aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Vestliveien 9A! Presentert av Camilla Frog for Aktiv Hønefoss!
Velkommen til Vestliveien 9A! Presentert av Camilla Frog for Aktiv Hønefoss!

HØNEFOSS Vestliveien 9A

Lys og lettstelt enebolig på stor solrik tomt! Garasje. Sentral og familievennlig beliggenhet i blindvei nær skoler

  • kr 3 490 000
  • BRA 191 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 3 490 000
  • Omkostningerkr 106 390
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 596 390
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1974
  • Soverom3
  • ArealP-rom 142 m²
  • Tomt1 071.2 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   106 390,- (Omkostninger totalt)   3 596 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
- Plantegning 1. etasje -
Frittliggende enebolig med sentral og familievennlig beliggenhet på stor solrik tomt i blindvei. Med boligen følger en halvpart av dobbel garasje på naboeiendommen - i tillegg til plass til parkering gruset gårdsplass på egen tomt. Boligen er omkranset av en stor hage som er flott opparbeidet med gressplen, hekker, beplantninger, epletre og en stor sydvestvendt terrasse som var ny i 2023 med svært gode solforhold. Boligen har en gjennomgående god planløsning med alle nødvendigheter inkludert soverom og bad på hovedplanet - noe som tilrettelegger for livsvarig bruk. - Ny takshingel, takrenner og nedløp i 2001 - Ildsted i stue og kjellerstue - Varmepumpe - Vaskerom med utslagsvask - Innendørs bodplass på 49 kvm - Nye tolags energiglass i 7 vinduer - Fibernett Velkommen!
- Boligen har en gjennomgående god planløsning med alle nødvendigheter inkludert soverom og bad på boligens hovedplan - noe som tilrettelegger for livsvarig bruk -

Vestliveien 9A, Buskerud

  • Arealbeskrivelse
    Enebolig
    Bruksareal
    -1. underetasje: 92 kvm
    1. etasje: 99 kvm
    Primærrom
    -1. underetasje: 43 kvm Trappegang, vaskerom, kjellerstue.
    1. etasje: 99 kvm Vindfang, gang, soverom, bad, kjøkken, trappegang, spisestue/stue, soverom, soverom, toalettrom.
    Sekundærrom
    -1. underetasje: 49 kvm Boder.



    Tomt
    1071.2m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiertomt på ca. 1071,20 kvm. Tomten er opparbeidet med plen, beplantninger og gruslagt gårdsplass.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en sentral beliggenhet i et veletablert boligområde ved Veienmoen i Hønefoss. Boligen har en familievennlig og tilbaketrukket plassering i blindvei uten gjennomgangstrafikk. Tomta som utgjør rett i overkant av et mål er lettstelt og flott opparbeidet med stor gressplen, hekker, epletre - kirsebærtre og en stor sydvestvendt veranda på hele 36 kvm med svært gode solforhold. I hagen er det satt opp en liten bod/lekestue og det er god plass til både trampoline og bålplass - til glede for hele familien! Aktivt og familievennlig nabolag med mange barnefamilier, voksne og barn i alle aldre. Barna og ungdommene i nabolaget går på Veien barneskole og Veienmarka ungdomsskole med trygg skolevei. Nærmeste barnehager er Blåbærskogen barnehage, Veien barnehage, Hønefoss barnehage og Heradsbygda barnehage. Dagligvarehandelen kan du gjøre på Meny på Kuben, Rema 1000 i Sentrumskvartalet - eller Coop Extra i Heradsbygda. Til Hønefoss med videregående skoler, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det rundt et kvarterts gangavstand. Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med stier innover skogen - til Hringarki og videre bort mot Kilemoen. For den turglade kan man gå til Heradsbyda gjennom skogen helt til Ådalen og finne mangt en rasteplass i skogen - med muligheter for både bålhygge og fiske. Nærmeste treningssentre EVO og Sporty24 ligger begge under rundt 20 minutters gangavstand unna. Byen byr på flotte turmuligheter til Schjongslunden, i Søndre Park - til Petersøya, eller den nye naturstien Elvelangs som går helt fra Hovsenga på Nordsida langs Storelva og ned rundt Sjongslunden. Her er flotte friluftsområder med Bystranda som er byens offentlige badestrand. På Ringkollen som ligger rundt tjue minutters kjøring fra boligen - er det både lysløyper, alpinbakke - og akebakke for de minste. Derfra kommer du inn på løypenettet i Nordmarka der du kan gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue og en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda, og det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det rundt et kvarters tid å komme seg til Damtjern med flotte stier til både sykkel og vandring, og da er du ikke langt fra Søndre Heggelivann som regnes som et av Krokskogens og Oslomarkas aller beste fiskevann, og skiforeningens løypenett i Nordmarka. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere med bussholdeplass på Veienmoen med avganger for linje 243 under fem minutters gange fra inngangsdøra. Til Hønefoss rutebilstasjon med avgang for Oslobussen og Hønefoss togstasjon for Bergensbanen er det rundt 20 minutters gangavstand og rundt en times kjøring til Gardermoen Lufthavn.

    Adkomst
    På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

    Bebyggelse
    Eiendommen ligger i et område med enebolig, tomannsbolig og leilighetsbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Skoler i nærheten Veien skole (1-7 kl.) 6 min kjøreavstand Benterud skole (1-7 kl.) 8 min kjøreavstand Helgerud skole (1-7 kl.) 9 min kjøreavstand Ullerål skole (1-7 kl.) 10 min kjøreavstand Veienmarka ungdomsskole (8-10 kl.) 20 min gangavstand Ringerike videregående skole 24 min gangavstand Hønefoss videregående skole 7 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Blåbærskogen barnehage (0-5 år) 16 min gangavstand Hønefoss barnehage (0-5 år) 20 min gangavstand Veien barnehage (1-5 år) 24 min gangavstand

    Skolekrets
    Veien

    Offentlig kommunikasjon
    Veienmoen bussholdeplass 4 min gangavstand (linje 243) Hønefoss togstasjon 22 min gangavstand Oslo Gardermoen Lufthavn 1 t 3 min kjøreavstand

    Byggemåte
    Enebolig Støpt gulv på grunn og vegger av murverk, vegger trekonstruksjon i deler av kjeller. Trekonstruksjoner over terreng isolert, med vindtett, utvendig stående kledning. Trekonstruksjon av prefabrikkert med kaldtloft, undertak av rupanel, tekket med shingel. Etasjeskiller av trebjelkelag. Halvpart av dobbel garasje Vegg trekonstruksjoner, stående panel. Taksperrer m/limtre i møne med rupanel, shingel, laget mulighet for lagring. Gulv grovstøpt med oppkant av mur. Leddport heltre med portåpner. Elanlegg med stikk og lys. For ytterligere informasjon se vedlagt eierskifterapport avholdt 09.11.2023 av takstmann Per Olav Nordeng for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Gulvvarme trappegang og kjellerstue. Arbeid utført kun av faglært v/Elekroinstallatøren Cybulak. Byttet terrassebord , nytt gelender og trapp. Arbeid utført kun av faglært v/Vigdal trevare AS.

    Innhold
    Frittliggende enebolig med følgende romfordeling: 1. etasje: Vindfang, gang, bad, toalettrom, 3 soverom, kjøkken med dør ut og spisestue/stue i åpen løsning med utgang til sydvestvendt veranda på 36 kvm. Fra kjøkkenet er det nedgang til kjelleren med trappegang, vaskerom, kjellerstue og boder på til sammen 49 kvm. Liten bod/lekestue i hagen. Halvpart av dobbel garasje bygd i 1999. Oppført garasje sammen med nabo på naboeiendommen. Skriftlig avtale foreligger.

    Standard
    Frittliggende enebolig med sentral beliggenhet på stor solrik tomt. Med boligen følger en halvpart av dobbel garasje fra 1999 som er oppført sammen med nabo på naboeiendommen - i tillegg til plass til parkering gruset gårdsplass på egen tomt. Boligen er omkranset av en stor hage som er flott opparbeidet med gressplen, hekker, beplantninger, epletre og en stor sydvestvendt terrasse som var ny i 2023 med svært gode solforhold. I hagen er det også satt opp liten bod/lekestue. Boligen har en gjennomgående god planløsning med alle nødvendigheter inkludert soverom og bad på boligens hovedplan - noe som tilrettelegger for livsvarig bruk. Innbydende inngangsparti med tram og gårdsplass med god plass til parkering. Det er også biinngang på siden av huset med inngang til kjøkkenet. Entré/gang Vindfang med flislagt gulv og dør med glassfelt som slipper lyset gjennom inn til en romslig gang med garderobeskap med plass til sko og yttertøy. Separat toalettrom Lysmalt toalettrom med vindu innredet med gulvtoalett, servant og speil. Det er montert panelovn. Stue Svært romslig lysmalt stue med store vindusflater som slipper rikelig med naturlig lys inn i rommet og skaper en innbydende atmosfære. Midtpunktet i stua er en flott peisovn - i tillegg til Toshiba luft til luft varmepumpe fra 2003, som bidrar til jevn innetemperatur. Fra stua har du direkte utgang til den store sydvestvendte verandaen 36 kvm med svært gode solforhold og rikelig plass til utemøblement. Motorisert terrassemarkise ble montert i 2015. Hagen er stor og lettstelt med god plass til både trampoline og bålpanne - godt egnet for lek og hygge for hele familien! I tillegg har boligen en stor kjellerstue med vedovn. Det er lagt nytt (gjenbrukt) gulv i kjellerstua med gulvvarme i 2023. Kjøkken Separat kjøkken med plass til spisebord og dør med direkte adkomst ut til hagen. Kjøkkenet har Norema kjøkkeninnredning med profilerte fronter av heltre og laminat benkeplate med nedfelt kjøkkenkum i stål og etgreps blandebatteri. Det er fliser mellom overskapene og kjøkkenbenken ved kjøkkenkummen. Kjøkkenet har integrert kjøleskap fra Bosch og avsatt plass for frittstående komfyr. Kjøkkenventilatoren har avtrekk ut. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Bad Badet er innredet med dusjkabinett og baderomsinnredning med profilerte fronter og nedfelt servant, overskap, speil og belysning. Badet har oppvarming med veggmontert panelovn. Veggene på badet er nymalt 2023. Soverom Boligen har tre soverom på hhv 14 kvm, 9 kvm og 7 kvm. Alle garderobeskap medfølger i handelen. I 2023 ble det satt inn ny snekkerbygd trapp til underetasjen som er innredet med en romslig kjellerstue, vaskerom med innredning og nytt gulv. I kjelleren er det også rikelig med bodplass på til sammen 49 kvm som gir gode lagringsmuligheter for verktøy, sesongutstyr, hageartikler og andre eiendeler som du ønsker å holde ute av syne, men likevel lett tilgjengelige når du trenger dem. Legg merke til døren med motiver av en tinnsoldat på den ene siden og en hest på andre siden som gir rommet særpreg! Det er lagt varmekabler og nytt (gjenbrukt) parkettgulv i trapperommet og kjellerstua i 2023, samt nytt gulv på vaskerommet. Vaskerom Vaskerommet i kjelleren ble oppgradert i 2023 med nytt gulv med varmefolie og benkeskap som gir god oppbevaring. Vaskerommet har utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Innvendige overflater består hovedsakelig av: Vegger 1. etasje: Trepanel malt, glatt malt og baderomsplater malt bad. Kjeller: Pusset malt murverk, glatt malt delevegger i tre. Himling 1. etasje: Takplater malt/foliert. Kjeller: Trepanel malt, ubehandlet. Gulv 1. etasje: Laminat, belegg, fliser i vindfang og belegg på bad. Kjeller: Laminat, teppe, belegg og parkett i kjellerstue. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2:   1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet TG2 Betyr at bygningsdelen kan ha avvik. Det er symptomer på manglende funksjon. Kombinasjon av alder og oppbygging tilsier at det er kort gjenværende levetid, må overvåkes/holdes under oppsyn. Det er behov for tiltak i nær fremtid. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Det anbefales ytterligere grundig gjennomgang og undersøkelser. Levetid avhenger av vedlikehold, belastninger og påkjenninger bygningsdelen blir utsatt for. Veiledende levetid for grunnmur/fundamenter kan variere fra 40 til 80 år avhengig av belastninger og påkjenninger den er utsatt for over tid, samt vedlikehold. Dreneringen kan være 20 til 60 år. Kontroll av kummer og spyling av rør med intervall 1 til 5 år. 1.3 Terrengforhold TG2 er satt TG1 benyttes ikke på terreng, her må man vurdere/se på tiltak sammen med drenering. Helhetsvurderingen og dårligste TG er utgangspunkt for vurdering se punkt 1.1 og om tomt. Veiledende levetid er avhengig av belastninger og påkjenninger den er utsatt for over tid. 3.1 Vinduer og ytterdører TG2 punktvise skader på materialet som medfører behov for mindre reparasjoner og vedlikehold. Dårlige detaljer, som kan gi følgeskader over tid. Enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er mindre sprekker i trevirket. Dører: Tegn til utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm, kald trekk kan oppstå. Det bør påregnes noe etterjustering/vedlikehold av elementer. 4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak TG2 Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen/undertak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tiltak med oppfølging, ettersyn anbefales og jevnlig vedlikehold anbefales, mindre symptomer på svertesopp og dårlig ventilering på kaldtloft. Veiledende levetid for undertak/shingel 15 til 35 år. Vindski/vannbord 10 til 30 år. Avhengig av vedlikehold og belastning over tid. 4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen) TG2 Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Oppfølging, ettersyn og jevnlig vedlikehold anbefales. Veiledende levetid for undertak 30 til 50 år. Takrenner og nedløp av plast eller metall kan være 25 til 35 år, taktilbehør og beslag løsninger 20 til 40 år. Levetid er avhengig av belastninger og påkjenninger den er utsatt for over tid, samt vedlikehold og ettersyn. 5.1 Loft (konstruksjonsoppbygging) Boligen har ikke innredet loft, kaldtloft og konstruksjon er omtalt under punkt 4.1 og 4.2 i denne rapport. 7.1.1 Bad Overflate vegger og himling TG2 er satt ut fra helhetsvurdering og alder. Mangler dokumentasjon. Veiledende levetid på malte overflater vil variere med utgangspunkt i bruksslitasje og vedlikeholdsnivå. 7.1.2 Bad - Overflate gulv TG2 er satt ut fra helhetsvurdering og alder. Mangler dokumentasjon. Tiltak anbefales da bygningsdelen har begrenset gjenværende brukstid. Veiledende levetid bad med fliser, membran eller belegg kan variere fra 10 til 30 år avhengig av bruksslitasje. 7.1.3 Bad Membran, tettesjiktet og sluk TG2 er satt ut fra helhetsvurdering og alder. Veiledende levetid bad med membran eller belegg kan variere fra 10 til 30 år avhengig av belastning og slitasje over tid. 7.2.1 Vaskerom kjeller Overflate vegger og himling TG2 er satt ut fra helhetsvurdering og alder. Mangler dokumentasjon. Veiledende levetid på malte overflater vil variere med utgangspunkt i bruksslitasje og vedlikeholdsnivå. 7.2.2 Vaskerom kjeller overflate gulv TG2 er satt ut fra helhetsvurdering og alder. Mangler dokumentasjon. Tiltak anbefales da bygningsdelen har begrenset gjenværende brukstid. Veiledende levetid bad med fliser, membran eller belegg kan variere fra 10 til 30 år avhengig av bruksslitasje. 7.2.3 Vaskerom kjeller Membran, tettesjiktet og sluk TG2 er satt ut fra helhetsvurdering og alder. Veiledende levetid bad med membran eller belegg kan variere fra 10 til 30 år avhengig av belastning og slitasje over tid. 9.1.1 Kjellerrom Veggenes og himlingens overflater TG 2 ut fra alder/betyr at bygningsdelen kan ha avvik eller har symptomer på skade. Levetid vil variere avhengig av belastninger og påkjenninger den er utsatt for over tid, samt vedlikehold og ettersyn. 9.1.2 Kjellerrom gulvets overflate TG2 ut fra alder/betyr at bygningsdelen kan ha avvik eller har symptomer på skade. Helhetsvurderingen og dårligste TG er utgangspunkt for vurdering. Levetid vil variere avhengig av belastninger og påkjenninger den er utsatt for over tid, samt vedlikehold og ettersyn. 9.1.3 Kjellerrom fuktmåling og ventilasjon TG2 Konstaterte fuktmerker i bod. Det anbefales ytterligere grundig gjennomgang og undersøkelser. Veiledende levetid er avhengig av belastninger og påkjenninger den er utsatt for over tid, samt vedlikehold og ettersyn. 10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør TG2 gis med bakgrunn i alder. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelser, men vær oppmerksom på at dette er risikokonstruksjoner med fare for lekkasje i sammenkoblinger og utstyr. 10.4 Varmesentraler TG2 er satt ut fra alder og forventet levetid. Luft-til-luft-varmepumper har en forventet levetid på 12 til 15 år - forutsatt at de blir korrekt installert og at du som eier sørger for nødvendig vedlikehold gjennom levetiden.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    År 2023 Ny veranda med nye terrassebord, rekkverk og trapp, ny trapp ned til kjeller, gulvvarme (varmefolie) i kjellerstue og trappegang. År 2023 Byttet til tolags energiglass i 7 vinduer (stuedel, hovedsoverom og kjøkken). År 2023 Nytt gulv på vaskerom og ny dør til vaskerom. År 2021 Ny utvendig stoppekran. År 2019 Ny skyvedørsgarderobe på det minste soverommet. År 2018 Ny varmtvannsbereder År 2015 Montert motorisert terrassemarkise. År 2001 Ny takshingel, inkludert takrenner og nedløp. År 2003 Ny Toshiba luft til luft varmepumpe. År 1993 Nytt kjøkken.

    TV/Internett/bredbånd
    Fibernett fra Telenor.

    Parkering
    Boligen disponerer halvpart av garasje som ligger på naboeiendommen gnr 47 bnr 93.

    Forsikringsselskap
    Fremtind Forsikring

    Polisenummer
    00028522050

    Radonmåling
    Det er ikke opplyst om/eller fremlagt dokumentasjon for radonmåling på boligen. Ved utleie av hele/deler av boligen er det krav til radonmåling. Det bør utføres radonmålinger. Det var ikke krav til radonsikring da boligen ble oppført. Krav om radontiltak på nybygg kom 1 Juli 2010.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   106 390,- (Omkostninger totalt)   3 596 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Elektrisk og vedfyring. Peisovn i stue og peis i kjellerstue. Toshiba luft til luft varmepumpe i stue fra 2003. Varme i gulv i trappegang og kjellerstue som var nytt 2023 . For øvrig elektrisk oppvarming med panelovner i stue, et av soverommene, toalettrommet, badet og vaskerommet. Varmtvannsbereder fra 2018 er plassert på vaskerommet. Siste kontroll av pipe/ildsted: 31.01.2022 Dato for siste feiing: 18.04.2023

    Info strømforbruk
    Gjennomsnittlig strømforbruk utgjør ca 800 kWh/mnd ifølge selger.

    Energiklasse
    E

  • Info kommunale avgifter
    Årlig renovasjonsgebyr kr 4 748 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 inkl. mva. pr. skorstein/skorsteinsløp. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Info om eiendomsskatt
    Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

    Formuesverdi primær
    676785

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    2436427

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikringer, brøyting/vedlikehold av felles privat vei, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett mv.

    Info vannavgift
    Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023. Ny vannmåler montert 03.10.2023.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/47/126: 12.07.1973 - Dokumentnr: 3565 - Erklæring/avtale. Bestemmelse om anlegg/vedlikehold av ledninger m.v. 26.08.1974 - Dokumentnr: 4606 - Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:47 Bnr:96. Det fremgår av den tinglyste avtalen at rett til veg og framføring av vann og kloakk over gnr 47 bnr 19 opprettholdes. Bnr 96 og 97 skal ha rett til adkomstveg over utskilt parsell av bnr 96. 21.04.1999 - Dokumentnr: 1635 - Erklæring/avtale. Rettighetshaver: Knr: 3007 Gnr: 47 Bnr: 93. Bestemmelse om veg. Det fremgår av den tinglyste erklæringen at gnr 47 bnr 93 gis vegrett over bnr 126. 25.08.2004 - Dokumentnr: 4859 - Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:47 Bnr:240. Gjelder denne registerenheten med flere. Det fremgår av den tinglyste erklæringen at gnr 47 bnr 240 har vegrett over gnr 47 bnr 19 og 126. 08.05.2018 - Dokumentnr: 745157 - Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:47 Bnr:93. Grunndata Dokumentnr: 902731 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 3007 Gnr: 47 Bnr: 96 01.03.1977 - Dokumentnr: 1408 - Registrering av grunn. Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3007 Gnr:47 Bnr:221 01.01.2020 - Dokumentnr: 1399731 - Omnummerering ved kommuneendring.Tidligere: Knr:0605 Gnr:47 Bnr:126 Eiendommens rettigheter 30.04.2010 - Dokumentnr: 311031 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:47 Bnr:19 Snr:1 og 2. Gjelder denne registerenheten med flere. Det fremgår av den tinglyste avtalen at det gis veirett til gnr 47 bnr 126 over gnr 47 bnr 19. 08.05.2018 - Dokumentnr: 745157 - Bruksrett. Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:47 Bnr:93. Gjelder ideell 1/2 part av garasje. Det fremgår av den tinglyste avtalen at eier av Vestliveien 5B gnr 47 bnr 93 og eier av Vestliveien 9A gnr 47 bnr 126 har felles garasje som ligger på eiendom gnr 47 bnr 93. Partene eier en halvpart hver med bruksrett på den halvdel som er nærmest huset tilhørende eiendommen. Eier av gnr 47 bnr 93 har bruksrett på veien tilhørende bnr 126 fram til garasjen. Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Ringerike kommune har utstedt ferdigattest på eiendommen datert 21.08.1974. Det fremgår av ferdigattesten at bad og wc må avluftes i egen kanal som føres over tak. Det foreligger søknad om bygging av garasje datert 24.09.1996, ferdigattest foreligger ikke. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Det foreligger godkjente bygningstegninger som stemmer med dagens bruk med unntak av veranda, overbygg ved inngangsparti, vindu på toalettrom og hjørnevindu i stue mot nord. Disponible rom i kjeller er tatt i bruk som kjellerstue. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften. Det er også satt opp en liten bod/lekestue i hagen som ikke er byggemeldt. De originale bygningstegningene følger vedlagt salgsoppgaven. 

    Vei, vann og avløp
    Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert i henhold til planid 300715 S-V-Norderhov vedtatt 25.09.1947. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende med krav vedrørende infrastruktur, ras- og skredfare.

    Adgang til utleie
    Eiendommen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   106 390,- (Omkostninger totalt)   3 596 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    106390

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 63000. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr 29000,- Alle beløp er inkl. mva.

Camilla Frog

Megler

Camilla Frog

90 88 49 21

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev