aktiv-eiendomsmegling

SELLEBAKK Autogaten 20

Innholdsrik hel tomannsbolig i sentrum av Sellebakk- Gode utleiemuligheter- Veranda med basseng- Isolert garasje.

  • kr 6 890 000
  • BRA 433 m²
  • 6 soverom
  • Prisantydningkr 6 890 000
  • Omkostninger -
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 890 000
  • ObjektstypeTomannsbolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1955
  • Soverom6
  • ArealP-rom 252 m²
  • Tomt983.2 m²
  • Eierform tomtEiet
  •   6 890 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 890 000,00))   191 390,- (Omkostninger totalt)   7 081 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
1 Etasje
Anne Margrete Jonassen ved Aktiv eiendomsmegling har gleden av å presentere Autogaten 20, en særegen og flott eiendom midt i sentrum av Sellebakk. Dette er en eiendom som utmerker seg med sin innholdsrike og familievennlige utforming, samt sine store variasjoner i bruksmuligheter. Eiendommen imponerer med sin størrelse og utforming, standarden er god, uteområdene store og verandaen med basseng inviterer til herlige sommerdager. Eiendommen er perfekt for storfamilien og for de som ønsker en romslig bolig og likevel ha muligheter for god utleie. I tillegg er dette eiendommen for et eiendomsselskap eller privatperson som ønsker å leie ut hele tomannsboligen. Boligen har utover dette en romslig underetasje med egen inngang, isolert garasje og elbillader. Hjertelig velkommen på visning.

Autogaten 20, Østfold

  • Arealbeskrivelse

    Bruksareal
    -1. underetasje: 126 kvm
    1. etasje: 146 kvm
    2. etasje: 121 kvm
    3. etasje: 40 kvm
    Primærrom
    -1. underetasje: 0 kvm
    1. etasje: 131 kvm
    2. etasje: 121 kvm
    3. etasje: 0 kvm



    Tomt
    983.2m²

    Beskrivelse av tomt
    Denne flotte boligen ligger på en velpleiet tomt. Innkjørselen er asfaltert og godt opplyst med utelys. Hagen er flott beplantet med plen, bær- og prydbusker samt blomster. Den romslige tomten kan nytes i alle årstider med bading i bassenget, lek, hageselskap, grilling og bålkos. Her får man i tillegg et eget drivhus hvor drømmen om å dyrke selv kan bli realitet. Ellers tilbyr drivhuset herlig stemning med utemøbler og lys når høst og vinter igjen kryper på.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en veldig god lokal beliggenhet i blindvei uten gjennomgangstrafikk med nærhet til Sellebakk sentrum og i tillegg Østsiden storsenter. Her er altså veien kort til et utvalg butikker, kafeer og treningssenter. Frister det med mer byliv så er det gode kollektivforbindelser til både Sarpsborg og Fredrikstad. Brygga er en viktig del av Sellebakk sentrum, ved kun få minutters gange fra boligen går det gratis ferge til Lisleby. På denne måten kan du krysse elven raskt og effektivt. Elven kan også nytes med herlig turer langs Glommastien som er en 35-km lang tursti, opparbeidet med flotte rasteområder. Glommastien tar deg til idylliske Gamlebyen og Nord- Europas best bevarte festningsby. Gamlebyen har et rikt kulturliv gjennom hele året, her kan en bedre middag eller en varm kopp kaffe nytes i restauranter og kafeer i autentiske bygårder. Fra boligen er det også kort avstand til et utvalg barnehager, barneskoler, ungdomsskoler og idrettsanlegg- et flott sted for barn å vokse opp. Sellebakk er et lokalsamfunn i utvikling hvor utstrakt boligbygging med Verksbyen i gamle Sorgenfrigropa er vel verdt å trekke frem. Autogaten 20 er altså et godt utgangspunkt med kort vei til det du trenger i hverdagen, gode bussforbindelser, turmuligheter og i tillegget område som er i spennende vekst og utvikling.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Fritidstilbud: Nedre tomtegate balløkke ca 0,6 km Kjølberg skole balløkke ca 0,6 km Expressgym Fredrikstad ca 5 min gange Sky Fitnes Torp ca 5 min kjøring Østsiden idrettsplass ca 4 min kjøring Løen barnehage ca 0,6 km Petri barnehage ca 0,7 km Kjølstad barnehage ca 1,8 km

    Skolekrets
    Kjølberg skole (1-7) ca 0,7 km Sagabakken skole (1-7) ca 1,9 km Begby barne og ungdomsskole skole (1-10) ca 2,3 km Borge ungdomsskole (8-10) ca 1,4

    Offentlig kommunikasjon
    Sellebakk torg ca 3 min gange: Busslinje 116, 199 Fredrikstad togstasjon ca 5 km Fredrikstad buss- stasjon ca 5 km. Ca 1 time og 40 min til Gardermoen

    Byggemåte
    Byggegrunn av antatt faste stabile masser. Grunnmur av plasstøpt betong, og tilbygg har Leca. Etasjeskillere av tre. Yttervegger i bindingsverk med liggende kledning. Saltakkonstruksjon tekket med betong takstein. Undertak av rupanel. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Snøfangere er montert. Vinduer og verandadører i tre med isolerglass. Ytterdører i tre. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 14,11,2023 av teknisk beskrivelse av eiendommen.  Tilbygg er oppført med sue- tak.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    -Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, badene er laget ved egeninnsats men alt av rør er gjort av rørlegger. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, badene på tilbygget og badet i 1.etg. fikk nye sluk og rør og resten er gjort ved egeninnsats. -Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, vi utførte drenering ved egeninnsats i 2010, ellers les takstrapporten. -Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja, les takstrapporten. -Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, Oljetanken fjernet vi samtidig med dreneringen. Det er satt inn nye sikringsskap i ca. 2010 og vi fikk med det byttet ny ledning fra det offentlige og inn til huset. - Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja, Montert av Elpartner i 2017 -Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja, vi har gjort en del egeninnsats/dugnad ved rehabilitering/påbygging av huset. - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, Otovo monterte solceller i ca 2021 Takstein ble byttet i ca. 2011 Vi har bygget på og div. vedlikehold bl.a. etterisolert/ skiftet utvendig panel/dører og vinduer ved egeninnsats/dugnad -Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja, dette er en tomannsbolig. -Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja, Vi har bygget på huset. -Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Vi har søkt og fått godkjent påbygg. Det foreligger ikke ferdigattest. -Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja, vi har ikke meldt inn ved/redskapsbod, drivhuset, eller basseng. Vi bygde også en ekstra garasjeplass inntil dobbelgarasje. -Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja, Ferdigattest mangler.

    Innhold
    Hel tomannsbolig med følgende fordeling av rom på etasjer: 1 Etg: Entre/ gang, kjøkken, stue med utgang til hagestue og veranda, 3 soverom hvorav hovedsoverom har garderoberom og utgang til veranda, 2 bad 2 Etg: Leilighet: Gang, kjøkken, stue med utgang til balkong, bad, wc. 2 Egt Påbegynt hybel: Gang, stue/ kjøkken, soverom, bad. (se punktet ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse for viktig informasjon) Loft: oppbevaring U etg: Egen inngang, romslig arealer med flere rom som per tid benyttes som boder. Dobbeltgarasje: Isolert med varmepumpe. 1 Etg: 45 kvm totalt 2 Etg: 12 kvm totalt Hagestue Redskapsbod i hage. Drivhus For informasjon oppført under innhold henvises det videre til punkt om standard og ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse.

    Standard
    Hjertelig velkomment hjem til Autogaten 20. Denne hele tomannsboligen skiller seg godt ut i både markedet og nabolaget med sin imponerende størrelse, romslige veranda med basseng, og den velpleide tomten. Det mest spennende med denne tomannsboligen er potensialet den innehar. Med sine romslige rom, og allsidige layout, åpner den døren for utallige muligheter og drømmer. Enten det er å skape et hjem med utleie, en stor familiebolig med god plass til alle, et hjemmekontor, lekerom for barna, eller et spektakulært underholdningsområde så er det kun fantasien som setter grensen. Samlet sett er ikke denne store tomannsboligen bare et hjem, den er et symbol på en bolig med god planløsning og potensiale. En plass hvor familien kan skape minner og drømmer kan realiseres. Eiendommen er opprinnelig oppført i 1955. Tilbygget, ombygget og vesentlig modernisert fra 2010 og i kommende år. God og innholdsrik planløsning over 2 plan samt kjeller og loft. Dobbelgarasje oppført i1960, modernisert og ombygget i ca. 2010. Standarden er normalt god og boligen anses som et godt panteobjekt. Arbeider er utført av: -Entreprenør Alt Innen Bygg Lasse Kristiansen, -Arkitekt Terje Erland Olsen -Kråkerøy elektriske og Kahn elektro -Østsiden vvs. - Solcelleanlegget er montert av Otovo. Entreen ønsker deg varmt velkommen. Entreen med tilhørende trapperom knytter hele tomannsboligen sammen, herifra har du tilgang til kjelleren, hoveddelen i 1 etg, leiligheten i 2 etg, påbegynt hybel i 2 etg (hybel er ikke omsøkt se beskrivelse under adgang til utleie og ferdigattest/midlertidig brukstillatelse) samt loftet. Hoveddelen fremstår helhetlig og gjennomført med et godt sammensatt fargevalg og standard. Stuen er både romslig og åpen, den er naturlig avdelt med en lun sone for tv og avslapning og en sone for en større spisestue hvor venner og familie kan samles for gode måltider og minner. Kjøkkenet ligger praktisk plassert i et eget rom innenfor spisestuen og har en hvit, flott og klassisk innredning fra Ikea. Kjøkkenet har også en herlig spiseplass hvor frokosten kan nytes ved vinduet. Sollyset slipper inn fra de mange vindusflatene og det er utgang direkte til en trivelig hagestue og videre ut på den romslige verandaen. Den innglassede hagestuen gir le for vind om sommeren og gjør at sesongen forlenges til langt utover høsten. (Hagestuen er ikke ansøkt. Se punkt under ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse) Terrassen er godt anvendelig med plass for både spisegruppe og solsenger. Et stort høydepunkt om sommeren er det nedfelte bassenget som kan nytes til det fulle på herlige og solrike sommerdager. Terrassen har videre nedgang til den frodige hagen. På samme siden som kjøkken og stue har boligen også et soverom innenfor stuen og et bad. På andre siden av trapperommet ligger tilbygget fra 2012 hvor boligen har ytterligere 2 soverom, et bad fra ca 2012 (tegninger er uten beskrivelse av rom, men i søknad står det oppført at det er søkt om soverom og bod), endringen er ikke omsøkt, se punkt for ferdigattest/midlertidig brukstillatelse). Hovedsoverommet har en praktisk "walk in garderobe" som også fungerer som en gang og direkte passasje mellom verandaen, bassenget og badet. Atmosfæren i hovedsoverommet er avslappende og innbydende. Følger en den sjarmerende og originale tre- trappen opp til 2 etasje så vil en på høyre side ha tilgang til leiligheten hvor alle rom nylig er malt. I likhet med hovedetasjen er den romslig og lys med utgang til balkong fra stuen. Leiligheten har 2 soverom, et innholdsrikt kjøkken med plass til et lite spisebord ved vinduet. Badet her er av eldre standard fra byggeår og wc ligger i et separat rom ved badet. Går en mot venstre siden når en kommer opp trappen så vil en få tilgang til tilbyggets 2 etg som i dag fremstår som en påbegynt hybel med tilknytning til hoveddelen, se punkt under adgang til utleie og ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse. Hybelen har et romslig soverom med skyvedørsgarderobe, et delikat bad fra ca 2012 og en stue med åpen kjøkkenløsning. Det informeres om at rør og avløp ligger klart i veggen nede, men ikke er strukket opp. Kjøkkenet er altså ikke tilkoblet vann. Det mangler også branndør inn til hybelen. Videre opplyses det også om at badet opprinnelig var tegnet som bod, og stuen med kjøkken som soverom. Tegninger er uten beskrivelse av rom, men i søknad står det oppført at det er søkt om soverom og bod. Endringer til bad og kjøkken er ikke omsøkt, se punkt under ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse. Fra gangen mellom leiligheten og hybelen leder trappen opp til loftet som tilbyr den lagringsplassen en familie kan ønske seg. Følger en trappen helt ned får en tilgang til boligens store kjeller. Kjelleren har en egen inngang med ytterdør utenifra. Det er også kjeller under tilbygget som i dag fremstår mer som en råkjeller. Kjelleren har et totalt bruksareal på 126 kvadrat med tilgang for vann og avløp i enden ved den opprinnelige vaskerommet. Kjelleren har ytterligere potensiale. Det påpekes i den sammenhengen at alle endringer, omgjøring fra bod til rom for varig opphold er søknadspliktig og kjøper bærer selv risiko for om omgjøring lar seg godkjenne eller ikke. Det er ikke bare innendørs denne eiendommen imponerer. På tomten er det oppført en isolert dobbeltgarasje med varmepumpe. Nåværende eier har mange gode hobby- timer i garasjen med å skru bil samtidig som hendene holder seg gode og varme. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til alle overnevnte punkter, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det understrekes at alle forhold knyttet til bruk lovlighet, tilbygg m.m må undersøkes hos PBE i Fredrikstad Kommune. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette. Oppsummert: - Hel tomannsbolig med innholdsrik og god planløsning. - Normal god standard. - Pen tomt med gode sol og lysforhold. - Rolig og sentral beliggenhet. Innvendig: På gulv er det overflater av laminat, belegg og fliser. Veggoverflater av malt tapet, slettmalte flater, mur og fliser. I tak er det slettmalte flater og takessplater. Lukkede trapper i tre mellom etasjene. Bad i 1. etasje fra ca. 2010. Rommet har innredning med nedfelt servant, gulvfestet toalett og dusjkabinett. Bad/vaskerom i 1. etasje fra ca. 2010. Rommet har innredning med 2 nedfelte servanter, gulvfestet toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Bad i 2. etasje med ukjent høy alder. Rommet har servant og dusjkabinett. Bad/vaskerom i 2. etasje fra ca. 2010/2012. Rommet har innredning med nedfelt servant, gulvfestet toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Spesialrom eget toalettrom i 2. etasje med gulvfestet toalett. Kjøkken 1. etasje med Kjøkkeninnredning fra nyere dato. Kjøkkenet har profilerte fronter og laminat benkeplate. Kjøkken 2. etasje med Kjøkkeninnredning fra ca. 2010. Kjøkkenet har profilerte fronter og heltre benkeplate. Tomteforhold: Drenering med ukjent høy alder. Utvendige avløpsrør av plast og vannledning av plast, fra ca. 2012. Takstmannen har grundig undersøkt de ulike rom, konstruksjoner og bygningsdeler. Der det er avdekket avvik er det også angitt anbefalte tiltak. TG 3 Store eller alvorlige avvik: Våtrom > 2. etasje > Bad > Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruketter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Tomteforhold > Forstøtningsmurer. Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 TG 2 Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk på veranda i 1. etasje er målt til ca. 90 cm. Rekkverk på veranda i 2. etasje er målt til ca. 84 cm. I henhold til dagens krav skal rekkverk være minimum 1 meter. Veranda/altan i 2. etasje ligger over innredet kontor. Innvendig > Overflater. De aller fleste overflater er pene og velholdte, dog er det stedvise avvik. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Videre stedvis noe knirk også. Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. I egen bolig er det ikke pålagt å måle radonverdier eller gjøre tiltak, men det anbefales. På utleieboliger ble det fra 1. januar 2014 krav til måling og eventuelle radonreduserende tiltak dersom nivåene er for høye. Innvendig > Pipe og ildsted. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Et våtrom har begrenset med levetid og i henhold til dagens forskrift er det begynnende høy alder på membran. Det benyttes dog dusjkabinett som gjør at rommet får svært liten vannbelastning og vil forlenge levetiden til våtrommet. Videre er rommet oppført som selvbygger og mangler dokumentasjon på utførelse av vanntett sjikt/membran. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Et våtrom har begrenset med levetid og i henhold til dagens forskrift er det begynnende høy alder på membran. Det benyttes dog dusjkabinett som gjør at rommet får svært liten vannbelastning og vil forlenge levetiden til våtrommet. Videre er rommet oppført som selvbygger og mangler dokumentasjon på utførelse av vanntett sjikt/membran. Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Et våtrom har begrenset med levetid og i henhold til dagens forskrift er det begynnende høy alder på membran. Det benyttes dog dusjkabinett som gjør at rommet får svært liten vannbelastning og vil forlenge levetiden til våtrommet. Videre er rommet oppført som selvbygger og mangler dokumentasjon på utførelse av vanntett sjikt/membran. Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kjøkken > 2. etasje > Kjøkken > Avtrekk. Det er påvist andre avvik: Begynnende høy alder på ventilator. Spesialrom > 2. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tekniske installasjoner > Vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Gjelder kun de eldste rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Gjelder kun de eldste rør. Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner. Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt. Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. To sikringsskap med automatsikringer. Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det måles noe forhøyede verdier i kjeller. Vurderes relativt normalt i en eldre kjeller. Normale kapilærkrefter og kapilærsug vil som regel alltid forekomme. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Grunnmuren har sprekkdannelser. TG2 Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak. Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Undertaket er misfarget. Stedvis noe misfarging i undertaket, dog måles det tørre normale verdier. Tilfredsstillende ventilering. Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Håndløper mangler i trappeløpene til loft og til kjeller. Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater vegger og himling. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Overflater. vegger og himling. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. TGIU Konstruksjoner som ikke er undersøkt. Utvendig > Andre utvendige forholdSolcelleanlegg og svømmebasseng. Anleggene er ikke vurdert da det ligger utenfor takstmannen sinkompetanse. Konferer eier for ytterligere informasjon om anlegget samt instruksjoner for bruk m.m. . Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner (blandebatteri/vannuttak ligger mot kjøkkeninnredning). Våtrom > 1. etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner (blandebatteri/vannuttak ligger mot trapp). Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom. Ikke fysisk mulig da vannuttak ligger mot trappeåpning. (Ikke mulig med adkomst). Våtrom > 2. etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner (blandebatteri/vannuttak ligger mot kjøkkeninnredning). Det understrekes at dette kun er en oppsummering. Hele rapporten må leses for å få en oversikt over boligens tilstand. Det er påkostet et moderne solcelleanlegg fra 2021 med hele 32 solcellepaneler. Anlegget produserer i gjennomsnitt 9 825 KWH per år.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Eiendommen er tilbygget, ombygget og vesentlig modernisert fra 2010 og kommende år. I 2010 fikk boligen fasadeendring samt tilbygg i 1. og 2 etg se vedlagte tegninger i salgsoppgaven. Det påpekes at det ved igangsettelses tillatelse datert 25,11,2010 var det innsendt tegninger av påbygg med en bod i hver etasje. Det informeres om at det er laget et bad i hver etasje der bod opprinnelig er tegnet inn. i tillegg til det er laget en hybeldel i tilbyggets 2 etg hvor kjøkken er satt inn. Dett er ikke omsøkt. Se punktet ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse for mer informasjon. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.   

    TV/Internett/bredbånd
    Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

    Parkering
    Eiendommen tilbyr godt med Parkering i dobbeltgarasje, innlemmet carport (ikke byggesøkt) i tillegg til stor, asfaltert gårdsplass.

    Forsikringsselskap
    IF

    Polisenummer
    6241554

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. I egen bolig er det ikke pålagt å måle radonverdier eller gjøre tiltak, men det anbefales. På utleieboliger ble det fra 1. januar 2014 krav til måling og eventuelle radonreduserende tiltak dersom nivåene er for høye.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det informeres om at det kun er montert snøfanger på takets side som vender mot verandaen.

    Prisantydning inkl. omkostninger
      6 890 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 890 000,00))   191 390,- (Omkostninger totalt)   7 081 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Ildsted med nyere vedfyrt ovn i 1 etg. Boligen har varmepumpe i begge etasjer. Utover dette er det elektrisk oppvarming med varmekabler på alle bad med unntak av det eldre badet i leiligheten i 2 etg. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Det er ikke varmekilde på soverommet innenfor stuen i hoveddelen, samt begge soverommene i leiligheten i 2 etg. Informasjon om solcelleanlegg samt informasjon fra selger om anlegget: Det er installert 32 st solcellepaneler og hele anlegget er fra 2021. I snitt de tre siste årene har anlegget produsert 9 825 KWH. per år. Eier har pr. i dag en solkonto hos Fjordkraft som betyr at det ikke selges overskuddstrøm, men dette lagres i et virtuelt batteri. Det betyr at en selv kan velge når strømmen ønsket å bli benyttet. Tanken med dette er da at en bruker overskuddstrøm i de periodene hvor strøm er dyrest, tidligere bruk vintermånedene og det er også i denne perioden solcellene produserer minst. Det fungerer slik at man "veksler" kWh for kWh uavhengig av hva prisen var når strømmen ble laget og uavhengig av hva prisen er når vi benytter oss av den. På sommeren koster 1 kWh f.eks 10 øre, i desember koster den f.eks 200 øre. Blir det gitt strømstøtte den mnd du benytter fra solkonto har ikke dette noe og si, man får den strømstøtten uansett pr. dags dato. Det følger med en app til solcelleanlegget som viser produksjon i sanntid, samt kan man se historikk på tidligere mnd / år. Anlegget er vedlikeholdsfritt og har en levetid på 30 år men det må påregnes å bytte vekselretter (inverter) etter år 15. Solcellene har 10 års garanti fra 08.01.21. Det informeres om at solcelleanlegget er koblet til sikringsskapet i 2 etg hvor strømmen til leiligheten er tilkoblet. Sikringsskapet i 1 etg er koblet til hoveddelen i 1 etg (ikke tilbygget), kjeller og elbillader.

    Info strømforbruk
    Samlet forbruk på begge målerne i 2023: 25 707KWH.

    Energiklasse
    E

  • Kommunale avgifter
    15876

    Info kommunale avgifter
    Eiendomsskatt er inkludert i de totale kommunale avgiftene.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatt er kr 4 461 per år og er inkludert de kommunale avgiftene.

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter, påløper kostnader til for strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Vannavgift
    2540

    Vannavgift år
    2023

    Info vannavgift
    Kr 2 540,- Fastgebyret er inkludert i de totale kommunale avgifter.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3004/609/299: 14.02.2012 - Dokumentnr: 128264 - Festenummer gitt bruksnummer Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:3004 Gnr:609 Bnr:1
    14.02.2012 - Dokumentnr: 128264 - Overføring fra tidligere festenummer Utgått festenr:
    Knr:0106 Gnr:609 Bnr:1 Fnr:194
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1380323 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0106 Gnr:609 Bnr:299


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattester av følgende datoer: Ferdigattest datert 7.10.1955 for oppføring av tomannsbolig over 2 etg. Ferdigattest datert 02,02,2024 for tilbygg/ fasadeendring bolig og omrøsting av tak på garasje. Den 25,11,2010 ble søknad om igangsettelse for tilbygg, fasadeendring bolig, samt omrøsting av tak på garasje innvilget. Se vedlegg i salgsoppgaven. Det opplyses dog at det er gjort endringer fra godkjennelse som ikke er omsøkt. Det foreligger byggetegninger av uviss dato (da det vanskelig lar seg tyd på tegningene) fra boligen er oppført. Det foreligger byggetegninger på boligen fra kommunen datert 02,11,2010 Det er gjort endringer på planløsning og rom opp mot originale byggetegninger. Det gjøres spesielt oppmerksom på at i tilbygget og garasje er det følgende avvik fra byggetegningene: - Kjeller: Kjelleren under tilbygget benyttes i dag som rå- boder. - 1 etg: På byggetegningene er det et rom angitt som bod som i dag fremstår som,og benyttes som bad. Tegninger er uten beskrivelse av rom, men i søknad står det oppført at det er søkt om soverom og bod. Boden er ikke omsøkt til bad og bruksendringen er ikke godkjent. -2 etg: På byggetegningen er det rom angitt som bod, soverom 1, soverom 2. Tegninger er uten beskrivelse av rom, men i søknad står det oppført at det er søkt om soverom og bod. Rommene er for øvrig i ny plantegning angitt som bad, soverom og stue/ kjøkken påbegynt hybel. Denne delen fremstår i dag som en påbegynt hybel tilknyttet boligens hoveddel i 1 etg. Det påpekes at vann på kjøkken ikke er strukket opp og koblet til, og at det ikke er satt inn branndør inn til hybelen. Bruksendringen er ikke omsøkt eller godkjent. - Garasje, det foreligger godkjente og bygge meldte tegninger datert 25.11.2010 men de stemmer ikke med dagens bruk. Tidligere opprinnelig carport er innlemmet i konstruksjonen og er ikke ansøkt. Kjøkken: Det opplyses om at kjøkkenet er endret utifra opprinnelige byggetegninger for oppføring av tomannsboligen. Kjøkkenet er utvidet og arealer for tidligere soverom er benyttet, dette er ikke omsøkt. Utebod: Ikke ansøkt, det understrekes at alle forhold knyttet til bruk lovlighet, tilbygg m.m må undersøkes hos PBE i Fredrikstad Kommune. Hagestue: Ikke ansøkt, det understrekes at alle forhold knyttet til bruk lovlighet, tilbygg m.m må undersøkes hos PBE i Fredrikstad Kommune. Drivhus: Ikke ansøkt, det understrekes at alle forhold knyttet til bruk lovlighet, tilbygg m.m må undersøkes hos PBE i Fredrikstad Kommune. Basseng: Ikke ansøkt, det understrekes at alle forhold knyttet til bruk lovlighet, tilbygg m.m må undersøkes hos PBE i Fredrikstad Kommune. Det påpekes at dette er et løst basseng som det er mulig å fjerne, rydde vekk. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til alle overnevnte saker, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det understrekes at alle forhold knyttet til bruk lovlighet, tilbygg m.m må undersøkes hos PBE i Fredrikstad Kommune.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er offentlig vei.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er ikke regulert men omfattes av kommuneplan Fredrikstad 2023- 2035 med gjeldende bestemmelser. Formål/hensynssone: 310- Ras- og skredfare, 570- Hensyn kulturmiljø, 101- Bebyggelse og anlegg Godkjent/vedtatt: 15. juni 2023.

    Adgang til utleie
    Dette er en tomannsbolig, hele eller deler av eiendommen kan leies ut. Estimert markedsleie per januar 2024: - 1 Etg hoveddel ca 15 900,- 17 900 - 2 etg leilighet ca 12 900,- 13 900 Dette er estimert markedsleie, svingninger i marked og sesong varierer. Eiendommen er registrert som en tomansolig med to boenheter som fritt kan leies ut. Det gjøres spesielt oppmerksom på at i tilegg til de to leilighetene har dagens eier innredet en påbegynt hybel i 2. etasje som ikke er godkjent som egen bruksenhet. Delen mangler ferdigattest og kan ikke tas i bruk før dette foreligger. Det gjøres også oppmerksom på at det er gjort endringer i rombruk fra godkjente tegninger/ søknad i fra rom som ikke er godkjent til varig opphold. Se punktet ferdigattest for mer informasjon. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.   

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
      6 890 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 890 000,00))   191 390,- (Omkostninger totalt)   7 081 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,8 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  12 950,- oppgjørshonorar kr 8 250 , - Visning pr st 2 800,- Markedspakke 24 950,- Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40 000,-.Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på rimelig vederlag avtalt til 3000,- per time og avtalte utgifter til innhenting av kommunale opplysninger og markedspakke.

Anne Margrete Jonassen

Megler

Anne Margrete Jonassen

48 44 46 46

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev