aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Kvalvik har gleden av å presentere Sandmovegen 59 B ? en pen og familievennlig halvpart.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Kvalvik har gleden av å presentere Sandmovegen 59 B ? en pen og familievennlig halvpart.

TILLER Sandmovegen 59B

Velholdt, pen og innholdsrik ½-part | Skjermet hage | Garasje | Lun markterrasse | Solrik balkong | Barnevennlig område

  • kr 4 370 000
  • BRA-i 120 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 4 370 000
  • Omkostningerkr 110 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 480 490
  • ObjektstypeTomannsbolig
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1994
  • Soverom3
  • Tomt1 858 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 370 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 109 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 110 490 Omkostninger totalt 125 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 128 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 480 490 Totalpris. inkl. omkostninger 4 495 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 498 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Kvalvik har gleden av å presentere Sandmovegen 59 B - en pen og familievennlig halvpart av en horisontaldelt tomannsbolig. Beliggenheten er barnevennlig, rolig og attraktiv, lengst inn i en blindvei, med nærhet til søndagsåpen matbutikk, E6, busstopp, barnehage og turområder. Videre kan eiendommen skilte med en stor, usjenert hage, asfaltert gårdsplass, lun markterrasse, solrik balkong på ca. 11 kvm og en stor garasje med lagringsplass. Verdt å merke seg: - Velholdt og innholdsrik familiebolig - God planløsning med store oppholdsrom - Romslig stue med peisovn - Moderne og velutstyrt kjøkken fra 2015 - Luftig loftstue gir ekstra spillerom - Delikat bad, oppgradert i 2010 - 3 gode soverom, ett med garderobe Velkommen til visning!
Ved stuen er det en lun balkong med vestvendt orientering.

Sandmovegen 59B, Trøndelag

  • Tomt
    1858m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger barnevennlig, rolig og attraktivt til, lengst inn i en blindvei, med nærhet til søndagsåpen matbutikk, E6, busstopp, barnehage og turområder, samt kort vei til skoler, idrettsanlegg og kjøpesenter. Tomten grenser mot friområder, og er pent opparbeidet med asfaltert og gruslagt gårdsplass, store plenarealer, prydbusker og trær. I en østvendt hage er det etablert en stilig og usjenert markterrasse med sortbeiset tredekke og høye, grå spilevegger på to sider. Det er fin plass til grill og sittegruppe, og leveggene sørger for lune forhold. Hagen rundt byr på rikelig med boltreplass, og det hele rammes inn med frodige, naturlige vekster og høye, skjermende trær. Boligen har i tillegg en lun, vestvendt og dels overbygd balkong på ca. 11 kvm ved stuen. Her er det gode solforhold, og skulle det komme litt ruskevær kommer overbygget godt med. Balkongen har plastheller på tredekket, malt rekkverk og uttrekkbar levegg. Det er montert en bred markise for effektiv solskjerming i overbygget.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger lengst inn i en blindvei i et barnevennlig boligområde på Sandmoen i Trondheim kommune. Det er enkel adkomst til E6, og det er kort vei til Tiller hvor man finner et rikt utvalg butikker og forretninger, både i og rundt City Syd. Trondheim sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Bunnpris (søndagsåpen) og Rema 1000, som begge ligger i umiddelbar nærhet.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra boligen er det gangavstand til Breidablikk barneskole og kort vei til Åsheim ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er kort vei til lekeplass, Heimdalshallen og Heimdal kunstgressbane. Tiller IL har et bredt og aktivt idrettsmiljø med god idrettskultur og fine fasiliteter. Her er det blant annet satsing innen fotball, håndball, ishockey, skyting og ski. Videre er det kort vei til idylliske Tillerskogen der populære turløyper og flott lysløype byr på gode rekreasjonsmuligheter til fots og sykkel, eller på ski i vintersesongen. Nidelva renner også gjennom nærområdet, noe som gir gode muligheter for ørret- og røyefiske. Eneboligen har ellers umiddelbar nærhet til flotte tur- og friluftsområder som Tillermarka og turveier ved Bjørnmyra. Det er ca. 3,6 km til Saupstad skisenter som ligger ved inngangen til Bymarka. Her er det lysløypenett som strekker seg til Granåsen skisenter og til øvrige deler av marka. Hestsjøen ligger ca. 6,8 km fra boligen og er et populært badested med badebrygge, stupetårn, grillplass og sittegrupper.

    Offentlig kommunikasjon
    Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Sandmoen, som ligger ca. 450 meter unna. Fra Heimdal togstasjon tar toget deg til Trondheim S på 15 min og til Trondheim Lufthavn på 50. Med bil fra eiendommen tar det ca. 9 min til Melhus, 11 min til Flatåsen, 18 min til Trondheim sentrum og 40 min til Værnes.

    Byggemåte
    Takstmann Rune Normannseth opplyser om følgende byggemåte: Halvpart 2-mannsbolig er oppført i to etasjer. Grunnmur er oppført i støpt betong. Veggkonstruksjon er oppført i bindingsverk, utvendig kledd med en kombinasjon stående og liggende trepanel. Taket har saltaksform, tekket med betongstein. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 2-lags isolerglass.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. 2004/2005: Lett oppussing av vaskerom - Lagt flis på gulv, malt vegger. 2010: Renovert bad. Lagt ny gips, membran, lagt nye fliser på gulv og 2 vegger. 2 vegger liggende panel fra byggeår malt med våtromsmaling. Satt inn dusjvegger og ny baderomsinnredning. Egeninnsats/dugnad med hjelp av snekkervenn. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja, lagt membran på begge flisvegger og hele gulvet. Byttet slukpotte. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Svar: Nei. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, har vært byttet sprukket taksteiner over utbygg loft. (Førte til istapper under "mønekassen" vinterstid). 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Lagt opp ekstra kurs til kjøkken ved oppussing i 2015, til ekstra stekeovn. Spotter i tak på kjøkken og ledd-list, stikkontakt og lysbrytere på kjøkken. Arbeid utført av Vintervoll. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, for mange år siden, husker ikke når dessverre. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Byttet taksteiner som har sprukket på taket etter hvert som vi har sett det. Ved kjøp i 2004 oppdaget vi etter noen år at garasjen var litt utenfor tomtegrensen (tidligere eier som hadde satt opp denne). Ved en sjekk mot kommunen viser det seg at garasjen ikke var godkjent bygget på størrelse som søkt. Dette har blitt utbedret i ettertid ved egeninnsats/dugnad. Garasjevegg flyttet ca 1 meter inn (innenfor tomtegrensen), "takutstikket" på langsiden er fortsatt litt over tomtegrensen, men i samtaler og befaring fra kommunen, så var dette greit. Dette pga taksteinens lengde. Nye lister ble i år satt opp rundt selve vinduene på de 2 stuevinduene.

    Innhold
    ENTRÉ Boligen har et pent, overbygd inngangsparti med adkomst via en utvendig tretrapp og repos. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en pen entré på ca. 3 kvm med hvitmalte vegger og grå fliser på gulvet. Yttertøy, sko og utstyr ryddes enkelt bort i en skyvedørsgarderobe med hvite høyglansfronter. KJØKKEN Kjøkkenet, som var nytt i 2015, har et stilfullt og moderne design med rene linjer, gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, glatte fronter, takhøye skap og grå laminatbenkeplate med nedfelt, sort kum. Veggen bak oppvaskkummen beskyttes med hvite plater i flisimitasjon, og under overskapene er det montert god arbeidsbelysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer og mekanisk avtrekk. STUE Stuen oppleves som luftig og innbydende, og med en gulvflate på ca. 36,5 kvm byr rommet på god møbleringsfrihet. Her kan det innredes med sofagruppe, lenestol og tv-møblement, og i tillegg er det plass til en spisestue for hele familien. Veggene er malt i duse, tidsmessige fargetoner, og det er lagt laminat på gulvet. Dagslyset strømmer inn via store vindusflater på endeveggen, og på kveldstid settes den rette stemningen med fyr i peisovnen. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på ca. 11 kvm. LOFTSTUE Mellom soverommene i loftsetasjen er det en lys og pen stue på ca. 19,5 kvm. Panelet på veggene er malt i hvitt og mørkeblått, og rommet har gyllent laminatgulv. Det er fin plass til sofagruppe og tv-/mediastasjon, og loftstuen er et kjærkomment element for barnefamilier. BAD/WC/VASKEROM Boligen inneholder et bad, et wc-rom og et vaskerom. Badet på ca. 7,5 kvm ble pusset opp i 2010, og fremstår som velholdt og pent. Her er det en kombinasjon av grønnmalt panel og hvite fliser på veggene, og det er grå fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon og et stort speil med god belysning. Videre har badet et dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbare glassdører. Wc-rommet er på ca. 2 kvm, og ligger vegg-i-vegg med vaskerommet, som er på ca. 3,5 kvm. Begge rommene ligger i hendig tilknytning til entreen, og er utstyrt med mekanisk avtrekk. Wc-rommet har toalett, servant og kott, og vaskerommet har hyller, heng, skyllekum og opplegg for vaskesøyle. SOVEROM OG GARDEROBE Det er tre gode soverom i boligen - to i loftsetasjen og ett på hovedplanet. Soverommene på loftet er på ca. 11 og ca. 9,5 kvm, og rommet på hovedplanet er på ca. 13 kvm. Alle soverommene er pent pusset opp i tidsmessige fargetoner, og på det største rommet er det en bred, plassbygd skyvedørsgarderobe med speilfronter. Begge soverommene på loftet har tilliggende knekott, og boligen har for øvrig god oppbevarings- og lagringsplass.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2: ETASJESKILLE OG GULV PÅ GRUNN Med bruk av nivelleringslaser ble det registrert lokalt avvik på rommet innenfor 2 meter på mellom 10 og 20 mm. Det er likevel ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. TOALETTROM Rommet er fra byggeåret og fungerer som tiltenkt. Ingen tegn på skader med behov for tiltak. TG 2 er satt med bakgrunn i alder på bygningsdeler og manglende tilluft ved dør. AVLØPSRØR Det ble ikke registrert behov for tiltak, men avløpsanlegg fra byggeåret har passert halvparten av forventet brukstid (25 år). VANNLEDNINGER Det ble ikke registrert behov for tiltak, men vannrør fra byggeåret har passert halvparten av forventet brukstid (25 år). Stoppekran er plassert på vaskerommet og fungerte som tiltenkt. Det gjøres likevel oppmerksom på at ved stenging/ åpning av stoppekran registreres det en mindre lekkasje (TG3). Anbefalte tiltak: Kontroll av stengekran anbefales. ELEKTRISK Elanlegget er hovedsakelig fra opprinnelig byggeår og er uten dokumentasjon. Det er kun framvist dokumentasjon på enkelte arbeider datert 18.12.2015. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Anbefalte tiltak: Med bakgrunn i manglende dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Nødvendige tiltak vurderes deretter. VARMTVANNSBEREDER Det blir ikke opplyst om svikt, men berederen har passert 20 år og har usikker restlevetid. Anbefalte tiltak: En utskifting av bereder som følge av oppnådd alder (over 20 år) er påregnelig. VENTILASJON Anlegget fungerte som tiltenkt på befaringsdagen. Ventilasjonsaggregatet har en forventet levetid på ca 25 år. Med bakgrunn i alder er det økende risiko for feil som krever utbedring/utskifting. VÅTROM - BAD Det er ikke tilfredsstillende fall til sluk. Gulvet er tilnærmet flatt og begrenset fall i dusjsonen. Det registreres noe riss / sprekker i flisfuger på vegg i dusjsonen. Anbefalte tiltak: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann. MEMBRA, TETTESJIKT OG SLUK Kontroll av sluket er følgelig noe begrenset, membran/ klemring kan ikke kontrolleres. Ingen tegn på skader blir likevel registrert. Med tanke på oppgraderingsåret forventes det likevel at membran er benyttet som fuktsikring bak og under flis og er påført på en fagmessig god måte etter leggeanvisning. Det er ikke synlig tettesjikt rundt rørføringer i vegg til servant. Det er benyttet uegnede materialer i våtsonen (trepanel ved servant) som ikke vil tåle belastningen av fritt vann. ØVRIG - VASKEROM Vaskerommet holder ikke dagens krav til våtrom, da rommet ikke har fall til sluk og det er benyttet fotlist i overgang vegg/ gulv. Forholdet vil likevel ikke medføre vesentlig risiko for skader. Dette grunnet at rommet ikke er tiltenkt regelmessig bruk av fritt vann på overflater. Vaskerommet vurderes til å utfylle sin funksjon, dagens bruk tatt i betraktning. Ingen tegn på fuktskader blir registrert. Anbefalte tiltak: Det anbefales en forsiktig bruk og fritt vann på gulvet må unngås. Forhold som har fått TG3: Det ble i rapporten om vannledningene påpekt at ved stenging/ åpning av stoppekran registreres det en mindre lekkasje (TG3).

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    - 2015: Skiftet kjøkkeninnredning - 2010: Baderommet oppgradert

    Parkering
    Det er parkering i en garasje på ca. 41 kvm og på en asfaltert og en gruslagt gårdsplass som boligeier disponerer. Garasjen har lagringsplass på en hems med et gulvareal på ca. 15 kvm og en romslig bod i bakkant. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Det er også mulighet for å etablere garasjeplass på fellesarealet. Konferer med megler for videre info om dette.

    Diverse
    AREAL Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. SALGSSUM Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. FORSIKRING Boligen er idag forsikret hos Watercircles med polisenr 101078031. GRUSBELAGT PARKERINGSPLASS Området nord for eiendommen er gruset og benyttet av selger som ekstra parkeringsplass. Det gjøres oppmerksom på at dette området er på kommunal grunn og at kommunen kan kreve tilbakeføring. Evt. tilbakeføring vil være kjøpers ansvar.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 370 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 109 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 110 490 Omkostninger totalt 125 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 128 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 480 490 Totalpris. inkl. omkostninger 4 495 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 498 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Boligen varmes opp elektrisk med gulvvarme på badet og panelovner på enkelte rom. Dette suppleres med vedfyring i peisovn i stuen.

    Energiklasse
    E

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    22956

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen. Det tas forbehold om at det kan forekomme feil. Kommunale eiendomsavgifter består av vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, eiendomsskatt og feiegebyr. Fra og med april 2024 innfører Trondheim kommune månedlig fakturering av de kommunale eiendomsavgiftene. Første månedsfaktura blir sendt i slutten av april, med forfall 15. mai. Etter dette vil alle fakturamottakere motta månedlige fakturaer med forfall den 15. hver måned. Unntaket i den nye ordningen er feiegebyret, som fortsatt vil faktureres kvartalsvis på grunn av at det er et lavere beløp. I tillegg vil avregning for vann og avløp, samt beregning av eiendomsskatt ikke være klart før mars påfølgende år. Kommunale eiendomsavgifter blir fakturert på etterskudd. Dette betyr at du alltid betaler gebyrer for foregående måned. Fakturaene som kommer i februar og mars vil alltid ha et lavere fakturabeløp enn resten av året.

    Formuesverdi primær
    1080824

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4107131

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Årlig velavgift
    3000

    Velforening
    Det er tinglyst pliktig medlemskap i Sandmoen Velforening. Velforeningskontingenten dekker blant annet vedlikehold av fellesarealer. Velforeningens årsresultat var i 2023 kr -354 004,76. Velforeningens balanse pr 31.12.2023 var kr 29 243,63.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5001/323/1971/2: 15.06.1994 - Dokumentnr: 11523 - Erklæring/avtale Pliktig medlemskap i Sameieforening og Kvenild/Børmark velforening. Gjelder denne registerenheten med flere 16.08.1994 - Dokumentnr: 16122 - Erklæring/avtale Pliktig medlemskap i Kvenhild/Børmark Velforening 15.06.1994 - Dokumentnr: 11523 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 10/120

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det er gitt tillatelse til oppføring av garasje som tilbygg til boligen, datert 14.01.2002. Det er i forbindelse med garasjen registrert mulig ulovlighetssak i kommunen. I brev fra kommunen datert 23.03.2009 framgår det at garasjen slik den fremstår i dag avviker fra den godkjente situasjonen når det gjelder høyde, takvinkel og bredde/plassering. Det foreligger videre opplysninger om at garasjen delvis er oppført på kommunal grunn uten at det foreligger samtykke fra kommunen. Det ble i vedtak fra kommunen datert 02.07.2009 og 03.11.2009 gitt rammetillatelse og igangsettingstillatelse for endring av eksisterende garasje. Det er søkt om ferdigattest for endringen, men ferdigattest er ikke innvilget pga. mangler i søknaden. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Kommunen finner ingen andre brukstillatelser/ferdigattester for eiendommen i deres arkiv. I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i forbindelse med oppføring av bygningen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Dagens bruk av boligen er ikke i samsvar med byggegodkjente tegninger. Entréen er kledd igjen med vegger slik at den utgjør et rom på 3 kvm. Vegger mellom stue og trapp er slått ned til fordel for en åpen løsning. Ett av soverommene i første etasje er omgjort til bad. Bad/WC/Vask er omgjort til separat WC og vaskerom, med tilhørende kott. I 2 etg er det etablert to kott i tilknytning til entré og soverom.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Eiendommen har adkomst via privat vei. 

    Regulerings- og arealplanner
    Boligen ligger i et område regulert for Boligbebyggelse - Nåværende byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. PLANID: 5001 r0272r PLANNAVN: Deler av eiendommen Børmark, gnr 323 bnr 1971-1977 (19.10.1993) Det eksisterer for øyeblikket ingen andre planforslag som berører eiendommen, og det er heller ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold:  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold:  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 370 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 109 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 110 490 Omkostninger totalt 125 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 128 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 480 490 Totalpris. inkl. omkostninger 4 495 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 498 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    110490

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 40 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 950,- oppgjørsgebyr kr 4 950,- og visninger kr 1 990,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.

Marius Kvalvik

Daglig leder | Eiendomsmegler

Marius Kvalvik

46 30 00 46

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev