aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Magnoråsen 11!
Velkommen til Magnoråsen 11!

MAGNOR Magnoråsen 11

Koselig eiendom med enebolig, garasje/uthus og anneks *Stor tomt

  • kr 1 100 000
  • BRA 74 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 1 100 000
  • Omkostningerkr 44 542
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 144 542
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1906
  • Soverom1
  • ArealP-rom 74 m²
  • Tomt3 851 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 1 100 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 27 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 100 000,00))   46 640,- (Omkostninger totalt)   1 146 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger
Koselig eiendom med enebolig, garasje/uthus og anneks *Stor tomt Stor eiendom med fin beliggenhet kun 1,5 km nordøst for Magnor sentrum med flere fasiliteter. Kun 15 min gange også til flott badeplass ved Nessjøen. Huset ble en del pusset opp for ca. 20 år siden med nye vinduer, panel, isolering, kjøkken og bad. Det ble også lagt inn vann og avløp. Konstruksjoner er imidlertid eldre og det er påvist skader, bla. i etasjeskiller, veggkonstruksjon, tak og krypkjeller. I tillegg bør badet oppgraderes. I 1. etasje er det entré, kjøkken, stue, bad og trapperom. I 2. etasje finner vi en loftstue og et soverom. Stor og fin overbygget terrasse. En fin og hyggelig eiendom med mye potensiale og flere bruksmuligheter.
Tunet har rundkjøring og godt med biloppstillingsplasser.

Magnoråsen 11, Innlandet

  • Tomt
    3851m²

    Beskrivelse av tomt
    Stor eiendomstomt som er oppdelt i 2 bruksnummer og til sammen er ca 3851 kvm. Svakt skrånende eiendomstomt. Området rundt boligen er opparbeidet med hage som har gress, noen prydbusker og bed samt noen større trær. Gruset innkjøring (noe igjengrodd). Flaggstang. Det er et eldre stakitt mot veien m/grinder i innkjøring. Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Se vedlagt grunnkart.

    Beliggenhet
    Eiendommen er nær Nessjøvegen i Magnoråsen ca. 1,5 km nordøst for Magnor sentrum og ca. 6 km fra Skotterud som er kommunesentrum i Eidskog kommune. Landlig beliggenhet i ei lita grend med spredt bebyggelse og landbruk. Magnor er et livlig tettsted rett ved svenskegrensen. Her finnes et hyggelig sentrum med flere forretninger og fasiliteter. Anerkjente Magnor glassverk med utsalg, Cafe og diverse arrangementer er verdt jevnlige besøk. Kaffe og deilige kaker finnes også hos Ingelsrud konditori. Magnor har også hotell, kles- og interiørforretninger, dagligvare, frisør, hudpleiesalong og flere håndtverkerbedrifter m.m. Litt utenfor sentrum finnes også campingplasser og et par restauranter. Magnor og Eidskog kommune har rikelig med flotte turområder, og flere aktivitetstilbud. Magnor har et fint fotballanlegg, lysløype, travbane og motocrossbane. På Magnor ungdomslokale er det jevnlig konserter og andre arrangementer. Over grensen i Charlottenberg finnes et stort shoppingsentrum. Ca. 5km til Morokulien/grensen mot Sverige med flere kjøpesentre, til Kongsvinger er det ca. 32 km, Oslo ca. 100km og Gardermoen ca. 106km.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Eiendom med hus fra antatt 1906, garasje/uthus og nyere anneks. Landlig beliggenhet i et område med spredt bebyggelse og landbruk.

    Barnehage/skole/fritid
    Magnor barnehage er nærmeste barnehage (ca 2 km). Eidskog kommune har ellers flere barnehager, både kommunale og private. Barna i området (1.-7.trinn) sokner til Magnor skole (Ca. 3,2 km) og Eidskog ungdomsskole på Skotterud (Ca. 6, 2km). I Kongsvinger (ca. 32km) finnes flere videregående skoler og Høgskolen i Innlandet har også avdeling der.

    Offentlig kommunikasjon
    Det er ca 100 m til nærmeste bussholdeplass, Magnoråsen. Linje: 730, 731 og 744 Det er timesavganger fra Magnor med buss til Kongsvinger og Charlottenberg (Sverige). Avvik kan forekomme. Se innlandstrafikk.no / entur.no for mer info.

    Byggemåte
    Enebolig fra 1906: Bygningen er fundamentert på ringmur. Pusset leca på bakside, ellers tildekket m/grunnmursplast og stålplater (trolig eldre mur i gråstein/betongmur).Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Lakkerte metall beslag og renner samt noe plast nedløp. Pipefotbeslag. Luftehatt. Opprinnelig del opplyst i laftet plank, senere tilbygget i bindingsverk ved entre/bad (opplyst tilbygget ca. 20 år siden). Utvendig kledning av liggende panel fra nyere tid. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon over takåser. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og trevinduer med koblet glass. Terrassedør til soveromsbalkong m/2-lags glass fra 1979.Terrassedør til loftstuebalkong m/2-lags glass fra 1984. Enkelt innlistet isolerglass fra 87 loftstue samt en fastkarm m/uisolert glass fra soverom mot loftstuebalkong. Koblet vindu i loftstue og 1.etg (det i trapperom har isolerglass på indre glass). Et isolerglassvindu i stue fra 1987. Isolerglassvindu i bad umerket (trolig fra bad ble bygget). Malt tofløyet hovedytterdør m/strukturglass i sidefelt. Terrasseplatting i tre på 40m2 pluss 6m2 utbygg. Malt rekkverk m/formskårede bord. Enkelt sperretak m/plastplater. Nyere terrassegulv lagt over opprinnelig spaltegulv. Trapp til terreng. 2m2 utkraget soveromsbalkong m/alminnelig spaltegulv og malt rekkverk m/stående formskårede bord 2,5m2 utkraget loftsbalkong m/alminnelig spaltegulv og malt rekkverk m/stående formskårede bord. Garasje/uthus fra 2000: Uisolert bindingsverksbygning m/saltak fundamentert over punktfundamenter/mark. Utvendig kledning av stående bordkledning og taktekking av stålplater (uten inv. kledning/undertak).. Enkle dører og porter av panel. Tregulv i boden. Enkel bygning som ligger lavt m/treverk mot terrenget (fuktutsatt) og påvist noe deformasjoner. Bygningen er ikke tilstandsvurdert. Anneks fra ca 2010: Byggesett anneks i laftede bord og salet takkonstruksjon av panel over åser. Innvendig åpne vegger, belegg på gulv og panelhimling m/synlige åser. Panelet dør og vinduer m/enkle glass. Tilbygg i bindingsverk utvendig panelet m/liggende panel. Inv. Gulv av malte plater og trepanel ellers. En liten kjøkkenbenk m/kum og blandebatteri, men dette er ikke tilkoplet. Opplyst lagt jordkabel for strøm fra terrassen til hytta. Enkel punktfundamentering over mark/lecastein. Utvendig en overbygget balkong på 4m2 m/spaltegulv. På bakside er også et utbygget og påbegynt bad på 4m2 med innredning, dusj og toalett, men dette har ikke måleverdig høyde og har en ufagmessig utførelse mtp. overflater i våtsoner etc. Det er litt pløsing i belegget, litt glipping i overgang tak/vegg og noe skjolder mellom enkelte plank. Bygningen er ikke tilstandsvurdert.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selger opplyser følgende: Huset ble rettet opp i 96 med ny panel og 10cm glava nye doble vinduer bortsett fra ett i stua. Nytt ingangsparti. Lagt inn vann og avløp med påkobling til offentlig. Alt gjort av meg med venner. Nytt platetak, da det var hull i taket. Huset var ikke beboelig, derfor er det utført betydelig jobb der.

    Innhold
    Enebolig 1. Etasje 44 kvm BRA/ 44 kvm P-rom: Entré, bad, kjøkken, stue og trapperom 2. Etasje 30 kvm BRA/ 30 kvm P-rom: Loftstue, soverom (deler av 2. etg. er ikke måleverdig pga. lav høyde) Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom Anneks 18kvm BRA/P-rom fordelt på soverom/stue Uthus/garasje 38kvm BRA/S-rom fordelt på garasje, bod og vedbod

    Standard
    Eneboligen fra 1906 er over tid en del oppusset mtp. overflater og innredning. Konstruksjoner er imidlertid eldre hvor det er påvist skader. Boligen har vært benyttes som fritidsbolig. Overflater: Innvendig er det gulv av parkett, malt/lakkert heltregulv og belegg. Veggene og himling har i all hovedsak malt trepanel (noe ubehandlet og noe mdf-panelplater). Etasjeskiller er av trebjelkelag mot kryperom og mellom etasjene. Imellom etasjene er en malt vinkel plassbygget tretrapp m/repos av konstruksjonsvirke. Håndløper på ene siden. Innvendig har boligen malte speildører i tre. Bad: Bad har vinylbelegg på gulv, malt trepanel på vegg samt ene veggen mot entre og over vindu med flismønstret baderomsplate. Himling m/trepanel. Flislagt dusjnisje m/glass skyvedør og dusjgarnityr. Baderomsinnredning m/nedfelt servant, underskap og speilskap samt et høyskap. Frittstående toalett. Kjøkken: Kjøkkenet har vinkel innredning med trefinerte profilerte fronter og folierte skrog. Et overskap m/vitrunedører. Benkeplaten er av laminat m/nedfelt rustfri kum i hjørne. Det er frittstående komfyr og micro. Kjøkkenplate montert mellom over- og underskap. Tekniske installasjoner: Innvendige vannledninger er av plast og kobber. Det er avløpsrør av plast. Varmtvannstanken er på 120 liter, fra 1999 og plassert i krypkjeller under kjøkken. Boligen har naturlig ventilasjon. Oppvarming via panelovner og vedfyring. Sikringsskap m/automatsikringer. Hovedsakelig åpent el-anlegg. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. TG3 - Store eller alvorlige avvik: Nedløp og beslag - Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er mangelfullt m/renner på forsiden (kun ene side av ark på hovedtaket). Veggkonstruksjon - Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Laft er innkledd m/panel og naturlig usynlig, men det er et lite hull for en vannledning på hjørne øst og det er her foretatt stikktakning hvor det er påvist råte/mykt treverk i tømmerknuten (både ende og i selve knuten). Takkonstruksjon/Loft - Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjonerfra underliggende etg. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Påvist råteskadde ender på åser/sperre/vindski/forkantbord på synlig del utenfor vegg samt synlig noe råte i undertak på hjørne mot nord hvor også taket synlig svanker litt. Etasjeskille/gulv mot grunn - Det er påvist fuktskader i etasjeskiller. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. I tilgjengelig krypkjeller er det gulvbjelker med råte mot entretilbygget- se pkt. krypkjeller. Krypkjeller - Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Organiske materialer lagret i krypkjeller er råteskadet. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er påvist skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. Det er større råteskade i bjelker mot tilbygg (også hull etter borebille påvist). Innvendige trapper - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En generell ufagmessig utførelse. Dusj innenfor skyvedøren har fuktbestandige materialer, men hele gulvet ink. overgang gulv/vegg, 1m ut fra dusj og 0,5m rundt servant og ned til gulv er våtsoner og det er godt synlige utettheter i hjørner og gjennomføringer. Anfører også det er en trelist i på vegg i dusjhjørnet. Det er lagt noe fall på fliser, men sluket ligger i samme gulvnivå som terskel som har glippe mot konstruksjoner og sluket er avgrenset med bunnlist for skyvedøren (evt. lekkasjevann i rommet ledes ikke til sluk). Eier opplyser det er membran i dusj, men det kan ikke synes noen klemringløsning i sluket. Det er ikke forsert avtrekk. Belegg har litt pløsing og det lå litt vann ved siden av toalett (ukjent om dette er vannsøl eller en evt. lekkasje). Toalett er litt løs sideveis. Innredning har litt løsning i foliering i nedkant. Dørene til dusj går noe tungt i bunn. Rør av variabel type og noe mangelfult klamret. Kjøkken - Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg. Det er lekkasje på vannlås under kum. Enden på benkeplate er urent skåret (den ene avsluttet m/bit av veggplate). Branntekniske forhold - Brannslokkingsutstyr eller er apparatet er eldre enn 10 år. TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Hvor forkantbord har løsnet synes det å være et gammelt bordtak (under- og overligger) med råteskader, men andre steder på taksiden kan en undertaksduk synes, dog ser den ut å være lagt på oversiden av lekter (skal ligge under). Vinduer - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Mangler beslag i bunn av terrassedører. Vannbrett er mangelfulle og hvor de finnes mangler beslag (trebrett kun montert mot karm/panel). Terrassedør loftsbalkong er svært slitt utv. og er lavt mot terrassegulv, høyt over inv. gulv uten beslag som gir risiko for fuktbelastning mot vegg f.eks. ved snøsmelting på balkongen. Dører - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Sidefeltet gikk ikke å åpne (satt fast i toppen). Subber litt i terskel. Det er ikke tetningslist på anslag-side mot sidefelt. Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Glassfibertekking er sårbar for bevegelser i konstruksjonene, som resulterer i rissdannelser og utettheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyde gjelder bl.a. ved entre hvor avstand til mark er over 0,5m. Åpninger over 10cm i trapperekkverket. Merkbart litt skjevhet i gulv og tendens til litt råte i ende av en håndløper. Sperretaket er underdimensjonert ifht. dagens krav (2"x4" sperrer med 3m spennvidde og svak helning). Loftstue-balkong - Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Merkbart fjærer litt ned mot undertaket. 2 rekkverksbord mangler og danner åpning over 10cm. Soveromsbalkong - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Merkbar svanking/fjæring ved belastning av gulvet. Overflater - Litt manglende finisharbeid som noe manglende lister. Litt oppsprekk i panel ved pipe 2.etg., mindre oppsprekk i parkettskjøter samt litt pløsing i belegget i stue. Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted - Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Riss i pipe fra røykrørsinnføring i kjøkken og i flis under sotluke. Brennplate mangler en side i vedovn og løs andre side. List ved siden av ovn er pløsete/belastet av varme. Kan ikke synes om det er helsteinsvanger i etasjeskille Innvendige dører - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Flere dører tar i karmen. Avtrekk > Kjøkken - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Ingen ventilator over koketopp. Vannledninger - Arbeid på vannledninger er utført uten bruk av rørlegger. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Kobberrør er eldre. Rør er i kjeller og bad mangelfullt klamret. Ikke fullverdig rør-i-rør anlegg. Avløpsrør - Arbeid på avløpsrør er utført uten bruk av rørlegger. Det er såpass lite tilgjengelig for besiktning at en fagmann bør vurdere (evt. kamerainnspusere). Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tilkoplet via stikk-kontakt (dagens krav er fast tilkopling). Elektrisk anlegg - Anlegget mangler dokumentasjon og har heller ikke noen dokumentert nyere el-kontroll. Det anbefales derfor el-kontroll på generelt grunnlag da dette ikke er bygningsakkyndig sitt kompetanseområde. Drenering - Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Grunnmur og fundamenter - Grunnmuren har sprekkdannelser. Svært lite synlig da muren er tildekket med plater samt terrasse montert foran uten innspeksjonsmulighet. Terrengforhold - Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Terrenget har stedvis ikke fall fra boligen/flatt på baksiden og stigning mot veien. Standardens krav for TG1 er fall fra boligen. Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Det kan gjøres avtale med selger om inventar på eiendommen.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Eiendommen er ikke tilknyttet TV og internett pt. Selger har hatt RiksTV. Interessenter bes undersøke muligheter for ulik tilkobling selv. Det er ikke kjent at det foreligger mulighet for fiber pt.

    Parkering
    Garasje.

    Forsikringsselskap
    Jernbanenes bank og forsikring

    Polisenummer
    80555

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 100 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 27 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 100 000,00))   46 640,- (Omkostninger totalt)   1 146 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Oppvarming via panelovner og vedfyring. Vedovn i stue og vedfyrt komfyr i kjøkken. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning. Eiendommen er ikke feiet pr. i dag. Det må påregnes krav om kommunal feiing for fremtiden. Det anbefales at ny eier tar kontakt med kommunen for å påse avtale. Umontert ovn medfølger ikke i handelen.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Det er kun gjort forenklet energimerking. Energimerkingen er derfor ikke hensyntatt nyere tiltak for energieffektivitet som evnt etterisolering og nyere vinduer m.m. Boligen i de tilfellene slike tiltak er gjort, således kunne få bedre score.

  • Kommunale avgifter
    8213

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Fordelt på: Eiendomsskatt kr 2 394,- Hytterenovasjon kr 1 506,- Ab. gebyr avløp kr 4 000,- Målerleie kr 313,- I tillegg kommer forbruk avløp per m3 kr 66,25 og vann fra Kroksjøen vannverk SA Om fakturering fra Kroksjøen vannverk SA: Hver boenhet betaler en fast avgift tilsvarende to enheter. I tillegg betales èn enhet for hvert husstandsmedlem som er registrert på boenheten. En person som har adresse på eiendommen er definert som et husstandsmedlem. (Uansett alder). For 2. halvår 2023 og 1. halvår 2024 er avgiftene slik: Avgift pr enhet/år Kr. 827,- Det faktureres to ganger pr. år. med en 1/2 - part hvert halvår. Faktura sendes ut i løpet av februar/mars og i løpet av september/oktober. Eiendommen benyttes i dag som fritidseiendom og har derfor hytterenovasjon. Ved bruk som helårsbolig koster et normalabonnement på renovasjon Kr. 3 644,- Eiendommen faktureres ikke for feiing i dag. Det må påregnes årlig gebyr for dette.

    Formuesverdi primær
    253267

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    911762

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Andre utgifter
    Kommunale avgifter, forsikring, strøm. Listen er ikke uttømmende.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3416/61/70: 29.06.1949 - Dokumentnr: 1387 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:178 Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:184 samt bnr. 190 som senere er sammenføyet med bnr.182. 12.01.1950 - Dokumentnr: 89 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:178 Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:184 Gjelder også bnr.190. 19.12.1968 - Dokumentnr: 5803 - Jordskifte Grensegangssak Gjelder denne registerenheten med flere 20.05.1913 - Dokumentnr: 900070 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:2 08.07.1947 - Dokumentnr: 1221 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:178 03.09.1947 - Dokumentnr: 1631 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:180 05.07.1948 - Dokumentnr: 1155 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:184 28.11.1949 - Dokumentnr: 2677 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:200 19.08.1970 - Dokumentnr: 3795 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:317 01.01.2020 - Dokumentnr: 522760 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0420 Gnr:61 Bnr:70 21.11.1913 - Dokumentnr: 900261 - Bestemmelse om beiterett Rettighet hefter i: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:2 Bestemmelse om adkomstrett for fe. Denne rettighet anses kun å ha historisk betydning. 19.08.1970 - Dokumentnr: 3795 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:70 01.01.2020 - Dokumentnr: 1522195 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0420 Gnr:61 Bnr:317 3416/61/317: 29.06.1949 - Dokumentnr: 1387 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:178 Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:184 samt bnr. 190 som senere er sammenføyet med bnr.182. 12.01.1950 - Dokumentnr: 89 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:178 Rettighetshaver: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:184 Gjelder også bnr.190. 19.12.1968 - Dokumentnr: 5803 - Jordskifte Grensegangssak Gjelder denne registerenheten med flere 20.05.1913 - Dokumentnr: 900070 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:2 08.07.1947 - Dokumentnr: 1221 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:178 03.09.1947 - Dokumentnr: 1631 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:180 05.07.1948 - Dokumentnr: 1155 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:184 28.11.1949 - Dokumentnr: 2677 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:200 19.08.1970 - Dokumentnr: 3795 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:317 01.01.2020 - Dokumentnr: 522760 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0420 Gnr:61 Bnr:70 21.11.1913 - Dokumentnr: 900261 - Bestemmelse om beiterett Rettighet hefter i: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:2 Bestemmelse om adkomstrett for fe. 19.08.1970 - Dokumentnr: 3795 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3416 Gnr:61 Bnr:70 01.01.2020 - Dokumentnr: 1522195 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0420 Gnr:61 Bnr:317

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger verken ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på eneboligen. Eneboligen er oppført før 1965, før plan- og bygningsloven kom. Det var derav ikke søknadsplikt for byggetiltak på oppføringstidspunktet og derav ingen krav til ferdigattest. Kommunen opplyser at enebolig og garasje er registrert tatt i bruk. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Nyere anneks er ikke byggemeldt eller registrert tatt i bruk hos kommunen. Lovlig bruk kan ikke dokumenteres. Det er ikke mottatt byggetegninger på eiendommen. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. K Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til ovennevnte forhold, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Privat gruset fellesvei sammen med naboeiendommer. Veirett antas foreligge via hevd. Det er ikke kjent at det foreligger noen tvister om dette. Eiendommen betaler inn 1000kr pr. år for snørydding og vedlikehold av vei. Privat vann fra Kroksjøen Vannverk. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område som i kommunedelplan (vedtatt 18.3.2004) for Magnor og Magnormoen) er avsatt til Byggområde bolig - nåværende. Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er i et byggeområde for eksisterende boliger. Her er et generelt krav om reguleringsplan, men grensejustering, mindre tillegg til eksisterende tomter og byggetiltak for eksisterende bolig og fritidsbebyggelse jf. PBL §§ 86a og 93 er unntatt Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr. 14.08.23. Det opplyses dog at ny kommuneplan er under arbeid. Kopi av kommuneplankart og planbeskrivelse til arealdelen kan sees hos megler.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 100 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 27 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 100 000,00))   46 640,- (Omkostninger totalt)   1 146 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    44542

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt følgende om meglers vederlag og utlegg: Kr. 127 650,- Dersom handelen ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn- og markedspakke samt utlegg.

Amelia Åsengen-Sletholen

Megler

Amelia Åsengen-Sletholen

45 51 32 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev