aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Barlindbotn 466. Stort småbruk i meget vakre naturomgivelser.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Barlindbotn 466. Stort småbruk i meget vakre naturomgivelser.

EIKEFJORD Barlindbotn 466

Stort småbruk v/sjø med strandlinje, naust og båthus | Naturskjønne og idylliske omgivelser | Lett tilkomst | Oppussing

  • kr 2 500 000
  • BRA-i 131 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 2 500 000
  • Omkostningerkr 63 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 563 740
  • ObjektstypeLandbruk
  • EierformSelveier
  • Byggeår1948
  • Soverom4
  • Tomt354 683.1 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 62 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 63 740 Omkostninger totalt 78 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 81 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 563 740 Totalpris. inkl. omkostninger 2 578 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 581 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til denne store og fine eiendommen med strandlinje i meget vakre og idylliske omgivelser. Tomten er bebygget med enebolig, røykhus, verksted/løe, båthus og naust. Området egner seg utmerket til de som liker friluftsliv, ro og stillhet. Med umiddelbar nærhet til skog og mark, samt sjø er det enkelt å dra på tur eller kaste snøret i havet. Fra boligen kan en nyte praktfull utsikt utover omkringliggende natur. En kan ha enkelt dyrehold, dyrke i jord samt hogge trær på egen eiendom m.m. Eiendommen består av fire parseller, ene har lang strandlinje og egen holme. Sjarmerende bolighus med god takhøyde, store vindusflater og en herlig utsikt. 4 soverom, liten loftstue, 2 stuer og helfliset bad kan trekkes frem. Boligen holder en eldre standard hvor renovering påberegnes. Velkommen!
Flere gode muligheter til både turer og fiske, er dette perfekte sted å nyte friluftslivet.
  • Tomt
    354683.1m²

    Beskrivelse av tomt
    Fantastisk eiendom med strandlinje i usjenerte og rolige omgivelser. Ifølge gårdskart er eiendommen registrert med 246 dekar produktiv skog, 89,4 dekar annet markslag, 15 dekar innmarksbeite og 4 dekar bebygd/samf/vann/Bre. Så dette er en eiendom hvor en kan holde dyr, dyrke mark og drive med vedhogst m.m. Eiendommen består av 4 bruksnumre. Tomteareal er hentet fra matrikkelrapportene. Bruksnummer 1: 281 576,1 kvm Bruksnummer 6: 1 295,3 kvm Bruksnummer 11: 70 672,1 kvm (gnr. 51 på denne eiendommen) Bruksnummer 18: 1 139,6 kvm Oppgitt tomtestørrelse er totalt areal av eiendommene. Bnr. 1 er hovedeiendommen og den delen av eiendommen som er bebygget. Eiendommen grenser til sjø og går langt opp i fjellet. Bnr. 6 grenser til sjø og blir delt av veien som går gjennom eiendommen. Bnr. 18 er en utskilt parsell som ligger mellom hovedhuset og den bebygde hytteeiendommen på innsiden av eiendommen. Gnr. 51 og bnr. 11 ligger en del innenfor denne eiendommen uten veitransport. Eiendommen er stor og har lang strandlinje samt egen holme med navn Skotholmen.

    Beliggenhet
    Barlindbotn 466 har en landlig og meget idyllisk beliggenhet. Her bor en tett på sjø og natur med lite trafikk og støy. Her kan det trekkes frem gode fiskemuligheter til blant annet Makrell, Sei og Torsk rett ut i vågen / Eikefjorden fremfor huset. Dersom en vil fiske i ferskvann er Jagedalsvatnet et flott alternativ. Her ble det i 2020 gjort undersøkelser av Rådigivende Biologer AS og ble samtidig beregnet bestand på ca. 600 røyer, og 1700 ørret. For det turglade er det også umiddelbar nærhet til flere fantastiske turmuligheter med flere forskjellgie vanskelighetsgrader. Sagevik, Hetlesetnipa og Kletten er eksempler på noen turer. Dagligvarehandel finner du 13 km fra boligen på Spar Eikefjord. Eikefjord barnehage, og Eikefjord barne- og ungdomsskole er også ca. 13km fra eiendommen. Eiendommen ligger midt imellom Florø og Førde. Det tar ca 43 minutter med bil til Førde og ca 37 minutter til Florø. I bykjernen av Førde finner du både shopping, restauranter og kulturopplevelser. I nærområdet rundt er det også flotte turmuligheter, som Hafstadsfjellet, Viefjellet, Førdsnipa. Halbrendsnipa og Eikåsnipa. Florø har et aktivit og variert kulturliv med kulturskole og musikk-, kor- og revymiljø. Det er også tilgang på idrettshall. svømmehall og fotballbaner. Her ligger også kystmuseet i Sogn og Fjorande.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under fellesvisning. Øvrige visninger etter nærmere avtale

    Bebyggelse
    Spredt bebyggelse og en blanding mellom beboelse og hytter

    Byggemåte
    Informasjon er hentet fra tilstandsrapport. Tak: Det er tekket med skifer og har tilstrekkelig helning og overganger ser stabile ut. Veggkonstruksjon: Det er tømmer konstruksjon på hoveddel fra byggeår og bindingsverk på tilbygget del. Vegger er kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon: Det er saltak i trekonstruksjon med taksperrer og kaldt loft. Vinduer: Vinduer med isolerglass av ulik alder og type. Dører: Ytterdør og terrassedør med glassfelt. Innvendige fyllingsdører med og uten glassfelt. Etasjeskille: Etasjeskille i trebjelkelag fra byggeår. Pipe og ildsted: Teglsteinspipe med nyere heldekkende beslag over tak. Eldre peisovn montert i stue. Byggegrunn: Bygget er fundamentert på fjell og faste masser. Grunnmur og fundamenter: Støpt ringmur med kjeller. Mur i forkant ved tilkomst for mulig etablering av terrasse. For ytterligere opplysninger om byggemåte og standard, se vedlagte tilstandsrapport

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig. Brukt som fritidsbolig få dager per År.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Barlindbotn 466. Dette er en en meget flott og unik sjøeiendom i idylliske omgivelser. Her bor du i et stille strøk, tett på både sjø og natur. Like utenfor døren finner du gode fiskemuligheter, samt fantastiske turområder. En fin eiendom med et koselig hus som har behov for oppussing/modernisering. Boligen går over tre etasjer hvor du finner hoveddelen i første- og andreetasje. Kjeller er uinnredet. Sjarmerende bolig hvor de eldre kvalitetene er ivaretatt og gjennomgående i hele huset. God takhøyde og høye vindusflater er med på å gi boligen det lille ekstra. Stue: Stuen har store vinduer som peker direkte ut på den flotte naturen i nærområdet. Det er innredet med peis som kan brukes på kalde vinterdager. Fra stuen er det direkte tilgang til både kjøkkenet og spisestuen. Spisestuen har god plass til et stort spisebord. Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er romslig med god lagringsplass i skuffer og skap, samt god arbeidsplass på kjøkkenbenken. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, oppvaskmaskin, nedfelt stålvask, platetopp og kjøleskap/frys. Fra kjøkkenet er det direkte utgang til hagen. Bad: Badet er plassert direkte ved gangen i første etasje. Badet er helfliset og er utstyrt med varmekabler i gulv, dusjhjørne, naturlig ventilasjon og toalett. På badet er det god skapplass, samt plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Soverom: Boligen har totalt 4 soverom i andre etasje. Alle soverommene er av god størrelse og kan enkelt innredes med standard soveromsinnredning. Deler av gangen i 2 etasje er innredet som praktisk tv-stue. Kjeller: Stor uinnredet kjeller med god lagringsplass Verksted/Løe: Bygg med muligheter og flere bruksmuligheter for den rette. Kan egne seg som lager, hobbyrom, verksted eller for de som ønsker enkelt dyrehold. Røykhus: Er i dag brukt som bod/uthus Naust og båthus: Fantastisk og ha slike bygg på egen eiendom og så når bolighuset. Bod/skur: I tillegg en bod på sjøsiden som ligger mellom naustene og bolighuset. Kort oppsummert er dette en herlig sjøeiendom i rolige og usjenerte omgivelser med behov for oppussing/modernisering.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Lokalt høyt fuktnivå og noe spor etter mit i konstruksjonen. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Nærmere undersøkelse anbefales, tiltak må påregnes Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Spor etter mit og mus på loft Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Tiltak må påregnes Utvendig > Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Noen vinduer med høy slitasjeegrad Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utvendig > Dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Noe skjevhet i dør Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Innvendig > Radon: Eiendom ligger i område med lav til moderat konsentrasjon og er oppført før krav om radonsperre mot grunn. Det er ikke foretatt radonmålinger. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav Innvendig > Innvendige dører: Noe lokal slitasje registrert Tiltak: Dører fungerer med dette avvik Våtrom > 1 etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Noe manglende finish og avslutninger Tiltak: Jevnlig tilsyn anbefales, tiltak for ferdigstilling må påregnes. Våtrom > 1 etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Tiltak: Fungerer med dette avvik Våtrom > 1 etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser Våtrom > 1 etasje > Bad > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket Kjøkken > 1 etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Noe bruksslitasje og manglende helhet registrert Tiltak: Fungerer med dette avvik Kjøkken > 1 etasje > Kjøkken > Avtrekk: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Tiltak: Det anbefales å ferdigstille montering av ventilator Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det mangler dokumentasjon på utførelse av nytt røropplegg Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Noe sprekker og sår i murpuss registrert Tiltak: Vedlikehold må påregnes. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tomteforhold > Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Innvendig > Overflater: Lokal høy slitasjeegrad og manglende finish Tiltak: Det må påregnes oppgradering og lokale tiltak. Forhold som har fått TG3: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Gjelder flere rom Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Pipe og ildsted: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Pipevanger er ikke synlige. Tiltak: Større avstand til brennbart materiale må lages. Det må monteres ildfast plate under/foran ildsted. Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Oppgradering av pipe og ildsted anbefales Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Synlige spor fra mit i konstruksjonen Tiltak: Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene Nærmere undersøkelse anbefales, tiltak må påregnes Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Tiltak: Registrerte avvik medfører anbefaling om utbedring og uavhengig kontroll på anlegget i sin helhet. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning. Tomteforhold > Drenering: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Nærmere utredning anbefales, estimat gjelder dette Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Forhold som har fått TGIU: Våtrom > 1 etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Det ble ikke utført hulltaking da våtsonen mot vegger i heltre Kort oppsummert har bygningene på eiendommen behov for rehabilitering og modernisering.

    Innbo og løsøre
    Eiendommen selges slik som den står med det meste av innbo og løsøre. Selger tar med seg personlige eiendeler og bestemmer selv det de ønsker å ta ut. Eiendommen/bygningene blir ikke ytterligere rengjort/utryddet innen overtagelse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvitevarer følger med i salget.

    TV/Internett/bredbånd
    Det er ingen tv/nettløsning i dag.

    Parkering
    Biloppstillingsplass på egen eiendom. Plass til flere biler og lett adkomst.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 62 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 63 740 Omkostninger totalt 78 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 81 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 563 740 Totalpris. inkl. omkostninger 2 578 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 581 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Elektrisk. Varmekabler i gulv 1. etasje. Peisovn montert i stue.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    1885

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt landbruk. Merk at oppgitt beløp er en prognose mottatt fra kommunen. Fakturert beløp for 2023 var kr 1 884,72,-. Renovasjon blir levert av ekstern aktør; Nordfjord Miljøverk IKS. Informasjon fra Nordfjord Miljøverk IKS; "Årleg renovasjonsgebyr for husholdning er kr 4837,- pr år Årleg renovasjonsgebyr fritidshus er kr 2419,- pr år Pr i dag står det eit fritdsabonnement, så om ny eigar skal bu der fast, må dei ta kontakt for å endre dette og tinge dunkar"

    Formuesverdi sekundær
    52193

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Velforening
    Er ikke opplyst om pliktig medlemsskap i velforening.

    Info vannavgift
    Brønnvann.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4602/71/1: 28.02.1866 - Dokumentnr: 900065 - Utskifting - Dokumentet er innhentet, men grunnet dokumentets alder har ikke megler klart å tyde dokumentet. 06.09.1938 - Dokumentnr: 1226 - Rettigheter iflg. skjøte Gjelder denne registerenheten med flere - Overdragelse av parsell. Parsellen får veirett over bnr 1 op til ferselsveien. 06.12.1952 - Dokumentnr: 2464 - Jordskifte Gjelder denne registerenheten med flere - Jordskifterett. - Fra vedtak: Uthogsten skal vera ferdig og trea ført burt innan 4 år frå jordskiftet sett i kraft. Standskog og beitevederlaget skal betalast i 4 terminer. 13.02.1953 - Dokumentnr: 300 - Bestemmelse om veg Bru grense - Barlindbotten - Kalsvik Gjelder denne registerenheten med flere - Eldre kontrakt for veianlegg. Opplyses om ulike vilkår og hvem som skal betale arbeidskostnader m.m. 30.01.1954 - Dokumentnr: 210 - Jordskifte Gjelder denne registerenheten med flere - Jordskifterett vedkommene utmarken til gårdene Tonheimslid, Tonheim og Kalsvik. 28.05.1958 - Dokumentnr: 900046 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: L/L Eikefjord Kraftlag - Dokumentet er forsøkt innhentet, men Kartverket finner det ikke i deres arkiv. 06.10.1969 - Dokumentnr: 2908 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:10 Bestemmelse om vannrett - Veirett fra fylkesveien til tomten. Vannrett på hovedbruket. Vann kan tomteeieren ta hvor han finner det på hovedbruket. Rett til å grave brønn på hovedbruket og rett til vei fra brønnen. Hvis hovedbruket krever det skal tomteeieren ha gjerdeplikt. 22.09.1972 - Dokumentnr: 3965 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:11 Bestemmelse om vannrett - Vannrett på hovedbruket med tomten. Rett til å grave brønn på hovedbruket og rett til nødvendig vei med gjerdeplikt. 25.02.1976 - Dokumentnr: 1010 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:18 Med flere bestemmelser - Vannrett fra brønnen til hovedbruket fram til hustomten. Rett til kloakkledning over hovedbruket. Ståle Kalsvik har rett til båtfeste i Stongsneset med rett til vei til båtfestet. 22.11.1996 - Dokumentnr: 5959 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:16 Bestemmelse om vannrett Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser - Rett til å lage brønn og vei til denne. Etablere kloakkordning med grøft. Føre frem elektrisk kraft (stolper). Båtfeste i berget og bruke vei dit. Oppstillingsplass for 1 bil på tilvist plass og vei derfra til tomten. 22.11.1996 - Dokumentnr: 5960 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:16 Bestemmelse om vannrett Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser - Rett til å lage brønn på bruket, og vei til denne. Etablere seg lovlig kloakkordning med grøft over bruket. Føre frem elektrisk kraft (stolper). Båtfeste i berget for nøst, og bruke vei dit. Oppstillingsplass for 1 bil og vei derfra til tomten. 30.07.2001 - Dokumentnr: 3541 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:10 Rettighetshaver: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:11 Føresegn om båtfeste - Gir gnr 71 bnr 10 og 11 rett til felles båtfeste i berget i sjøkanten nordøst for nøstet på gården, samt rett til å bruke eksisterende vei til festet. 16.02.2009 - Dokumentnr: 111145 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:16 Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Bestemmelse om båtplass Bestemmelse om parkering Bestemmelse om veg - Hefter på bruk nr. 1: Rett til å lage seg brønn på bruket, og vei til denne. Etablere lovlig kloakkordning med grøft over bruket. Føre frem elektrisk kraft (stolper). Båtfeste i berget for eksisterende nøst og bruke etablert vei dertil. Oppstillingsplass for 1 bil på plass, samt vei derfra til tomten. Dokumentnr: 900964 - Opprettelse av matrikkelenheten 04.05.1880 - Dokumentnr: 900003 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:2 EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER - Dokumentet er innhentet, men grunnet dokumentets alder har ikke megler klart å tyde dokumentet. 05.05.1938 - Dokumentnr: 651 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:5 19.01.1944 - Dokumentnr: 88 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:7 - Rett til sjøtang, sand m.m. 06.12.1966 - Dokumentnr: 2917 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:10 - Stemplet skyldsskifte fra 06.12.1966. Fraskilt del har fått bnr. 10. Definert som «hyttetuft». 06.12.1966 - Dokumentnr: 2918 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:11 - Stemplet skyldsskifte fra 06.12.1966. Fraskilt del har fått bnr. 11. Definert som «hyttetuft». 27.10.1971 - Dokumentnr: 3772 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:15 - Skyldsskifte stemplet fra 27.10.1971. Fraskilt del fikk bnr. 15. Brukes som hyttetomt. 27.10.1971 - Dokumentnr: 3773 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:16 - Skyldsskifte stemplet fra 27.10.1971. Fraskilt del fikk bnr. 16. Definert som hyttetomt. 25.02.1976 - Dokumentnr: 1009 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:18 - Skyldskifte stemplet fra 25.02.1976. Fraskilt part fikk bnr. 18. 29.06.2012 - Dokumentnr: 527069 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:38 - Tinglyst registering fra 29.06.2012 01.01.2020 - Dokumentnr: 5665 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1401 Gnr:71 Bnr:1 19.01.1944 - Dokumentnr: 88 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:7 - Rett til sjøtang, sand m.m. 10.02.2011 - Dokumentnr: 111311 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:37 4602/71/6: 06.12.1952 - Dokumentnr: 2464 - Jordskifte Gjelder denne registerenheten med flere - Jordskifterett. - Fra vedtak: Uthogsten skal vera ferdig og trea ført burt innan 4 år frå jordskiftet sett i kraft. Standskog og beitevederlaget skal betalast i 4 terminer. 07.01.1944 - Dokumentnr: 24 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:5 01.01.2020 - Dokumentnr: 1273638 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1401 Gnr:71 Bnr:6 4602/71/18: 25.02.1976 - Dokumentnr: 1010 - Best. om vann/kloakkledn. RETTIGHETSHAVER: STÅLE KALSVIKS SØSKEN - Vannrett fra brønnen til hovedbruket fram til hustomten. Rett til kloakkledning over hovedbruket. Ståle Kalsvik har rett til båtfeste i Stongsneset med rett til vei til båtfestet. 25.02.1976 - Dokumentnr: 1009 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4602 Gnr:71 Bnr:1 - Skyldskifte stemplet fra 25.02.1976 01.01.2020 - Dokumentnr: 1708609 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1401 Gnr:71 Bnr:18 4602/51/11: 06.12.1952 - Dokumentnr: 2464 - Jordskifte Gjelder denne registerenheten med flere - Jordskifterett. - Fra vedtak: Uthogsten skal vera ferdig og trea ført burt innan 4 år frå jordskiftet sett i kraft. Standskog og beitevederlaget skal betalast i 4 terminer. 30.01.1954 - Dokumentnr: 210 - Jordskifte Gjelder denne registerenheten med flere - Jordskifterett vedkommene utmarken til gårdene Tonheimslid, Tonheim og Kalsvik. 03.06.1841 - Dokumentnr: 900026 - Utskifting - Dokumentet er forsøkt innhentet, men megler har ikke klart å finne det. 27.05.1847 - Dokumentnr: 900036 - Utskifting - Dokumentet er forsøkt innhentet, men megler har ikke klart å finne det. 13.05.1848 - Dokumentnr: 900032 - Utskifting - Dokumentet er forsøkt innhentet, men megler har ikke klart å finne det. 31.07.1862 - Dokumentnr: 901126 - Utskifting - Dokumentet er forsøkt innhentet, men megler har ikke klart å finne det. 28.02.1866 - Dokumentnr: 900052 - Utskifting - Dokumentet er forsøkt innhentet, men megler har ikke klart å finne det. 23.12.1949 - Dokumentnr: 1946 - Utskifting Gjelder denne registerenheten med flere - Odelsskjøte fra 1949. 28.02.1951 - Dokumentnr: 245 - Utskifting Overutskifting Gjelder denne registerenheten med flere - Overutskifting på nordsiden til gårdene Thonheimsli og Tonheim. 10.07.1895 - Dokumentnr: 900026 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4602 Gnr:51 Bnr:8 01.01.2020 - Dokumentnr: 1849564 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1401 Gnr:51 Bnr:11 Bnr:6

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det foreligger ingen tegninger eller byggesaksdokumenter i kommunens arkiver. Megler tar utgangspunkt i boligens faktiske bruk og kan ikke garantere om det foreligger noe avvik i plantegning eller om det er noen søknadspliktige tiltak som ikke er godkjent av kommunen. Det er opplyst at eiendommen er tilbygget ca. 2000 med gang/bislag. Tilbygget er ikke byggemeldt/godkjent og evt. kommende pålegg eller krav fra offentlige mydingheter er på kjøpers regning og risiko. Byggeår er ikke oppgitt i opplysninger mottatt fra kommunen. Oppgitt byggeår er hentet fra tilstandsrapport. Takstmann har opplyst følgende: Bolig opprinnelig oppført sent på 1800 tallet, innflyttet på nytt i 1948 etter gjenoppbygging etter brann, tilbygget ca 2000 med noe oppgradert standard fra dette tidspunkt.

    Vei, vann og avløp
    Vei: Eiendommen er tilknyttet kommunal hovedvei. Vann: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann. Eiendommen har privat vanntilførsel fra brønn Avløp: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig avløp. Det er privat septikanlegg. Eiendommen har privat avløpsløsning til septiktank.

    Regulerings- og arealplanner
    Området er ikke regulert. Kommuneplan: PlanID: 140120140001 Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2017-2027 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 21.03.2017 Delarealer: Delareal: 250 476 m2 Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.Nåværende Delareal: 30 730 m2 Arealbruk: LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv,Nåværende Områdenavn: SPB44 Delareal: 369 m2 Arealbruk: Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone,Nåværende Hensynssoner i kommuneplan: Delareal: 6 332 m2 KPHensynsonenavn: H310 KPFare: Ras- og skredfare Delareal: 297 m2 KPAngittHensyn: Bevaring naturmiljø KPHensynsonenavn: H560_1 Kommuneplaner under arbeid: PlanId: 20200002 Navn: Kommuneplanens arealdel Status: Planforslag Plantype: Kommuneplanens arealdel - Kommunen vil legge mer til rette for nøst/rorbu. Flere parseller er utskilt fra gammelt av og er opprinnelig tiltenkt som hyttetomter.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Verneklasse/sefrak
    Det gjøres oppmerksom på at  er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Ifølge kommune er det boplikt da boplikt kan settes som vilkår for konsesjon. Når det søkes om konsesjon på en eiendom, tar kommunen stilling til om det skal settes vilkår for konsesjonen eller ikke. I forhold til boplikt vurderer kommunen om det skal stilles vilkår om boplikt, om boplikten skal være en personlig plikt for eier og eventuelt hvor lenge boplikten skal vare. Kommunen gjør da en vurdering ut fra hensyn til bosetting, helhetlig ressursforvaltning og kulturlandskap. Kontakt kommune for ytterligere info eller spørsmål.

    Kommentar konsesjon
    Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept, dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. I det tilfelle konsesjon ikke gis på bakgrunn av for høy kjøpesum, kan selger kreve at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne. Kjøper har konsesjonsrisikoen dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonsloven § 9 (1) nr. 1 - 4 eller § 9 (2) ? (4). I slike tilfeller skal selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtakelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket. Da kommune ser eiendommen som samlet og i sin helhet, skal alle parsellene settes inn i konsesjonssøknaden.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 500 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 62 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 63 740 Omkostninger totalt 78 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 81 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 563 740 Totalpris. inkl. omkostninger 2 578 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 581 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    63740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss. Ved kjøp av landbrukseiendom, herunder småbruk, er det kun forhold vedrørende våningshuset som omfattes av forsikringen. Ved kjøp av kombinasjonseiendom svarer HELP Forsikring bare for skader ved den delen av boligen som er regulert til boligformål.

    Dødsbo
    Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendommen er arvet. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,7% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 18 900,-, markedsføringspakke kr 19 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, søk eiendomsregister og elektronisk signering kr 1 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr  6 900,-, visninger kr 5 000,- og tinglysingsgebyr kr. 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 59 900,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 10 000,-. Alle beløp er inkl. mva

Jørn Tage Hereide

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev