aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til vakre Øvre Damsloravei 3, en påkostet, innholdsrik og meget godt vedlikeholdt enebolig over tre plan!
Velkommen til vakre Øvre Damsloravei 3, en påkostet, innholdsrik og meget godt vedlikeholdt enebolig over tre plan!

BJØRKELANGEN Øvre Damsloravei 3

Innholdsrik og oppgradert bolig m/utleieenhet. Flott tomt med tunfølelse med garasje, carport, boder og utestue med peis

  • kr 7 750 000
  • BRA-i 335 m²
  • 5 soverom
  • Prisantydningkr 7 750 000
  • Omkostningerkr 194 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 944 990
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår2001
  • Soverom5
  • Tomt1 241.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 7 750 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 193 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 194 990 Omkostninger totalt 210 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 212 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 7 944 990 Totalpris. inkl. omkostninger 7 960 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 7 962 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til vakre Øvre Damsloravei 3, en utmerket familiebolig over tre plan! Påkostet og meget godt vedlikeholdt. Høy standard, med vannbåren gulvvarme, godkjent utleieenhet og materialer av god kvalitet. En parkmessig tomt innbyr til hygge, der flotte uteområder byr på frukttrær, stor plen for lek og en utestue med peis. I tillegg er det fire herlige uteplasser som har nydelig utsikt over landskapet. Stuen er svært pen med klebersteinsovn, mens kjøkkenet har stor spiseplass, flott øy og alle hvitevarer integrert i en innredning fra 2018/19. Boligen har vaskerom, loftstue for ekstra spillerom og ett bad i hver sin etasje, hvor ett ble pusset opp i 2020 og ett i 2024. Parkering i carport, på en steinlagt gårdsplass og i en dobbel garasje med elbil-lader. En sjelden mulighet!
Eneboligen har en usjenert og luftig beliggenhet på en parkmessig tomt med tunfølelse. Her får du flotte uteområder, nydelig utsikt og ulike soner etter familiens ønske.

Øvre Damsloravei 3, Akershus

  • Tomt
    1241.7m²

    Beskrivelse av tomt
    Området er stille og rolig, tett på helårs turmuligheter i skog og mark. Eneboligen har en usjenert og luftig beliggenhet, på en parkmessig tomt med flotte uteområder, nydelig utsikt og ulike soner for familien. Tomten er på over 1,2 mål, omfattende opparbeidet med gressplen, frukttrær, kantstein, busker, blomsterkasser og diverse beplantning. Idyllen er særdeles stor, og familien kan plukke epler i egen hage. På eiendommen er det også et nyere solid og flott drivhus. Hagen rammes delvis inn av en hekk og byr på mye boltreplass for både store og små. Her kan man enkelt sette opp en trampoline og spille fotball med venner. Huset ble malt utvendig i 2023/24, og i 2021 ble det lagt ny belegningsstein på hele gårdsplassen. I tillegg til hovedhuset har eiendommen en herlig hagestue, sammenkoblet med et hendig uthus på ca. 18 kvm. Alle bygningene er oppført i samme stil for et ryddig og helhetlig uttrykk. Utestuen måler ca. 13 kvm, og en peis sørger for ekstra varme og hygge. Strøm er innlagt, og hagestuen passer utmerket for lange, sosiale kvelder. Mot sør har boligen tre flotte uteplasser; en markterrasse ved underetasjen, en luftig veranda og en overbygd veranda utenfor et av soverommene. Begge verandaene ble oppgradert med nytt gulv og glassrekkverk i 2017. Den største verandaen har adkomst fra stuen og hovedsoverommet i første etasje. Verandaen er utstyrt med markise, uttrekkbar sjalusivegg og et delvis overbygg. Her er det høyt under taket, og uteplassen har et areal på ca. 18 kvm. Glassflater langs rekkverket ivaretar den glimrende utsikten over landskapet, og verandaen innbyr til både stille stunder og sosiale middager i varmen. Markterrassen er overbygd, har gulv fra 2018 og måler ca. 14 kvm, mens verandaen oppe er på ca. 6 kvm og har downlights i taket - her viser utsikten seg fra sin beste side. Sommerdagene kan også tilbringes på en nordøstvendt terrasse med trapp ned til den flotte hagen. Terrassen ble oppgradert i 2023 og har et samlet areal på ca. 30 kvm. Belysning og utestikk er montert, og terrassen har vannkran og glassrekkverk. Uteplassen innredes enkelt i ulike soner og er et nydelig uterom for hygge gjennom hele dagen. I tilknytning til terrassen ble det i 2022 oppført et drivhus med gulv av belegningsstein.

    Beliggenhet
    Eneboligen ligger i et rolig og barnevennlig boligområde, ca. 1,5 km vest for handelssentrum i Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det ble blant annet bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus i 2018. I sentrum er Alti Bjørkelangen under ombygging til et større kombinasjonsbygg med forretninger, kontorer og leiligheter. Rett ved boligen er det akebakke, gapahuk med grillplass, en liten alpinbakke, lysløype og merkede turløyper. Turterrenget byr på muligheter for bær- og sopplukking. Lysløypa ved boligen fungerer som gangsti til sentrum om sommeren, så her er det trygg ferdsel for både store og små. Det er flere lekeplasser i området. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening med en rekke forskjellige idretter og aktiviteter. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. Det er skatepark ved 1-10 skolen og i sentrum finnes Bjørkebadet med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Kulturskolen har flotte lokaler i tilknytning til 1-10 skolen. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter, Big Dream Arenea, en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Her ligger også Big Dream Steakhouse. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Kiwi og Rema 1000. I tillegg har Alti Bjørkelangen et stort og variert utvalg av forretninger og servicetilbud. I ytterkant av sentrum ligger Bjørkelangen Næringspark med varehus og servicetilbydere for storhandel samt treningssentere. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består av boligbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Bjørkelangen har 1-10 skole med sfo-ordning. Fra eiendommen er det for det meste trygg ferdsel via gang- og sykkelsti til denne. Det er også skolebussordning med holdeplass i krysset mot Einerhaugveien. Det er to videregående skoler i sentrum. Den ene nås via intern veier på boligfeltet eller lysløypa. Bjørkelangen har to barnehager, Festningsåsen Barnehage og Burholtoppen Barnehage. Burholtoppen Barnehage ligger i gangavstand fra boligen.

    Offentlig kommunikasjon
    Nærmeste bussholdeplass er Borgenfeltet. Fra eiendommen er det ca 10 minutters gange til denne. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

    Byggemåte
    Bygningen har grunnmur i isolerte BMC lettklinkerblokker (Isoblokk). Yttervegger i trekonstruksjon med stående trekledning. Saltak konstruksjon med oppløft, kaldt møneloft (loft over loftetasje) og kaldt kneloft (rom mot yttervegger under skråtak). Taktekking av enkeltkrum betongtakstein med undertak av forenklet undertaksplater. Vindskier av tre med beslag. Takrenner, nedløp og beslag i metall utførelse. Snøsikring over inngangsparti, takstige og plattform til pipe. Saltak konstruksjon over leilighet med Wtakstoler i tre og ventilert møneloft (loft over etasje) med gangbane og utvendig tilgang. Isolert med løsull. Trevinduer med 2 og 3-lags isolerglass, lufteventil og utenpåliggende sprosser. Flere vinduer med markiser. Profilert ytterdør med 2-lags isolerglass til vaskerom og entré leilighet. To-fløyet profilert ytterdør med 2-lags isolerglass og kodelås til entré. To-fløyet terrassedør med 2-lags isolerglass fra soverom til veranda 1.etasje. Terrassedører av tre med 2-lags isolerglass fra ang til platting underetasje, fra stue til veranda 1.etasje og fra soverom til veranda i loftetasje. Terrasseplatting mot sør med tilgang fra hage og gang i underetasje, utført i trekonstruksjoner med rillet spaltegulv. Veranda mot sør med tilgang fra soverom og stue i 1.etasje, utført i trekonstruksjoner med rillet spaltegulv, glass rekkverk, manuell markise og uttrekkbar sjalusivegg. Terrasse mot nord/øst med tilgang fra hage og vaskerom i 1.etasje, utført i trekonstruksjoner med rillet spaltegulv og glass rekkverk. Overbygget veranda mot sør med tilgang fra soverom i loftetasje, utført i trekonstruksjoner med spaltegulv og glass rekkverk. Drivhus i glass og aluminum med gulv av belegningsstein. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 30.09.2024 og avholdt av Henning Fagersand for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Bad i 2 et. renovert Jan-Mars 2020. Membran og flislegging utført av flislegger Dag Støfring. Rørleggerarbeid utført av Aarstad og sønner. Resterende arbeid egeninnsats. Bad i u.et. renoveres Aug-Sept 2024. Membran og flislegging utført av Dag Støfring. El-arbeid utført av elektriker som vennetjeneste. El.materiell kjøpt av aut. forhandler. Rørleggerarbeid vil utføres av faglærte og kvittering på utført arbeid forevises når de kommer (da badet er under renovering). Resterende arbeid egeninnsats. Arbeid utført av Flislegger Dag Støfring. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Membran og flislegging utført av flislegger Dag Støfring. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. I mangel av andre steder anmerkes at blindkjeller/ kaldkjeller/ rom i u.et (vedrom) kan man se saltinnslag oppe ved grunnmur. Dette er ikke et "innerom" og har ikke noen betydning. Mur innvendig er upusset, utvendig slemmet mur. Lettklinkerblokker (fra BMC) står direkte på fjell og det er ikke drenert her men fylt på noe jordmasse til plen som sikkert har forårsaket innsig gjennom årene. Har ingen konsekvens i dette rom. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Det er byttet 2-3 panelbord på undertak/ undergurt på sørvegg på enebolig gr. 1 takstein ytterste rad mot vindski ikke ligget korrekt, sannsynlig fra byggetid. 2-3 bord på undergurt er byttet av eier i 2024. Vanninnsig/ drypp fra enkelte værtyper er stoppet. Ingen konsekvens da det er yttertak og ikke isolert. I taksammenslutning mellom carport og bod/ uthus har det vært noe vanntilsig da det ikke ble etablert gradrenneløsning før Sept. 2024 av AVB, Aurskog ventilasjon og blikk. Har vært slik siden ca. 2018 når carport ble løftet/ hevet. Har ikke hatt noen konsekvens da veggene i disse bygningene ikke er isolert og dermed har godt med luftsirkulasjon men man kan se at det har kommet vann på noe treverk/ su-plate i bod. Ingen skade/ råte. I garasje har det kommet inn vann på gulv gjennom tiden. Sannsynlig gr. tett dreneringsutløp fra fremre venstre hjørne på drensrør som går over veien. Det ble forsøkt gravd opp for noen år tilbake men man fant ikke feil da. Skråning på andre siden av veien er senere år fylt ut og sannsynlig har dette dreneringsutløpet blitt blokkert. Konsekvens av vann på gulv i garasje er krakelering/kuldeprengt dekke. Noe av dette er forsøkt dekket med flytstøp men selve "problemet" som fører til det er ikke varig løst. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Henv. til takstmannens rapport vedr. avvik på kneloft og undertaksplater hvor det er observert fuktskjolder og svertesopp på undertak og takbjelker. På laminat på kjøkken er det liten svelleskade mot benk ved oppvaskmaskin og liten svelling mellom kjøkkenøy og komfyr. Årsak vannsøl. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Fosser elektro hadde entreprisen på el-anlegg under byggingen i 2000-2001. I rom som er innredet i løpet av boperioden (etter byggeperioden og årene etter) som soverom i u.et. er el-arbeidet utført av elektriker som vennetjeneste. Alt el.materiell er kjøpt av aut. leverandør av utstyr. Spotlights i hall i u.et. inkludert. El-arbeid i bad i u. et er utført av elektriker som vennetjeneste. Strøm til uteboder/ fritidsbu er montert av elektriker som vennetjeneste. Montering av strøm og El-billader er utført av elektriker som vennetjeneste. Utelampe ved utkjørsel montert av eier ca. 2010. Arbeid utført av Fosser Elektro. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Montering av Eassee El-billader utført av elektriker som vennetjeneste. 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Carport, fritidsbua og boder er oppført av eier. (snekkerarbeidet). Takstoler i uteboder er prefabrikkerte. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Terrasse mot Øst er bygget av eier. Eier har byttet 2-3 bord på undergurt/ takoverbygg på hus mot sør gr. En takstein på enden mot vindski har ligget dårlig og over tid slippet inn regnvann. Har ikke hatt noen konsekvens fordi det er utvendig takutspring uten isolering. Takstein er nå stabilisert og noen bord som var affisert er byttet. Alt tørt. 17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Leilighet er på ca. 60 m2 og er leid ut p.t. for kr. 10.000/ mnd. eks. strøm. Leiligheten er godkjent og ansøkt ved byggeår 2000-2001. Leiligheten har egen strømmåler. 17.1 Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Leiligheten er godkjent og ansøkt ved byggeår 2000-2001. 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Det er varslet om utbyggelse av Bliksrudåsen syd for eiendommen med 350-400 boliger. Det har vært på tale i mer enn 5 år tilbake. Det vil ikke ha noen konsekvens for trafikk etc. annet enn at brann- og redningsetaten skal bruke Øvre Damsloravei som en nødvei inn til nytt boligfelt. Det er vedtatt at det vil komme en elektronisk bom rett syd for nabo i sør. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Det er tinglyst veirett med Thor Amund Bliksrud ved byggeår. Dette som en del av søknaden ved byggegodkjenning. Det er fellesutgifter til måking/ strøing av Øvre Damsloravei. Betaler andel av benyttet veilengde. Det er snakk om 800-2000/ år avhengig av hvor mye måking/ strøing som blir utført. Display på oppvaskmaskin reagerer tidvis ikke på trykking. Dette er forklart grunnet fuktighet mellom glass og display. Må da stå og tørke. Maskinen er også byttet pumpe på ved ett par anledninger. Komfyrtopp/ glass har sprukket i fremre høyre hjørne. Denne biten er limt på. Det har ikke hatt noen konsekvens for funksjon. Bakre soverom bak kjøkken: Her er det stedvis svellet laminat pga. renning fra dampstrykejern. Kjøkken: Laminatgulv har synlig svelling ved sokkellist ved oppvaskmaskin og svak svelling i en skjøt mellom komfyr og kjøkkenøy. Ingen betytning men i mangel av andre steder å informere nevnes følgende: Klebersteinsovn i u.et. etablert i 2013, da byttet ut mot tidl. støpejernsovn. Utført av ovnskroken ved Trond Berger, Ørje.(tidl. Bjørkelangen). Klebersteinsovn i 2.et. etablert i 2022, da byttet ut mot tidl. Jøtul peisovn. Klebersteinsovn er montert av eier/ det er en selvbyggerovn. Meldt ovnsbytte til til NRBR. Ovn i 3 et. er satt opp i 2020. Hull i pipe og innmuring av rørstuss i pipe utført av Leif Eklund, godkjent for det. Meldt til NRBR. Ventilator til komfyr i leilighet byttet for noen år tilbake. Denne styres som normalt fra betjeningspanel på ventilator. Avsug fra bad/ vaskerom er på loft over leilighet, denne står fast på nivå 1 og må evnt. justeres fra loft. Den er koblet med skjøteledning på loft i kontakt. Det forekommer telehiv av belegningsstein foran carport og på siden av garasjen på vårparten. Går noe tilbake mot sommer. Det er "klunkelyder" i avløpsrørene, spesielt kan man høre dette godt på badet i 2 et., men også fra andre våtrom/ kjøkken.

    Innhold
    Kort fortalt - Innholdsrik enebolig over tre plan. - Familievennlig og meget velholdt. - Godkjent utleieenhet i underetasjen. - Flotte uteområder rundt huset. - Parkmessig tomt med frukttrær. - Utestue med peis og innlagt strøm. - Tre herlige uteplasser mot sør. - Vidstrakt utsikt over landskapet. - Terrasse med drivhus på baksiden. - Vannbåren gulvvarme i huset. - Entreen har garderobeskap. - Flott kjøkken med spiseplass. - Epoq-innredning fra 2018/19. - Kjøkkenøy og god skapplass. - Alle hvitevarene er integrert. - Innbydende stue med nyere gulv. - To klebersteinsovner. - Loftstue for ekstra fleksibilitet. - Tre bad/wc, ett fornyet i 2020 - Ett bad renovert i 2024. - Et vaskerom med egen utgang. - Hele fem soverom i hoveddelen. - Kontor benyttet som soverom i underetasje. - Uthus, loft, bod og teknisk rom. Planløsning 1. etasje: Stue, kjøkken, gang, bad, vaskerom, soverom og kontor benyttet som soverom. Loftsetasje: Stue, bad og 2 soverom. Underetasje: Entré, hall m/trapp, bad, 2 soverom, bod og teknisk rom. Underetasje (utleieenhet): Entré, gang, soverom, bad, vaskerom og stue/kjøkken. Annet: Kaldt møneloft og kaldt kneloft. Utestue og uthus med 2 boder på tilsammen ca. 18 kvm. Entré Entreen har grå gulvfliser og liggende panelvegger malt i en lys gråfarge. Inngangsdøren har ringeklokke og kodelås. Yttertøyet ryddes enkelt bort i et garderobeskap med hvite fronter. Entreen ligger i tilknytning til en flott hall med flislagt gulv, og begge rommene er utstyrt med vannbåren gulvvarme. Downlights er montert, og hallen har klebersteinsovn og gjennomgang til markterrassen i hagen. Kjøkken Det flotte kjøkkenet er husets hjerte. Rommet har laminatgulv, gulvvarme og vegger holdt i en lys grånyanse. Den takhøye Epoq-innredningen er fra 2018/19 og er hovedsakelig oppført i en funksjonell L-form med god arbeidsflyt. Her er det hvite, profilerte fronter, vitrineskap, benkeplate av kompositt og dobbel oppvaskkum i helstøpt utførelse. Som samlingspunkt og ekstra arbeidsplass er det etablert en stor kjøkkenøy med skuffer og rom for flere sitteplasser, perfekt til måltider og gode samtaler, men også for lekselesing mens middagen tilberedes. I en egen nisje står det en stor plassbygget skapløsning. Denne er også fra Epoq. Kjøkkenet har rikelig med skap- og benkeplass. Her kan både store og små bli med på matlagingen. I glasskapene er det belysning og grå, flismønstrede plater over benken. Alle hvitevarene er integrerte, bestående av stekeovn, kjøleskap, induksjonstopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Ovnene er praktisk plassert i et høyskap. Stue Stuen er et meget pent og romslig oppholdsrom for hele familien, med fine lys- og utsiktsforhold via vinduer i to retninger - inkludert en glassdør til verandaen i sør. Sommerstid er det deilig å trekke ut for både avslapning og middager i varmen. Stuegulvet har 1-stavs laminat fra 2020, mens veggene er kledd med panel malt i en dus og delikat gråtone. Atmosfæren er lun og god, med gulvvarme og klebersteinsovn. Pipen er kledd med dekorstein, og over ildstedet er det spotter i taket. Utformingen gjør stuen enkel å møblere, så her kan man enkelt innrede med flere sittegrupper i ulike soner. Loftstue Øverst i huset finner man en kjærkommen stue med peisovn ? et ekstra oppholdsrom for hele familien. En plassbygd hylle passer utmerket for bøker, planter og annen dekor. Det er plass til både kontorkrok og sofagruppe, og rommet er perfekt hvis man ønsker å trekke seg tilbake for litt egentid med en god bok eller film. Bad 1 Planløsningen i hoveddelen er svært praktisk, med ett bad i hver sin etasje og et eget vaskerom vegg i vegg med badet i hovedetasjen. Hovedbadet ble pusset opp i 2020 og har en moderne finish med store vinduer og fliser i ulike gråtoner. På dette badet er det både et nedsenket dusjhjørne og et flott badekar med dusjløsning, hvor førstnevnte har stor regnfallsdusj og innfellbare glassdører. Badet har vannbåren gulvvarme, downlights og vegghengt toalett. Den øvrige innredningen består av dobbel servant med hvite skuffer og et stort speilskap med belysning. Bad 2 Badet i loftsetasjen ble oppgradert med ny innredning i 2023. Innredningen er bestående av en heldekkende servant med sorte skuffer som er plassert under et innfelt speil med tilhørende lys. Gulvet har blått belegg med varme, mens veggene er kledd med hvite fliser. På badet er det toalett og et badekar med dusjløsning. Bad 3 Det store og romslige badet i underetasjen er nylig helrenovert og består av innebygd toalett, flott baderomsmøbel med 2 store skuffer for oppbevaring i dus gråfarge, hvit enkel vask med sort blandebatteri samt et tilhørende stort rundt speil med lyseffekt bak. Videre har badet nedsenket dusjnisje med kakelfliser, regnfallsdusj og sorte profiler i dusjvegger. Gulvet har vannbåren varme med store matchende fliser, og på veggene er det trendy og tidløse baderomsplater i gråtoner. Det er downlights i tak og elektronisk avtrekk. Vaskerom Vaskerommet har egen praktisk utgang til terrassen på baksiden, og rommet ble i 2020 oppgradert med ny innredning og nye våtromsplater på veggene. Gulvet har mørke fliser med varme, og rommet er innredet med høyskap og en grå arbeidsbenk. Under benken er det plass til vaskemaskiner og tørketrommel. Soverom og garderobe Boligen er per i dag innredet med seks soverom, fordelt med to i underetasjen, to i første etasje og to i loftsetasjen. Det ene soverommet i hovedetasjen benyttes som en ekstra stue. I underetasjen er det ene soverommet godkjent benyttet som kontor på byggetegninger. Hovedsoverommet i første etasje har utgang til verandaen mot sør. Veggene er holdt i en mørk og trendy blåtone, noe som bidrar til en lun og avslappende atmosfære. Det er god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, og i rommet står det ett tredelt garderobeskap med glassdør, skuffer og stenger for oppheng. Soverommet i underetasjen er i dag benyttet som en ekstra stue. Rommet har hvitt garderobeskap i egen nisje. I tillegg har etasjen et kontor som er benyttet som soverom. Dette rommet har en større skyvedørsgarderobe og utgang til markterrasse. Begge rom har downlights i himlingen. Loftsetasjen har to soverom og begge rommene har laminatgulv fra 2020. På det minste soverommet er det utgang til en veranda i sør med strålende utsikt. Boligen har forøvrig godt med ekstra lagringsplass i uthuset, i garasjen, på loftet, i en innvendig bod og i et teknisk rom i underetasjen. Utleieenhet I underetasjen har boligen en godkjent og separat utleieenhet på ca. 64 kvm. Leiligheten har entré, gang, soverom, bad, bod og stue/kjøkken. Entreen, gangen og badet er utstyrt med varme i gulvet. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, med laminatgulv og hvitmalt panel på vegger. Lune kvelder sikres av en vedovn. Kjøkkeninnredningen har hvite, glatte fronter og laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum Ut mot stuen er det en smart barløsning med sitteplasser. Over kjøkkenbenken er det belysning og grå plater i heksagonmønster. Av hvitevarer har kjøkkenet komfyr, oppvaskmaskin og en kombinert kjøl/frys. En ventilator fra 2018 er montert over kokesonen. Badet er innredet med hvite veggfliser og mørke gulvfliser. På badet er det toalett og et dusjhjørne med skyvedører av glass. Baderomsinnredningen består av servant med hvite underskap, et veggskap i samme stil og et speil med belysning. Bode har hyller, gulvbelegg og opplegg for vaskemaskin. Soverommet er innredet med tre doble garderobeskap i hvit utførelse.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Saltak konstruksjon med oppløft, kaldt møneloft (loft over loftetasje) og kaldt kneloft (rom mot yttervegger under skråtak). Møneloft er et mindre kaldt rom med luke uten tilgang for inspeksjon av hele loftet kun inspisert rett over luke. Kneloft mot øst har tilgang med gulv rett innenfor luke der avtrekksmotor er plassert, kun inspisert fra gulv. Øvrige kneloft er det ikke tilgang til og følgelig ikke inspisert. Avtrekksmotor og kanaler er vurdert under "Ventilasjon". Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er fuktskjolder og svertesopp på undertak og takbjelker på kneloft, begrenset lufting mellom undertak og isolasjon. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Dobbelmantlet varmtvannsbereder på ca. 300/100 liter i teknisk rom for hoveddel og 200 liter bereder i vaskerom for leilighet. Beredere er datert 2001 og er tilkoblet med stikkontakt. Årstall: 2001 Kilde: Produksjonsår på produkt. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Varmtvannsberedere er tilkoblet med stikkontakt, dette er ikke iht. gjeldene krav. Fra 2010, skal det ved nyinstallasjon av varmtvannsbereder større enn 2000W, ha direkte el-tilkobling. (Fra 2014 større enn 1500W). Anbefalt brukstid for varmtvannsbereder er ca. 20 år. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg El-anlegg med åpent og skjult ledningsnett. El-skap med automatsikringer er plassert i teknisk rom og soverom 1.etasje. Leilighet har eget sikringsskap med måler i vaskerom. Løse ledninger skal festes eller fjernes av elektriker før salg iht. eier. Eier opplyser at Fosser Elektro var hovedinstallatør ved nybygg i 2001, det foreligger ikke dokumentasjon. Deler av el-anlegget er oppgradert, iht. eier. Det foreligger ikke øvrig dokumentasjon på anlegget. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 2001 Spørsmål til eier 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja Eier opplyser at deler av anlegget er utført av elektriker som "vennetjeneste", uten dokumentasjon. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja Eksisterer det samsvarserklæring? Nei 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Nei 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Generelt om anlegget 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei Inntak og sikringsskap 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. På grunnlag av manglende dokumentasjon, anbefales en utvidet el-kontroll. Det bemerkes at undertegnede ikke er fagmann innen elektro og kontrollen er forenklet og utelukkende på det som er synlig. Kostnadsestimatet i denne rapporten er kun estimert ut fra hva en el-kontroll kan koste. Forhold som har fått TG2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Taktekking Taktekking av enkelkrum betongtakstein med undertak av forenklet undertaksplater. Vindskier av tre med beslag. Besiktiget fra tak og kneloft. Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft. Vurdering av avvik: Det er avvik: Undertak har skjolder etter observasjoner på kneloft og møneloft. Utvendig > Nedløp og beslag Takrenner, nedløp og beslag i metall utførelse. Snøsikring over inngangsparti, takstige og plattform til pipe. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Innvendig > Radon Det er ikke opplyst om det er foretatt radonmålinger eller om bygget er utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Pipe og ildsted Dobbel BMC elementpipe med heldekkende beslag over tak med takstige og feieplattform. Vedovn i loftetasje og stue leilighet. Klebersteinsovn i hall underetasje og stue 1.etasje. Pipe og brannmur er forblendet med skifer elementer. Iht. NRBR er siste tilsyn utført 26.9.2024. Følende avvik er beskrevet: Eier har ikke sørget for at brannforebygger har tilfredsstillende atkomst til hele fyringsanlegget. Det er montert taksikring på ditt tak. For at vi skal kunne jobbe sikkert og ikke forårsake skade på ditt tak, må det monteres taksikring hele vegen fra takets begynnelse og opp forbi skorsteinen. Feiing skal kunne utføres stående i taksikring. Taksikring skal festes i henhold til monteringsanvisningen. Det må sendes en skriftlig tilbakemelding innen 10.11.2021, om hvordan og når avviket skal rettes. Vurdering er på bakgrunn av tilsynsrapporten. Vurdering av avvik: Det er avvik: Se avvik fra NRBR og rapport. Kommentar fra selger: Avvik er svart ut og rettet. Lukket av NRBR. Våtrom > 1.Etasje > Vaskerom > Overflater Gulv Fliser på gulv med sokkel og vannbåren gulvvarme. Det er lokalt fall rundt sluk, øvrig gulv er relativt flatt. Det er målt ca. 8 mm høydeforskjell på gulv ved dørterskel til topp slukrist. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrom > 1.Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Membran under fliser er ikke kjent, da det ikke foreligger dokumentasjon. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Fliser direkte på påstøp og underliggende membran har normal brukstid på ca. 30 år. Våtrom > 1.Etasje > Bad > Overflater vegger og himling Fliser på vegger og malt trepanel i himling. Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Vindu er i våtsonen til dusj og badekar uten synlig fuktsikring. Våtsone til dusj er 1m fra dusjens ytterkanter. Våtrom > Loftetasje > Bad > Overflater vegger og himling Fliser på vegger og trepanel i himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er sprekk i flis over dør, fliser montert skjevt og det sitter igjen noen fliskryss i fuger. Våtrom > Loftetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Plastsluk med klemt belegg under badekar. Tettesjiktet består av belegg på gulv, ukjent tettesjikt bak veggfliser. et er tilgang til sluk ved å fjerne frontdeksel på badekar, det er vurdert at dette er begrenset men mulig tilgang for inspeksjon og rengjøring. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Smøremembran bak fliser på vegg har forventet brukstid på ca. 30 år. Våtrom > U.etasje - Leilighet > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Tettesjikt/membran bak og under fliser er ikke kjent, da det ikke er forevist dokumentasjon. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Fliser direkte på påstøp og underliggende membran har normal brukstid på ca. 30 år. Smøremembran bak fliser på vegg har forventet brukstid på ca. 30 år. Forhold som har fått TG3: Ingen Lovlighet Enebolig Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det foreligger tegningssett fra byggeår, stemplet "Byggetillatelse - 2000". Følgende endringer iht. tegning og bygget er registrert: U.etasje: Bod i leilighet er i bruk som vaskerom, "Ikke utgravd" er delvis utgravd og i bruk som del av bad og bod, kontor er i bruk som soverom. 1.etasje: Ingen vesentlige endringer. Loftetasje: Rom merket klær er i bruk som del av soverom. Det foreligger ferdigattest for enebolig med sokkelleilighet, datert 18.6.2003. Garasje Det foreligger ikke tegninger. Det er ikke forevist tegninger, ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Dette bør undersøkes nærmere hos kommunen. Hagestue Det foreligger ikke tegninger. Uthus Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det foreligger tegning, stemplet 2006. Carport Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det foreligger tegning datert 2011. Høyde innkjøring er hevet noe, iht. eier.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    2013. Utført som egeninnsats. - Skiftet ut tidligere vedovn med klebersteinsovn i underetasje. 2017 Utført som egeninnsats. - Nytt terrassegulv og glassrekkverk på terrasse i 1.etasje mot sør og veranda i loftetasje. 2018 Utført som egeninnsats. - Nytt terrassegulv på terrasse i underetasje mot sør. - Ny ventilator i leilighet. - Ny kjøkkeninnredning (2018/19). 2020 Utført som egeninnsats. - Renovert vaskerom med nye baderomsplater og innredning. - Skiftet gulv i stue. - Nytt vindu i stue. - Nye garderobeskap, vinduer og laminatgulv på master bedroom, loftetasje. - Nytt laminat gulv på soverom i loftetasje. - Nytt drivhus. - Satt inn peisovn i loftetasje. Hulltaking av firma. 2020 Utført av firma/egeninnsats. - Helrenovert bad i 1.etasje. 2021 Utført som egeninnsats. - Ny belegningsstein på gårdsplass. 2022 Utført som egeninnsats. - Skiftet ut tidligere peis med klebersteinsovn i 1.etasje. 2023 Utført som egeninnsats. - Innredet soverom med overflater og vinduer i underetasje mot sør/øst, - Oppgradert terrasse bak huset. - Nytt baderomsmøbel bad loftetasje. 2024 Utført som egeninnsats. - Oppgradert teknisk rom med bl.a. pusset mur, utforinger og lsiter. 2024 Utført av firma/egeninnsats. - Helrenovert bad i underetasje.

    TV/Internett/bredbånd
    Eier tegner eget abonnement for tv og bredbånd.

    Parkering
    Det er parkering i en dobbel garasje. Garasjens utvendige mål er 6x6 m (36 kvm). Garasjen har el-billader, sidedør og elektrisk portåpner samt et eget møneloft med lagringsplass og utvendig tilgang. I 2011 ble det oppført en carport med gulvareal på ca. 22 kvm, og carporten er hevet for å få plass til en høy bil. Carporten er sammenkoblet med et hendig uthus, der en blikkenslager nylig har utbedret takkoblingen med bly og beslag. Mellom carporten og garasjen har boligen en steinlagt gårdsplass for ytterligere parkering.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige

    Polisenummer
    72645111

    Radonmåling
    Det er ikke opplyst om det er foretatt radonmålinger eller om bygget er utført med radonsperre.

    Diverse
    Følgende opplysninger er gitt i tilstandsrapporten: Iht. NRBR er siste tilsyn utført 26.09.2024. Følende avvik er beskrevet: Eier har ikke sørget for at brannforebygger har tilfredsstillende atkomst til hele fyringsanlegget. Det er montert taksikring på ditt tak. For at vi skal kunne jobbe sikkert og ikke forårsake skade på ditt tak, må det monteres taksikring hele vegen fra takets begynnelse og opp forbi skorsteinen. Feiing skal kunne utføres stående i taksikring. Taksikring skal festes i henhold til monteringsanvisningen. Det må sendes en skriftlig tilbakemelding innen 10.11.2021, om hvordan og når avviket skal rettes. Rapporten det henvises til er ikke fremlagt megler. Følgende er også opplyst i tilstandsrapporten: Eier opplyser at pipe og ildsted i hagestuen ikke er meldt til det lokale brannvesen. Ved etablering av ildsted må det søkes godkjenning til det lokale brannvesen. Følgende opplysninger er mottatt fra el-verket: Det foreligger ingen påbud om utbedring i forbindelse med det elektriske anlegget på Øvre Damsloravei 3, 1940 Bjørkelangen.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    7 750 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 193 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 194 990 Omkostninger totalt 210 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 212 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 7 944 990 Totalpris. inkl. omkostninger 7 960 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 7 962 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Hoveddelen oppvarmes med vannbåren gulvvarme i første etasje og underetasjen, supplert av elektriske varmekabler på loftsbadet, en peisovn fra 2020 i loftsetasjen, en klerbersteinsovn i hallen og en klebersteinsovn fra 2022 i stuen. Utleiedelen blir oppvarmet med elektrisk gulvvarme i entreen, i gangen og på badet. Stedvis panelovner er montert, og stuen har vedovn for ekstra varme. Selger opplyser at det er små riss/sprekker i støpegodset på klebersteinsovnene. Dette er fremlagt for både leverandør og montør (Ovnskroken). I følge montør er det ingen praktisk betydning og støpegodset oppfører seg slik ved varme. Tilsyn fra feier har ikke anmerket avvik på dette. Ventilasjonen er naturlig, med mekanisk avtrekk fra begge kjøkken, alle badene og begge vaskerommene. Våtrommene er tilkoblet avtrekksmotor på kneloftet i hoveddelen og på møneloftet over utleiedelen. I det tekniske rommet har hoveddelen en dobbelmantlet varmtvannsbereder på ca. 300/100 liter, og i utleiedelen er det en egen 200 liters bereder på vaskerommet. Boligen har sentralstøvsuger, hvor enheten er plassert i boden nede. Deler av el-anlegget er oppgradert i senere år, og hoveddelen har to sikringsskap med automatsikringer montert i henholdsvis det tekniske rommet og på et av soverommene i første etasje. Utleiedelen har et eget sikringsskap med måler ? installert på vaskerommet. Enkelte vinduer i huset ble byttet ut i 2013, 2019 og 2021. I 2024 er det tekniske rommet oppgradert med blant annet lister, pusset mur og utforinger.

    Energiklasse
    D

  • Kommunale avgifter
    34581

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Ordinært renovasjonsgebyr, feier/tilsynsgebyr 2 pipeløp, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruksgebyr vann og avløp.

    Formuesverdi primær
    1738776

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    6607350

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett. Selger opplyser at det betales for andel av benyttet veilengde av privat vei. Ca kr. 800-2000,- pr år avhengig av hvor mye måking/ strøing som blir utført.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3226/75/463: 09.03.2011 - Dokumentnr: 191401 - Festenummer gitt bruksnummer. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:3 09.03.2011 - Dokumentnr: 191401 - Overføring fra tidligere festenummer. Utgått festenr: Knr:0221 Gnr:75 Bnr:3 Fnr:5 01.01.2020 - Dokumentnr: 1193776 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0221 Gnr:75 Bnr:463 01.01.2024 - Dokumentnr: 123838 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:3026 Gnr:75 Bnr:463 08.04.2011 - Dokumentnr: 278185 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:3. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:192. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:498. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:500 Snr:1. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:500 Snr:2. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:500 Snr:3. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:503 . Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:525. Gjelder denne registerenheten med flere 08.04.2011 - Dokumentnr: 278185 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:3. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:192. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:498. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:500 Snr:1. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:500 Snr:2. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:500 Snr:3. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:503. Rettighet hefter i: Knr:3226 Gnr:75 Bnr:525. Gjelder denne registerenheten med flere.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for nybygg enebolig med sokkelleilighet datert 18.06.2003. Det foreligger ikke tegninger, midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for garasje og hagestue. Det foreligger tegninger for uthus og carport, men ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet privat vei. Det foreligger tinglyst veirett til den private Øvre Damsloravei på gnr. 75 bnr. 3 samt rett til å ha liggende og vedlikeholde eksisterende vann og avløpsanlegg på gnr. 75 bnr. 3. Selger opplyser at det betales for andel av benyttet veilengde. Ca kr. 800-2000,- pr år avhengig av hvor mye måking/ strøing som blir utført.

    Regulerings- og arealplanner
    Uregulert. Tomta er avsatt til boligformål i kommuneplanen. En liten del av tomta ligger innenfor reguleringsplan for Del av felt L4-L7 Nordbyjordet. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Følgende er opplyst fra selger: Det er varslet om utbyggelse av Bliksrudåsen syd for eiendommen med 350-400 boliger. Det har vært på tale i mer enn 5 år tilbake. Det vil ikke ha noen konsekvens for trafikk etc. annet enn at brann- og redningsetaten skal bruke Øvre Damsloravei som en nødvei inn til nytt boligfelt. Det er vedtatt at det vil komme en elektronisk bom rett syd for nabo i sør.

    Adgang til utleie
    Boligen er registrert med to boenheter. Sokkelleiligheten er godkjent for utleie. Sokkelleiligheten har egen strømmåler og avfallsdunker. Det foreligger leiekontrakt og det oppfordres til å kontakte selger for mer informasjon om denne. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    7 750 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 193 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 194 990 Omkostninger totalt 210 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 212 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 7 944 990 Totalpris. inkl. omkostninger 7 960 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 7 962 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    194990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,8 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 23.500,- og visninger kr 3.000,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 55.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 10.500,-. Utleggene omfatter sikringsobligasjon, foto og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 20.000,- for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Eiendomsmegler MNEF

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev