aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord og Lars Waage har gleden av å presentere Storhammeren 41!
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord og Lars Waage har gleden av å presentere Storhammeren 41!

FYLLINGSDALEN Storhammeren 41 H603

Fyllingsdalen | Lys og pen 3-roms leilighet | Balkong | Mulighet for 3 soverom | Ingen forkjøpsrett | Nærhet til "alt"

  • kr 2 990 000
  • BRA-i 95 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 2 990 000
  • Omkostningerkr 11 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 152 729
  • EierformAndel
  • Byggeår1973
  • Soverom2
  • Andel fellesgjeldkr 151 489
  • Felleskostnaderkr 6 438
  • Tomt106 025 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 990 000 (Prisantydning) 151 489 (Andel av fellesgjeld)   3 141 489 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   3 152 729 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord og Lars Waage har gleden av å presentere Storhammeren 41! En flott 3-roms leilighet med balkong. Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i fyllingsdalen med nærhet til Oasen Storsenter, dagligvarebutikk, barnehage, skole og kollektivtransport. Verdt å nevne:
  • Attraktiv beliggenhet
  • Ingen forkjøpsrett
  • Gode parkeringsmuligheter
  • Romslig planløsning
  • Balkong på 10,8m²
  • Malt innvendig i 2024
  • Nytt laminatgulv i 2024
  • Nærhet til "alt"
  • Tur- og idrettsanelgg i nærområdet!
  • Gode bussforbindelser Boligen går over ett plan og følgende rom er inkludert i BRA-i: 6. Etasje: Entré, gang, bad, toalett, to soverom, stue, kjøkken. Hjertelig velkommen til visning! Husk å meld deg på!
  • Store vindusflater som sører for rikelig med naturlig lys, samtlige vinduer ble skiftet i regi av borettslaget i 2010.

    Storhammeren 41 H603, Vestland

    • Tomt
      106025m²

      Beskrivelse av tomt
      Eiendommen er opparbeidet med parkeringsplass, grøntområder med beplantning og sittegrupper, samt lekeplass.

      Beliggenhet
      Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde i Fyllingsdalen. Herfra er de kort vei til Sentrum og Flesland, og det tar omtrent 4 minutter å spasere til nærmeste bussholdeplass. Nærmeste dagligvarebutikk er Rema 1000 Lynghaugparken som er ca. 8 minutters gange fra leiligheten. Spar Sikthaugen ligger også innen kort avstand. For ytterligere butikker tar det ca. 3 minutter å kjøre til Oasen Senter. Her finner man de aller fleste servicetilbud, blant annet dagligvarebutikker, vinmonopol, klesbutikker, treningssenter, frisør, apotek, legesenter, tannlegesenter, bibliotek, kafeer og restauranter. På Oasen Senter finnes også bussterminal og holdeplass for taxi. Herfra er det gode bussforbindelser til både Sentrum den ene veien og Sandsli og Kokstad den andre veien. For den spreke og treningsglade er det kort vei til ypperlige utendørsaktiviteter. Løvstakken, Kanadaskogen, Gullsteinen, Ortuvatnet og Sælevatnet kan alle by på gode turer. Skulle en ønske å trene innendørs har Nr1 Fitness Ortuflaten, SATS Oasen, Progresjon Trening as og SKY Fitness Fyllingsdalen alt en måtte trenge for en herlig treningsøkt. Fyllingsdalen Idrettshall og Fyllingsdalen stadion er også strålende alternativer. For umidellbar nærhet er Ortuflaten ballbinge like utenfor døren.

      Adkomst
      Det vil bli satt opp AKTIV skilt ved fellesvisninger.

      Bebyggelse
      Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

      Barnehage/skole/fritid
      Det er flere gode skole- og barnehagetilbud like i nærheten. Her kan nevnes blant annet: Skoler: - Løvås Oppveksttun - skole (1-7 kl.) - Seljedalen skole (1-7 kl.) - Sælen Oppveksttun (1-7 kl.) - Lynghaug skole (8-10 kl.) - Fyllingsdalen videregående skole - Amalie Skram videregående skole Barnehager: - Lekeklossen Storhammaren bhg. (1-2 år) - Betanien barnehage (1-5 år) - Seljedalen barnehage (1-5 år)

      Byggemåte
      Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen. Grunn og fundamenter: Grunnmur og fundamenter av betongkonstruskjoner. Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med sveisepapp eller tilsvarende. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer og pvckarmer. Etasjeskiller: Bære- og skillevegger samt etasjeskiller i betong. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet på badet. Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet på badet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Balkonger, verandaer og lignende: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter, rekkverket ble målt til 1 meter. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på sluk- og avløpsløsning. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring: Det er ikke opplyst om forrige tilsyn av anlegget. Det må utføres el.kontroll (av autorisert kontrollør) av hele anlegget. Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

      Sammendrag selgers egenerklæring
      Se egenerklæring vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

      Innhold
      Areal og fordeling pr etasje 6.etg: 95 kvm BRA / 95 kvm BRA-i: Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i BRA-i: Entré(3,9m²), gang(9,8m²), bad(2,5), toalett(1,3m²), soverom(6,4m²), soverom(12m²), stue(37,5m²), kjøkken(19,5m²). Fra stuen er det utgang til innglasset balkong på 10,8m². Tilhørende leiligheten er det en bod i kjelleren på 4,6m².

      Standard
      Aktiv Eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord og Lars Waage har gleden av å presentere Storhammeren 41! En attraktiv leilighet med nærhet til det meste av servicetilbud. Leiligheten går over ett plan og inneholder blant annet bad, toalett, to soverom, stue og kjøkken. Innvendige overflater: Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har laminatgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater og malt strie. Tak: Malte flater og tak-ess plater. Entré: Lys og trivelig entré med god plass for oppbevaring av yttertøy og sko. Kjøkken: Kjøkkenet har en romslig løsning, og med god benk- og oppbevaringsplass. Kjøkkenet består av hvite profilerte fronter, laminat benkeplate, over benkeplate er det benyttet fliser. Det er opplegg for oppvaskemaskin og vaskemaskin. Her kan det også plass til å innrede med spisebord. Stue: Romslig stue med en delikat farge og et flott laminatgulv fra 2024. Mulighet for å innrede med større sofa og egen spisegruppe. Store vindusflater som sører for rikelig med naturlig lys, samtlige vinduer ble skiftet i 2010. Fra stue er det tilkomst til balkong på 10,8m². Soverom: Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet er målt til 12m² og har plass til å innrede med dobbeltseng og nattbord. Det andre soverommet er målt til 6,4m² og kan innredes med seng og nattbord. Soverommene har innebygd garderobeløsning. Bad: Leiligheten har et helfliset bad som er målt til 2,5m² og inneholder helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, skap over med speilfront og dusjdører. Toalett: Toalettet er målt 1,3m² og inneholder gulvmontert WC og helstøpt servant. Andre opplysninger: - Sikringsskapet er montert i fellesgang og inneholder skrusikringer - Varmtvannsberederen er plassert på kjøkkenet og er av typen OSO, uviss størrelse. - Fra stuen er det utgang til innglasset balkong på 10,8m². Opplysninger fra hjemmelshaver: - Vinduene med pvckarmer er fra 2010. - Laminatgulvene utenom på soverom og toalettrommet ble lagt i 2024. - Malt overflater i 2024.

      Hvitevarer
      Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

      TV/Internett/bredbånd
      Kabel-tv og bredbånd er inkludert i felleskostnadene og leveres av Telenor.

      Parkering
      Borettslaget har 149 parkeringsplasser utendørs som kan brukes fritt av alle beboere. Borettslaget har 137 parkeringsplasser i garasje. Garasjeplass tildeles etter venteliste, søknad sendes direkte til styret. Parkering i gate etter gjeldene reglerment.

      Radonmåling
      Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

      Diverse
      Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

      Prisantydning inkl. omkostninger
      2 990 000 (Prisantydning) 151 489 (Andel av fellesgjeld)   3 141 489 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   3 152 729 (Totalpris inkl. omkostninger)

    • Oppvarming
      - Elektrisk oppvarming.

      Energiklasse
      G

      Info energiklasse
      Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

    • Formuesverdi primær
      884854

      Formuesverdi primær år
      2022

      Formuesverdi sekundær
      3362444

      Formuesverdi sekundær år
      2022

      Info formuesverdi
      Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

      Andre utgifter
      For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, eventuel oppgradering av kabel-TV og bredbånd, forsikringer etc.

      Tilbud på finansiering
      Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

      Andelsnummer
      246

      Part.obl.nr.
      953607786

      Felleskostnader pr. mnd.
      6438

      Andel fellesgjeld
      151489

      Andel fellesgjeld år
      2024

      Andel fellesgjeld per dato
      2024-03-14T23:00:00Z

      Kommentar fellesgjeld
      Styret informerer om at det vurderes rehabilitering av utvendig fasade. De er i tidlig planleggingsprosess og det er uvisst når eventuelt oppstart, omfang og kostnadsestimat vil være avklart.

      Kommentar kommunale avgifter
      Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

      Borettslaget
      Vestlund Borettslag

      Borettslagets org.nr
      953607786

      Om borettslaget
      Vestlund Borettslag består av 306 leiligheter, med 3, 4 og 5-roms fordelt på 5 høyblokker. Adkomst til leilighetene via heis/trapp. Utvendige svalganger i hver etasje.Service- og vedlikeholdsleder - ingen fellesplikter, frivillig dugnad. Rehabilitering: 1997/2000 som omfattet fasader, vinduer, ingangsaltan, utomhus m.m. 2014 er tak og gesimsbeslag reparert. Stoppekraner er skiftet. Alle heisene er skiftet i 2015.

      Styregodkjennelse
      Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

      Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
      Ifølge regnskap pr. 31.12.2022 hadde borettslaget følgende tall: - Resultat kr. -11 665 141,-. - Disponible midler kr. -5.120.549,-. Borettslaget har nylig foretatt vedlikehold av garasjer, noe som er grunnlaget for resultatet ved utgangen av 2022. For ytterligere informasjon se årsberetning og regnskap som følger i salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i disse.

      Lånebetingelser fellesgjeld
      Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 13521196930, Husbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 15.03.2024: 2.73% pa. Antall terminer til innfrielse: 20 Saldo per 15.03.2024: 9 383 715 Andel av saldo: 31 949 Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 31.12.2028 ) Fastrente i 10 år fra 1.1.2019 til 01.01.2029 Lånenummer: 13521196950, Husbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 15.03.2024: 2.58% pa. Antall terminer til innfrielse: 27 Saldo per 15.03.2024: 7 713 316 Andel av saldo: 26 262 Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 30.09.2030 ) Fastrente i 10 år fra 1.11.2018 til 01.11.2028 Lånenummer: 12134117832, DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 15.03.2024: 5.54% pa. Antall terminer til innfrielse: 67 Saldo per 15.03.2024: 27 396 622 Andel av saldo: 93 279 Første termin/første avdrag: 31.03.2017 ( siste termin 30.09.2040

      Sikringsordning fellesgjeld
      Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 md.

      Borettslagets forsikringsselskap
      If Skadeforsikring

      Polisenummer felles forsikring
      SP0000943446

      Vedtekter/husordensregler
      Det oppfordres til å se vedtekter og husordensregler vedlagt i salgsoppgaven.

      Beboernes forpliktelser og dugnader
      Det oppfordres til å se vedtekter og husordensregler vedlagt i salgsoppgaven.

      Dyrehold
      Hundhold må registreres/ Katter tillates, forutsatt at det er innekatt. Det er styret i boligselskapet som skal motta og behandle søknad fra en beboer som ønsker å holde dyr. Søknaden skal være skriftlig og sendes direkte til styreleder i boligselskapet.

      Eierskiftegebyr
      6385

    • Tinglyste heftelser og rettigheter
      På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/23/192: 30.10.1971 - Dokumentnr: 308810 - Best. om vann/kloakkledn. 20.12.1971 - Dokumentnr: 8556 - Best. om vann/kloakkledn. 29.12.1971 - Dokumentnr: 308806 - Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
      09.05.1977 - Dokumentnr: 9987 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:23 Bnr:138
      22.08.1977 - Dokumentnr: 17651 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:23 Bnr:138
      Med flere bestemmelser
      09.03.1978 - Dokumentnr: 5604 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:23 Bnr:131
      19.04.1978 - Dokumentnr: 8464 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:23 Bnr:130
      07.07.1971 - Dokumentnr: 4664 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
      Knr:4601 Gnr:23 Bnr:3
      03.04.1978 - Dokumentnr: 7070 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
      Knr:4601 Gnr:23 Bnr:209
      11.02.1982 - Dokumentnr: 3155 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
      Knr:4601 Gnr:23 Bnr:317
      29.09.1989 - Dokumentnr: 33237 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
      Knr:1201 Gnr:23 Bnr:334
      Areal ca. 380 m2. Bnr. 334 skal sammenføyes med bnr. 138.
      14.03.1997 - Dokumentnr: 7596 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
      Knr:1201 Gnr:23 Bnr:360
      31.08.1999 - Dokumentnr: 22705 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
      Knr:1201 Gnr:23 Bnr:370
      01.01.2020 - Dokumentnr: 580166 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:23 Bnr:192


      Ferdigattest/brukstillatelse
      Det foreligger midlertidig brukstillatelse for Vei 928 nr. 41 GNR. 23, BNR. 192, Vestlund Borettslag datert 14.02.1974. Det foreligger ferdigattest vedrørende installering Rør/Ledninger datert 21.08.2006. Det foreligger ferdigattest vedrørende endring av Blokk B datert 28.06.2000. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

      Vei, vann og avløp
      Offentlig vei, vann og avløp.

      Regulerings- og arealplanner
      Eiendommen er i henhold til kommunens reguleringsplan regulert til boligblokk. Eiendommen er i henhold til kommuneplanens arealdel avsatt til øvrig byggesone. Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 11800000 Plantype: 30 Plannavn: FYLLINGSDALEN. BOLIGFELT X,TOMTEAREAL A Status: 3 - Endelig vedtattarealplan Ikrafttrådt: 26.08.1970 Saksnr: - Dekningsgrad: 98,1 % Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Arealstatus: 1 - Nåværende Arealformål: 3001 - Grønnstruktur Beskrivele: Grønnstruktur Områdenavn: G Dekningsgrad: 58,8 % PlanID: 65270000 Arealstatus: 1 - Nåværende Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg Beskrivele: Øvrig byggesone Områdenavn: ØB Dekningsgrad: 21,6 % PlanID: 65270000 Arealstatus: 2 - Framtidig Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg Beskrivele: Ytre fortettingssone Områdenavn: Y Dekningsgrad: 19,6 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Hensynssonetype: KpStøySone Hensynssonenavn: H220_3 Beskrivele: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 3,2 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Hensynssonetype: KpStøySone Hensynssonenavn: H210_3 Beskrivele: Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 1,6 % Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 25/455 Bygningsnr: 301188980 Endring: - Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer Status: Rammetillatelse Dato: 28.03.2023 Saksnr: 202227014

      Adgang til utleie
      Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

      Legalpant
      Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    • Lovanvendelse
      Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

      Budgivning
      Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

      Omk. Kjøper beskrivelse
      2 990 000 (Prisantydning) 151 489 (Andel av fellesgjeld)   3 141 489 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   3 152 729 (Totalpris inkl. omkostninger)

      Omk. kjøper beløp
      11240

      Betalingsbetingelser
      Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

      Hvitvaskingsreglene
      Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

      Personopplysningsloven
      Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

      Boligselgerforsikring
      Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

      Boligkjøperforsikring
      Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

      Dødsbo
      Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

      Meglers vederlag
      Vederlag: 40 000,- Markedspakke: 20 000,- Grunnpakke: 15 000,- Tilrettelegging: 15 000,- Oppgjørsgebyr: 8 000,- Visning/overtakelse: 2 500,-

    Tarek André Bergfjord

    Megler

    Tarek André Bergfjord

    46 63 62 55

    Send e-post

    Få beskjed når lignende
    boliger kommer for salg

    Få en verdivurdering

    Siste boliger

    Meld deg på vårt nyhetsbrev