informasjon. Det er opplegg for vaskemaskin i gangen i underetasjen. Rommet er ikke bygget opp som et våtrom. Dette er en bolig som må oppleves - Velkommen til visning!

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Det ble observert riss/avskalling enkelte steder på grunnmuren. Det er ikke observert grunnmursplast/knotteplast (utvendig fuktsikring) eller tilsvarende utvendig. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Forstøtningsmuren i front mot veien har en del sprekker og avskallinger. Tiltak: Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Vedlikehold av muren må påregnes. Yttervegger: Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Manglende lufting bak kledningen vil skade både kledningsbordene og bakveggen. Tiltak: Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Ved utskiftning av ytterkledningen er det viktig og påse at det etableres tilstrekkelig lufting bak kledningsbordene. Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak: Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte. Loft (konstruksjonsoppbygging): Trevirke på loftet har spor av Stripet borebille ("tremit"). Spor etter billen er oftest spor etter tidligere angrep, men dette er en indikasjon på at luftfuktigheten er for høy. Eier opplyser at det tidvis har vært kondens på loftet. Det er i dag montert avtrekksvifte for bedre ventilering. Tiltak: Som følge av loftkonstruksjonen og alder må det påregnes at kondens tidvis kan forekomme. Balkonger, verandaer og lignende: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter, rekkverket ble målt til 0,83m. Dagens krav er på 1 meter. Våtrom underetasje Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet.. Tiltak: Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrom underetasje Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Tiltak: Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrom underetasje Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Rørgjennomføringer under servanten er ufagmessig utført. Det er ikke benyttet mansjett. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. WC og innvendige vann- og avløpsrør: På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalteåpning hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Manglende merking av rør-i-rørsystemet/rørkurser i fordelerskapet. Avslutningen på drensåpningen i vegg er ufagmessig utført. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt kobberrørene. Tiltak: Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling. Selger opplyser om knirk i gulv og dører. Det må installeres piperør før pipen kan tas i bruk. For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Følgende medfølger ikke i handelen: Lamper i stue, spisestue, gang 2.et og 3.et.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering i offentlig gate etter områdets bestemmelser.

    Radonmåling
    Den bygningssakyndige har ikke foretatt radonmålinger. Grenseverdi for radon er den høyeste årsmiddelverdien som generelt er anbefalt i et oppholdsrom. Grenseverdi er satt til 200 Bq/m3. Det skal gjennomføres radonreduserende tiltak dersom radonnivået overstiger 100 Bq/m3 (tiltaksgrense).

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    16 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 422 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 16 900 000,00))   439 542,- (Omkostninger totalt)   17 339 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Varmekabler på badene, kjøkkenet, kjellerstuen og soverom i underetasjen, varmefolie i tv-stuen, varmepumpe. Eier opplyser at det er fyringsforbud (pipe må utbedres). Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert. Det er lagt varemkabler i utvendig gangvei opp til boligen fra hovedvei.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    16090

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr 17 895,-. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

    Formuesverdi primær
    2957471

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    10369194

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/168/855: 03.04.1923 - Dokumentnr: 901408 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser 03.04.1923 - Dokumentnr: 900094 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1878 01.01.2020 - Dokumentnr: 1688031 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:168 Bnr:855

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ekspedisjonsdokument på eiendommen, datert 1924. Dokumentet gjelder ny bygning. Dokumentet er tilgjengelig hos megler og kan sees ved henvendelse. Dagens planløsning avviker fra godkjente bygningstegninger: Det gjøres spesielt oppmerksom på at underetasjen som er innredet og brukt som gang, mellomgang, bad, soverom og kjellerstue ikke tilfredsstiller kravene til varig opphold. Etasjen er forøvrig angitt som matbod, vedbod, vaskebod og rulle- og strykebod, og bruksendringen er ikke godkjent. Kontor i 2.etasje er angitt som kott på godkjente tegninger. Det foreligger ikke papirer på utført arbeid på bad i begge etasjene. Kjøkkenet er utvidet og har tidligere vært et eldre kjøkken med tilhørende kammers. Terrassen som er oppført i 2017 er ikke søkt om til kommunen. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Vei: Offentlig vei til eiendommen. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er uregulert. I kommuneplanen ligger eiendommen i et område avsatt til sentrumsformål. PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Beskrivelse: Byfortettingssone Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner - kulturmiljø i kommuneplanen: Beskrivelse: Sandviken øvre Dekningsgrad: 100,0 % Beskrivelse: Historisk sentrum Dekningsgrad: 100,0 % Bestemmelsesområder i kommuneplanen: Bestemmelseshjemmel: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav Dekningsgrad: 100,0 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 65810000 Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2, SANDBROGATEN-EIDSVÅGTUNNELEN Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelsesdato: 27.09.2023. Klage mottatt. Planen regulerer areal til å bygge og drifte Bybanen og sykkelrute i Sandviken, samt gangforbindelser og anlegg tilknyttet forlenget Fløyfjelltunnel i Sandviken. PlanID: 65840000 Plannavn: BERGENHUS/ÅSANE. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, FLØYFJELLTUNNELEN-FORLENGELSE TILEIDSVÅG Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelsesdato: 31.05.2023. Klage mottatt. Planen regulerer areal til å bygge og drifte forlenget Fløyfjelltunnel. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 168/829 Bygningsnr: 139331397-1 Endring: Tilbygg Bygningstype: Enebolig Status: Igangsettingstillatelse Dato: 06.07.2023 Gjelder Sudmanns vei 15. Konferer megler.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    16 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 422 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 16 900 000,00))   439 542,- (Omkostninger totalt)   17 339 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    439542

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr  6900,-, kommunale opplysninger kr 6490,-, markedspakke kr 19 900,-, søk eiendomsregister og elektronisk tinglysning kr 1500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.  Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev