aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Rimsoppfaret 31 - din nye bolig?
Velkommen til Rimsoppfaret 31 - din nye bolig?

RASTA Rimsoppfaret 31

Påkostet 1/2 tomannsbolig med solrike uteplasser | Garasjeplass med lader + p-plass | Nyere bad og kjøkken | Bør sees!

  • kr 6 750 000
  • BRA-i 129 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 6 750 000
  • Omkostningerkr 9 221
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 960 565
  • EierformAndel
  • Byggeår1990
  • Soverom4
  • Andel fellesgjeldkr 201 344
  • Felleskostnaderkr 6 055
  • Tomt9 568 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 6 750 000 (Prisantydning) 201 344 (Andel av fellesgjeld)   6 951 344 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 981 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 221 (Omkostninger totalt)   6 960 565 (Totalpris inkl. omkostninger) I tillegg: 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 3.etasje
Velkommen til Rimsoppfaret 31, en attraktiv halvpart av tomannsbolig beliggende i et rolig og veletablert boligområde på Rasta, ideelt for småbarnsfamilien med bilfri gangavstand til skole og flere barnehager. Boligen har en fin intern beliggenhet i borettslaget med flere lekeplasser og kort vei til Østmarka. Kort fortalt: * Påkostet halvpart tomannsbolig med god intern beliggenhet * Solrike uteplasser med terrasseplatting på hhv 47 og 21 kvm + balkong * Bad, toalett/vaskerom og kjøkken renovert i 2020 - nye vinduer i 2023 * 4 soverom, 2 stuer og bad + separat toalett/vaskerom * Godt med oppbevaring i redskapsbod, sportsbod, bod og kneloft * Garasjeplass med elbillader og plass for skiboks i tak + egen parkeringsplass ute * Utbyggingsmuligheter - forhåndsgodkjente tegninger/løsninger

Rimsoppfaret 31, Akershus

  • Tomt
    9568m²

    Beskrivelse av tomt
    Flotte grøntarealer, lekeplasser og asfalterte stikkveier i borettslaget. Her kan man gå bilfritt til Benterud skole og komme seg inn i Østmarka. Boligen har 2 solrike uteplasser og redskapsbod og sportsbod. Garasjen er rett i nærheten, det samme er biloppstillingsplassen ute og gjesteparkeringen.

    Beliggenhet
    Servicefasiliteter: Daglige innkjøp gjøres nærmest på Meny v/Rasta senter eller COOP Extra Triaden. Triaden Lørenskog storsenter er forøvrig i gåavstand, hvor du finner en rekke servicefasiliteter som post, apotek, klesbutikker, bakeri, treningssenter og vinmonopol. Triaden ble nylig utvidet og rehabilitert med mange flere butikker, uteservering mv. Av kulturaktiviteter har Lørenskog kultursenter blant annet bibliotek, kino, tapasbar, restauranter, teater mm. Norges største kjøpesenter i Strømmen Storsenter en liten biltur unna. Aktiviteter: Gode turmuligheter hele året med bade, fiske og jaktmuligheter. Lørenskogs perle, Losby, er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Av aktiviteter kan det nevnes blant annet ridekurs og andre hesteaktiviteter som tilbys ved Losby besøksgård som har fjøs med de vanligste norske husdyrene. For golfentusiasten finnes et komplett anlegg ved Losby Gods av høy internasjonal standard (både 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green mm.) en kort kjøretur unna Korallsoppveien. Litt forbi Losby ligger Mønevann, med bade- og grillmuligheter. Lørenskog har også landets største fotballforening, i tillegg til bl.a. håndball, dans, friidrett, tennis, ishockey og musikkorps. Flott turvei og skiløype starter ved enden av Vallerudveien/Kremleveien rett i nærheten av boligen. Det går blant annet en 7,6 km lang lysløype til Mariholtet herfra. På sommerstid er det fint å starte sykkelturen her. Andre muligheter er løypenettet Vallerud - Skulerud, hvor det forøvrig er servering på søndager i deler av skisesongen (sjekk åpningstidene). En kveldsskitur i Østmarkas lysløype byr på gode rekreasjonsopplevelser og en flott vinterstemning. Tur- og naturopplevelser for hele familien rett utenfor husdøra! Offentlig kommunikasjon: Det er gode bussforbindelser til Oslo og Lillestrøm. Buss fra Vallerudtoppen mot Oslo med flere bussforbindelser morgen og ettermiddag i ukedagene. Det er også bussholdeplass på Gamleveien med flere avganger daglig mot Oslo og Lillestrøm. Ekspressbuss til Oslo (rute 115E) om morgenen og ettermiddagen (kun 23 min til Oslo sentrum). Se ruter.no. Avstander: Oslo Sentrum: 19 km Gardemoen: 41 km Strømmen: 9 km Lillestrøm: 11 km Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet. Rimsoppfaret, Vallerud i Lørenskog, er en vei fra Rimsoppfaret til Kremleveien. Veien har navn etter sopparten rimsopp. Rimsoppen er en skivesopp og god matsopp. Den vokser særlig i sure bar- og løvskoger, av den typen en finner i Lørenskog. Flere veier i området er oppkalt etter sopparter. Veien fikk navn i 1989.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Skolekrets
    Området sokner til Benterud skole. Benterud skole er nylig renovert og bygget ut med i tillegg en ny flerbrukshall med håndballstørrelse, på cirka 2100 m². Uteområdene er oppgradert med blant annet nye lekeapparater, akebakke, sykkelparkeringsplasser og beplantning. I dag går det en gang- og sykkelvei gjennom skoleområdet i vest, fra undergang ved Gamleveien ned mot turområdet ved Finstadbekken. Denne skal flyttes ut mot tomtegrensen slik at skolebarna får utvidet lekeareal. På dagtid skal skolebygget, flerbrukshallen og uteområdet brukes til undervisning, men utenom skoletid skal lokalene og området brukes til ulike fritidsaktiviteter og av beboerne i området.

    Byggemåte
    Vertikaldelt tomannsbolig er bygget 1990 og bygget etter forskrift fra 1987. Konstruksjoner anses i hovedsak å ha tiltenkt funksjon i henhold til alder og nevnte betraktninger Boligen har ikke fått TG3, disse punktene har fått TG2: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 22.03.2024 av Øyvind Nåmo Rønning for ytterligere teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Innhold
    4 soverom, 2 stuer, kjøkken, bad, separat toalett/vaskerom og entré. Sportsbod på 5 kvm, redskapsbod, innvendig bod samt kneloft. Garasjeplass med lader og biloppstillingsplass ute.

    Standard
    Boligen går over 3 plan og inneholder: 1.etasje: Entré: Flislagt entré med gulvvarme. Plass for oppheng av yttertøy og sko. Inngang til praktisk separat toalett. Separat toalett/vaskerom: Flislagt med gulvvarme, servant med skap og speil. 300 liter varmtvannsbereder fra 2020 og opplegg og plass for både vaskemaskin og tørketromme. Stue: Stuen har god plass for sofagruppe, tv-møblement og spisebord. Store vinduer uten innsyn mot uteplass. Vedovn fra 2020. Kjøkken: Flott kjøkkeninnredning fra Sigdal med integrerte hvitevarer fra Siemens som består av kjøleskap, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. 2.etasje: Bad: Lekkert flislagt bad som er renovert av fagfolk i 2020. Gulvvarme, dobbelvask og stor dusj. Vegghengt toalett. Hovedsoverom: Soverom med plass for dobbeltseng og garderobeløsninger. Utgang til balkong. Soverom nr. 2: Romslig soverom som benyttes som barnerom med god plass for seng og leker. Skyvedørsgarderobe. Soverom nr. 3: Soverom med skyvedørsgarderobe, plass for seng/kontor mv. Bod: Romslig bod med oppbevaringsplass. 3.etasje: Loftsstue: Stue med god plass for sofa og tv-møblement og annet. Soverom: Benyttes som gjesterom. Kneloft: Godt med lagringsplass i kneloft. Uteplasser: Utgang til stor terrasseplatting på 47 kvm med praktisk redskapsbod/vedbod fra stuesiden med morgensol. Platting på 21 kvm på inngangssiden med ettermiddag- og kveldssol. Skjermet med hekk uten innsyn. Dette medfølger ikke: Ballonglampe på barnerom. Lampe over spisebord i stuen samt ved tv. Rullegardin på hovedsoverom og barnerom. Fryseskap i bod.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    2023: Nye vinduer og balkongdører. 2022: Ny terrasseplatting. Malt huset utvendig. 2020: Ny kjøkkeninnredning, renovering av bad og separat toalett/vaskerom samt rør. Nye gulv i 1. og 2 etasje og maling innvendig. Ny vedovn.

    TV/Internett/bredbånd
    Telia er leverandør av Tv- og internett. Inkludert i felleskostnadene er en grunnpakke "flex", her kan man velge tv og nett eller bare nett. Oppgradering mot tillegg i pris. Se tela.no for ytterligere info.

    Parkering
    Boligen disponerer en garasjeplass med lader av typen Zaptec, her faktureres forbruket direkte. Nåværende eier har hatt et forbruk på ca. 220 kwh pr. mnd. I tillegg disponeres en merket parkeringsplass nr. 31 ute ved gjesteparkeringen. Godt med gjesteparkering.

    Radonmåling
    Opplysninger fra styret: "Borettslaget har gjennomført radonmålinger i utvalgte hus både i 2020 og nå i 2023 (etter vinduutskiftning). Vi ligger i et område som ikke er kjent for radon, og kun 2 hus nede i kremleveien hadde verdier over det som krever tiltak, og ligger et godt stykke unna 31. Verdiene på de husene som ligger nærmest 31, mitt og 37, var langt under kravene. På de to husene må vi følge opp med Radonmannen for å sjekke de tallene og hvorfor de er over nivåene. Kan være alt fra målefeil til dårlig ventilasjon i de to husene. Så generelt sett så er det ikke noe problem med radon eller forhøyede nivåer i husene."

    Prisantydning inkl. omkostninger
    6 750 000 (Prisantydning) 201 344 (Andel av fellesgjeld)   6 951 344 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 981 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 221 (Omkostninger totalt)   6 960 565 (Totalpris inkl. omkostninger) I tillegg: 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

  • Oppvarming
    Elektrisk og vedovn. Gulvvarme i entré, separat toalett/vaskerom og bad.

    Info strømforbruk
    Nåværende eier har hatt et årlig strømforbruk på ca. 16.500 kwh. I tillegg kommer strøm til ladeboks i garasjen dersom benyttet, her har det vært et ca. forbruk på 220 kwh pr. mnd.

    Energiklasse
    F

  • Formuesverdi primær
    1552079

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    6208316

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert.

    Andelsnummer
    68

    Part.obl.nr.
    950048069

    Felleskostnader pr. mnd.
    6055

    Andel fellesgjeld
    201344

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-02-29T23:00:00Z

    Kommentar fellesgjeld
    Borettslagets samlede fellesgjeld pr. 01.03.2024 er kr. 15.704.957,- Lånenr.: OBOS02-98208089692 Restsaldo denne andelen: 201 344,- Kapitalkostnader pr. mnd: Rente pt.: 5,85%, flytende. Restløpetid: 29 år og 1 mnd. Type lån: Annuitet

    Andel fellesformue
    23128

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Forkjøpsfrist
    2024-04-02T22:00:00Z

    Borettslaget
    Vallerudbakken Borettslag

    Borettslagets org.nr
    950048069

    Om borettslaget
    Borettslaget består av 78 andelsleiligheter, hhv. 36 eneboliger i kjede og 21 tomannsboliger. Rimsoppfaret 2 - 36, 1 - 31, 35 - 41 og 45 - 51 og Kremleveien 20 - 28, 32 - 36, 40 - 58, 21 - 31 og 61 - 83 Tomta ble kjøpt i 1989, har gårdsnr 99, bruksnr 592/593/594/595 og er på ca. 30 000 m2. Borettslaget har OBOS som forretningsfører. Nylige oppgraderinger: 2023 - Nye vinduer og balkongdør (med unntak av takvindu på loft) 2022 - Utvendig maling av husene Tidligere utført utvendig vedlikehold og rehabilitering: Utskiftning av bordkledning på deler av noen hus i 2005, 2006, 2011, 2012, 2013,2015, 2019 og 2020, 2021, 2022 i forbindelse med maling av husene. Utskifting av hele gavlvegger med ny vindtetting i Rimsoppfaret 16 i 2012 og i Rimsoppfaret 12, 20 og 32 i 2014. Utskiftning av ytterdører i 2006, modifisert og ferdigstilt i 2011. Utbedring av ytterdører i 2010 og 2011. Membran/plasttetting under mønepanne, 2008. Justering og isolering av ytterdører i 2008. Metallbeslag på samtlige piper i 2007. Nytt metallbeslag på 2 piper i 2014. Taktekking av carporter i Kremleveien utføres jevnlig etter behov. Første carporttekke ble utført i 2012. Omramming av samtlige vinduer 2014 - 2016. I forbindelse med omramming av vinduer så er det samtidig utført annet nødvendig utvendig ytre vedlikehold av husene. Utarbeidelse av vedlikeholdsplan ? Vedlikeholdsnøkkelen, 2019. Fremtidige planer: Ingen ifølge styreleder. Første innflytting skjedde i 1990. Vallerudbakken borettslag fikk på slutten av 90-tallet utarbeidet en plan for mulige utbyggelser, som er forhåndsgodkjen av kommunen. Det er ulike muligheter for de ulike hustypene, og en oversikt finnes i bebyggelsesplanen som ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Dette huset er av typen A som har flere utbyggingsmuligheter på begge sider.

    Gebyr forkjøpsrett
    7981

    Forkjøpsrett
    Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte fristen. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse på www.obos.no. Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene.

    Dyrehold
    Hund er tillatt mot søknad til styret og undertegnelse av spesiell erklæring. Erklæring om hundehold må undertegnes før hund anskaffes. Dette gjelder også ved gjenanskaffelse av hund. Katt: Det er tillatt med utekatt i borettslaget. Det må søkes til styret og signere på erklæring om kattehold før anskaffelse. Følgende kriterier må være oppfylt: - Katten må være kastrert. - Katten må være chippet, og merket med bosted. - Maks 1 utekatt per husstand.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 05.02.1991 - Erklæring/avtale. Bestemmelse om vannledning, spillvann- og overvannsledning rettighetsh. Lørenskog.komm. Best. om beplantning, ettersyn og erstatning m.m. Kan ikke avlyses uten samt. fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere Dokumentet omfatter at eier Vallerudbakken Brl, gnr og bnr. 99/592, 593, 594, 595, i Lørenskog, har gitt Lørenskog kommune rett til å ha liggende offentlige vann-, spillvann- og overvannsledninger med nødvendige kummer på nevnte eiendommer. Omfatter også retningslinjer for fremkomst, planting av trær, oppfylling og avplanering, gjerder/drensgrøfter/plener/ hekker ol, samt erstatning. 24.02.1995 - Bruksrett. Rettighetshaver: Knr:0230 Gnr:99 Bnr:607 Gjelder denne registerenheten med flere Dokumentet omfatter overskjøtelse av gnr 99, bnr. 607 i Lørenskog kommune, fra Vallerudbakken Borettslag til Sydbakken Borettslag. Særskilte avtaler: Avtale om bruksrett til innretninger på gnr. 99, bnr. 592, 593, 594 og 595. Bestemmelse om bruksrett til kvartalslekeplass Bestemmelse om bruksrett til adkomstveier Bestemmelse om bruksrett til 11 garasjeplasser i P-hus samt 16 biloppstillingsplasser Flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere Dokumentet omfatter avtale mellom Vallerudbakken borettslag(utleier) og Sydbakken borettslag(leieren) vedrørende bruksrett for leier på utleiers eiendom gnr. 99, bnr. 592, 593, 594 og 595. Bruksretten omfatter kvartalslekeplass, atkomstveier, garasjeplasser og biloppstillingsplasser. Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (G er Folketrygdens Grunnbeløp).

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest på huset datert 10.10.1990 samt ferdigattest på innredning av loft med rømningsvei datert 24.10.1991. I tillegg finnes ferdigattest for parkeringshus datert 26.10.1990. Loftet er innredet og godkjent for varig opphold iht ferdigattest og benyttes i dag som loftsstue og soverom.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. Interne stikkveier.

    Regulerings- og arealplanner
    SØNDRE VALLERUD OG RASTA SKOG: REGULERINGSBESTEMMELSER SØNDRE VALLERUD OG RASTA SKOG. § 1Det regulerte området er på planen vist med reguleringsgrense. Innenfor planens grense er det regulert område for: 1. Byggeområder (bygningslovens § 25.1) -områder for boliger inkludert parkering og tilhørende anlegg. -områder for offentlige formål med adgang til boliger. -områder for kommunal/tekniske formål. 2. Trafikkområder (bygningslovens § 25.3) -områder for kjørebaner. -områder for gang- og sykkelveg. -områder for parkering. 3. Friområder (bygningslovens § 25.4).

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    6 750 000 (Prisantydning) 201 344 (Andel av fellesgjeld)   6 951 344 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 981 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 221 (Omkostninger totalt)   6 960 565 (Totalpris inkl. omkostninger) I tillegg: 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

    Omk. kjøper beløp
    9221

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Marianne Lund Østhagen

Megler

Marianne Lund Østhagen

93 49 44 45

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev