aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Veslekroken 5!
Velkommen til Veslekroken 5!

OSLO Veslekroken 5

Lys og tiltalende 2-roms med herlig balkong. Flott beliggenhet i attraktivt boligområde. Lave felleskostnader.

  • kr 4 400 000
  • BRA-i 47 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 4 400 000
  • Omkostningerkr 124 440
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 524 440
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1992
  • Soverom1
  • Felleskostnaderkr 2 129
  • Tomt1 007.5 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 400 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,00))   124 440,- (Omkostninger totalt)   4 524 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ligger i 2. etasje og byr på en romslig og gjennomgående planløsning.
Vi har gleden av å ønske deg velkommen til Veslekroken 5! Dette er en lys og innbydende 2-roms i et svært hyggelig boligsameie på Ullern. Leiligheten er beliggende i 2. etasje i et svært sjarmerende, gult hus med en herlig balkong. Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo tilbaketrukket i et attraktivt boligområde i en blindvei. Ditt nye hjem på Ullern: - Gjennomgående og tiltalende 2-roms i et populært boligområde - Store vindusflater og lyse fargevalg som skaper et trivelig hjem året rundt - Åpen og sosial planløsning med god romfølelse - Praktisk innvendig bod - Stort og flott kjøkken fra 2009 - Utgang til en herlig balkong med gode solforhold - Et hyggelig sameie med en pent opparbeidet tomt - Umiddelbar gåavstand til Mærradalen og hyggelige stier i nabolaget
God plass til en stor sofa man kan krype opp i etter en lang arbeidsdag.

Veslekroken 5, Oslo

  • Tomt
    1007.5m²

    Beskrivelse av tomt
    Pent opparbeide, felles eiet tomt.

    Beliggenhet
    Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i et veletablert og familievennlig boligområde på Ullern. Eiendommen ligger skjermet til i en rolig blindvei og byens støy føles langt unna. Sameiet har en innbydende og vakker hage med flott gressplen, til stor glede for alle beboerene i sameiet. Fra leiligheten er det nærhet til flere hyggelige grøntområder med tur- og rekreasjonsmuligheter som Bestumkilen, Frognerparken og ikke minst Lysaker. Langs Lysakerelven er det flotte gangveier fra Lysaker til Bogstad. Her kan man spasere eller ta en løpetur i naturskjønne og historiske omgivelser. I Mærradalen går det kilometersvis med preparerte skiløyper til Sørkedalen og videre innover i marka. På sommeren er det yrende bade- og båtliv ved Sollerudstranda og Vækerø parken. Dette er virkelig et godt sted å bo! Av offentlig kommunikasjon er det få minutters gange til trikk linje 13 på Ullern og kort vei til bussholdeplass på Radiumhospitalet med linje 23, 24 og 28. Det tar 15-20 minutter med trikk til sentrum. Det er også et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i området. For den handlelystne er det kort avstand til CC Vest på Lilleaker, Lysaker brygge, samt til Skøyen med et rikt utvalg av forretninger og servicefunksjoner. Det er også kort vei til nye og spennende Harbitz torg med butikker, restauranter og pub. Bygdøy og Aker brygge ligger også i sykkelavstand, med flott turterreng og fine badeplasser. Det er sykkelsti langs Bestumkilen og Frognerkilen inn til Aker Brygge, eller via Vækerø mot Sandvika.

    Adkomst
    Enkel adkomst via trapperom med egen inngangsdør. Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Mærradalen barnehage (1-5 år) Hasselkroken Kanvas-barnehage (1-5 år) Elmholt barnehage (1-5 år)

    Skolekrets
    Bestum skole (1-7 kl.) Bjørnsletta skole (1-10 kl.) Lilleaker skole (1-7 kl.) Montessoriskolen Lyse (1-10 kl.) Øraker skole (8-10 kl.) Ullern videregående skole Persbråten videregående skole

    Offentlig kommunikasjon
    Det få minutters gange til trikk linje 13 på Ullern og kort vei til bussholdeplass på Radiumhospitalet med linje 34, 34 og 28. Det tar 15-20 minutter med trikk til sentrum. Det er også et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i området.

    Byggemåte
    Småhusbebyggelse oppført i 1950. Leiligheten ligger i påbygg fra 1992. Grunnmur: Støpt betong. Yttervegger: Yttervegger oppført i isolert bindingsverk, utvendig kledd med trepanel. Ytterkledning fremstår med behov for oppussing/kontroll.. Yttertak: Saltak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Etasjeskillere: Trebjelkelag. Vinduer Vinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass, fra 1992. Utvendige sprosser. Dører Inngangsdør fra 1992, i malt utførelse. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt av Rune Kristiansen teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært Drypp fra sisternen på toalettet. Dette er utbedret. Arbeid utført av Østerås Rør Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Jmfr. tilstandsrapporten så er det målt skjevheter i etasjeskiller/gulv i stue og soverom. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Vært tilfeller av mus i kjellerbod, men ikke opplevd tilfeller av dette de siste seks årene. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? 12.10.2017 Eltel Networks AS (installasjon AMs måler og antenne) Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært Fasaden ble malt for 5-6 år siden Arbeid utført av Selskap engasjert i regi av sameiet Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Bygget er oppført i 1950 og senere påbygget i 1992. Leiligheten ligger i den nye delen som ble oppført i 1992. Det er gitt byggetillatelse i 1992. Denne byggesaken er en av flere som er akrivert uten ferdigattest av Plan- og bygningsetaten.

    Innhold
    Vi har gleden av å ønske deg velkommen til Veslekroken 5! Dette er en lys og innbydende 2-roms i et svært hyggelig boligsameie på Ullern. Leiligheten er beliggende i 2. etasje i et svært sjarmerende, gult hus med en herlig balkong. Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo tilbaketrukket i et attraktivt boligområde i en blindvei. Ditt nye hjem på Ullern: - Gjennomgående og tiltalende 2-roms i et populært boligområde - Store vindusflater og lyse fargevalg som skaper et trivelig hjem året rundt - Åpen og sosial planløsning med god romfølelse - Praktisk innvendig bod - Stort og flott kjøkken fra 2009 - Utgang til en herlig balkong med gode solforhold - Et hyggelig sameie med en pent opparbeidet tomt - Umiddelbar gåavstand til Mærradalen og hyggelige stier i nabolaget - Nærområdet er godt dekket av kollektiv transport Leiligheten ligger i 2.etasje og byr på en luftig og god planløsning: Lyst og hyggelig inngangsparti med plass til å henge fra seg tøy og sette fra seg sko. I tilknytning til entréen er et en praktisk bod som gir rom for ytterligere oppbevaringsplass. Innbydende stue med plass til en hyggelig sofagruppe og mediebenk. Naturlig sollys fra to himmelretninger sørger for et lyst og trivelig hjem året rundt. Den åpne løsningen mot kjøkkenet gjør rommet til et sosialt samlingspunkt. Stort og arbeidsvennlig kjøkken med flott innredning montert i 2009. Det er god plass til et stort spisebord mellom sonene. Leilighetens soverom er av god størrelse og kan fint innredes med dobbeltseng og nattbord. En stor garderobeløsning gir rikelig med plass til å oppbevare klær og diverse. Baderommet er flislagt med underliggende varme i gulv og har opplegg for vaskemaskin. Boligens særpreg: I et hyggelig og sjarmerende hus på Ullern finner vi denne herlige leiligheten. Med sine lyse farge- og materialvalg fremstår boligen svært innbydende og et hjem du vil trives i. En herlig balkong fungerer som en forlengelse av stuen og er et godt sted å tilbringe solfylte dager.

    Standard
    Kjøkkenet Leiligheten har et stort og praktisk kjøkken fra 2009. Kjøkkeninnredningen fra Ikea har hvitmalte, profilerte fronter og takhøye skapskrog. To av frontene har glassfelt og det er montert lys under overskap. Heltre benkeplater innbyr til matlaging og det er nok av bolteplass for hobbykokken. Det er integrerte hvitevarer med oppvaskmaksin, stekeovn, kjøl/frys og micro, samt nedfelt keramisk koketopp. Videre har kjøkkenet nedfelt oppvaskkum og rustfri ventilator. Flislagt baderom Leilighetens baderom er flislagt i nøytrale farger og har elektrisk varme i gulvet. Badet er utstyrt med dusjhjørne, gulvstående klosett, servant og servantskap, samt opplegg for vaskemaskin. Det ble foretatt hulltaking, uten at det ble påvist unormale forhold. Innvendige overflater Takflater. Malte flater i himlinger. Innfelte downlights i tak i stue. Gulvoverflater. En-stavs parkett. Laminatgulv. Flislaminat i entre. Fliser i bad. Veggoverflater. Malte flater. Tapet. Fliser over kjøkkenbenk. Fliser i bad. Innvendig dører Det er montert hvite/formpressede dører. 1 dør med glassfelt. Annet Sikringsskap Sikringsskap plassert i innvendig bod. Hovedsikringer og overbelastningsvern er plassert i felles skap i kjeller. Sikringer: Automatsikringer. Jordfeilvarslere. 10 amp: 1 kurs. 16 amp: 4 kurser. 20 amp: 1 kurs Varmtvannsbereder Plassering: I benkeskap i kjøkken. Er det understøttelse under berederen: Ja. Alder: Fra 2009. Beredere som er under 20 år, blir vurdert til TG-1. Er det montert automatisk vannstopper, hvis berederen står i rom uten sluk: Nei. Dette anbefales montert Vannrør (stoppekran) Hvor er stoppekran montert: Inne i bod. Er stoppekran funksjonstestet: Ja. Avløp og vannrør Rør-opplegg bad: Skjult rør-opplegg fra dusj, lagt inne i vegg. Synlige kobber-rør inne i bod. Disse ser ut til å være fra byggeåret, 1992. Rør-opplegg kjøkken: Eldre kobber-rør fra 1992. Sjekk vanntrykk: Ok. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Yttervegg Ytterkledningen har stedvis en del brukslitasje, og det er behov for oppussing/overflatebehandling. Dette vil normalt falle inn under sameiets vedlikeholdsansvar, men forholdet skal bemerkes i rapporten. Vinduer Utvendig bruks/værslittasje på vinduer/rammer. Innvendig avflassing på bl.a. soveromsvindu. Utvendig brukslitasje på balkongdør. Vinduene og balkongdørene har en forventet brukstid på ca. 40 - 50 år, avhengig av bruk/værforhold. Disse er nå ca. 32 år gamle, og over halvparten av forventet brukstid er overskredet. Balkong Generell bruks/værslittasje på balkongen. Avflassing på rekkverk og panelbord utvendig på rekkverk. Brukslitasje på tregulvet. Har tettesjikt forsvarlig oppkant mot vegg og dør: Det er lite høyde fra tekking under tregulv, og til dørterskel. Har tettesjikt skader: Tekking er fra byggeåret, 1992. Den er nå 32 år. TG-2 settes for alder. Det blir gjort kommentar om høyde på rekkverk: Rekkverket er målt til 90 cm. høyt. Dette var godkjent når bygget ble oppført. Men rekkverk skal kommenteres i forhold til dagens regelverk. Dagens krav til rekkverk er på 100 cm. for balkonger på inntil 10 m. over bakken. Forskriften har ikke tilbakevirkende kraft, men kommenteres av sikkerhets-hensyn i rapporten. Disse opplysningene er ment som en informasjon til kjøper, og det er derfor ikke lagt opp til at det skal settes tilstandsgrad på dette området. Hensikten med at dette skal opplyses om i tilstandsrapporten, er at både selger og kjøper får informasjon om forholdet. Membran, tettesjikt og sluk (i gulv eller vegger) Bunnprofil for dusjhjørne er høyere en dørterskel. Sluket er plassert inne i dusjhjørne. Badet utenfor dusjhjørnet har derfor i praksis ikke sluk, og evnt. lekkasjevann her, vil kunne renne ut i gangen. Hvis man f.eks. monterer svingbare dusjdører, eller anordner stor spalte under dagens bunnprofil, vil dette problemet være løst. Ukjent alder og utførelse på membranarbeider. TG-2. Konsekvens: Membraner har begrenset levetid. Avløp og vannrør Ukjent utførelse på rør-opplegg. Det er ikke fremvist noen dokumentasjon på dette. Rør-gjennomføring for dusj er ført gjennom vegg, er kun tettet med silikon. TG-2. Dette er en løsning som kan være vanskelig å holde tett over tid. Konsekvens: Hvis rørgjennomføringen ikke holder tett, kan det føre til bygningsskade. Gulvoverflater Avviket gjelder knirk i gulv. Det er registrert noe knirk/gyng i gulvet. Glippe mellom gulv og fotlist i stue. Innerdører Mindre avvik: Dør til bod og soverom subber mot terskel. Løst glassfelt på dør til stue. Takoverflater Riss/overflate-sprekker i skjøter i tak, hovedsakelig i stue/kjøkken. TG-2. Tak-overflater for øvrig, TG-1. Avtrekk I følge NS3600, skal bruk av kullfilterventilator alltid bemerkes med TG-2. I blokker av denne type er det ikke mulig/lovlig med andre løsninger en kullfilterventilator. Røropplegg kjøkken Vurdering er basert på alder. Forventet brukstid på rør-opplegg er ca. 50 år. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for røranlegg er oppbrukt. Det er ikke opplyst eller registrert lekkasjer, men man må være klar over rørenes alder. Radon Et sjekkpunkt er om det er utført Radonmålinger i boligen. Hvis dette ikke er utført skal dette bemerkes med TG-2. Det anbefales alltid at målinger utføres. Så langt jeg kjenner til, er det ikke utført radonmålinger i denne boligen. I følge Radon-kart (http://geo.ngu.no/kart/radon/), ligger denne bygningen i et område som normalt har moderat til lave verdier. Konsekvens: For høye Radonverdier kan være helseskadelig over tid. Tekniske anlegg, VVS-anlegg Varme Ukjent alder og utførelse på el-varmen. Men den er muligens fra 2009, men dette er ikke verifisert. Forhold som har fått TG3: Etasjeskiller I stue/kjøkken er det målt totalt retnings-avvik i rommet på ca. 5 cm. Om dette forholdet/skjevheten har vært fra da denne delen av bygget ble oppført, eller om det har vært bevegelser/setninger senere, er ikke kjent. Det var ikke adkomst til kjeller under denne leiligheten, da det er inne i bodareal. Jeg kunne derfor ikke observere om det innvendig er synlige tegn på årsak til denne skjevheten. Utvendig ser det ut til at grunnmuren har noe skjevhet. Dette er forhold styret/sameiet må undersøke. Estimert kostnad: 0,- Kommentar til estimert kostnad: Det settes ikke kostnadsestimat, da omfanget av evnt. utbedring ikke er kjent.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Telia er leverandør av internett/TV.

    Parkering
    Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 400 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,00))   124 440,- (Omkostninger totalt)   4 524 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Det er basert på elektrisk oppvarming. Det er ikke fastmontert noen panelovner i leiligheten. Elektrisk gulvvarme i bad.

    Energiklasse
    D

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Info om eiendomsskatt
    Det gjøres oppmerksom på at det vil bli innført eiendomsskatt i kommune. Eiendomsskatten vil utgjøre promille av eiendommens skattegrunnlag, hvor grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.  I borettslag, boligsameier og boligaksjeselskap vil eiendomsskatten skrives ut til borettslaget, boligsameiet eller boligaksjeselskapet og deretter bli fordelt på de enkelte eiere. Dette kan medføre økning i felleskostnadene.

    Formuesverdi primær
    1178795

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4479421

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    51/364

    Felleskostnader pr. mnd
    2129

    Felleskostnader inkluderer
    Kommunale avgifter, husforsikring, internett/TV (Telia), styrehonorar.

    Om sameiet
    Sameiets navn er Boligsameiet Veslekroken 5. Sameiet består av i alt 6 seksjoner av gnr. 29 bnr. 169 i Oslo kommune.

    Styregodkjennelse
    Det praktiseres ikke styregodkjennelse i sameiet.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Sameiets forsikringsselskap
    If

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Det er dugnad i sameiet som man må være på. Blir fordelt oppgaver seg imellom hva man skal gjøre og skal gjøres.

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt.

    Eierskiftegebyr
    1500

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/29/159/6: 13.09.1944 - Dokumentnr: 6915 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:29 Bnr:159 Gjelder denne registerenheten med flere 16.02.1949 - Dokumentnr: 1724 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:29 Bnr:159 Gjelder denne registerenheten med flere 17.03.1949 - Dokumentnr: 2949 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:0301 Gnr:29 Bnr:159 Gjelder denne registerenheten med flere 22.04.1954 - Dokumentnr: 5221 - Erklæring/avtale Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:29 Bnr:159 Gjelder denne registerenheten med flere 15.05.1992 - Dokumentnr: 24790 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 6 Formål: Bolig Sameiebrøk: 51/346 01.02.2007 - Dokumentnr: 169094 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon: Snr: 6 Formål: Bolig Sameiebrøk: 51/364 06.09.2001 - Dokumentnr: 52908 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:30 Bnr:109 Snr:1 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:30 Bnr:109 Snr:2 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:30 Bnr:109 Snr:3 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:30 Bnr:109 Snr:4 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:30 Bnr:109 Snr:5 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:30 Bnr:109 Snr:6 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:30 Bnr:109 Snr:7 Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:30 Bnr:109 Snr:8 Bestemmelse om adkomstrett Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ekspedisjonsdokument for vaaningshus datert 1948. I 1992 ble firemannsboligen påbygd med to seksjoner og leiligheten ligger i denne delen av bygget. Det er gitt byggetillatelse i 1992. Denne byggesaken er en av flere som er arkivert uten ferdigattest, av Plan- og Bygningsetaten.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. 

    Regulerings- og arealplanner
    Boligen ligger i et område regulert til boligformål med betegnelsen S-4220, 15.03.06 se endret reg.best.

    Adgang til utleie
    Utleie er tillatt iht. vedtekter. Det skal meldes skriftlig til styret for registering minst 14 dager før utleie finner sted. Sameieren plikter ved utleie å gjøre leietaker oppmerksom på vedtekter og eventuelle husordensregler som er utarbeidet for sameiet.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 400 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,00))   124 440,- (Omkostninger totalt)   4 524 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    124440

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Stein Christian Dykesteen

Megler

Stein Christian Dykesteen

48 99 20 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev