aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Braskereidsvegen 1!
Velkommen til Braskereidsvegen 1!

BRASKEREIDFOSS Braskereidsvegen 1

Kombinert næring- og boligbygg med minilager og 4 leiligheter. Stor tomt med enkel adkomst.

  • kr 4 500 000
  • BRA 865 m²
  • Prisantydningkr 4 500 000
  • BRAP-rom 865 m²
  • Omkostningerkr 113 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 613 740
  • ObjektstypeForretningseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1910
  • Felleskostnader pr. mndkr -
  • Tomt -
  • Eierform tomtEiet
  • 4 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000))   113 740,- (Omkostninger totalt)   4 613 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Her har vi gleden av å presentere et kombinert næring- og leilighetsbygg med fin beliggenhet på Braskereidfoss! Kombinert næringseiendom beliggende fint til langs hovedveien fra Elverum/Flisa/Kongsvinger. Hovedetasjen er ombygget til minilager i 2022, kjeller er også utleid til lager. Byggets 2. etasje og loftsetasje består av til sammen 4 leiligheter som er utleid til boligformål. Pt. er det opplyst at det er leieinntekter på ca. 528 000,- per år.
Minilager har 21 utleieceller, utført med plater og enkle dører med hengelås.

Braskereidsvegen 1, Innlandet

  • BRA
    865m²

    BTA
    932m²

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger fint til på Braskereidfoss med god synlighet fra vegen. Beliggende langs RV2 midt mellom Elverum og Flisa. Ca. 25 km til Elverum stasjon, ca. 60 km til Hamar og ca. 70 km til Kongsvinger. Kort gangavstand til bussholdeplasser for linjene 105, 769, 793, 795, 796, 797, 826 og 7193. Braskereidfoss er et tettsted i Våler kommune i Innlandet. Tettstedet har 246 innbyggere per 1. januar 2022, og ligger like nord for tettstedet Våler, som er administrasjonssted for kommunen. Lokalt kalles Braskereidfoss ofte for Fæssa ? noe som blant annet har gitt opphav til navnet på det årlige turløpet Fæssamarsjen, som arrangeres av Braskereidfoss IL. I Braskereidfoss ligger også Vålerbanen, der billøpet Gatebil arrangeres årlig. Det lokale idrettslaget Braskereidfoss IL driver fotballaktiviteter.

    Adkomst
    Eiendommen har svært god adkomst og ligger lett tilgjengelig for transport med biler og større kjøretøy.

    Konstruksjon
    Støpt/murt grunnmur antatt oppsatt på komprimerte og drenerende masser, med kjeller under. Drenering og utvendig tettesjikt fra byggeår. Vegger over terreng oppført i bindingsverkskonstruksjoner, antatt isolert, luftet og kledd med malt trepanel. Mønet saltak konstruksjon bygget med taksperrer i trekonstruksjoner. Tak tekket med korrugerte metallplater, tilhørende takrenner, nedløp og beslag. Vinduer med nyere isolerglass. Ytterdører i treverk av nyere dato. Til 1. etasje er automatisk dør, utført i metall og glass. Bygningen er godt tilpasset dagens bruk med minilager av forskjellig størrelse. Det er lavere takhøyder i kjeller og 1. etasje som gjør at alternativ bruk er noe begrenset. Bygningen bærer preg av tidens tann, men har fått ett løft utvendig. Leiligheter er kurante, men noe slitasje og eldre er registrert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. NB: Det er ikke utført en tilstandsrapport som beskriver byggets tekniske tilstand. Dette medfører at det kan være skader/mangler ved eiendommen som ikke fremkommer i taksten. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra verditakst utført av Amund Forset v/AF Consult AS.

    Innhold
    Stor eiendom med bestående av et kombinasjonsbygg med minilager-lokaler og 4 leiligheter. Det står også to eldre uthus på eiendommen, disse ansees som kondemnable og er ikke verdsatt eller ytterligere beskrevet. Bygget inneholder: Kjeller: Lagerlokaler og teknisk rom/fyrrom. 1. etasje: Minilager. 2. etasje: 2 leiligheter. Loft: 2 leiligheter.

    Standard
    Tidligere butikk fra tidlig på 1900 tallet, oppført i trekonstruksjoner over 2 etasjer + kjeller. Senere tilbygget mot vest, antatt omkring 1950. Det var butikk i hovedetasjen fram til ca. 2018. I 2. etasje og loft har det vært leiligheter i nesten alle år. Hovedetasjen er ombygget til minilager i 2022, kjeller er utleid til lager. Bygningen ble oppgradert i 2022 og framstår godt vedlikehold og med god standard til sitt formål. Leiligheter har noe enklere standard, men tilfredsstiller de fleste hva gjelder krav til bostandard. Kurant planløsning tilpasset dagens virksomhet. Leiligheter har grei planløsning. Bygningen har noe behov for oppdateringer/ utskiftninger og vedlikehold selv om det er foretatt påkostninger i senere tid. Modernisering i 2022: * Ny taktekking. * Utvendig malt bygget. * Blåst inn isolasjon på loft. * Bygget om til minilager i 1. etasje. Minilager har 21 utleieceller, utført med plater og enkle dører med hengelås. Kjeller har adkomst via minilager og stor utvendig adkomst via betongtrapp. Innvendige overflater i leiligheter er hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat, belegg og heltre. Vegger: Malte flater. Himlinger: Malte flater. Bad: Bad i noe varierende utførelse, men hovedsakelig med belegg på gulv, og malte plater/våtromsplater på vegger og malte plater i himling. Enkle innredninger med servant. Dusjkabinett og dusjhjørne. Gulvmonterte toaletter. Opplegg for vaskemaskin. Kjøkken: Kjøkken i noe varierende utførelse, men hovedsakelig med profilerte fronter, laminert benkeplate og nedsenket beslag. Plass til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator er montert over komfyr.

    Eeindommens potensiale
    Kjøper er selv ansvarlig for å søke og få de nødvendige godkjenninger dersom det skal gjøres endringer på eiendommen.

    Tekniske installasjoner
    Sikringskap med automatsikringer. Det elektriske anlegget er i hovedsak åpent opplagt. Røropplegg i kobber/metall, avløpsrør i plast/soil. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Det er oljebrenner i kjeller med oljetank i stål. Opplegg for oppvarming med radiatorer. Servicedokumentasjon på tekniske anlegg er ikke fremlagt. Kontroll av tekniske installasjoner av fagfolk anbefales på generelt grunnlag.

    Moderninseringer og påkostninger
    * Ny taktekking. * Utvendig malt bygget. * Blåst inn isolasjon på loft. * Bygget om til minilager i 1. etasje.

    Modernisert/påkostet år
    2022

    Parkering
    Gode parkeringsmuligheter på eiendommen.

    Diverse
    Feiing ble utført siste gang den 17.08.2021. Tilsyn ble sist gang utført den 17.08.2021, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

    Beskrivelse av tomt
    Eiertomt på ca. 6746,6m². Tomten er flat, dels opparbeidet med plen, noe naturtomt og asfaltert gårdsplass mot øst. Gruset biloppstillingsplasser på begge sider av bygget. Del av tomt mot vest er dels plen og noe naturtomt. Det står to eldre uthus på eiendommen, disse ansees som kondemnable og er ikke verdsatt eller ytterligere beskrevet.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  • Oppvarming
    Det er oljebrenner i kjeller med oljetank i stål. Opplegg for oppvarming med radiatorer. Forøvrig elektrisk oppvarming. Fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 80 664,63,- i 2022. I disse inngikk bla. eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. For 2023 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.): * Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 15 970,-. * Forbruk vann: Kr 18,50,- per kubikk. * Forbruk kloakk: Kr 44,- per kubikk. * Renovasjon: Kr 12 504,75,-. * Feie- og tilsynsgebyr: Kr 650,-. * Eiendomsskatt næring: Kr 15 435,-.   Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

    Info formuesverdi
    Det er ikke utstedt likningsverdi for eiendommen. Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 70 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2015. Likningsverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

    Info leieavtaler
    Pt. er det opplyst at det er leieinntekter på ca. 528 000,- per år. Kontakt megler for mer informasjon vedrørende leieavtalene.

  • Ferdigattest/brukstillatelse
    Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen: * Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 05.10.1967, dokumentnr: 2330. Rettighetshaver: Braskereidfoss Vann og Kloakk AL. Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

    Ferdigattest/brukstillatelse datert
    Det er utstedt ferdigattest for tilbygg (nytt inngangsparti Joker) fra 2008. Eiendommen har for øvrig ikke brukstillatelse eller ferdigattest. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen i forbindelse med tilbygg inngangsparti Joker. Innholdet i disse er ikke i samsvar med dagens bruk. Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av eldre reguleringsplan for "Braskereidfoss sentrum" fra 1978. Reguleringsformål for eiendommen er forretning/kontor (3 257m²), almennyttig formål (2 691m²), offentlig friområde (637m²), gang-/sykkelvei (85m²) og kjørevei (76m²). Det er også reguleringsplan under arbeid som omfatter eiendommen. Reguleringsplan med navn "Områderegulering for Braskereidfoss sentrum" med ID 2018001. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Braskereidfoss fra 2008, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligområde (2 087m²), senterområde (3 236m²) og friområde (1 425m²).

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.  Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, tilstandsrapport/takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt.  Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.   Salget forutsettes gjennomført mellom profesjonelle parter og eiendomsmeglingsloven § 6-7 fravikes.  Ved en eventuell mangelsvurdering fravikes avhendingsloven § 3-9, slik at det kun kan gjøres gjeldende at det foreligger mangel: - dersom selger ikke oppfyller sin opplysningsplikt, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-7, eller - dersom selger har gitt uriktige opplysninger, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-8. Risikoen for eventuelle skjulte feil som angitt i avhendingsloven § 3-9 siste punktum, tilligger etter dette kjøper.   Når det gjelder rapporter fra tredjemenn som gjelder eiendommen (tekniske rapporter, grunnanalyser, tilstandsrapport/takst etc.), og som er vedlagt salgsoppgaven og kontrakt eller fremlagt av selger i forbindelse med transaksjonen, så er selger ukjent med ufullstendigheter eller feil i dokumentene. Skulle dokumentene likevel vise seg å være ufullstendige eller inneholde feil, så fravikes prinsippene i avhendingsloven § 3-7 og § 3-8, slik at selger bare svarer for eventuelle feil som selger selv likevel hadde faktisk kunnskap om. Avhendingslova § 4-19 fravikes. Risikoen for eventuelt skjulte feil, tilligger etter dette kjøper.

    Budgivning
    Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. kjøper beskrivelse
    4 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000))   113 740,- (Omkostninger totalt)   4 613 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    113740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev